מתלבטת לגבי הזוגיות שלי

אייבורי

New member
לא ברור העניין

&nbsp
הבנתי שאחותך מצטיינת דיקאן, אבל מזה אומר לא מצטיינת בחיים
בעוד בתואר אקדמאי הצטיינות היא תהליך ברור ויש לו מדדים
אין לי מושג מהם המדדים שלך להצטיינות בחיים.
&nbsp
אנשים לרוב לא מתבלבלים בין אינטלגנציה והשכלה, מה שכן יש, לרוב האנשם האינטלגנטים יש גם השכלה תואמת, מקרה שכזה.
כישורי חיים זאת גם שאלה של מהו המבחן שמגדיר מהם כישורי החיים.
&nbsp
ושוב אותה גישה מתנשאת, אנטי אינטלקטואלית כאילו מוצאים תואר בעזרת שינון.
אז הרשה לי לתקן
לא מוציאים תואר (את זה אולי עושים במכללה) באוניברסיטה לומדים לתואר.
ולא מצליחים לקבל תואר בעזרת שינון בלבד.
יש פקולטות שבהם נדרשת יכולת זכרון ושינון של הרבה חומר (כמו רפואה ומשפטים)
ועדיין יש דרישה ליכולת אנאליזה והסקת מסקנות, נדרשות עוד לא מעט יכולות שונות.
&nbsp

sweetdreams

New member
כמו גם תכונות אישיות נוספות כגון משמעת עצמית, התמדה וכולי..

אייבורי

New member
בהצלחה

&nbsp
כמה תארים כאלו הוצאת (למה אנשים לא לומדים ורק מוציאים תואר) ?

tomasth

New member
אז אתה טוען שאנשים לא מסיקים מההנחה שלרב האנשים

האינטלגנטים יש גם השכלה תואמת ; את האינטלגנציה התואמת , כאשר את יודעים מה השכלתם ?
&nbsp
מדוע לא מוצאים תואר באוניברסיטה ובמכללה כן ? חשבתי שדוקא באוניברסיטה אפשר להוציא תואר שבמכללה אפשר רק ללמוד אליו.

אייבורי

New member
אל תשאל מה אני חושב כרגע

&nbsp
אבל אם תנסח בצורה ברורה, אולי אוכל להתייחס.
&nbsp
בכל מקרה, אני חושב שהייתי נהיר וברור קודם.
&nbsp
&nbsp

tomasth

New member
אם אנשים לא מתבלבלים בין אינטלגנציה והשכלה

, זה אומר שהם לא מסיקים מהמתאם שטענת בין אינטלגנציה והשכלה את המתאם ההפוך ?
&nbsp
אתה טענת ש תואר לא מוציאים באוניברסיטה ובמכללה כן , אבל אוניברסיטה יכולה להעיק תארים שמכללה גם אם לומדים בה את החומר , לא יכולה להעניק.

אייבורי

New member
אסביר לאט

&nbsp
אכן יש מתאם חיובי בין אנשים אינטלגנטים להשכלתם.
למען האמת בכל שנותי, פגשתי המון אנשים אינטלגנטים שהיו משכילים
פגשתי לא מעט אנשים ללא השכלה שטענו לאינטלגנציה ולאוטודידקטיות.
לצערי פגשתי רק אוטודידקט אחד ללא השכלה שהיא באמת אדם אינטלגנט.
זה מניסיוני הפרטי בלבד.
&nbsp
האם אדם שיש לו השכלה מבטיח אדם אינטלגנט, התשובה היא לא.
אבל קל יותר לברור אנשים אינטלגנטים מתוך קבוצת המשכילים.
&nbsp
בנוגע לטענת הוצאת התואר, זאת התנגדות לביטוי המהווה זילזול בלימודים.
באוניברסיטה לא מוציאים תואר, לומדים לתואר.
מה קורה במכללה, אין לי שמץ של מושג, אני מניח שגם שם יש אנשים הלומדים לתואר.
לצערי, רמת הלימודים במכללות לרוב נמוכה משמעותית, לפעמים עד רמה מביכה.

tomasth

New member
הבנתי שמניסיונך הפרטי בלבד

1 פגשת המון אנשים אינטלגנטים שהיו משכילים
2 פגשת לא מעט אנשים ללא השכלה שלא היו אינטלגנטים
3 אדם שיש לו השכלה לא מבטיח אדם אינטלגנט
ו מ 1-3 הסקת
4 קל יותר לברור אנשים אינטלגנטים מתוך קבוצת המשכילים
&nbsp
כל אחד והנסיון הפרטי שלו.
&nbsp
כל מי שהכרתי שהוציא תואר באוניברסיטה , השתמש בביטוי הזה ולא בזילזול ; וכולם שמחו שסיימו ללמוד והוציאו/קיבלו את התואר.

אייבורי

New member
יפה, מבוא ללוגיקה עברת בהצלחה

&nbsp
איזה תארים הם הוציאו ?
<אולי הם שייכים לפקולטות שאני מסרב לחבב>

tomasth

New member
לא ניסיתי לעבור שום לוגיקה , רצית שאסביר את ההודעה אחרת אז

חשבתי שזה יעזור.
&nbsp
הנדסות בעיקר וקצתם מנהל עסקים.
אני מבין שמנסיונך להוציא תואר זו הבעת זילזול , חבל.

היי טל

הוא מעריץ אותי, לא בעיוורון. הוא מאוד אוהב אותי ומאוד מושקע בנישואין שלנו.
הוא לא אומר אמן לכל מה שאני אומרת או עושה . הוא לא אדם שיפוטי והוא לא מעיר לי או משהו אבל הוא יודע לומר את דעתו , לענות לי, והוא לא יס-מן. יש המון דברים שהוא יוזם, שהוא חולק עליי ויש דברים שהוא יאמר שיעשה ולא תמיד הוא עומד בזה..אז זה לא שהוא עובד בלרצות אותי. (שאהיה מרוצה).
הוא אוהב אותי יותר מאשר הפוך. אין פה בעיה של משיכה בפני עצמה. אנו נמשכים זה לזו, ויש תקופות שפחות אם נריב קצת באופן טבעי. אבל אני לא במקום בכלל שאני לא נמשכת אליו . אני כן.
מסכימה איתך, לא ברור למה מצאתי את עצמי עם מישהו שכביכול יש לי יתרון עליו מבחינת הרגש. יכולה לומר לך שזה לא תמיד היה ככה. היו תקופות שהרגשתי שזה הדדי, הרגשתי שהתקשורת שלנו מצויינת ושאנחנו על אותו הגל , רק היו כמה דברים שמעט הפריעו שכרסמו בי, לא כולם מתחתנים עם הרגשה שהם שלמים ב 100% , אז הקרוב לזה היה נראה לי מאוד ריאלי. עם הזמן דברים השתנו, לא ההערצה שלו אליי אבל תכונות אופי קיבלו יותר צבע ברור. פתאום החסרים הקטנים מההתחלה- העמיקו והרגשתי שיש להם יותר ביטוי בעוד דברים. כמובן שזה לא אומר שאני מעונינת ביחסים מרגשים עם מישהו שלא יספור אותי. אני אוהבת את הימים היפים שלנו שאנחנו מסתדרים, חברים טובים, מדברים הרבה ואדיבים זה לזו. ממש לא היתי מסתדרת עם אדם שמקטין אותי או מתיחס אליי לא טוב. בין השאר זה מה שאהבתי בו, שהוא יודע לאהוב .

התנשאות

על אדם אחר ביחס לתכונות מסוימות שלו, מעידה לרוב על חוסר בטחון של האדם המתנשא מצד אחד, ועל דרך שמצא לאמלל את עצמו מצד שני. למרות ששילבת בטקסט שלך שלל מחמאות ודברים טובים על בעלך - הרגש לא הגיע אלי. את נשמעת מאד שכלתנית. האם יש לך רגש עז כלפיו? בכל מקרה בשלב זה של ההתלבטויות שלך באשר להמשך הקשר והגדרת רגשותייך - הייתי עושה הפסקה בטיפולי הפוריות. ילדים מסבכים את התמונה. כדאי לך לדעתי להתבשל עוד בתוך עצמך עד שתרגישי שהתמונה ברורה לך יותר.

אייבורי

New member
אני אנסה לחדד

את מה שקודמי ניסו לרמוז לך בעדינותם כי רבה.
&nbsp
את אדם בלתי נסבל, מעיק חופר ומעצבן, שמחפש דפקטים בבן זוג שנשמע מקסים
שחש את עצמו, חושב שיש לו חושומור ובטוח שהוא מעניין.
&nbsp
הרשי לי לומר לך, אנשים מעניינים, הבני זוג לא מתעופפים במחשבתם
אנשים נעימים הבן זוג לא רוגז עליהם
ואנשים מצחיקים גורמים לסביבה לצחוק.
אף אחד מהם הוא כנראה לא את.
&nbsp
אני מצטרף להמלצתם הרצינית, לכי לטיפול מקצועי אצל פסיכולוג טוב או פסיכיאטר+פסיכולוג, שיעזור לך לבחון את המציאות בעינים מפוקחות.
נ.ב.
ועד אז, תהיי קצת על-הכיפאק לבן זוג.

Cade Foster

New member
מוסיף חידוד על החידוד

אם הוא היה גם תומך, גם משקיע, גם מפרגן, גם מחמיא, גם עוזר בבית, גם מקובל חברתית, גם עמוק, גם רגיש וגם מתפרנס טוב... הוא לא היה נוגע בך במקל. הוא בסך הכל מבין את החסרונות שלו, ומוכן להתפשר על מישהי שיודעת בעיקר לחפור ולעשות פרצוף חמוץ אבל כנראה גם נראית לא רע ולא רעה במיטה. גם זה חשוב.

אחת התגובות השוביניסטיות והמאוד לא שקולות שנתקלתי בהן

מאיפה לך איך אני נראית? איך אני במיטה? ואם אני באמת עם פרצוף חמוץ כל היום?
אתה רחוק מלתאר את מי שאני.
כן , כנראה נישאתי לאדם שבמובנים מסוימים פחות מתאים לי . השתדלתי לתאר את יתרונותיו הרבים כדי לא להיות כפוית טובה וכדי להעביר תמונת מצב כמה שניתן מציאותית על מורכבותה ביחסים שלי ואני מקבלת על קיתונות של ביקורת.
בעלי עצמו רגזן, קצר רוח, לחוץ ועוד ועוד. מי אמר שמישהו מאיתנו מושלם? אבל לפעמים יש אי התאמה או ש"זה לא זה" לא מגיע לי לשמוע מחבורת גברים ממורמרים שכנראה יש להם בעצמם "אשה חמוצה שנראית לא רע וטובה במיטה".
באתי לקבל עיצה לא השמצה.
תודה לכל טובי הלב כאן. כמה נוח מאחורי המסך להיות חופשי להביע דעה בלי לייפות אותה אה? בלי להיות אדיב או מנומס. אני לא קונה את התירוץ העלוב שמי שמגיע להתיצעות אנונימית שיהיה מוכן לספוג ביקורת. כי חברים, הנימה שלכם היא מעבר לביקורתית, היא שיפוטית על סף לגלגנית ועוקצנית.
גם ביקורת מאחורי צג מחשב אפשר לנסח באופן נעים וחברי. ולא משתלח.

Cade Foster

New member
1. דעתך עליי לא כל כך מעניינת

סליחה, אני מתקן - היא בכלל לא מעניינת.

2. מאיפה לי? well, אם בנוסף להיותך מטחנת מוח וטיפוס ממורמר מטבעו את גם לא נראית מי יודע מה ו/או לא נותנת עבודה, אז זה אומר שמצבו של בעלך בכי רע. מכיוון שאני אוהב להיות לארג' אני נותן לו להנות מן הספק.

3. באת לקבל עצה? אז קחי אחת: את לא צריכה זוגיות, את צריכה טיפול. וכשאני אומר טיפול אני מתכוון לכל אחד שמסוגל להוציא אותך מהקונספציה הזאת שאנשים הגיעו לעולם על מנת למלא את הצרכים שלך. אפילו אם הם בטיפושתם כי רבה השחילו לך טבעת על האצבע.

4. מעליב אותך שאנחנו לגלגנים ועוקצניים? חייגי 100 ותגישי תלונה. בהצלחה.

וואוו

מי הביע את דעתי עליך? לעומתך, שהבעת דעה עליי, אני הבעתי דעה על התגובה שלך ועל תגובות אחרות מסוימות מאוד שהן לא עם ביקורת אלא לגמרי קוטלות ולא ברור לי על שום מה ולמה.
שתי התגובות שלך הן רוע צרוף. שיהיה לך רק בריאות.

כמובן. ילדון בן 26. אתה בטח אפילו לא בזוגיות

לא מבין כלום מהחיים שלך על חיי נישואין, עם רגישות של אסלה, אבל יושב ויורה לכל עבר.
&nbsp

למעלה