בכנות, אני לא יודע איך להסביר לך את זה ביותר פשוט...
א) לא הבנתי איזו שאלה כללית שאלת. תוכל לשאול שוב בצורה ברורה בבקשה?   ב) נתת ספר כדוגמה בשיח על פטנטים. אבל הרשה לי לשאול אותך שאלה נגדית: קניתי ספר בחנות ספרים, קראתי, ועכשיו אני רוצה למכור אותו יד שניה למישהו. מותר לי? זה תקין? זה קפיטלסטי?   ג) אכן, אני מאמין שכל התוכנות בעולם צריכות להיות חופשיות (לא חינמיות, חופשיות! הבדל גדול!), כי עדיין ניתן לעשות אחלה עסקים קפיטליסטים עם תוכנה חופשית, וזה מונע מצב שבו מי שיצר את התוכנה שולט פיזית בחיים של מי שרכש או משתמש בתוכנה.   ד) אם האוטו לא קשור לפטנטים, למה הבאת אותו בהקשר זה? שוב - היינו בשיח על פטנטים, ופתאום התחלת לזרוק רכבים וספרים כדוגמאות. קניין פיזי, ופטנטים אלה דברים מאוד מאוד שונים. אם אתה לא מבין את הדבר הבסיסי הזה - אז יש לנו בעיה.   שים לב שמדינה יכול להפר זכויות קניין פיזיות תוך כדי הגנה על פטנטים, ולהפך להפר פטנט תוך הגנה על זכות קניין פיזי.   ספציפית, המונח "קניין רוחני" מטעה מאוד, בגלל שהוא מנסה לאגד מספר חוקים שונים, שעובדים בצורה מאוד שונה. המונח נוצר בכוונה כדי לבלבל אנשים שלא מבינים, ולייצר מצג שווה של יותר זכויות או מגבלות ממה שיש בחוק בפועל.   למשל, על ספרים יש זכויות יוצרים שחלות על התוכן, לא על חתיכת נייר פיזית. אסור לך להעתיק את הטקסט בתוך ספר, אבל עם קנית עותק חוקי, מותר לך למכור אותו הלאה כמה שאתה רוצה.   מנגד, פטנט לא מאפשר לך ליצור משהו משלך, במו ידיך ותוך השקעת כסף שלך, רק בגלל שהוא דומה בצורה מסוימת למשהו אחר. אם למשל היה פטנט על ספרים, ג'יי קיי' רולינג לא היית יכולה לכתוב את הארי פוטר, כי מישהו כבר היה רושם פטנט על "ספר קוסמים".   בנוסף מעורבבים בתוך המונח "קניין רוחני" גם סמלים מסחריים וסודות מסחר, שכל אחד מהם עובד שונה.   למשל, אתה יכול לייצר אוטו ולמכור אותו חוקית, רק אסור לך לשים עליו את הסמל של מרצדס.   ולא סתם כל החוקים האלה עובדים שונה ומתייחסים לדברים שונים - הרציונל - הסיבה שהעבירו אותם, והדבר שהם באים למנוע הוא שונה.   אני גם די בטוח שהכנסת אפשהו על הדרך את נושא plagiarism לקיחת קרדיט על יצירה שלא שלך, וזה לא קשור אפילו לזכויות יוצרים.   סטינו די רחוק מהנושא המקורי של השרשור, אבל אם אתה מעוניין להמשיך דיון בנושא "קניין רוחני" או חלק כלשהו ממנו כגון פטנטים או תוכנה חופשית אני אשמח.   אני חושב שאם תיתן לי הזדמנות להציג את העמדה שלי, תראה שאני לא מבקש לחלק הכל בחינם או להנהיג קומוניזם, אלא בסה"כ מנסה להראות שיש בעיה בגלגול המודרני של חלק מהחוקים, ושהם גורמים יותר נזק מאשר תועלת.   ולסיום: אם עדיין לא הבנת שום דבר מההודעה שלי, אני מקווה שתבין לפחות את זה: אני לגמרי בעד שמדינות יגנו על זכות קניין שלי! אבל, כדי שהן באמת יעשו זאת, הן צריכות להתחיל להכריח חברות טכנולוגיה רבות לעבוד אחרת, למשל כדי שאם קניתי ספר מאמזון, היא לא תוכל לפרוץ אלי הבית ולגנוב אותו חזרה.   הרי אם מכרת משהו למישהו, זה לא חוקי לבוא אליו הבית ולגנוב את זה חזרה אליך, נכון? זו הפרה של זכות קניין, נכון?