מעולם לא טענתי שהמדינה היא מערכת מושלמת.
אבל כל פעם שאני שואל אותך האם זו סיבה להיפתר ממנה לגמרי, אתה לא ממש מתייחס.   גם מבחני נהיגה לא מונעים תאונות, האם לדעתך צריך להפסיק להעביר מבחני נהיגה?   רמדיה (משווקת מטרנה) לא רצו שתינוקות ימותו, פשוט לא היה להם אכפת. היצרנית ניסתה לחסוך עלויות ולא הוסיפה וויטמין B לתערובת, מה שגרם לחולי ותמותה.   אגב, הם עשו זאת תוך הפרה של תקנות בין לאומיות - כלומר, בניגוד לניסיונות אכיפה של המדינה. ולמה? בשביל כסף. הם יכלו לעשות בדיקות, אבל לא עשו. למה? כי זה היה עולה כסף!   למנכ"ל רמדיה, ולמנכ"ל היצרנית הגרמנית היה אכפת קודם כל מה-bottom line. לא מהלקוחות, לא מהמוצר, מהכסף - כי זה התפקיד שלהם, לדאוג לרווחיות החברות.   זו בדיוק הסיבה שאני סומך יותר על פקיד של משרד הבריאות מאשר על מנכ"ל של חברה כלשהי: הפקיד מקבל משכורת כדי לבדוק. זה התפקיד שלו. הוא יכול להתרשל, או לקבל שוחד, אבל אני יוצא מנקודת הנחה שזה מצב מיעוט, לא מצב רוב.   מנגד, מנכ"ל חברה מקבל כסף כדי להשאיר את החברה רווחית, והתפקיד שלו לעשות הכל כדי למקסם רווחים ולהפחית עלויות, לכן מצב הרוב כאן זה שהוא יפעל לייצר מוצר הכי זול, ולחתוך כמה שיותר פינות.   כך שהסיכוי שאני אפגע כתוצאה מפעולה של מנכ"ל, גדול כמה סדרי גודל מהסיכוי שאני אפגע מפעולה של פקיד משרד הבריאות (או כל משרד אחר שאחראי על תקינה ובקרה).