נאמנות למדינה.

yonatan31

New member
נאמנות למדינה.

מהן נאמנות ובגידה במדינה? מתי אופוזיציה לממשלה הופכת לבגידה? אילו עבירות לדעתכם צריכות או לא צריכות להחשב כבגידה במדינה?

StrengthHonor

New member
נתחיל מהברור מאליו :מרדכי וענונו

מסירת מוקדים לאוייב בעת מלחמה - בגידה לפי החוק. סיפור חומר צבאי מסווג - בגידה ריגול - בגידה שיבוש הליכים דמוקרטיים כנגד מדינת ישראל - בגידה ( טוב זה מעיף את הערבים שהלכו לסוריה וראד סלאח החוצה ) העברת כספים ואמצעים למדינות אוייב ללא אישור - בגידה עונש על בגידה 1. בוגד שיתפס בשעת מעשה החוקים המשפטיים של המדינה שבוא בגד בה לא חלים עליו והעונש הוא השתלת כמה גרם עופרת בראש שלו. 2.בוגד שנשפט והורשע העונש היא הלאמת כל נכסיו המוחזקים במדינה והגלייה 3. בוגד בקליבר קטן ( אופנהיימר והפרשה האחרונה לגבי חוקיותה של התנועה שלו) מספר שנות מאסר.

StrengthHonor

New member
תיקון ללפני אחרון : שיבוש הליכים דמוקרטיים

מהשפעה של גורם עויין מחוץ למדינה ( מימון מארגונים נאו נאציים אנטי ישראליים וכו' , לדוגמה האיחוד האירופאי P=)

antreprize

New member
סיפור? אולי חשיפה, אבל סיפור?

איך אפשר לשבש הליכים דמוקרטיים במדינה שהיא לא דמוקרטיה?

StrengthHonor

New member
פעם אחרונה שבדקתי

היו בחירות ב2006 ואף אחד לא נגש אל ההורים שלי ליד הקלפי ואמר להם מה לעשות. אם אתה כ"כ שונא את ישראל אתה מוזמן לעוף מפה

antreprize

New member
דמוקרטיה זה הרבה יותר מבחירות,

ציפיתי ממנהיג של מפלגה לדעת את זה. אני שונא את ישראל? צריך לעשן, להסניף ולשתות הרבה דברים כדי לחשוב שאני שונא את הבית שלי.

StrengthHonor

New member
הדמוקרטיה זה העם מנהל עת עצמו

ואם לא טוב לך מה שהעם רוצה ואתה חושב שתהייה פה דמוקרטיה אם תחליט לאנשים מה דמוקרטי(העמדות שלך) ומה לא בעזרת דיקטטורה של אקטיביזם שיפוטי אתה טועה. אבל אתה ילדות נאיבי לך סיבנו את המוח ששמאל זה דמוקרטיה

antreprize

New member
איפה אמרתי שלא טוב לי מה

שהעם רוצה? איך לאדם בן 18 יש רמה כל כך נמוכה של הבנת הנקרא? אמרתי שדמוקרטיה זה הרבה יותר מבחירות(ולדוגמא, גם סדאם חוסיין עשה בחירות, זה הופך את עיראק בתקופת שילטונו לדמוקרטיה?).

StrengthHonor

New member
נכון , יש את הדיקטטורה של האקטיביזם השיפוטי

והשחיתות במשטרה , אבל עדיין יש בחירות חופשיות כל 4 שנים ובדרך כלל פחות אז העם לא בחר במרצ אתה מנסה לומר לי שמישהו זייף את הבחירות כי זה לא עולה בקנה אחת עם הבנתך את העולם?

antreprize

New member
אני לא בעד מרצ.

אני לא אומר שמישהו זייף את הבחירות, אני אומר שדמוקרטיה זה לא רק בחירות, זה הרבה יותר.

StrengthHonor

New member
מה במדיניות הישראלית הוא לא דמוקרטיה

פרט למה שציינתי? האם ישראל אינה דמוקרטיה כי נבחרי העם אינם שותפים לעמדותיך?

antreprize

New member
מדינת ישראל היא לא דמוקרטייה

כי יש פה כפייה דתית וכי לא כל האזרחים חייבים להתגייס(ערבים שהם לא דרוזים וחרדים) ויש עוד דוגמאות שאתה יכול למצוא לבד.

yonatan31

New member
יש כאן גם כפייה לא לחנות באדום לבן

האם חוק זה גורע גם הוא ממידת הדמוקרטיות של ישראל?

yonatan31

New member
אין הבדל.

תפקידה של הרשות המחוקקת הוא לכפות נורמות על כלל האזרחים, וזה אותו הדבר בין אם זה הגבלת מהירות הנסיעה בכבישים, איסור על סחר בסמים או הכרה רק בנישואין כהלכה.

antreprize

New member
אתה באמת לא רואה את ההבדל

בין חוק תנועה ובין חוק שכופה דת על אדם שלא רוצה להשתייך לאותה דת?

yonatan31

New member
ואם מישהו לא רוצה להשתייך לחוק זה?

חוק הוא חוק, מקורו ומטרתו לא משנים את עובדת היותו או אי-היותו דמוקרטי.

StrengthHonor

New member
אנחנו לא כופים עליך שום דבר

אם הייתה פה דמוקרטיה אתונאית ישירה המצב היה פחות או יורת זהה במישור החברתי אז גם אז זה לא היה דמוקרטיה וצריך היה שמישהו יכתיב אתאיזם לאנשים? אולי נעשה פה דמוקרטיה עממית של מזרח אירופה? של שנות ה70?

דמוקרטיה זה לא רק בחירות אלא גם זכויות אזרח

וחוקי תנועה באים להגן על זכויות האדם והאזרח בישראל, ואילו חוקי הכפייה הדתית, והאידאולוגית באים לכופף זכויות אלו בשם איזה הגדרה פאשיסטית/קולקטיבית/פטרנליסטית שזה, לא דמוקרטיה

yonatan31

New member
אני לא תומך בחוקים אלו, אני מתנגד לכפייה דתית

אני רק רוצה להסביר שהם לא פחות דמוקרטים מהחוק שאוסר על עישון במקומות ציבור למשל.

למעלה