נאמנות למדינה.

StrengthHonor

New member
על איזה כפייה דתית אתה מדבר?

מחריכים אותך להתפלל? לאכול כשר? או שזה שכל מי שלובש כיפה הוא לא עבד אומלל לאומת הנאורות הכבירה שלך שיש להם זכות בחירה שמפריע לך?

StrengthHonor

New member
נותנים לך

מה שיותר מציק לי שהממשלה מתערבת בחתונה מכל סוג שהוא ע"י הטבות מסים שלא היו צריכים להיות שמה וכו'.

באמת?

אז למה צריך לטוס לחו"ל בשביל להתחתן בנישואים אזרחיים? למה זוגות הומוסקסואליים ולסביות לא יכולות להתחתן בארץ?

antreprize

New member
מכל האנשים שאני מכיר,

לך יש את התחביב הכי מוזר(לעוות את מה שאני אומר). אני אמרתי שבארץ יש כפייה דתית, איך הבנת מזה את מה שאמרת זה משהו שאני לעולם לא אדע.

StrengthHonor

New member
להסביר לך צעד צעד?

כמו ילדן בגנון? טוב נעשה את זה איך שעושים את זה בכיתה המיוחדת שלך: 1. אתה לא חייב להתפלל , אתה לא חייב לא לעשות כלום בשבת , אתה לא חייב לאכול כשר , אתה לא חייב להקבר על פי אתה יכול לנסוע לקפריסין ולהתחתן אזרחית, 2.אתה משתמש בקונוטציות קיצוניות "איראן" (למה לא סעודיה? אה כי היא לא האוייב שלנו כמו הדתיים האיראניים האלה למרות שיש שמה כפייה דתית גבוהה יותר) "ין פה דמוקרטיה" אבל תבין זה אולי גורם לך להרגיש יפה בפורום שאתה מתעקש על הדעות שלך והכל אבל לדוגמה אם תרצה לדון בפוליטיקה בצורה רצינית אף אחד לא יקח אותך ברצינות , למה? כי רק מי שאין לו טענות קציניות מקצין דברים הדבר הכי לא דמוקרטי שקשור פה עם החרדים זה חוק טל והוא יבוטל .למה ? כי יש פה דמוקרטיה שיכולה לבטל אותו ומשום מה לא ראיתי דיקטטור חובש כיפה. אתה עדיין לא למדת אזרחות בתיכון ואתה מדבר על הרבה מילות "באזז" בלי להבין אותם אני לא יודע מי אמר לך שדמוקרטיה כוללת בעיקר ניאוליברליזם , דמוקרטיה היא קודם כל זכות הבחירה , כל התוספות של "הגנה על מיעוטים" זה לפי עקרון חופש ביטוי כדי שהדמוקרטיה לא תהייה הצגה אחת גדולה כמו ברוסייה, אבל אי אפשר לנצל את זה כדי להצדיק מדיניות כלשהיא או לומר לאנשים במי לבחור.

antreprize

New member
....

1. נכון, אבל זה לא סותר את עובדה שיש פה כפייה דתית. 2. יכלתי להשתמש בסעודיה, בחרתי איראן, ההבדל הוא לא גדול, אז למה להתווכח? 3. מדינה לא חייבת להיות דקטטורית בשביל לא להיות דמוקרטית, ציפיתי מאחד שלא רואה את הכל בשחור ולבן לדעת את זה. 4. אני לא אמרתי כלום על ניאו ליבלרליזם, אני אמרתי שישראל היא לא דמוקרטיה, איך הגעת מזה לניאו ליברליזם זה סוד. 5. לא אמרתי שדמוקרטיה היא לא קודם כל זכות הבחירה, אמרתי שדמוקרטיה זה יותר מרק זכות הבחירה.

לנסוע לקפריסין שקול לנסוע להולנד לעשות סמים

ולהגיד שמדינת ישראל לא מונעת ממך לעשן חשיש, או בקיצור, בולשיט, ישראל כשלעצמה רחוקה שנות אור מהמושג דמוקרטיה(אם כי אני מודה שאיני מוצא הרבה דמוקרטיות למופת בעולמנו) והכפייה הדתית, שקיימת, היא רק חלק קטן מזה

StrengthHonor

New member
הדבר הכי לא דמוקרטי בישראל

שמשום מה אתם מדברים רק על כפייה דתית ושטויות זה אי הזכות להגן על עצמך ותלות בבית משפט מושחט ומשטרה שהיא תאומה סיאמית למאפיה של הסחטנים.

אתה מדבר על דברים בשטח

בעוד אנחנו מדברים על החוקה. לדעתי לפני שאתה מתחיל לדבר על מעשים לא דמוקרטיים של גופים מסוימים, אתה צריך לטפל בעובדה שיש לך חוקים לא דמוקרטיים.

StrengthHonor

New member
ממ זה הכי חוקתי שיכול להיות

הפיכת אזרחים לצמיתים של הממשל בחוקה זה דיי שקול למימון חרדים בכפייה בגלל שהם לומדים תורה בששביל צה"ל או משהו כזה. למרות שאני לא מסכים שישראל תהייה מודל צרפת אלא מודל בריטניה בנושא של היהדות סמלית.

באותה מידה אתה יכול להגיד

שישראל לא מכריחה אותך לא לאכול חמץ בפסח, אפשר לטוס לחו"ל ולאכול שם. עובדה שאני רוצה להתחתן בארץ בלי רב וישראל לא מרשה לי, זו כפייה דתית!

אז?

זה לא אומר כלום. העובדה שאסור למכור בשר חזירים. שדומינוס צריך להיסגר כל פסח כי אין לו מה למכור. שאני צריך לטוס לחו"ל ולשלם על כרטיסי טיסה לכל האורחים בשביל להתחתן כמו שאני רוצה. שאישה לא יכולה להתגרש מבעלה. אני חושב שעובדות אלו מראות על כפייה דתית.

StrengthHonor

New member
ואתה אומר שזה יהיה שונה אם תהייה פהדמוקרטיה י

ישירה? ז"א במקום שהח"כים יצביעו יהיה משאל עם? או שאתה טוען שיש לכפות על כל האזורים בארץ את האג'נדה החברתית של שינוי? או יותר גרוע אתה אומר לדתיים ומסורתיים איפה לעבוד ואיפה לצרוך? אם אתה שולל את ישראל כדמוקרטיה האם זה על מנת שיוצדקו אמצעים לא דמוקרטיים כדי לקדם את ההשקפה הזאת? או כדי להתנשא מעל אחרים שהם לא "אזרחים דמוקרטיים" ברגע שמוסיפים תבלינים למתכון במקורי לפעמים התוצאה מסוכנת.... את האמת אני מאמין שוויץ (שאגב עושה מה שמקביל לטרנספר ערבים בארץ נכון לעכשיו) תהייה הדמוקרטיה הישירה הראשונה בעולם והשאר יעקבו. אני מאמין בדמוקרטיה שהולכת מלמטה למעלה והיא 90% ישירה היחידה הקטנה ביותר היא הרחוב או הבניין(אני מאמין שנראה בנייה בסגנון הונג קונג בארץ בקרוב מאוד עם השטח שיש לנו והריבוי הטבעי) של בסביבת 500 איש היחידה הגדולה יותר היא הבלוק\שכונה\רחוב האזור העיר המחוז והארץ. זה יהיה הבסיס לממשלה מבצעת בנושאים מנהליים שגורים שבדמוקרטיה ישרה היו מבזבזים באופן קולקטיבי נגיד כמה מליוני שעות בשנה הנושאים השנויים במחלוקת יעברו דרך משאל עם מלא כי כמובן במקרים האלה סביר להניח שיש את המרצ והרצון להשקיע את הזמן , השיטה תהייה מומנטום של עצומות, ז"א אם דרושה מדיניות בנושא מסויים ישנו מכרז על העצומה הגדולה ביותר שתכתיב את נקודות ההכרעה הטובות ביותר. צריך יהיה גם לשנות את בית המשפט באופן רדיקלי כי במצב הזה אם הסמכויות של המשפט לא ישונו ואלו של הממשלה והפרלמנט כן יהיה לבית המשפט כוח דיקטטורי , ועם בייניש שמגנה על הדמוקרטיה באומץ ונחישות מצד אחד ומצד שני מלבינה את הפשעים של בעלה לכו תדעו מה יהיה בקיצור ביזור ולאומיות זה השילוב המנצח. הצעד הראשון הסביר היא שיטת שינוי הממשל של ליברמן שתתן כוח אזורי גבוהה יותר

StrengthHonor

New member
כשמתבהמים צריך רועה צאן

ברגע שאנשים יפסיקו להיות כ"כ מושפעים מ"מימים" וטרנדים למיניהם אפשר יהיה להיות יותר ליברליים בזה. בעצם אז גם הממשלה עצמה תקטן מאוד

antreprize

New member
...

"ברגע שאנשים יפסיקו להיות כ"כ מושפעים מ"מימים" וטרנדים למיניהם אפשר יהיה להיות יותר ליברליים בזה." למה אתה מתכוון?

StrengthHonor

New member
תעשה גוגל על המילה meme

בהולנד אחוז המעשנים קטן בהרבה מישראל לכן באמת זה לא משנה אם זה יהיה חוקי או לא. המצב היחידי שאני מסכים ללגלזציה של סמים פסיכודליים(סטרואידים אנבוליים ותרופות צריכים להחיות חוקיים ללא מרשם אתמול) זה אם יש מדינה ליברטאנית ואני לא משלם מסים בשביל שאיזה היפי יקח ביטוח לאומי כדי לעשן גראס.

למעלה