נאמנות

נאמנות

נאמרו הרבה דברים בדרך, בשרשור האחרון אני רוצה לשאול מה קורה כאשר הנאמנות לעצמנו, למה שאנחנו חשים ומרגישים עומדת בניגוד למה שהילדים חושבים או רוצים? מה אנחנו מלמדים אותם אז? מה אנחנו מלמדים את "אחינו" כשאנחנו עושים משהו שהוא לגמרי לגמרי שונה או "מטורף" או "לא נכון" ממה שהם חושבים? במה שונים אחינו, מיתר האנשים שסובבים אותנו? ולבסוף, היכן מקבלים את ה"מכות" הכי הכי כואבות? (המנעול של תיבת פנדורה, עומד להפתח, נראה אם התיבה תפתח גם, או שתהיה בריחה המונית עם הצהרות והסכמות מוסכמות, שמאוד נוח להסכים איתן) יום נעים

סמסרה1

New member
בוקר טוב לך אביבה

היי לדעתי אם יש אח/ות שיודע רק לנצל, לגנוב ממך, לא להשתתף בטיפול ובדאגה להורים זקנים, אגואיסטים, כאלה שגורמים נזק - לא חייבים להיות בקשר הדוק עם אחים/יות כאלה. אך במצב נורמלי, אני מעדיפה שיהיו קשרי אהבה ודאגה וחום בין אחים/יות. הוי אביבה, לגבי ילדים, אני אספוג ה כ ל מהם ותמיד אהיה מוכנה לתמוך כשצריך, לתת כתף לבכות עליה, לשמוח כשטוב להם, לעזור, תמיד הם איתי, בליבי, במחשבותיי, בנשמתי, בגופי... יום טוב,

סמסרה1

New member
מה שהם לא יעשו...

היי אישה אורחת מה שהם לא יעשו וכמה סבל שהם יגרמו כל זמן שאני חיה אתייצב מיד כשהם יזדקקו לעזרה, לתמיכה, למשענת, לחום... אלה ילדיי וככה אני מרגישה ואינני יודעת אם זה טוב או לא טוב - זה המצב

../images/Emo128.gifלפעמים לסרב

לעמוד לצד ילד למשל שפוגע בך או בעצמו היא תמיכה ואהבה. ילדים ככל שהם גדלים ,מתחתנים וכו הם משתנים והופכים למבוגרים וממש לא תמיד הם הולכים בדרך ובאמונה שלך. ונגיד שילד ירצה שתחזרי בתשובה כי גם הוא חזר וזה מה שיהיה לו טוב כשישדך את נכדייך?תלכי אחריו?????.

סמסרה1

New member
אם הוא..

היי אסתי אם הוא יחזור בתשובה אכשיר את מטבחי, וכשהוא יגיע הביתה לא אעשה דוקא, אך לא אשנה את צורת חיי, אבל אתמוך בו ואעזור לו. כשאבקר אצלו אתלבש צנוע ואכבד המקום. נמצא פשרה

אני מציעה, אם אפשר, ונדרשת לזה

כמות לא מבוטלת של אומץ, לדבר על דברים רלוונטיים. כלומר, אם אף אחת מכן לא חוותה ילד שחוזר בתשובה, הדיון יהיה דיון סרק. אני יכולה לדבר הרבה שעות על איך זה לדעתי להיות ברוקר בבורסה, אבל אם לא התנסיתי, זה יהיה ביטול זמן רציני, וחבל. הפער בין מה שנדמה למה שבאמת קורה הוא לעיתים עצום. אז, אם אתן רוצות לספר משהו אישי, שאתן חוות לגבי ילדים או אחים, אתן מוזמנות, וכמובן גם כולם. דוגמאות לא רלוונטיות לא רק שאינן תורמות אלא אפילו מסיתות מהאמת שיכולה להתגלות אם נשאר איתה, מבלי להוסיף את מה שנדמה לנו...

אישה,כשאת אומרת טוב למה את מתכוונת?

לדעתי היחסים אמורים להיות מושתתים על הדדיות,וכיבוד טריטוריה,האחד את האחרים. מה זה לספוג מהם הכל? אין דבר כזה,אני לא מכיר. אם מישהי כאן מכירה שתספר לי,ואני בכל זאת בסטטוס של אב אוהב.. אהבה של אב לילד זו חצי אהבה,בהבנה הקולקטיבית,וזה מכיון שאהבה נמדדת רק במעשים,כשהדגש על "רק". כוונתי לפעולות הרבות שנוקטות האמהות,בתהליך החינוך של הילדים,מסיבות שלא רלוונטיות לדיון לטעמי,ובכל זאת,מכיון שכך,הן נחשבות ל"אוהבות יותר".. וזה קשור לדיון שלנו,מכיון שאי שיתוף פעולה טוטאלי ובכל מחיר,לא מעיד על נאמנות,להיפך..ממש! ערב טוב, עוזי

סמסרה1

New member
בוקר טוב

או קיי אביבה, לא נעלה לדיון חוויות שלא קרו לנו באופן אישי. עוזי, בני כמה ילדייך? אני במקרה מדברת על "ילדים" גדולים כאלה שמטיילים שבהודו שבכתות שונות אני מדברת על הרבה דברים. אך היות ונתבקשתי לא לדבר ככה באויר אלא להתמקד יותר אזי לא אכנס לזה וארד מזה. אני לא מדברת על ילדים קטנים מתוקים חמודים שהם כמעט כחומר ביד היוצר. עוזי, לפעמים הכל הולך פחות או יותר חלק, ולפעמים, למרות כל מה שמשקיעים ולמרות האהבה הרבה שמרעיפים - חוטפים כזו סטירת לחי... ולפי השקפת עולמי ורגשותיי הורה חייב לא לדחות את הצאצא שלו אלא להיות שם עבורו בכל מצב. בצהריים נוסעת לאילת כך שאני חייבת לעזוב יש סידורים שעליי לסיים. שיהיה לכם אחלה סוף שבוע.

סמסרה 1

שיהיה לך אחלה יום! אם לא עניתי לך בפעם הראשונה לגבי גיל הילדים שלי,מה את מבינה מזה? תמיד יש הפתעות,ואני חושב כמוך! אף אחד לא חסין,משום דבר... יום נעים עוזי

Deerest

New member
נאמנות - למי

האם לא, כל מעשה, מחשבה, תחושה, רגש, שמוביל למעשה כלשהו, בסופו של דבר, האם זה לא נובע מנאמנות לעצמנו? במודע או שלא במודע, בעד או נגד, טוב או רע, סותר, מטורף, מכאיב, נכון או לא בסוף, המעשה משרת אותנו ורק אותנו. גם אם הוא נעשה עבור מישהו אחר, אח, הורה, ילד, חבר, שכן... עשה לו טוב או רע. אנחנו, לאחר המעשה, נרגיש סיפוק, התרוממות רוח, רגשות אשם, הקרבה, מרירות, שביעות רצון, נקטר, נדבר, נהלל, נתפאר, או כל דבר אחר. שם זו הנאמנות לעצמנו.

לא

לצערי רבים פועלים לא מתוך נאמנות לעצמם הפחדות,איומים,מכות,הטעיות,השפלות,שליטה,אינטרסים,קונסנסוס,....זה רק חלק מרשימה ארוכה שגורמים לאנשים לא להיות נאמנים לעצמם הרבה אנשים רוצים/חושבים אחרת ולא יכולים כי קשה

כל מה שמנית עד עכשיו!

זה מה שדירסט כתב עליו! אני חושב שאת טועה,גם מה שציינת,משרת אינטרסים חשוכים! וכל מי שמכה,מתעלל,ומשפיל,הוא נאמן ל ע צ מ ו ! עוזי.

תיקון נוסח..

התכוונתי שדירסט אמר ההיפך,והוא צדק! מה המצב אישה? בכל בסדר? עוזי.

לא

הכוונה לאלה שהם תחת הגורמים שהזכרתי הקורבנות עכשיו ברור? מתי תסכים איתי חחחחחחחח תעשה טובה פעם אחת
רוצה להוציא
לדירסט

אישה,אל תיקחי דברים אישית!

אם תיכנסי טוב טוב לראש של DEEREST,אני אסכים גם איתך,בסדר? זה מתאים?
עוזי.

עוזי, הסבר לי בבקשה, מה זה

"לקחת את הדברים אישית"? וגם, איך לדעתך אפשר להכנס לראש של דירסט, או של כל אחד עלי אדמות... (כבר דיברנו על זה פעם)

למעלה