נאמנות

זה לא אולי

לזה התכוונתי אני אציג אם כך דרך אחרת יש תקופה בה אני חשה בוגרת ובוחרת בדרך חיים משלי יש תקופה בה אני מזהה את המכשולים,יודעת שהם קיימים,מודעת להם....בוחרת להתגבר עליהם ...הכל לפי דרך החיים שבחרתי. יש תקופה בה אני יודעת שהם קיימים ואני לא מהססת ולא מתלבטת ....הכל לפי דרך החיים שבחרתי. יש תקופה בה אני מתגברת על המכשולים,לא נתקלת בהם ואני כל הזמן על מסלול של דרך החיים שבחרתי. בכל התקופה אני נאמנה לעצמי ולדרך החיים שבחרתי....נהנית כל רגע מהדרך. אתה מבין את ההבדל? אפשרות 1 שהחיים יכוונו אותך ואתה שוחה עם הזרם אפשרות 2 שאתה תכוון את החיים לפי דרך החיים שבחרת גם אם אתה צריך לשחות נגד הזרם. ואני מקשיבה לך כל הזמן

Deerest

New member
ובשתיהן

בשתי האפשרויות את נשארת נאמנה לעצמך. אולי אחרי שתחזרי מהודו ותספרי לנו שמצאת שם את עצמך תחיי על פי אפשרות אחת בלבד. האפשרות שלך. בלי זרמים ובלי כוונים. לא בקשתי להקשיב לי בקשתי להקשיב לך.

אני

מקשיבה לעצמי זה האושר שלי ואוהבת להקשיב גם לאחרים אההה למדת להוציא לשון חחחחחחחחחחח תהנה דיי אני הולכת

spectacular

New member
לא.

לפעמים קורה שנקלעים לסיטואציה או מצב מתמשך, אשר בהם אנו נדרשים לעשות דברים שהם נגד אמונתנו, ואשר אם לא נעשה כך,(נגד אמונתנו)נפסיד משהו אחר, למשל מקור הכנסה או כל דבר חשוב אחר, ולפעמים ההרגשה היא שאין ברירה, והתחושה אחרי היא של נבגדות מעצמי,אכזבה ותסכול, המעשה הזה לא נבע מנאמנות לעצמנו , לא כל מעשה שלי נובע מנאמנות לעצמי, לפעמים בדיוק מההיפך,

אני לא מאמינה במושג "נקלעים"

אני חושבת שכל אחד מאיתנו, יודע בדיוק מה עלול לקרות אם יעשה כך וכך... המושג או המונח "נקלעים" מעיד על חוסר אחריות על מעשינו... בכל מקום שיש בו "הפסד", מיד עולה לנגד עינינו "הרווח", ואז, משבחרנו, אין עוד אפשרות להגיד ש"נקלענו". גם להיות ההיפך מ"נאמנה לעצמי", זה חלק מלהיות נאמנה לעצמי, יתכן רק שלעיתים קרובות מדי אני משתמשת בתכונה זו... כדי להיות נאמנים לעצמנו, חשוב קודם כל להגדיר מה זו נאמנות? אח"כ אפשר יהיה לראות, אם אפשר להתיחס לדברים כמו שכתבתם כאן או לא...

spectacular

New member
אני בהחלט חסרת אחריות לפעמים,

לוקחת סיכונים ולפעמים מפסידה ואף בגדול, השתמשתי במילה נקלעים כי בעני זהו מצב שיש לצאת ממנו, לפעמים אני עושה שיקולי רווח והפסד ואחר כך מופתעת, לפעמים זה כיף, מה זה לעיתים קרובות מידי?(שאלה רטורית) נאמן- לפי המילון, ראוי לאימון, נאמנות- להיות ראויים לאימון,קודם כל בעני עצמנו ואחר כך בעני אחרים,

כדי להיות נאמן לעצמך

נדרש הרבה מאוד אומץ. אם לא חקרת, את עצמך טוב טוב, ואינך מודע לכל מחשבה ורגש שעולים אצלך, המקור להם, והסיבה שהם נמצאים, אזי, לא כל מעשה מחשבה ותחושה שמובילים למעשה כל שהו הם נאמנות לעצמנו... לעיתים אנחנו פועלים וחושבים כמו רובוט, אוטומטי. בהנחה, שאנחנו קצת שונים מרובוט, והקצת אינו ציני, מכיוון שרוב הזמן אנחנו פועלים כמו רובוט, שמשתמש בידע ונסיון קודמים, המרחב שיש לנאמנות לעצמנו, הוא קטן מאוד. בנוסף, חלק ניכר מלהיות נאמן לעצמך זה לקבל בצורה מאוד טבעית שינויים רבים שמתחוללים בך, במהלך השנים, שלעיתים דורשים "נאמנות" לגמרי שונה, או אפילו הפוכה. ומה אז? נאמנות לעצמנו זה כאן, לא שם...

spectacular

New member
כאן,בהחלט,

לא דיברתי על נאמנות לאמת המוחלטת , אני לא יודעת מהי האמת המוחלטת, בכל רגע נתון שבו אני מרגישה וחושבת שאני פועלת בנאמנות, הרי שכך, וגם אם טעיתי ולא פעלתי בנאמנות למרות שחשבתי שכן, עדיין זאת נאמנות, אולי נאמנות מתעדכנת מידי זמן,והיא לא דבר שמעסיק כל הזמן,

Deerest

New member
ציר

נאמנות מבחינתי זה מאפיין של קשר, לא של מעשה. אין אצלי נאמנות הפוכה, יש אולי התנהגות הפוכה להתנהגות קודמת, אבל שניהם נבעו מתוך נאמנות. עצמי יכול להשתנות מתי שהוא רוצה, כמה שהוא רוצה. לא חשוב לי אם אני מכיר את "עצמי", חקרתי אותו טוב טוב או לא הנאמנות לעצמי נשארת ולא משנה מי הוא בכלל. וגם אם אני שם את עצמי בסוף שרשרת העדיפויות. אומרים "תהיה נאמן לעצמך", לא "תהיה נאמן לך" הבדל מהותי מאד כאשר "לך" ו"עצמך" כלל לא מכירים.

מה

עם נאמנות לדרך? קשה לי לדמיין אותי בלי הדרך/אמונות/רצונות שלי כל זה ,זה עצמי נאמנה לעצמי זה נאמנה לדרך

Deerest

New member
היש משהו אחר

מהדרך בה את מאמינה ונאמנה לה דרך חיים. נאמן לעצמי = נאמן לדרך בה עצמי החליט ללכת בלי לשתף אותי בהחלטה.

spectacular

New member
סליחה על ההתפרצות,אבל

זה נשמע לי נועז משהו, שחרור שליטה, ואין בשום מקום איזכור של צמד המילים "שיקול דעת" האם דירסט חדש ,רענן ומשיל טבעות? נחמד, יכול להיות משהו אחר , או שלא.

Deerest

New member
חשבנו שאת ישנה

ודברנו בשקט. היית ערה ושמעת הכל? שובבה שכמוך. מאיפה שמעת? מההתחלה? כי באמת לא הזכרנו שליטה, שיקול דעת. טל, זה אותו דירסט שקם כל בוקר, מסתכל במראה ושואל מי אתה היום?

אתה שולט בעצמי

עצמי לא שולט בך תנחה אותו ותעבדו ביחד לקראת דרך החיים בה בחרת
ביי תזיז אותי מפה כבר
אין,לא יהיה מה לאכול היום חחחחחחחחחחחח

Deerest

New member
רק שניה

יש לי כאן רשימה שאשתי הכינ... היי, בואי הנה... לילללללךךךךך. טוב, תקראי כשתחזרי. זהו שזה בדיוק הפוך עצמי לפעמים צועק בשפה שאני לא מבין אותה. כי הוא קבור כל כך עמוק וקשה מאד לשמוע אותו אז הוא מדבר באמצעות המחשבות הרגשות הטבעות הסערות הכאב הוא שולט בספינה. מלמטה.

שיר שמתנגן לי

במקום מילים
שם שיר: צעיר לנצח מבצע: רמי קלינשטיין לחן: רמי קלינשטיין מילים: בוב דילן שישמור אותך האל ויגשים משאלתך שתעשה בשביל אחר והוא למענך שתיגע בכל כוכב ותטפס על כל שלב שתישאר צעיר לנצח שתגדל להיות צודק שתדע לראות את האור ולמצוא את האמת בתוך החושך הגדול שתמיד תהיה חזק אל תשחק את המשחק שתישאר צעיר לנצח שיהיו ידיך עסוקות וצעדיך מהירים שיהיה ביתך יציב מול רוחות השינויים שבליבך תהיה שמחה וישירו את שירך שתישאר צעיר לנצח

Deerest

New member
אינטואיציה?

אני חושב שזה מה שאני צריך לעשות... לא יודע, אבל זה מה שאני עושה... הרגשתי שזה מה שאני צריך לעשות אז עשיתי... אני לא רוצה אבל אני חייב לעשות זאת... שמעת פעם את המשפטים הנ"ל? מאנשים לא מצאו את ההסבר למעשים שעשו עבור... מי/מה שלא יהיה הם לא ידעו למי/למה הם נאמנים אבל עשו מעשה ששיקף את אותה נאמנות. אצל אנשים מסוג זה, הפער בין אני לעצמי הולך ומצטמצם. בסוף יהיה להם גם הסבר.

מממממ.....בריחה מהנושא

אמנם אינטליגנטית, אבל... אם כבר, אז אלה שני קצוות... נאמנות ואינטואיציה - לא ממש אותו הדבר. ככה. איזה אנשים "מסוג זה"? איזה פעא יש בין אני לעצמי? עדיין לא אמרתי לי מי מדבר אתה או עצמך? ומה עושה אני כשעצמי מדבר ולהיפך?

אביבה!,בפער בין "אני" ל"עצמי",נמצא:

החשש,הפחד,נמצאת ההתלבטות....וחוסר הביטחון באני! לגבי,א נ י משתדל להיות נאמן ל ע צ מ י,עד הרגע שאני לא יכול לעשות יותר ממה ש א נ י יכול..... אצלי,(לשמחתי-אבל אני עוף מוזר,הייתי רוצה להיות כמו כולם),אם יקרה לי ש"אני" יריב עם "עצמי",וזה קורה לעיתים,אז אני מתחיל לבעור.... הנבחרת של ה"אני",מנצחת תמיד! עוזי.

למעלה