נאמר שאני איש עסקים אמריקאי ואני רוצה להתמודד

גריאס

New member
נאמר שאני איש עסקים אמריקאי ואני רוצה להתמודד

לנשיאות ארצות הברית מטעם המפלגה הרפובליקנית ב-2020. אני לא מצפה לזכות, רק רוצה להטריל את טראמפ ומוכן אפילו לשרוף 10 או 20 מיליון דולר. האם זה ניתן מבחינה חוקית? אם כן, מה זה אומר מבחינתו של טראמפ, במה כרוכה התמודדות כזו עבורו?

vinney

Well-known member
הרבה יותר טובים ממך ניסו

אם אתה זכאי מבחינה חוקתית להחזיק בתפקיד, אז כן, זה ניתן מבחינה חוקית.
&nbsp
בפועל אתה צריך חתימות של חברי המפלגה בכל אחת מהמדינות כדי בכלל להרשם כמועמד, והמפלגה צריכה להחליט שהיא מקיימת בחירות מקדימות.
&nbsp
כבר יש שני מועמדים רפובליקנים שמתמודדים נגד טראמפ, רק מה - המפלגה הרפובלינקית בינתיים החליטה לא לקיים בכלל שום התמודדות.

Boston Guy

New member
תוסיף שני אפסים לסכום שאתה "מוכן לשרוף"- וצא לדרך

מייק בלומברג הוציא היום 10 מליון דולר על תשדיר פרסומת אחד - של 60 שניות - שישודר בזמן משחק ה"סופרבול" בתחילת פברואר.

בששת השבועות שעברו שעברו מאז שהכריז על מועמדותו לנשיאות (ב 24 בנובמבר), בלומברג הספיק כבר להוציא יותר מ 170 מליון דולר על הקמפיין שלו.
יש עוד כ 32 שבועות עד הפריימריז של המפלגה הדמוקרטית.
אפילו אם נניח שה SPEND RATE שלו ישאר באותה רמה (וזה ממש לא המקרה - הוא הודיע שהוא יגביר קצב) הוא הולך להוציא יותר ממיליארד דולר על הקמפיין שלו.

בארצות הברית, 10 או 20 מליון דולר לא מספיקים אפילו בכדי להריץ קמפיין לראשות המועצה המקומית של העיירה ירוחם. כשאתה מדבר על NATIONAL CAMPAIGN - המספרים הם במאות מליונים.

danakama10

New member
אפשר גם בקצת פחות מבלומברג

הנה מה שהדמוקרטים גייסו (ולפחות ווארן עם ה- grassroot campaign שלה מטרידה בלי סוף באימיילים בתחינות לתרומות, פשוט פאתטי).
אבל כן, בהחלט מבדר שגאון הדור כאן מוכן לבזבז 10-20 מליון (wow!!) כדי "להטריל" את טראמפ... לא ברור גם מדוע הוא חושב לעשות זאת מתוך המפלגה הרפובליקאית ולא מתוך המפלגה הדמוקרטית... וכל זאת כשהוא גר בארץ על פי הכרטיס שלו וכנראה לא נולד בכלל בארה"ב.

JimmyGee

New member
Warren מטרידה בלי סוף באימיילים בתחינות לתרומות?

ליפני 4 שנים הלכתי ליראות את החלאה Trump. אחלה קירקס של מפגרים.
אז מה ניראה לך שמאז אני לא מקבל אימלים בלי סוף מ- Trump שמיתחננים לתרומות? ניראה לך ש Warren המציאה את האימלים המיתחננים?

Boston Guy

New member
המספרים שאת הבאת הם התרומות לכל אחד ב 2 רבעונים

מתחילת הקמפיין, סנדרס גייס כבר 74 מליון דולר. והוציא עד עכשיו 40 מליון.
וורן גייסה 60 מליון דולר. והוציאה עד עכשיו 35 מליון.

אבל ההבדל הגדול (מאוד) בין שני אלו ובין "מליונר אנונימי שרוצה לרוץ" הוא שלשניהם יש צבא עצום של מתנדבים שעובדים עבורם בחינם - או כמעט בחינם.
שניהם "נמצאים בשטח" כבר שנים רבות, ושניהם בנו לעצמם הרבה לפני שהקמפיין התחיל תשתית של פעילים וסניפים באירגון מסודר.
סנדרס עשה זאת בבחירות שעברו, והמנגנון הזה המשיך לפעול בלי הפסקה מאז 2015 ועד היום. אלפי אנשים, בכל רחבי ארה"ב.
ווארן התחילה לבנות את המנגנון שלה פחות או יותר ביום שבו טראמפ הוכרז כזוכה במרוץ שעל 2016.

"מיליונר אנונימי" לא ממש יכול לבנות על זה שיהיה עדר של אנשים שישמחו לעבוד עבורו בחינם... הוא יצטרך לשלם על כל פירור של חשיפה.

בלומברג אכן מוציא הרבה יותר כסף מכל אחד אחר, אבל הוא התחיל בקמפיין שלו לפני 6 שבועות בלבד - שנה אחרי כל האחרים - ובשבוע האחרון השם שלו מוזכר בנשימה אחת יחד עם אנשים שנמצאים בראש ה"חמישיה השנייה". זה מה ש 170 מליון דולר השקעה בחשיפה תקשורתית עושות ב 6 שבועות.

vinney

Well-known member
זה, ונסיון מוצלח כראש העיר הכי גדולה במדינה...

Boston Guy

New member
כדי להבחר הוא צריך להזכיר את זה לאנשים שברובם אף פעם לא ידעו

בלומברג סיים את הקדנצייה השלישית שלו כראש עריית ניו יורק (למרות שיש TERM LIMIT של 2 קדנציות...) בשנת 2013.
מאז עברו כמעט 7 שנים מלאות של דה-בלאזיו - מספיק זמן בכדי שההשפעה המצטברת שלו תגיע לרמה מוחשית - כך שמי שמכיר את העיר אז והיום מרגיש בהתדרדרות המצב בה בין "תקופת בלומברג" ובין המצב עכשיו.
אבל זהו - שמי זוכר מה היה לפני 7 שנים?

בלומברג צריך ללמד את הצעירים הנלהבים של המפלגה הדמוקרטית (18-25, מן הסתם בקולג') מי הוא - יען כי הם אף פעם לא ראו אותו בתפקיד... הם היו במידל-סקול כשהוא היה ראש עריית ניו יורק.
הצעירים האלו הם ה"מנוע" של מועמדים כמו ברני סנדרס ואליזבט ווראן - ובלומברג חייב "לשכנע" לפחות חלק מהם לתמוך בו.

בלומברג גם חייב להכיר את עצמו לכל מי שחי מערבה מקו מייסון-דיקסון, כי מי שאינו חי בחוף המזרחי (יותר נכון בחצי הצפוני של החוף המזרחי) לא ממש מכיר אותו.

danakama10

New member
ברור, זה מה שהכותרת אומרת, שזה פר רבעון

מה שמעניין וקצת קשור הוא מה עושים הקנדידטים שפרשו עם כל הכסף שנותר להם מגיוס התרומות. הם יכולים להחזיר את הכסף חזרה, אבל על מי אנחנו עובדים... הם לא עושים את זה (חוץ ממה שהחוק מחייב אותם). חלק מנצלים לשימוש אישי למרות שאסור (ורק חלק קטן מהם נתפס כמו זה - https://apnews.com/680f619c268549c8a20290ce7552d1b2)
וחלק משתמשים בזה למימון קמפיינים עתידיים. כך עשתה ווארן הדו פרצופית שגייסה כספים ממליונרים ולוביסטים כשרצה לסנאט, והעבירה 10.5 מליון $ ממה שנשאר לה למירוץ לנשיאות. והיא מעזה לטעון כנגד בוטאג'אג' שהוא לוקח כספים ממליונרים ב- wine caves... הגועל...

vinney

Well-known member
וחלק משלמים לשחקניות פורנו כדי להשתיק פרשיות לא נעימות...

JimmyGee

New member
יש לך בעיה עם Warren כי העבירה 10.5 מליון $ ממה שנשאר לה

למירוץ לנשיאות? זה דבר הגיוני לגמרי. אנשים שתרמו לה ל Senate (לא אני) זה בטוח (100%) אנשים שהיו רוצים ליראות אותה ב White House.
אבל עם Trump שמישתמש בכספים של כולנו (לא רק התורמים שלו) כדי להעשיר את עצמו - למשל שולח את Pence או אנשי צבא / מימשל אחרים או נציגי מדינות זרות ללון בבתי מלון שלו . עם זה אין לך שום בעיה.
איזה יופי!

danakama10

New member
יש לי בעיה שהיא משתמשת בכספים שגייסה מלוביסטים ומליונרים

ואז יש לה העוז לנסות להשפיל את בוטאגאג שהוא מגייס ממליונרים, דבר שהיא לא עושה.
שקרנית דו פרצופית.

JimmyGee

New member
אז עכשיו יש לך בעיה עם פוליטיקאים שקרנים ודו פרצופים?

אני סוף סוף יכול להבין את התמיכה שלך ב- Trump. בן אדם ישר וחד פרצופי.

danakama10

New member
בקיצור

אין לך יכולת לענות על אף טענה/שאלה ללא להגיד "טראמפ".
אתה משעמם.

JimmyGee

New member
פוליטיקאים מלכלכים אחד על השני כדי לנצח primaries או בחירות

ככה זה עובד.
וכשהגיבור שלך Trump עושה את זה כמו ש Warren עושה, זה מובן.
אבל בניגוד לWarren, הגיבור שלך Trump גם משקר וגונב מהציבור בלי הפסקה - וזה כבר ליגה אחרת.

danakama10

New member
שוב אתה דוחף את טראמפ שלא במקום

ווארן רצה על הטיקט של אדם ישר שלא נכנע לתכתיבי המליונרים. לא משנה שהיא עצמה שווה מליוני דולרים, כן?
כל הקמפיין שלה מבוסס על כך שהיא לוקחת כסף רק מאנשים רגילים.
היא לא סיפרה שהיא משתמשת ב- 10.5 מיליון $ שהגיעו אליה מתרומות של לוביסטים ומליונרים כשרצה לסנאט. ואחרי כל זה היא מעזה לתקוף את בוטגאג שהוא מקיים אירוע ל"מליונרים".
זה לא התקפה רגילה של פוליטיקאי, זו חוצפה ממדרגה ראשונה.
זה מזכיר אגב את האינדיאניות שלה - אין לה בושה להציג עצמה כאינדיאנית, ולקבל משרה באוניברסיטה על סמך האינדיאניות שלה (וההכחשות הפתטיות שלה ושל ראשי האוניברסיטה לא עושות רושם. היא כתבה שהיא אינדיאנית והתקבלה בדיוק לאחר שבאוניברסיטה דיברו על כך שצריך להגדיל את מספר המיינוריטיז בסגל).
ברני סנדרס, אחד שלא עשה כלום בחייו חוץ מלחיות על חשבון הציבור, לפחות מאמין בשטויות שלו (ומדבר כל כך יפה שאני בבחירות האחרונות כמעט נפלתי שבי אחר דבריו).
ונכון, גם סוציאליסט כמוהו לא פספס הזדמנות להתעשר וכתב מאז שהתפרסם מהבחירות האחרונות מספר ספרים שהכניסו לו הרבה מאוד כסף וכיום יש לו 3 בתים בבעלותו. הוא חלילה לא מתכוון לפגוע ברכוש שלו (הוא שווה כ- 2.5 מליון $, והוא מציע מס על estates ששווים יותר מ- 3.5 $ מליון. הוא יודע שהוא כבר בן 78 ולא צופה שהעושר שלו יגדל בהרבה). ונזכיר גם שהוא שמדבר על שכר מיניצמום של 15 $ לא שילם לעובדים שלו את השכר הזה.
בהתחשב בכך שווארן שווה 9 מליון $, והיא צעירונת בת 70 ומי יודע כמה הערך שלה עוד יעלה, היא כבר הרבה יותר קונסרבטיבית מסאנדרס (למרות שבשאר הדברים היא רדיקאלית כמוהו). כשהיא מדברת על למסות עשירים היא מדברת על ה- ultra millionaires, אלו ששווים 50 מליון ומעלה.
אז נכון, כל הפוליטיקאים מגעילים וחושבים על עצמם, אבל ווארן היא הטופ שבטופ. וגם זה מבריח מתנדנדים מהדמוקרטים.

vinney

Well-known member
מאיפה מקבלים את הtalking points?

די ברור שאת מדקלמת דברים, את לא מגיעה לשום מסקנה בעצמך. מאיפה את מקבלת את הרשימה? מי אומר לך איזו שטות להפיץ השבוע?

JimmyGee

New member
מפריע לך בנשמה שווארן רצה על הטיקט של אדם ישר

שלא נכנע לתכתיבי המליונרים.
אבל לא מפריע לך ש Trump רץ על הטיקט של clean the swamp והצליח ליצר ביצה (swamp) מסריחה ומושחתת שלא היתה כמוה בהיסטוריה?
זו לא חוצפה ממדרגה ראשונה?

מפריע לך שווארן הציגה עצמה כאינדיאנית ליפני 100 שנה.
אבל זה ש Trump היתחמק משרות צבאי עם שקר עלוב של bone spurs ועכשיו מציג את עצמו כפטריוט, אמיץ ובריא כמו שור לא מפריע לך?
זו לא חוצפה ממדרגה ראשונה?

JimmyGee

New member
ואין לי מושג מה את רוצה מהספרים של Sanders

ככה עובד capitalism.
לכי תיכתבי גם את ספּרים ואולי גם תצליכי לעשות כסף.

למעלה