נאמר שאני איש עסקים אמריקאי ואני רוצה להתמודד

vinney

Well-known member
מי קורה לביבי ״בוגד״?

לרבין קראו ככה, ואנחנו זוכרים טוב מאוד איך זה נגמר.
&nbsp
לביבי קוראים ״מושחת״, אבל זה רק ציון עובדה.
&nbsp
בארץ לא קוראים לאף אחד גיבור, הקריאות האמביציוזיות והסופרלטיבים הקיצוניים זה מאפיין אמריקאי גרידא.

JimmyGee

New member
תגיד, כשקוראים לביבי בוגד אתה גם מתלהם וצועק שהוא גיבור?

ביבי מושחט עד העצם ובהחלט צריך לעוף הביתה כמה שיותר מהר. ולא היתה לי שום בעיה אם המישתמט Trump היה מדבר כך על הפוליטיקאי McCain.
אבל אם תישאלי אותי אם ביבי גיבור מילחמה, כמו ששאלו את המישתמט Trump על McCain. למרות שזה לא אותו סיפור צבאי (ביבי לא ישב בשבי 5 שנים), אני אתן, ונותן לביבי כששואלים אותי את כול הכבוד המגיע לו כקצין בסיירת מטכ"ל וכאח שקול.
אני לעולם לא אלכלך על השרות של ביבי. לא היתי בסיירת מטכ"ל ולא שקלתי אח בצבא (טפו, טפו, טפו) ולכן יש לי הרבה כבוד לביבי שכן.

אבל על ביבי או McCain הפוליטיקאים מותר ללכלך כמה שרוצים. בניגוד למה שהיה רוצה ה Dictator wannabe Trump כך עובדת דמוקרטיה.

iris mom of two

New member
בזמנו קראו לשרון גבור

אני עוד זוכרת איך הפמליה שלו עצרה והוא עלה על האוטובוס שלנו לדבר עם כמה תכוניסטים.
לא אהבתי את הפוליטיקה שלו, ולא הסכמתי איתו על הרבה דברים. אבל הוא בהחלט היה גבור מלחמה. הוא היה מפקד, ואדם, שידע לדבר עם אנשים. היתה לו המון כריזמה.
ביבי, הוא מושחת. הוא לא בוגד, אבל כמו טראמפ הוא מאילו שיקראו לגיבורים שמות גנאי כי הם לא מסכימים איתו. הוא סתם חלאה.

JimmyGee

New member
ביבי היה בסירת מטכ"ל ומגיע ממישפחה שכולה

אז אם אני אשמע אותו מלכלך על השרות הצבאי של מישהו (לא שאי פעם שמעתי) זה צפרדע שאני עוד יכול ליבלוע.
אבל מישטמת שקרן מהצבא כמו Trump שמלכלך על השרות הצבאי של מישהו, זה כבר שיא החוצפה.

ושוב כש Trump לועג ל ומכנה בשמות גנאי (כמו ילד מפגר) פוליטיקאים, אין לי שום בעיה אישית עם זה. אנחנו חיים בדמוקרטיה, ואם זה מה שהבוחרים שלו רוצים שיעשה, שיבושם להם. זה דווקא מוציא אותם יותר חרא ממנו.

vinney

Well-known member
לא שמעת את ביבי מלכלך על עמיר פרץ?

אני זוכר טוב מאוד כמה תלונות היו אז על איך אפשר לתת לחימושניק לנהל את הצבא...
&nbsp
עמיר פרץ היה קצין חימוש (בצנחנים אאל״ט) שגם נפצע במהלך השירות והשתחרר מצה״ל, כמו ביבי, בדרגת סרן. הוא היה שר הבטחון בממשלת אולמרט.
&nbsp
ביבי בתורו מינה לתפקיד שר הבטחון את אביגדור ליברמן (ששירת בצבא חודשים בודדים ב״שלב ב׳״ בתור עולה חדש), ולאחר מכן את בנט, שהשתחרר גם הוא כקצין צעיר (סגן אאל״ט), לא לפני שסיבך את כל המדינה במהלך מבצע ענבי זעם כי לא מילא פקודות כראוי.

JimmyGee

New member
הליכלוך של ביבי על פרץ היה עיניני

האם אפשר לתת לחימושניק לנהל את הצבא?
ובמיקרה של פרץ ביבי טעה בגדול. פרץ היה שר ביטחון מעולה. אם לא היה רב עם כולם, לא היה היום כיפת ברזל.

אבל שוב ביבי היה בסירת מטכ"ל, וגם בנט. הם לא שיקרו כדי לברוח מהצבא כמו Trump, ואחר כך ליכלכו, רק בישביל ללכלך, על לוחם שנפל בשבי.
דרך הגב ביבי החזיר שבוי כזה הביתה (גילעד שליט) למרות התלונות מהרבה אנשים (בעיקר בימין) על המחיר הכבד שהיה צריך לשלם.

vinney

Well-known member
אז איך הלכלוך היה ענייני אם הוא טעה בגדול?

שמעון פרס היה שר בטחון מעולה ולא שירת בשום צבא כלל, מה זה משנה שהוא חימושניק?
&nbsp
בנט לא היה בסיירת מטכ"ל, היה ביעל אאל"ט, ופישל שם בגדול, אבל אכן היה קצין לוחם קרבי (לא שחסר כאלה בארץ).

JimmyGee

New member
בנט היה לוחם בסיירת מטכ"ל (ראה קישור)

איך הלכלוך היה ענייני?
אפשר להיתווכך אם שר ביטחון זה צריך ליהיות איזה גנרל או לפחות מישהו שהיה קרבי. כמו שאפשר להיתווכך על כול שר אחר (שר אוצר = כלכלן, שר בריאות = רופא וכו... ).
אתה לא חייב להסכים, אבל אתה לא יכול להגיד שאין טיעונים מוצדקים לכאן או לכאן.
זה לא נטו ליכלוך כמו Trump על McCain.

https://he.wikipedia.org/wiki/נפתלי_בנט

vinney

Well-known member
נחשי עם איזה כרטיס ביבי נכנס לפוליטיקה

אפילו לא ״אני גיבור מלחמה״ - כל מה שהיה לו זה ״אחי גיבור מלחמה״. הסרן במיל׳ שהגיע לסיירת רק כי אחיו היה שם לא מפסיק להזכיר את זה עד עכשיו.
&nbsp
אבל - זה עניין למצביעיו, וכמו שאמר ג׳וני ואמר נכון, מקיין דווקא זכה להרבה פופולריות באריזונה ובמפלגה רפובליקנית בכלל. אם לא היה בוחר במפגרת ההיא בתור סגנית מיועדת אולי אפילו היה נבחר לנשיא.

vinney

Well-known member
מוזר שבניגוד לטראמפ מקיין דווקא זכה במירב הקולות

בכל הפעמים בהם זכה בתפקידים. הוא לא היה צריך שיטה מוטית ומעדיפה דעות מיעוט כמו טראמפ כדי להתמנות לתפקיד, וכן היה מסוגל להפסיד בכבוד.
&nbsp
כשטראמפ יגיע לקרסוליו של מקיין נדבר, אבל הbone spurs יפריעו לו...

iris mom of two

New member
אני אסביר לאט אולי תביני

ובמקום לקרוא לי מטומטמת, כמו שאת נהנית לעשות, אולי משהו ישקע.
&nbsp
כל פוליטיקאי שרת לנשיאות הכין את הקריירה שלו לזה. והמקצוע דורש אנשים נרקסיסטיים, לא נעימים, ושמתאימים את הספור לציבור השומעים. היחיד במאה השנים האחרונות שאולי לא הכין את הקריירה לזה, ושהנשיאות לקחה אותו בהפתעה (אם כי לא חסר לו באגף הנרקסיסטיות) זה טראמפ. בעצם גם טרומן, אבל טרומן היה נשיא מקליבר אחר לחלוטין, ודווקא דוגמא לחוסר תכנון של המפלגה הדמוקרטית. ספור ארוך שלא שייך לפה.
&nbsp
סאנדרס הוא חלאה, לא פחות מטראמפ. אבל סוחף את השמאל הקצוני. הקשבתי לססמאות שלו, אני מבינה למה הוא סוחף, אני לא מסכימה איתו.
&nbsp
וורן, יש לה את השגעונות שלה, לדעתי היא לא מתאימה לנשיאות, אבל תהיה נהדרת כמזכירת המדינה. היא מתנוענעת בין השגעונות של סאנדרס והמיין סטרים דמוקרטים.
&nbsp
הבעייה של המיין סטרים דמוקרטים, כמוני, שצריך את השמאל הקיצוני, כמו AOC וחבריה על מנת לנצח בבחירות מול טראמפ. המיין סטרים דמוקרטים לא בדיוק מחבבים את AOC וחבריה, אבל אם סנדרס ייבחר יהיה לה קול יותר חזק. אם מישהו כמו בוטבג' (או איך שלא ייאיתו את השם שלו) ייבחר, AOC וחבריה ייעלמו מהאופק, סכ"ה הרעיונות שלה די קיצוניים ולא תואמי מציאות. דרך אגב, לפחות אחת מחברותיה נטשה אותה מסיבה זו.
&nbsp
אבל אם טראמפ ייבחר שוב (שזה לדעתי יוסיף שמן למדורה הקטנה שמבשרת משבר עולמי חמור) AOC וחברותיה ייקבלו זרקור בוהר. כך שאם את רוצה להשתיק אותן, בחרי במועמד סולידי, סנטראליסטי מהשמאל.
&nbsp
דווקא את בלומברג אני רואה כהתפתחות מעניינת. פשוט כי אני מאמינה שאם יצא שסאנדרס יהיה המועמד הדמוקרטי, בלומברג ייצא כמועמד עצמאי.
&nbsp
&nbsp

danakama10

New member
תשמעי גברת

את פצחת ביריבות הזו ביננו, אז אל תנסי להתקרבן עכשיו.
קראתי לאט לאט ולא התרשמתי שפיזרת פנינים שאפשר ללמוד מהם משהו, כולה הדיעות שלך.
בקיצור, רדי ממני.

vinney

Well-known member
עדינות...? נעימות...? איפה....

כמו טראמפ גם אצלך: מי שלא בעדך - נגדך, ויתהפך העולם.

iris mom of two

New member
כל מה שכתבתי

פסל הרבה מה שאת מתעקשת עליו.
לא זכור לי שקראתי לך בשמות, אני בדרך כלל מנסה להמנע מכך. לפעמים נפלט לי אם בן אדם נראה לי חלאתי במיוחד.
יש משהו בשחצנות של טראמפ שהוא מבחיל במיוחד. אם עוד לא ראית את זה, אני לא אוכל להסביר לך.
אני באה מגישה של לנסות להבין ולקבל דעות אחרות משלי. לפעמים אני מצליחה לפעמים לא. אבל דעות שאני לא מוכנה לקבל ולהבין זה דעות של שנאה. לא ממחנה טראמפ ולא ממחנה הaoc.
והבחירות לנשיאות יהיו, כנראה, בין טראמפ למי שיזכה במועמדות הדמוקרטית. לכן חשוב לבחור במישהו שכן יהיה מקובל על רוב יחסית גדול.
אני יודעת את מי אני מעדיפה.

JimmyGee

New member
לדעתי, הבעיה של Trump זה לא השחצנות

לא חסר מנהיגים שחצנים טובים. אתה יכול ליהיות גם שחצן וגם בן אדם טוב.

Trump הוא פשוט חלאת אדם.

למשל לועג לעיתונאי נכה או ביכלל לאנשים שהחיים לא חיכו להם, מדבר מגעיל להורים שכולים של קצין בצבא שמת, מפטר אנשים בלי למצמץ, דופק בעסקים את כול מי שהוא רק יכול, מפיץ שינאה גיזענות, הומופוביה ורשע איפוא שרק אפשר, מנצל את הכוח שלו להיתנקם ביריבים שלו בכול מחיר גם שזה לא לטובת הכלל או אינטרס ציבורי והרשימה עוד ארוכההההההה ואין לי את כול היום בישביל זה.

הבן אדם פּשוט חלאת אדם מהסוג השפל ביותר.

אילו היה בשמאל, הימין היה צועד ברחובות אם תתי מיקלע. אבל כמנהיג שלהם אין להם שום בעיה איתו ולא משנה מה הוא עושה.

debby12

New member
מנהל
תודה איריס - תובנות מעניינות

מעניין אותי המשפט האחרון שלך. בהנחה שזה יקרה אז בלומברג (כמועמד עצמאי) צפוי "לגנוב קולות" מהמפלגה הדמוקרטית ובכך להחליש את סיכוייה לנצח בבחירות, לא? וגם - נדמה לי שהוא אמר ש"מה שלא יהיה (=גם אם הוא עצמו לא יהיה המועמד של הדמוקרטים) הוא יתמוך במועמד/ת הדמוקרטי/ת". אז נכון שפוליטיקאים משקרים בכיף.... אבל נראה שההנחה שלך זה שהוא 100% משקר - לא?

iris mom of two

New member
לא 100 אחוז

תלוי מי יהיה המועמד.
יש לא מעט אנשים שקשה יהיה להם לבלוע צפרדע של ברני או וורן. במקרה הזה יש סכוי שבלומברג ירוץ כעצמאי.
עם כל מועמד אחר אני חושבת שנוכל לחיות ובלומברג יתמוך במועמד הדמוקרטי

vinney

Well-known member
יש כמה בעיות עם הטענה שלך

קודם כל, נניח לרגע שאכן כוווווווול ה10 מליון שאת טוענת שהיא העבירה בין קמפיינים הגיעו מלוביסטים וממליונרים (נניח, כי אין לי מושג על סמך מה את טוענת את זה).
&nbsp
ווארן טוענת, וזה להערכתי נכון, שהקמפיין שלה לנשיאות לא לוקח כסף ממליונרים, או לפחות לא מקבל תמיכה מPACs (שזה טיעון יותר נכון, כי אם אני כאדם פרטי אתרום לה 25 דולר - מאיפה לה לדעת אם אני מליונר)? בוטג'ג' לעומתה עושה גיוסי כספים במועדוני מליונרים מובהקים וכן מקבל תמיכה מPACs.
&nbsp
מה בדיוק לא יאה לך בביקורת של ווארן כלפי בוטג'ג'? נעזוב לרגע אם הביקורת עניינית (היא לא, בוטג'ג' לא עובר על שום חוק), אבל 10 מיליון האלה שדיברת עליהם זה אפילו לא שליש מהכסף שהיא גייסה רק ברבעון האחרון, והיא במירוץ כבר שנה. קנה מידה אחר לגמרי.
&nbsp
זה כמובן בלי להתייחס לזה שלשמוע ממך ביקורת על פוליטיקאי "שקרן ודו פרצופי" זה דבר אירוני בפני עצמו

למעלה