נא האירו את עיני

נא האירו את עיני

אני מוצאת את עצמי נדחית ומתרחקת מפרסומי טבעונים למינהם
תמונות זוועה, שווקי סין שלא ארחיב עליהם, תאורי זוועות

האם רק אני חושבת שזה משכנע את המשוכנעים?
האם רק אני מוצאת שעל מנת לגרום למישהו לחשוב אחרת אין להעמיד אותו באור רע כל כך?
שעל מנת שירצו לשמוע אותי ראוי לי לכבד את המקשיב?
שפורנוגרפיה של אלימות לא עושה טוב אלא מרתיעה, מרחיקה ויוצרת שכבת איטום שנובעת מהגנה עצמית?

Ofericko

New member
אני מסכים עם אספקט אחד ולא מסכים עם השני

שבדבריך:

1. ברור לי שניסיונות שכנוע בסוג של כפייה והפעלת לחץ, עלולים ברוב המקרים להשיג תוצאה הפוכה מהמקווה.

2. אני כן רואה שירות מצויין של הצפת המציאות הקשה בתעשייה מול עיני המקשיבים לי. כקרניסט כבד לשעבר אני יכול להגיד של חיי ניסיתי לחיות בצורה המוסרית ביותר שרק הצלחתי ולא העליתי על דעתי פרומיל אחד מהנעשה בתעשייה. עצימת עיניים ואוזניים. שיווק מאסיבי מהיצרניות... הכל נכון. אבל בשורה התחתונה, אני תמיד אבוא אל בן שיחי בנועם וברגישות ואקפיד לחשוף אותו עד כמה שניתן למציאות היומיומית.

אז היכן אנחנו חלוקים?

עד כמה שניתן זה מינוח מפתח, איך אתה יודע עד כמה ניתן?
אני טוענת ולא רק אני שהצפה מוגזמת גורמת ההפך. אנשים מגנים על עצמם.
לא מסוגלים להכיל וכתוצאה מכך גם לא מסוגלים לקחת אחריות.

האם צתמונות הזוועה מאירופה הנצית עושות איזשהו הבדל למי שהוא אנטישמי? למי שמוחו שטוף כנגד מושא השינאה?
האם הן מה שגרם להפסקה של הזוועה? בהחלט לא.
מדוע לדעתך העיתונות מצהיבה כל כך בתמונות מחרידות יותר ויותר של פיגועים ושל תאונות דרכים ורציחות וככה? כי בני האדם נהיים יותר ויותר אטומים, מתגוננים מתחת מעטה הולך ומתעבה

אני לא מאמינה בחינוך לאלימות בעזרת אלימות

Ofericko

New member
אנחנו חלוקים ביעילות של הצפת האמת הקשה.

בעוד את חשה שהצפה כזו עלולה להביא להתגוננות והתחפרות, הניסיון הדל שלי מראה שלא מעט אנשים שחשפתי לאמת הקשה נהיו טבעונים, צמחונים או מפחיתנים (כל הנ"ל מבורך בעיניי).
לא מעט אחרים פשוט אמרו, עופר אתה צודק אבל קשה לי.

מעטים מאד התחפרו במגננות בצורת תירוצים טפשיים יותר וטפשיים פחות.

אני מנחשת

שלא הראתה להם תמונות זוועה
שלא הבאת לידיעתם הויזואלית בלי שהסכימו מראש תמונות של שוק החתולים והכלבים, תאורים על מוצרי הלוואי של אכילת אלה ולא ניסית באמצעות חיות המחמד להניא אותם מלאכול בשר, לםחות לא ברמה הויזואלית שהרשת מוצפת בה

האים אני טועה? לא הראית להם סרטוני זוועה ולא השמעת להם הקלטות של יבבות/ געיות אימה/ צווחות וככה

את אלה אנו מראים למי שכבר בצד הרצוי לנו, למה? זאת לא אבין

Ofericko

New member
את מניחה לא כ"כ נכון

לטבעונות כמה וכמה סיבות אפשריות כאשר הסיבה המוסרית, מבחינתי, היא המוצקה ביותר. אחת הדרכים שלי לפנות אל ראשו וליבו של המאזין זה לתאר בפניו את האמת ועפ"י רוב הם מופתעים לגמרי מהתנאים והכמויות הבלתי נתפסות. השלב הבא יהיה: "מה פתאום! בוא תראה לי".
עכשיו חשוב מאד לדעת מי עומד מולך. לאנשים מסויימים אני אשפוך הכל בפנים ללא כל עכבות וצינזורים. אנשים אחרים יקבלו מינון שונה וחשיפה יותר מצונזרת.
אבל בשורה התחתונה אני רואה על עצמי בעבר ועל אחרים היום את הפלא הגדול ביותר: היכולת המאגית לעשות הפרדה מוחלטת בין פרה לבשר. בין תרנגול לעוף וכו. כמו כן אני פוגש לא מעט אנשים אינטליגנטים עם בחורות רבה בתחום, לדוגמה המשפט הנפוץ: מה?? פרה גם צריכה להיות בהריון על מנת לתת חלב?? ועוד הרבה כאלה.

אין סתירה

אתה מתחיל בשיחה,אתה מתאים את המידע לאדם שאיתו אתה מדבר, אתה מגיב לבקשות שלו.
זו לא הצפה, לא פוכעני ולא אלים.
אלים זה כשזה מתנפל עליך מתמונות, משיתופים של חברים, ממי שאתה בכלל לא רוצה לדבר איתו על זה

עזוב
אני לא אתה וכנראה גם לא רוב האנשים , אני בדעת מיעוט
וזה בלתי נסבל עבורי, החשיפה הזו אני מוצאת עצמי מוחקת חברים בפייסבוק, מתרחקת מאנשים בגלל זה

Ofericko

New member
אז עכשיו אני מבין שאין באמת כל סתירה ביננו

מאחר ואני אף פעם לא אפיל על מישהו מידע, גם לא פוגעני, בלי שזה יבוא ממנו. כלומר, רק הידיעה שאני טבעוני מספיקה בשביל הרבה אנשים לתהות על כך וליזום בעצמם שאלות אלי. כאשר אלו באות, אני מנפק את התשובות בצורה שהזכרתי קודם.
אבל, מעט מאד פעמים יקרה, אם בכלל, שאני אפיל מידע מיוזמתי על מישהו בלי שהוא מוכן לכך. לא יקרה.
ואין לי פייסבוק כך שכל השיתוף שאני עושה בעניין הזב"ח והטבעונות הוא באימיילים מול קבוצת אנשים, טבעונים, צמחונים וקרניסטים, שיודעים מראש שאני משתף אותם ואין להם בעייה עם זה.

יוספה 51

New member
אני לגמרי מסכימה איתך, ובתי אף קיצונית בכך

ממני. אני יכולה מדי פעם בעדינות לספר על הזוועות שעוברים בעלי החיים כשלא מבינים למה אני טבעונית, בתי טוענת שאני 'מטיפה', אבל לעולם לעולם לא אכלול תמונות כאלו, לא אראה לאיש וגם אני נמנעת מזה. הטבעונות שלי התחילה דרך תחקיר 'אדום אדום' שלא ראיתי, הספיק לי לקרוא קצת על זה. כלומר, יש כאלו שלא צריכים את זה בבום לפנים. זה דבר אחד שבו אני מסכימה איתך . הסכמה שניה שלי היא שכדי לעורר מוכנות לשינוי עמדה אצל האחר צריך לבוא בדרך 'מכבדת', ובודאי מדברת שפה דומה, כי אחרת האדם השני נאטם, ואז הפסדנו בכלל את הקרב, כי כל אחד ננעל בדעותיו. מעבר לכך, אני רואה שכל הקטעים המוקצנים יוצרים אצל סביבתי דימוי של 'טבעונים פסיכים' ולא מחשבות שניות (למשל המנגל של יום העצמאות, למשל כיכר העירייה).

usi1

New member
נכון. צודקת.

לצמחונות/ טבעונות צריך לבוא ברצון , כי זה שינוי מאוד דרסטי בחיים.
זה אנשים שאו שבאים מרצון או מסיבות רפואיות .
יחס לבעלי חיים זה עניין של חקיקה , מי שאיכפת לו צריך לפעול בזירת החוק ולא בהפחדת ילדים קטנים בפארק.
יש הבדל גדול בין הסברה להפחדה.

Ofericko

New member
מסכים כמעט עם הכל:

יחס לבעלי חיים זה הרבה הרבה מעבר לחקיקה. כל מהות הטבעונות כרגע היא להפסיק לחלוטין לעשות משהו שהוא לגמרי במסגרת החוק ולחלוטין במסגרת הנורמה האנושית העכשווית.
לגבי ההסברה, אני מסכים וחושב כמוך. עם זאת אני מבין שיש לא מעט אנשים שחושבים שהסברה נעימה תוביל לפחות תוצאות מהסברה אגרסיבית.
איתגרנו את גידי כבר מזמן לערוך מחקר מסודר על דרך ההסברה היותר יעילה בתחום שלנו אבל עד שהוא לובש את חליפת הדוקטור שלו..... שיהיה בריא....

Gidi Shemer

New member
עופר, תסתכל בסרטון בלינק שצירפתי

אני חושב שאותך הוא יעניין. אין לי מושג אם המספרים שלו מבוססים. הוא הוציא ספר (שאני לא אקרא) שמפרט את המחקרים שלו. זה לא ממש עונה על השאלות הספציפיות פה, אבל מתייחס לכמה נקודות מענייניות בהקשר להסברה.

זהו, אני מתארגן ונוסע ללוות את הבת הגדולה לשדה התעופה. היא ממריאה לישראל לחופשה. אני מבקש בכל לשון של בקשה שתדבר עם עם ישראל לא לארגן מלחמות בקיץ הקרוב ואם אפשר, להתנהג באדיבות אחד עם השני, לא לצפור בכביש ולעמוד בסבלנות בתור.

Ofericko

New member
דווקא צפיתי! אבל לא ראיתי משהו ממש

מהותי ש-"ארץ נהדרת" מוסיפה....

אצפה גם בלינק הראשון בהזדמנות הראשונה למרות שהספקתי לצפות בבדיחה הראשונה שלו.......... ארץ נהדרת יותר מצחיקים

שתהיה לבת שלך טיסה נעימה ושהות מוצלחת! ציידת אותה במסכת גז?

Gidi Shemer

New member
המערכון באמת מעולה

ולא, לא ציידתי אותה במסכה. מאז שעברתי לצמחונות היא כבר מאומנת בלוחמת גז.

טוב, נראה לי שההומור שלי מתדרדר פה לימי חטיבת הביניים אז כדאי שאלך להתארגן.

Gidi Shemer

New member
הנה משהו שאולי יעניין אותך ואחרים

זה אמנם קצת off וזה גם ארוך, אבל אולי זה יעניין אותך בהקשר של גישות הסברה למיניהן:

http://www.youtube.com/watch?v=UUEGBDpmX0A

ההצפה, ובעיקר ה"פרונוגרפיה" המציפה (ללא הכנה וללא בדיקת נשוא הדיון כמו שעופר עושה) היא גם לדעתי חרב פיפיות. לפחות במקרים מסויימים אני מרגיש שזה עונה על צרכים עצמיים של המציף/מתקיף ולאו דווקא בא משיקולי הסברה.

אני כן מסכים שיש כאלו שה"בום לפנים" יכול לעורר אצלם זעזוע אבל ואולי התעוררות מבועת ה"בסך הכל הפרות נהינות כשחולבים אותן", בעוד שרבים אחרים ייצרו שכבת איטום (ולדעתי, ובלי מחקר מבוסס שעשיתי- האחרונים יהיו הרוב המוחלט). התזמון והכבוד לבן השיח חסרים ופוגעים.

יש עוד עניין שלדעתי אוטם אנשים אבל מאד קשה לשלוט עליו והוא פשוט הכמות. החשיפה למסרים טבעוניים (או אחרים) יכולה לעשות הרבה, אבל לפעמים הרגשת ה"עליהום" מכל כוון, כמעט בכל דיון פייסבוקי או פורומי והתחושה שמישהו גייס אחרים לעזרה (מה שאכן קורה לא פעם), היא פשוט הצפה שחוצה את קו ה threshold ועושה נזק יותר מאשר תועלת.

ואני מניח שכבר כמעט כולם ראו את זה:

http://www.youtube.com/watch?v=r4mbeHm3rBk

ladybug6

New member
הנה ההרצאה של ניק קוני עם תרגום לעברית

https://www.youtube.com/watch?v=Qi8cLHoFPDU

צפיתי בה והיא מאוד מעניינת אם כי קצת מייגעת..

ואני מאוד מסכימה לגבי הכמות - כשזה מוגזם זה מקהה ואז באמת מאבדים את האפקט של הזעזוע.
יותר מזה, לראות תמונה מזעזעת בפייסבוק זה לא מה שיגרום לאף אחד להיות טבעוני. צריך קודם ליצור עניין וקשב, לכן תמונות כאלה רלוונטיות רק כחלק מהרצאה או סרט או שיחה עמוקה והדדית.
כרזות זה מצוין אבל הן צריכות להיות הרבה יותר מתוחכמות מזה. הן צריכות להפעיל את המוח, ליצור סקרנות/עניין/מחשבה אצל הצופה. רוב האנשים לא חושבים על זה וכל כך להוטים "לחשוף את האמת" שהם עושים את זה בלי מחשבה על איך באמת נכון להעביר מסר בצורה הטובה ביותר.
כך שלמרות שאני שותפה לתשוקה העמוקה של אותם אנשים, אני דווקא מסכימה עם מיקי, לפחות כשזה מגיע לפייסבוק. יש לי חברים טבעונים בפייסבוק שעשיתי להם hide כי פשוט לא התאים לי לראות את הדברים שהם מפרסמים, ואני בטוחה שרוב החברים הלא-טבעונים שלהם גם עשו את זה...

smaak

New member
אני לא ממש בטוחה בעצמי בעניין הזה

מצד אחד, יש לי רצון לחלוק תמונות קשות. לא של דם, אבל כאלה שמציגות את החרדה של בעלי החיים, ואת התנאים שבהם הם חיים (למי שיצא לראות חלק מהתמונות של רועי שפרניק בפייסבוק באלבום קירות שקופים).
אבל אני לא עושה את זה. אני כן מסמנת לייק לתמונות שמוצאות חן בעיניי מבחינת המסר שהן מעבירות-גם אם הן קשות, ואני מניחה שכשמדובר בדפים שפתוחים לציבור החברים שלי יכולים להיות חשופים לזה, וזה פחות מפריע לי.

יש בעיה להעביר את הנקודה במילים, כי אנשים כל כך רגילים לדקלם אמירות בענייני תזונה (כאילו שתזונה נכונה באמת מעניינת אותם), הצורך שלנו כבני אדם לאכול בעלי חיים וכו׳. ואני חושבת שזו עבודה מאוד סיזיפית וקשה- לנסות לשנות דפוסי מחשבה שקיימים כבר עשרות שנים בציבור שטוף מוח. שלא לדבר על הרגלים.

ומצד שני אני חושבת שיש המון הכחשה עצמית וגם בורות, חוסר יידע ביחס לתעשיות המוצרים מן החי.
אצלי היתה המון הכחשה שאני מודעת אליה רק עכשיו.
הקפדתי לקנות ביצי חופש למשל, במחשבה שהתרנגולות שמטילות אותן מסתובבות בחוץ להנאתן,
לא חשבתי על זה שפרה צריכה להיות בהריון ושלוקחים ממנה את העגל איך שהוא מגיח לעולם.
הסתכלתי על חזירים בתור חייה בעיקר מלוכלכת.

הראייה שלי השתנתה מאוד בחצי השנה האחרונה. באופן שאני מגדירה לא פחות ממדהים ויוצא דופן. זה כולל גם רגעים מאוד קשים, קשה לי לפעמים להרדם לפני השינה כי פתאום עולה לי בראש תמונה שראיתי.
ברמת הרגש, הייתי רוצה לחלוק את התמונות האלה, כי הן מלאות עוצמה וכן יש להן יכולת השפעה.

ברמה ההגיונית יותר, אני יודעת שזה יהפוך אותי בעיני האחרים למשוגעת שחזרה בתשובה, ושכדאי להתעלם ממנה. וזו הסיבה בגללה אני לא חולקת תמונות זוועה.

המחשבה שלי, היא שאולי אני יכולה לעשות את זה דרך משהו חיובי יותר, כמו האוכל שאני אוכלת למשל,
ואני חולקת תמונות של המאכלים שאני מכינה עם החברים. אני כותבת לעיתים די רחוקות בבלוג שלי.

איכשהוא אני יודעת, שאם היה לי קצת יותר זמן ואם לא הייתי נמצאת במקום שבו אני נמצאת, ואם לא היה לי ילד קטן שמושפע מכל מה שאני עושה,
שבטח הייתי איפה שהוא על הקצה בין לעבור על החוק לבין להיות אחת מהמשוגעים באמת.
וכן, לחשיפה לזוועות היה חלק בזה.

למעלה