נא האירו את עיני

merav999

New member
לדעתי זה משנה איפה הן נאמרו

אני חושבת שאם היה משלב אמירות כאלה בהרצאה עצמה לא היה לה את אותו אפקט. לא יודעת אם ראית את ההרצאה עצמה, אבל הוא מדבר מאוד בגובה העיניים ומדגיש שהוא לא בא להיות אויב של אף אחד מהקהל (או משהו בסגנון הזה, ראיתי אותה פעם אחת לפני הרבה זמן, אחרי שנהייתי טבעונית).

אם אני לא טועה, האמירות האלו צצו אחרי שההרצאה תפסה תאוצה.

נטאשKה

New member
אני חושבת שצפיתי

בהרצאה אחת או שתיים ובמספר ראיונות או שקראתי ראיונות איתו. זה באמת היה די מזמן אז לא סגורה על הפרטים ויכול להיות שאני טועה.

אני מסכימה איתך שזה משנה איפה הן נאמרו מבחינת האפקטיביות של ההרצאה עצמה, אבל לא מסכימה שזה משנה איפה הן נאמרו מבחינת אלימות השיח שלו. לזה הייתה כוונתי

Gidi Shemer

New member
אני רק מצרף הסתייגות אחת

הגרף שבו הוא מציג את המליונים שבעלי חיים ניצלו בזכות הסברה כזו או אחרת הוא ....גרף. אין לי מושג אם הוא מבוסס נתונים או לא. אני מאמין שהוא לא סתם זורק נתונים ובספר שלו vegonomics אמור להיות ביסוס של אותם נתונים, אבל היות ולא קראנו את הספר, הייתי נזהר מלהתייחס לגרף כאל עובדה מוגמרת, מה עוד שגרף כזה יכול להיבנות גם מספקולציות

אחת ה-טעויות של טבעונים

היא להכריז מה עובד ולא להסכים לביקורת של מי שעדיין לא שם לחלוטין או שחווה את הגיוס כאגרסיבי.
נפוץ מאד שמשווים לאלימות שנגדה פועלים במשפטים כמו - זה אלים? פחחח הנה תראו מה אלים ואז נדבר
או להעיד שהשיטה עובדת, לפי מה? לפי תחושת בטן?

אם לא מוכנים לקבל ביקורת אי אפשר להתקדם ולשכלל את הדרך וכך יוצא שכרנו בהפסדנו.
לסוגיית גרי- אם הוא נחווה אגרסיבי, לא משנה מדוע- בגלל התבטאויות מחוץ לסרטי ההסברה או תוך כדי או לא יודעת מה אז אין לטעמי מקום לויכוח. הוא נחווה אגרסיבי. נכון, קשה מאד לעמוד בחרטום הספינה, לספוג את המשברים ולשמור על הפה...לא בציניות, אבל אין בזה כדי לשנות את העובדות האיש נחווה אגרסיבי ולוחץ

Ofericko

New member
לעניין יורופסקי:

הוא עשה המון לטובת הטבעונות באמצעות ההרצאה (הלא אלימה) שלו. הוא הצליח לעשות זאת בגלל שההרצאה מאלפת והוא ניחן בכריזמה יוצאת מן הכלל. לדעתי רוב האנשים שעברו לטבעונות בגלל ההרצאה שלו, לא הכירו אותו ואת מיזגו לפני כן. ייתכן שאם היו שומעים על כך לפני ההרצאה, לא היו צופים בה מלכתחילה.

שורה תחתונה: יש מצב שעכשיו, אחרי שיורופסקי נחשף כאדם די אלים, ההרצאה שלו תטבען פחות אנשים כי מלכתחילה פחות יצפו בה. כמו כן, פחות טבעונים ישתמשו בה לצורך ההסברה, מה שלא היה לפני שהוא התפרסם כאלים. הוא די שרף את עצמו לצערי, במיוחד במהלך ביקורו האחרון בארץ, אבל מה שהוא עשה לטבעונות בשנים האחרונות, אף אחד לא עשה.

נ.ב.
עצם היותו אדם אלים או שנתפס כאלים בעיני אנשים, לא משנה כלום מצדקת הטבעונות ויותר מזה, לא חייבים "לשפוך את התינוק עם המים". אפשר בהחלט להשתמש בהרצאתו ובראיונות שונים שהוא נתן כדי לקדם את הטבעונות בתוספת התאמות איש איש לפי דעותיו.

ענין של העדפה אישית במה להשתמש

ולא דובר על צדק אלא על איך מעבירים מסר. לאורך כל השירשור.

אני חושבת שהתקשורת עשתה לו רצח אופי

מוזמן על ידי התעשיות. הם יודעים מול מי הם עומדים וידעו שהוא מגיע והשתדלו להציג אותו ככה כדי להרחיק אנשים מטבעונות ולהתמקד בבן אדם וכמה שהוא "אלים" ולא בנושא עצמו. הם ידעו שאם הם יצליחו לקשר אותו עם אלימות - תופעת הטבעונות המרגיזה תפחת - וזה יהווה קונטרה למגמה שמפריעה להם שיוכלו להמשיך לעשות רווחים נאים על חשבון אילו שסובלים ומתים.
התקשורת הרבה פעמים פועלת בצורה לא נקייה ועם אינטרסים של בעלי הכוח ובעיקר הכסף.

Ofericko

New member
אני מסכים לחלוטין שהתקשורת ניבזית ביותר

במקרה שלו והרבה מקרים אחרים והבעייה הגדולה היא שהתקשורת היא ניבזית בחסות החוק ובחסות העיקרון העיתונאי הבסיסי של זכות הציבור לדעת והביקוש של הציבור לחדשות עסיסיות (ראה ערך תוכניות ריאליטי ומיוחד האח הגדול).

עם זאת, אדם כמו יורופסקי, עם ניסיון הסברתי עשיר, עם יכולת העברת מסר בחסד עליון - היה צריך להימנע מליפול לבורות האינפנטילים שחפרו לו בתקשורת, כדוגמת "אם היית רואה ילד ועגל טובעים בנהר, את מי היית מציל" וכדו'...

למעלה