למה אני צריך לחפש מקור מידע לטענותיך?
עד עכשיו, אני הבאתי קישור לכל טענה היסטורית שהעליתי, ולא כולם היו לוויקיפדיאה, מה גם שלא הוכחת שיש טעויות בוויקיפדיה בערכים אליהם קישרתי.

יש לך מקור אמין? תציג אותו.

אני לא יודע מהיכן שלפת טענה מגוחכת על 200-300 ספרדים, אבל היא מצוצה מהאצבע.
בערך כמו הטענה שלך שארה"ב נוסדה ע"י 100 מלחים.

בני המאיה היו בשיא כוחם ובנו ערים מפוארות לפני המאה ה-9 לספירה.
במאה התשיעית, הממשל נחלש ומלחמות פקדו את האזור, כך שהערים ננטשו וחלה נשיגה מבחינת תרבות וידע.

בזמן שהספרדים הראשונים הגיעו, האזור היה מפורק לערים - ממלכות קטנות, דומה למה שקרה בזמנו ביוון.

נקודה מעניינת - 15 ספרדים ראשונים שנתקלו בבני המאיה הוקרבו כמעת כולם, חוץ מ-2 שהצליחו לברוח.

כשפדרו אלוורדו התחיל במסע הכיבוש הראשון שלו, עמדו לרשותו 180 פרשים, 300 חל רגלים
ואלפי לוחמים מעמים מקומיים שכרתו עמו ברית.
והוא קיבל 4 תותחים, שזה הנשק היחיד שהיית לו השפעה משמעותית מול המיה.

אני מזכיר לך, שלמרות שלספרדים היו רובים ואקדחים, הם היו יחסית חסרי תועלת (זו הסיבה שהם עדיין הסתובבו עם חרבות).
היה צריך לטעון אותם אחרי כל ירייה, זה לקח הרבה זמן (קרוב ל-2 דקות!), והדיוק שלהם היה בקנטים, כי אפילו עוד לא למדו לעשות חריצים בקנה.

ממש לא מדובר בפלישה של חייזרים בלתי מנוצחים עם טכנולוגיה פלאית כמו שאתה מדמיין.

המגפות התחילו יחד עם הכיבוש, לא אחריו, כי כאמור זה לא משהו שבני אדם שלטו בו, אלא פשוט תוצאה של מגע מתמשך בין בני אדם מאזורים מנותקים גאוגרפית.

אתה לא צריך להאמין לי או לוויקיפדיאה.
יש כאן רשימה רחבה של ספרים ומאמרים של חוקרים:
https://en.wikipedia.org/wiki/Maya_civilization#cite_note-90

אתה מוזמן לקרוא אותם בעצמך, גם בגרסת נייר אם זה מוסיף לך אמינות, אם אתה באמת רוצה ללמוד, ולא סתם לשמר את הדמיונות שלך לגבי "נבואות".

אני מודה שמה שכתבתי על השבטים היית עקיצה.
זה אומנם נכון שהמתקפות השבטים השונים על גבולות רומא היו גורם משמעותי במפלתה, אבל הם לא היו הגורם היחיד, והיא לא נפלה רק בגלל אויבים מבחוץ אלא גם בגלל בעיות מבית, אסטרטגיות רעות ועוד.

לגבי ארה"ב, אני לא יודע איך אתה מגדיר "בעלי ברית חזקים", אבל אני לא מקבל מצב בו בעל ברית שלך בוכה שהוא עומד להיכבש ע"י אויב חזק, ואתה יושב על התחת ולא עוזר לו.

אגב, האספקה מארה"ב הצטמצמה, ואף הופסקה זמנית כשהגרמנים פרסו צוללות.
עד שארה"ב לא נכנסה למלחמה בצורה רצינית.