נבואות של ספר דניאל:

Hameln

New member
אתה טועה. אלוהים משמאל לחוקי הפיזיקה.

BravoMan

Active member
אפה במה שכתבת יש חיזוי עתיד?

גם אני יכול לחלום נבואות כאלה:
כשהייתי קטן חלמתי על 2 חתולים שרבו, ואחרי זה על 2 תרנגולים שרבו, ואחרי זה על שני כלבים שרבו.
&nbsp
ואז באה רוח רפאים וסיפרה לי את פרוש הנבואה הזו:
יהיו 3 מבצעים בעזה אחת אחרי השנייה!
&nbsp
וראה איזה פלא - היה לנו אופרת יצוקה, עמוד ענן, וצוק איתן.
&nbsp
מבין מה עשיתי פה?
מעצמות או אימפריות קמות ונופלות כל הזמן.
&nbsp
אז ה-"נבואה" שתיארת כאן, אינה נבואה, אלא סיפור ריק שאתה בדיעבד מתאים אותו למה שידוע לך מההיסטוריה.
&nbsp
מה עם האימפריה האומנית? פספסת אותה בחישובים שלך.
&nbsp
ועל הבחור הזה שמעת:
https://en.wikipedia.org/wiki/Attila
&nbsp
מה עם סין? לא אימפריה? ואני מתכוון לסין העתיקה, לא למדינה המודרנית.
&nbsp
אבל אם אתה רוצה לדבר על מעצמות מודרניות: במאות 18 ו-19 ותחילת המאה ה-20 בריטניה היית מעצמה ששלטה על חלק גדול מהעולם (רמז: ישראל היית קולוניה שלה, וכך גם הודו).
&nbsp
ברה"מ היית ענקית חזקה לא פחות מארה"ב.
&nbsp
אין ומעולם לא היה דבר כזה "אימפריה אנגלו-אמריקאית", לא יודע מאפה המצאת את זה.
&nbsp
בקיצור - אוסף קשקושים.

big ass blue

New member
אימפריה אנגלו-אמריקאית. מה הקשר?

מה קשורה האימפרייה אנגלו שקר כלשהו שציינת לשירשור שהבחור פירסם?

מה קשור הסיפור חיות שלך למבצעים הישראליים?

אפילו להתחכם אתה לא יודע.

אני יודע שנראה כאילו אני מציק לך, אבל אתה עושה את זה לבד,
עם התגובות הלא קשורות שלך,
והחוסר הבנה המוזר מאוד שלך.

galgal761

New member
קודם כל מדובר באימפריות העיקריות שהיו

לאורך התקופות השונות. לא מדובר בכל האימפריות.
אפשר להטיל ספק שהאימפריה החמישית זו אנגלו-אמריקה אבל אין ספק שהאימפריות האחרות הן: בבל, פרס, יוון ורומי. אילו היו האימפריות החזקות ביותר כל אחת בזמנה. כמו כן החיה הרביעית שהיא החזקה והנוראית מכולן מתאימה רק לרומי שהיתה האימפריה הגדולה ביותר בזמן העתיק ושלטה בעולם זמן רב מאוד (יותר מ-1000 שנים). בחלק מהזמן שלטה רומי כמעט על כל העולם הידוע אז.
גם שוקי הברזל של הצלם שראה נבוכדנאצר בחלומו מתאימים לרומי החזקה מכל המעצמות.
איך דניאל ידע על רומי למרות שאפילו לפי הדעות של החילוניים הוא חי הכי מאוחר במאה השניה לפני הספירה שרומי רק החלה לעלות.

בקשר לחלום שלך על החתולים. אם תדע עקב חלומותיך לספר לנו על העתיד (לפני שהוא מתרחש) אז אאמין שיש לך כוח על טבעי.

(לגבי אטילה מלך ההונים. הוא שלט רק 20 שנה וספק אם אפשר לקרוא למלכותו "אימפריה" למרות שהוא הטיל אימה על רומי).

BravoMan

Active member
ואני שואל אותך שוב:

אפה יש חיזוי עתיד במה שכתבת?
&nbsp
אתה יושב פה ובוחר אימפריות מהעבר כדי להצדיק סיפור שאתה קורא לו "נבואה".
אתה מתעלם מאימפריות שלא נוחות לך, ממציא אימפריה שלא קיימת ולא התקיימה (מה זה לכל הרוחות "אנגלו-אמריקה"???) אבל דבר עיקרי חסר:
&nbsp
היכן בסיפור הנבואה אנו מוצאים פרטים אמתיים על מה שקרה בהיסטוריה?
האם מזוכרים שם שמות של האימפריות המדוברות?
האם יש נתונים על השטח שלהן, כמות חיילים או כמות תושבים, שנים בהן האימפריות קמו ונפלו? שמות מנהיגים?
&nbsp
כמובן שלא.
&nbsp
אתה אומר "ברזל = רומא" כי אתה אוהב את הסיפור ורוצה להכניס לתוכו נופך על טבעי.
ואתה לא יודע מספיק היסטוריה, אז אתה בוחר את האימפריה שאתה מכיר.
&nbsp
הנה רשימה של אימפריות לפי גודל שטח שהיה בשליטתן:
https://www.worldatlas.com/articles/largest-empires-in-human-history-by-land-area.html
&nbsp
אם תשים לב, רומא נמצאת במקום ה-24!
אפילו לא בעשרת הגדולים...
&nbsp
האימפריה הגדולה בעולם לפי שטח, בכל הזמנים, היא האימפריה הבריטית, שבשיא כוחה השתרעה על פני 13.71 מליון מייל! בעוד שרומא בשיא כוחה הגיע רק ל-1.97 או שמינית מהגודל הזה.
&nbsp
ורומא לא היית האימפריה הגדולה ביותר בזמנה:
שיא כוחה היה בשנת 117.
&nbsp
אבל האימפריה של אטילה ההון, שהגיע לשיא כוחה בשנת 50 לפני הספירה (פחות מ-200 שנה לפני שיא כוחה של רומא) היית גדולה ממנה עם 2.32 מליון מייל רבוע.
&nbsp
ואמפריית Xiongu בשנת 176 לפני הספירה היית גדולה מרומא פי 2!
&nbsp
אה, והיא גם לא החזיקה הכי הרבה זמן. היא רק במקום שלישי:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_empires
&nbsp
האימפריה הזו מדרום הודו התקיימה באופן רציף יותר מ-1800 שנים!
https://en.wikipedia.org/wiki/Pandyan_dynasty
והיא הוותיקה ביותר, 400 שנה יותר מקיומה של רומא.
&nbsp
בקיצור - אתה לוקח את הידע הזעום שלך בהיסטוריה ומנסה למתוח אותו כדי להתאים לסיפור שלמדת.
אבל זו רמאות - אתה מכניס פירושים שאתה רוצה לתוך מילים שלא באמת אומרות דבר...

galgal761

New member
קודם כל המדינה של אטילה היתה בערך בשנים 435-455 אחרי

הספירה ואז התפוררה. השפעתו היתה מועטת ביותר.
שוב אני מזכיר לא מדובר כאן בכל האימפריות אלא באימפריות המרכזיות בזמנן.
האימפריות של פורטוגל, ספרד, הולנד וצרפת היו חלשות מהאימפריה הבריטית בדרך כלל. בכל אופן הן הובסו על-ידיה תמיד.
האימפיה המוסלמית של בית עבאס ובית אומיה (זו היתה אימפריה אחת) - גם לא היתה אימפריה מרכזית כי בתקופתה שלטו 2 אימפריות רומיות: האימפריה המזרחית (או ביזנטיון) והאימפריה המערבית שהיתה האימפריה הפרנקית. האימפריה הרוסית הוכיחה שהיא חלשה האימפריה הפרנקית טענה שהיא מחדשת את האימפריה הרומית המערבית שנפלה כמה מאות שנים לפני כן.
האימפריות המונגולית והאימפריה של טימור-לנג היו קצרות ימים.
האימפריה הרוסית חלשה מארצות-הברית.

BravoMan

Active member
סבבה, אלו דעותיך.

גם אם אני אקבל אותן, זה עדיין לא מסתדר עם הנבואה שלך.
&nbsp
ארצות הברית תחגוג 250 שנה להיווסדה בשנת 2026.
האימפריה הבריטית התקיימה 500 שנה - פי 2.
&nbsp
כל מדינה מודרנית, גם הקטנות בהן שכלל לא ראויות לתואר "אימפריה", חזקה לאין שיאור מרומא העתיקה, ויכולה בקלות לנצחה, בגלל התקדמות בטכנולוגיית הנשק.
&nbsp
אז אני שואל שוב: איך המציאות מסתדרת עם הנבואה שלך?
אם הנבואה מתייחסת לפחות לאימפריה מודרנית אחת, וזה כלל לא משנה לאיזו, איך רומא מיוצגת בה ע"י ברזל שהוא הכי חזק?

big ass blue

New member
החוזק לא נמצא בגודל

די להציק לבחור הזה.
זה שהנבואה איכשהו מסתדרת מבחינה היסטורית,
לא אומר שאתה מאמין באלוהים...

למי אכפת מהנבואה,
לאף אחד לא אכפת מהנבואות האלו,
כי זה כמו לוטו.

מבחינה היסטורית מדובר באימפרייה מאוד חזקה, בעיניי גם הכי חזקה.

לדעתי הוא גם סיפק לך אחלה תשובה.
וכמו תמיד, אתה הולך בעקיפין.

עזוב, תאכלס לא אכפת לי באמת.

galgal761

New member
קודם כל אציין דבר שלא הבהרתי אותו כהלכה.

אין ספק ש-4 האיפריות הראשונות הן: בבל, פרס, יוון ורומי.
ביחס לאימפריה החמישית זו השערה שזו אנגלו-אמריקה.
האימפריה אנגלו-אמריקאית זו אימפריה שתחילתה באימפריה האנגלית והמשכה באימפריה האמריקאית.
דבר דומה התרחש עם פרס ומדי.
דבר דומה התרחש עם רומי העתיקה והאימפריות הממשיכות שלה: האימפריות הממשיכות הן ביזנטיון במזרח והאימפריה הפרנקית במערב (אימפריה זו טענה בפרוש שהיא ממשיכתה של רומי והקיסר שלה נקרא: "קיסר רומי"). בהמשך גם האימפריה הגרמנית של ימי הביניים (הרייך הראשון) ראתה את עצמה כממשיכה של רומי (הם קראו לעצמם "הקיסרות הרומית של העם הגרמני").

אימפריה זו מדינה גדולה וחזקה יחסית לתקופה שבה היא נמצאת (ולא יחסית לימנו. אילו זה היה יחסית לימנו - שום מדינה עתיקה לא יכלה להקרא אימפריה). מבחינה זו רומי היתה האימפריה החזקה ביותר בעולם. היא שלטה על כל העולם הידוע אז חוץ מפרס. היא גם האריכה ימים הרבה יותר מכל האימפריות האחרות.

BravoMan

Active member
למה אין ספק?

כי זה נוח לך?
&nbsp
בחרת 4 אימפריות קרובות בזמן ובאזור.
ואז בגלל שלא מצאת חמישית, למרות שהנבואה אמורה לחזות כזו, דילגת לזמן שלנו ואיחדת שתי אימפריות שונות מאוד שגם התקיימו במקביל וכלל אינן ממשיכות דרכה אחת של השניהי.
&nbsp
למה החלטת שזה בסדר לאחד את האימפריה הבריטית עם ארה"ב?
&nbsp
בתקופת מלחמת העולם השנייה, 39-45, בריטניה עדיין היית אימפריה, ושלטה במקומות רבים בעולם, ואתה כתבת שזה הזמן בו ארה"ב הפכה למעצמה.
&nbsp
ולמה זה בסדר פתאום לקפוץ יבשת?
בזמן שרומא שלטה באירופה וחלקים מאסיה, לבני המאיה היית אימפריה משגשגת בדורם אמריקה.
אבל כמובן זה ממש לא נוח לנבואה שלך.
&nbsp
מה זה בכלל "העולם הידוע"? ידוע למי - לפרימיטיבים שכתבו את הברית החדשה ולא היה להם מושג מה יש מעבר לים?
הייתי מצפה שמלך שמקבל "נבואה על טבעית" יהיה מודע למה קורה באמת בעולם, ולא רק בפינה הקטנה והנידחת שלו....
&nbsp
ועוד דבר:
אם אתה מרשה לעצמך לאחד את האימפריה הבריטית והאימפריה האמריקאית, למה לא לאחד את היוונים העתיקים והרומאים?
האימפריות האלה היו מאוד דומות במבנה שלהן, ורומא אפילו אימצה את הדת היוונית, רק עם שינוי קל בשמות האלים.
&nbsp
ואז חסרה לך אימפריה.
&nbsp
אגב, בכל תקופה יש אימפריה שהיא "הכי חזקה בעולם בתקופה שלה".
כי מה לעשות - כל עוד אתה מדרג אימפריות בזמן נתון, מישהי תהיה בראש הדירוג.
&nbsp
מה שאני מנסה להסביר לך, זה שחלום על צלם מורכב מ-5 חלקים לא חוזה שום דבר.
גם הפירוש שכל חלק מייצג אימפריה שתקום, אלה מילים ריקות.
זה לא חוזה כלום.
&nbsp
אימפריות קמות ונופלות כל הזמן.
&nbsp
אתה באת אלפי שנים אחרי, לקחת כמה אימפריות שאתה מחבב, והחלטתה שמדובר עליהן.
אבל זו החלטה שרירותית לגמרי מצדך.
אין שום פרט בנבואה כביכול שבאמת חוזה משהו על האימפריות שבחרת, או על כל אימפריה אחרת.
הוא אפילו לא חוזה כמות אימפריות. כלום.
&nbsp
אתה היחיד שמנסה ונכשל להכניס משמעות למילים ריקות מתוכן.

galgal761

New member
קודם כל המדינה של המאיה (וכנ"ל האינקה

האצטקים וכל המדינות העתיקות באמריקה) לא היתה אימפריה. כל המדינות האלו נמחצו בקלות ע"י הספרדים והפורטוגזים (כמה מאות חיילים עם מעט מאוד נשק חם הספיקו להכניע את המדינה שבעינך היא כביכול "אימפריה"). מדינות אלו לא ידעו מה שמתרחש במרחק של כמה מאות קילומטרים מהם (הם לא ידעו על מרחץ הדמים שעושים הספרדים בחופיה המזרחיים של דרום אמריקה). כל מדינות דרום אמריקה היו עלובות למדי לעומת מדינות אירופה.
אני לא יודע למה לא ברור לך מה זה "העולם הידוע". אנסה להסביר: זהו העולם שהיה ידוע לתרבות הדומיננטית (כלומר למדינות אירופה ולמזרח התיכון).
אתה מצפה שמלך שמקבל "נבואה על טבעית" יהיה מודע למה קורה באמת בעולם" - למה אתה מצפה זאת ממלך בבל. הרי אלוהים לא מוסר לו כל מידע שיש בעולם אלא רק חלק מסוים (החלק שאלוהים רוצה למסור לו).
אפשר להתייחס לאימפריה הבריטית והאמריקאית כאל יחידה אחת (ואפשר גם כשתי יחידות דומות) משום שבריטניה יסדה את ארצות-הברית והיסוד השולט בארצות-הברית הוא היסוד הבריטי. בנוסף לכך מדינות אלו הן בקשרים ידידותיים הדוקים כבר יותר מ-100 שנה ואין להעלות על הדעת מלחמה בינהם.
באותה מידה היה אפשר להתייחס למדינות גרמניה ואוסטרו-הונגריה (לפני מלחמת העולם שראשונה) כאל יחידה אחת (וגם כאל 2 יחידות דומות).
כמו כן יש גם היסטוריונים שמתייחסים ליוון ולרומי (ובעיקר לאימפריה הרומית המזרחית) כאל יחידה אחת (ןךלפעמים כאל 2 יחידות דומות).
כנ"ל לגבי פרס ומדי.

BravoMan

Active member
על סמך מה אתה מזלזל?

https://en.wikipedia.org/wiki/Maya_civilization
&nbsp
הציווילציה של בני המאיה היית מאוד מתקדמת לזמנה.
הם פתחו את השפה הכתובה הראשונה ביבשת דרום אמריקה, הם בנו מבנים מורכבים מאוד לזמנם (גם בהשוואה למה שהיה אז במזרח התיכון), מערכות השקיה ועוד.
&nbsp
אתה כמובן מעולם לא טרחת ללמוד על ההיסטוריה שהלם.
&nbsp
לנפילתם לא גרמו כמה חיילים ספרדים.
הסיפור הרבה יותר ארוך ומורכב, אבל תחלס זה גם לא חשוב.
&nbsp
מה שהכי מעניין בהודעה שלך, זה שאתה מודה שאפשר להתייחס ליוון ורומי כיחידה אחת, מה שאומר שיש לך בעיה בספירה בנבואה.
&nbsp
שים לב שאין אף היסטוריון שמתייחס לארה"ב ובריטניה כיחידה אחת, כי אלה נפרדו במלחמה עכובה מדם.
מה גם, שארה"ב נוסדה ע"י מהגרים ממדינות רבות באירופה, ולמרות שאנגלית הפכה לשפה הדומיננתית בה, זה לא אומר שמקור כל או רוב האמריקאים באנגליה.
&nbsp
וכמובן התעלמת באלגנטיות מהטעות שלך לגבי הגרמנים.
&nbsp
ואתה עדיין לא מתייחס לעובדה שבנבואה שלך אין שום מידע.
לא על רומא, לא על פרס, לא על בבל.
על שום אימפריה.
&nbsp
כלומר, היא לא נבואה!

galgal761

New member
אני בהחלט קראתי על בני המאיה ועל עוד עמים

בדרום אמריקה. אבל יש עובדות ברורות שמראות שהם היו פחות מפותחים מעמי אירופה. פיתחו את השפה הכתובה הראשונה בדרום אמריקה? שפות כתובות היו כבר אלפי שנים לפני כן במזרח התיכון ובדרום אירופה. בנו מבנים מסובכים? לא ידוע לי על מבנים שבנו בגובה של יותר מ-100 מטר. מבנים בגבהים כאלו ויותר היו בדרום אירופה. למה הם לא גילו את אירופה? למה להם לא היה מושג על מרחץ הדמים שעושים הספרדים כמה מאות ק"מ מהם בחופים המזרחיים של דרום אמריקה? הם הוכנעו ע"י 200 - 300 ספרדים (אם קצת טכסיסים) - זו עובדה.
כפי שאמרתי אפשר להתייחס לרומי ויוון כיחידה אחת ואפשר להתייחס אילהם כ-2 יחידות נפרדות. לכן אין כאן סתירה.
בהחלט יש כאלו שמתייחסים לארצות-הברית ולבריטניה כאל יחידה אחת.
קשה בדיוק לדעת מהו מקור כל המהגרים לארצות-הברית ובטח היו שם גם הרבה נישואים מעורבים. אבל ארצות-הברית נוסדה ע"י אנגלים, האליטה ורוב הנשיאים הם ממוצא אנגלי, השפה אנגלית ויש בינה לבין אנגליה ברית חזקה כבר יותר מ-100 שנה.
לפני כ-120 שנה האנגלים היו מודאגים מפני כל מדינה שפיתחה צי חזק פרט לארצות-הברית. דאגותיהם נבעו מכך שהם חששו שמדינה עם צי חזק תוכל לתקוף אותם. אבל לגבי ארצות-הברית הם הניחו שלא תתכן מלחמה בינהם.

BravoMan

Active member
רומא, האימפריה החזקה ביותר בתקופתה לשיטתך

פורקה ע"י כמה שבטים ברברים, שבכלל לא ידעו לבנות ערים.
&nbsp
בני המאיה ירדו מכוחם בגלל שינויי אקלים ושנים של בצורת, הרבה לפני שהספרדים נחתו אצלם.
&nbsp
ואם באמת היית קורא ספרים על התקופה ההיא, היית יודע שהנשק החזק ביותר של האירופאים שאפשר להם להכניע את הילידים בדרום אמריקה היה זה שהם בכלל לא התכוונו להביא, וזה שלא היית להם שום שליטה בו - מחלות.
&nbsp
https://en.wikipedia.org/wiki/Guns,_Germs,_and_Steel
&nbsp
&nbsp
אם אתה רוצה למדוד למי יש יותר גבוהה, אז בני המיה בנו מקדש בגובה 70 מטר כבר במאה בשנת 741 לספירה:
https://en.wikipedia.org/wiki/Tikal_Temple_IV
&nbsp
האירופאים אומנם הצליחו לבנות קטדרלה גבוהה פי 2, אך זה קרה 500 שנה אחרי:
https://en.wikipedia.org/wiki/Tikal_Temple_IV
&nbsp
אבל יותר לעניין:
אין שום ברית חזקה בין אנגליה לאמריקה שנמשכת 100 שנה!
&nbsp
אני מזכיר לך, שכשהבריטים התחננו לעזרה של ארה"ב במלחמת העולם השנייה, ארה"ב שמה עליהם ז' גדול, ובריטניה היית על סף כניע לנאצים.
&nbsp
רק תודות ליפנים, עוד אימפריה חזקה מאוד ששכחת ממנה לגמרי, לארה"ב בסוף לא נותרה ברירה והיא נכנסה למלחמה.
&nbsp
לולא המתקפה על פארל הרבור, ההיסטוריה של המאה הקודמת היית נראית שונה לגמרי.
&nbsp
ואם כבר מדברים על יפן:
למרות שמבחינת השטח מדובר במדינה קטנה יחסית, כל הצבא המסיבי של ארה"ב לא באמת הצליח להכניע את היפנים.
עם כל נושאות המטוסים שלה, והמספרים עדיפים של חיילים וכלים, ארה"ב אכלה קש באוקיינוס הפסיפי.
&nbsp
האסטרטגים אז העריכו, שהמשך מלחמה עם נשק קונבנציונלי עלול להאריך את הלחימה בשנים ולגרור מליוני קורבנות נוספים.
&nbsp
אז הדרך היחידה של ארה"ב לגרום ליפן להיכנע היה נשק גרעיני, הראשון בתולדות האנושות וכה מחריד ומזעזע, שהממציא שלו התחרט עד סוף ימיו על כך שהשתתף בפרויקט.
&nbsp
וגם אז לקח שתי פצצות ולא אחת (בהפרש של כמה ימים) כדי להכניע את היפנים.

galgal761

New member
שוב מלא שגיאות:

השבטים הברברים כבשו רק את האימפריה הרומית המערבית.
רומי היתה חלשה יחסית בתקופה הזו. שבטים ברברים תקפו את רומי מאות שנים לפני כן ונכשלו. שבטים ברברים תקפו את האימפריות שראו עצמן המשך של רומי בתקופות מאוחרות יותר - וגם נכשלו בדרך כלל.
כל ה-"אימפריות" כביכול בדרום אמריקה חוסלו ע"י קומץ ספרדים או פורטוגזים. המחלות באמת גרמו לתמותה עצומה בדרום אמריקה אבל תמותה זו ארעה אחרי שהאירופאים השתלטו על מדינות דרום אמריקה.
המאיה ירדו מגדולתם כשהספרדים הגיעו. נניח שכן אז במקום 200-300 ספרדים הם היו צריכים להביא 600 ספרדים כדי לכבוש את המאיה כשהם היו בשיא גדולתם.
נכון שארצות-הברית לא נכנסה מיד למלחמה לצד בריטניה אבל היא עזרה לה הרבה בנשק ומזון.
אינני יודע מה היה קורה אילו ארצות-הברית לא היתה נכנסת למלחמה. קשה לדעת אם רוסיה (שנשאה בעיקר העול) היתה מנצחת או מפסידה.
ארצות-הברית בהחלט הנחילה מפלות ליפן גם ללא נשק גרעיני. הצבא היפני היה שרוי בנסיגה מתמדת. כמה זמן היה לוקח לאמריקאים והבריטים להכניע את יפן? כל הגירסאות מדברות על זמן בין חודש לשנה. לגבי האבדות: ההערכה היא שאם יפן היתה נלחמת עד הסוף היו לאמריקה ובריטניה בין חצי מיליון למיליון הרוגים והם היו הופכים את יפן לבית-קברות גדול.

שוב: תחפש מקור מידע יותר רציני מויקיפדיה.

BravoMan

Active member
למה אני צריך לחפש מקור מידע לטענותיך?

עד עכשיו, אני הבאתי קישור לכל טענה היסטורית שהעליתי, ולא כולם היו לוויקיפדיאה, מה גם שלא הוכחת שיש טעויות בוויקיפדיה בערכים אליהם קישרתי.
&nbsp
יש לך מקור אמין? תציג אותו.
&nbsp
אני לא יודע מהיכן שלפת טענה מגוחכת על 200-300 ספרדים, אבל היא מצוצה מהאצבע.
בערך כמו הטענה שלך שארה"ב נוסדה ע"י 100 מלחים.
&nbsp
בני המאיה היו בשיא כוחם ובנו ערים מפוארות לפני המאה ה-9 לספירה.
במאה התשיעית, הממשל נחלש ומלחמות פקדו את האזור, כך שהערים ננטשו וחלה נשיגה מבחינת תרבות וידע.
&nbsp
בזמן שהספרדים הראשונים הגיעו, האזור היה מפורק לערים - ממלכות קטנות, דומה למה שקרה בזמנו ביוון.
&nbsp
נקודה מעניינת - 15 ספרדים ראשונים שנתקלו בבני המאיה הוקרבו כמעת כולם, חוץ מ-2 שהצליחו לברוח.
&nbsp
כשפדרו אלוורדו התחיל במסע הכיבוש הראשון שלו, עמדו לרשותו 180 פרשים, 300 חל רגלים ואלפי לוחמים מעמים מקומיים שכרתו עמו ברית.
והוא קיבל 4 תותחים, שזה הנשק היחיד שהיית לו השפעה משמעותית מול המיה.
&nbsp
אני מזכיר לך, שלמרות שלספרדים היו רובים ואקדחים, הם היו יחסית חסרי תועלת (זו הסיבה שהם עדיין הסתובבו עם חרבות).
היה צריך לטעון אותם אחרי כל ירייה, זה לקח הרבה זמן (קרוב ל-2 דקות!), והדיוק שלהם היה בקנטים, כי אפילו עוד לא למדו לעשות חריצים בקנה.
&nbsp
ממש לא מדובר בפלישה של חייזרים בלתי מנוצחים עם טכנולוגיה פלאית כמו שאתה מדמיין.
&nbsp
המגפות התחילו יחד עם הכיבוש, לא אחריו, כי כאמור זה לא משהו שבני אדם שלטו בו, אלא פשוט תוצאה של מגע מתמשך בין בני אדם מאזורים מנותקים גאוגרפית.
&nbsp
אתה לא צריך להאמין לי או לוויקיפדיאה.
יש כאן רשימה רחבה של ספרים ומאמרים של חוקרים:
https://en.wikipedia.org/wiki/Maya_civilization#cite_note-90
&nbsp
אתה מוזמן לקרוא אותם בעצמך, גם בגרסת נייר אם זה מוסיף לך אמינות, אם אתה באמת רוצה ללמוד, ולא סתם לשמר את הדמיונות שלך לגבי "נבואות".
&nbsp
אני מודה שמה שכתבתי על השבטים היית עקיצה.
זה אומנם נכון שהמתקפות השבטים השונים על גבולות רומא היו גורם משמעותי במפלתה, אבל הם לא היו הגורם היחיד, והיא לא נפלה רק בגלל אויבים מבחוץ אלא גם בגלל בעיות מבית, אסטרטגיות רעות ועוד.
&nbsp
לגבי ארה"ב, אני לא יודע איך אתה מגדיר "בעלי ברית חזקים", אבל אני לא מקבל מצב בו בעל ברית שלך בוכה שהוא עומד להיכבש ע"י אויב חזק, ואתה יושב על התחת ולא עוזר לו.
&nbsp
אגב, האספקה מארה"ב הצטמצמה, ואף הופסקה זמנית כשהגרמנים פרסו צוללות.
עד שארה"ב לא נכנסה למלחמה בצורה רצינית.

galgal761

New member
קודם כל מרבית הדברים שהבאת הם מויקיפדיה ושם

כבר מצאתי שגיאות. הסברתי לך גם למה אני לא סומך על האתר הזה.
כשאני מחפש מידע ברשת אני משתדל לודא שהאתר מהימן אני גם בודק את כתובת האתר וזה מה שאתה לא עושה. יש הרבה מידע זבל ברשת ולא צריך להאמין לכל דבר.
רשימת הספרים שהבאת נמצאת כמובן בויקיפדיה. איך בכלל אתה יכול להגיע לספרים האלו ולבדוק את נכונות המידע שנכתב בויקיפדיה? כמובן שאי-אפשר.
הספרדים אומנם נעזרו בהתחלה בעמים שהיו כפופים למאיה שרצו למרוד בה אבל עמים אלו עמדו בסופו של דבר על טיבם של הספרדים והחלו להלחם נגדם. על כל פנים מרבית הצבא הספרדי נמצא בספרד ולא באמריקה ולמרות זאת רק חלק קטן מצבא ספרד הצליח למוטט את ה-"אימפריות המפוארות" של דרום ומרכז אמריקה.
בקשר לארצות-הברית ובריטניה: אתה צריך לראות את המצב בצורה גלובלית ולא להתייחס למשהו נקודתי. באופן גלובלי ארצות-הברית ובריטניה משתפות פעולה באופן הדוק כבר 120 שנה בערך. ארצות-הברית נוסדה ע"י בריטניה והיסוד הדומיננטי בה הוא אנגלי והשפה השולטת שם היא אנגלית.

למעלה