נבואות של ספר דניאל:

big ass blue

New member
חשבתי שתבקש משהו הרבה יותר קשה

אבל לך תחפש אותם בעצמך,
כי המאותגר שכלית פה זה אתה.

אין לי מה לעשות בחיים ולשחק איתך בלבנות ארמונות בחול.
תעדכן אותי כשתתבגר. לפי מה שרואים, זה לא ייקרה לעולם.

galgal761

New member
עכשיו אני בטוח שאתה נביא.

בכל אופן נראה לי שאתה לא יודע היסטוריה.
ההתישבות הראשונה בארצות-הברית (בעצם בכל אמריקה הצפונית) היתה בשנת 1607 כאשר אוניה אנגלית הביאה קבוצת מהגרים אנגלים עניים והם התישבו שם.
מעניין מהי הגירסה שלך להתישבות בארצות-הברית.

BravoMan

Active member
זה לחלוטין לא מה שקרה!

הנה רשימה של יישובים עתיקים בצפון אמריקה:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_North_American_settlements_by_year_of_foundation
&nbsp
סיינט ג'ונס היה הישוב האנגלי הוותיק ביותר בצפון אמריקה ונוסד ב-1497, וקיימות היום מפות שלו משנת 1519.
&nbsp
ב-1607 נוסד ג'יימס טאון
https://en.wikipedia.org/wiki/Jamestown,_Virginia#Arrival_and_beginning_(1607–1609)
&nbsp
הוא נוסד ע"י מתיישבים ששכרו אוניה מחברת ספנות - כלומר, הם לא היו מלחים, הם היו מתיישבים ששילמו לצוות הספינה להביא אותם לשם, ואחרי זה הצוות המשיך בדרכו.
&nbsp
לפי התיאור שכתבת אתה בכלל חושב על המייפלאואר שהביאה 102 פיוריטנים מפלימט באנגליה לאזור שהיום נקרא "פלימוט רוק" במסצ'וסץ.
https://en.wikipedia.org/wiki/Mayflower
&nbsp
בספינה הזו היו 30 אנשי צוות, שכמובן המשיכו בדרכם.
המתיישבים עצמם, שאגב ברחו בגלל רדיפה דתית בחסות ישוע, לא היו מלחים.

galgal761

New member
אפילו המקור שהבאת סותר את מה שאמרת.

הישובים שהוקמו היו ישובים ספרדים. הם לא היו בשטחה של ארצות הברית אז.
ארצות-הברית (או 13 המושבות שהקימו אותה) היו בשטח הרבה יותר קטן ממה שארצות-הברית כיום.
במרוצת הזמן ארצות-הברית קנתה שטחים מספרד, קנתה שטחים מצרפת (שכבשה אותם לפני כן מספרד), כבשה שטחים ממקסיקו (שהיתה לפני כן מושבה ספרדית שמרדה בספרד ןקיבלה עצמאות). השטחים האלו כנראה כוללים את אותם ישובים שהזכרת. בכל אופן שום ישוב אנגלי (לפחות לא ישוב ששרד) בשטח המקורי של 13 המושבות שהקימו את ארצות-הברית, לא קם לפני שנת 1607.

BravoMan

Active member
קודם כל, אתה כתבת "בעצם בכל אמריקה הצפונית"

אז המאמרים סותרים את דבריך, לא את דברי!
&nbsp
לא יכלה להיות גם ב-1607 התיישבות בארצות הברית, כי לא היה אז דבר כזה "ארצות הברית".
&nbsp
הישוב סיינט ג'יימס הוקם ע"י אנגלים.
נכון שהוא הוקם בשטח שכיום הוא קנדה, אבל היות וגם 13 המושבות עוד לא היו אז, ואתה מדבר על התיישבויות בכלל יבשת צפון אמריקה, הוא בהחלט עונה על הקריטריון.
&nbsp
הנה קישור לאתר העיריה של הגרסה המודרנית של העיר הזו:
http://www.stjohns.ca/publications
&nbsp
יש שם מאמרים היסטוריים.
תראה לי היכן כתוב שספרדים ייסדו אותה, ואז נדבר!

קלייטון.ש

Well-known member
אפשר לבצע הערכה והשאלה אם היא יוצאת נכונה או שגויה

מובטח לך שההיסטוריונים יצביעו על הנביאים שצדקו ולא אלה שטעו.

galgal761

New member
איזה נביאים טעו?

הכוונה לא למקרים שנביאים הצביעו על חורבן אבל העם חזר בו ואלוהים ביטל את העונש כמו בסיפור על יונה הנביא והעיר נינוה.

BravoMan

Active member
כולם! אחד אחד!

אין אף מקרה אמתי של נבואה שהתגשם.
לא אחד.
בכל ההיסטוריה המתועדת.
&nbsp
יש רק אוסף תירוצים:
או שלוקחים טקסט עמום שלא קשור לכלום ומפרשים אותו בדיעבד כדי שיתאים לעובדות, או שממציאים תירוץ למה לא התגשם כגון "אלוהים שינה את דעתו".
&nbsp
כך או כך, מעולם לא היית נבואה אמתית, שבה אדם חזה בדיוק מה יקרה וזה אכן קרה בדיוק או אפילו קרוב, למה שהוא חזה.

galgal761

New member
תזכיר בבקשה מקרה אחד מהתנ"ך של נבואה שלא

התגשמה.
בכל אופן מרבית הנביאים חיו בתקופות הקריטיות לישראל.
בסוף המאה התשיעית ובמאה השמינית לפני הספירה: נביאים אלו ניבאו על חורבן ממלכת ישראל והיא חרבה תוך כדי אלימות קשה. היו מהפכות, מלכים עלו, ירדו ונרצחו. חלק מהזמן היתה אנרכיה. לבסוף באו האשורים וכבשו את הארץ שמרדה בהם תוך כדי אלימות קשה וביצוע מעשי טבח, ביזה ואונס. האקט האחרון היה המצור על שומרון שנמשך 3 שנים. התנ"ך לא סיפר לנו מה קרה בדיוק במהלך המצור אבל מניסיון מצור כה ארוך גורם לחללים רבים בקרב, ברעב ובמחלות (600 לאחר מכן הטילה רומי מצור על קרתגו שארך גם 3 שנים ורק 10% מתושבי קרתגו שרדו את המצור).
בחצי השני של המאה השביעית לפני הספירה: נביאים אלו ניבאו על חורבן ירושלים והיא אכן חרבה באלימות קשה, רעב ומחלות. בכל העולם שרדו רק כ-10-20 אלף יהודים אחרי חורבן זה.
במאה הראשונה לספירה ישוע והשליחים ניבא על חורבן המקדש יהודה וירושלים: הרומאים באמת החריבו אותם. בערך חצי מהיהודים שגרו בארץ נהרגו. בירושלים עצמה לפי דברי יוסף בן-מתיתיהו מתו 1.1 מליון אנשים ורובם יהודים. 100 אלף נמכרו לעבדים ו-40 אלף שוחררו. חורבן המקדש היה מכה קשה ביותר ליהודים. היום בשבילנו המקדש איננו משמעותי אבל אז זה היה מרכז החיים היהודיים.

(אם תקרא קצת היסטוריה ותנ"ך - תבין מה קרה שם).

BravoMan

Active member
אני מתכוון נבואה אמתית לא סיפור בדיוני

עם נחשים מדברים או שמש שעוצרת באמצע שמיים.

אם יש לך פסוק מהתנ"ך שבו כתובה נבואה שיש ראיות היסטוריה מחוץ לתנ"ך שהיא התגשמה, תפנה אותי אליה.

את התנ"ך למדתי שנים, ואני יודע היטב שכל עוד לא מתייחסים אליו באמונה עיוורת, ברור שכולו סיפורי מעשיות, עם קצת התייחסויות לדמויות ומקומות אמתיים מההיסטוריה בספרים המאוחרים יותר.

galgal761

New member
יש נבואות:

חורבן צור, חורבן בבל, זמן הופעת המשיח (ספר דניאל פרק ט פסוקים 24-27. הקטע הזה קשה להבנה וכדאי לך לקחת את פרוש קסוטו לקטע כדי להבין את המילים. יחד עם זאת קסוטו טועה בתאריכים לכן חישוביו מבולגנים. ההוראה לבנות את ירושלים יצאה באמצע המאה החמישית. ומדובר על 70 שבועים (יש שבוע של שנים שזה 7 שנים. בריבוי: שבועים) זה שווה ל-490 שנה. חורבן הבית השני (גם בספר דניאל באותם פסוקים. כתוב: "והעיר והקודש ישחית עם נגיד הבא". העיר זו ירושלים. הקודש זה בית-המקדש. עם נגיד פרושו העם השליט כלומר האימפריה התורנית באותו זמן).

Philosophizing

New member
זו חריגה מהפשט לייחס את משיח של פרק ט' לגואל האחרון.

אף פעם הגואל האחרון בתנ"ך אינו מופיע בתור "משיח" סתם. ההוראה במובן זה התפתחה הרבה יותר מאוחר. שים לב שגם אין ה' הידיעה. אילו דניאל רצה לחרוג מהמנהג ולספר לנו שמדובר אשכרה במלך המשיח עצמו הוא לפחות היה מן הסתם מספק רמז עבה כלשהו. ה' הידיעה למשל. וגם אז זה לא היה מספיק. כי לכל זמן יש את המשיח שלו (במובן של מלך, משוח ה' לבצע משימה כלשהי)

BravoMan

Active member
אני רוצה להבין:

אתה מפנה אותי לנבואה שאי אפשר להבין אותה, בלי מפרש שבעצם טעה בתאריכים כך שהפירוש שלו לא מנבא כלום?
&nbsp
כמה זמן חשבת לפני שלחצת "שלח" על ההודעה הזו?

Philosophizing

New member
לנבואת ישו על חורבן הבית קדמה נבואת דניאל ככה שזה לא ראיה

מה גם שיתכן שהיא נכתבה לאחר מעשה

חנוך25

New member
אתה מוציא את המושג מהקשרו הנכון,

ההקשר הוא דתי. נביא אמת או שקר זאת לא שאלה של התממשות הנבואה אלא של סמכות לנבא. הסמכות מוענקת ע"י אלוהים.
נביא שקר הוא מתחזה שטוען שאלוהים אמר לו מה להגיד. נביא אמת הוא שליח רשמי של אלוהים.

dude101

New member
לא הצלחתי לעקוב אחר הנבואות

לפי הנבואה הראשונה יש 5 מעצמות, ולפי הנבואה השניה יש 4. כמה מעצמות יש/יהיו?
בנבואה השניה נאמר שמהחיה יצאו 10 קרניים. משאריות רומא נוצרו 10 ממלכות חדשות?
איך יודעים שנחושת מייצגת דווקא את יוון וכו'?
ואם כבר יוון, הכוונה היא לאתונה, ספרטה או מקדוניה? ושוב, איך יודעים למי הכוונה בדיוק?
&nbsp
כי בינתיים הדבר היחיד שהצלחתי לעקוב אחריו הוא שלפי ה"נבואה" מעצמה אחת תרד מכוחה ותתחלף במעצמה אחרת לפחות 4 (או 5. לא ברור) פעמים.
אני מקווה שפיספסתי משהו, ואתה לא באמת שואל איך מישהו יכל לנחש דבר כזה מראש.

Philosophizing

New member
נבואה מתוזמנת חזקה יותר היא על חורבן ירושלים

שבסוף פרק ט: "והעיר והקודש ישחית עם נגיד הבא", שאמור להתרחש פרק זמן משמעותי *לאחר* נצחון החשמונאים, שהרי אמורים לעבור 483 שנה מאז ההכרזה "להשיב ולבנות ירושלים" שהראשונה שבהן הייתה בסביבות 537 על ידי כורש, חורבן שאכן התרחש ובתזמון המתאים.

למעלה