נודע לי אודות קשר אסור באוניברסיטה - - -

נודע לי אודות קשר אסור באוניברסיטה - - -

אסור או בלתי מוסרי מכמה בחינות לפחות. למעשה, מדובר באיש סגל בכיר שאני מאד קרובה אליו ובסטודנטית שמשמשת כמתרגלת באחד הקורסים שלו. מובן מאליו שלא נכחתי בפגישותיהם מהסוג האינטימי, ואף אחד מהם גם לא אמר לי דבר, כמובן, אבל הרבה מאד רמזים הצטברו לכדי ממשות די ברורה - אני עדה ליחסי מרות שיש בתוכם יחסים מיניים או רומנטיים. אלי, באופן אישי, העניין כלל לא נוגע. אני לא מתחרה בסטודנטית הזאת בשום דבר, מן הסתם, אנחנו בשלבים מאד שונים מן הבחינה האקדמית, לא מעניין אותי אם הוא נותן לה מאיות בכל העבודות, ואני גם לא ממונה על המוסר האישי או הציבורי באוניברסיטה. מצד שני, אחרי כל הסיפורים שהיו בשנה האחרונה, ההטרדות, הסחיטות וגם "סתם" עבירה על כללי האתיקה, אני חושבת שאולי עלי לעשות משהו (מה?) או לספר למישהו (למי?). כמו שאמרתי, אין לי מושג לגבי טיבם האמתי של היחסים, אבל יש כאן כמה בעיות. קודם כל, אולי באמת יש כאן לחץ על הסטודנטית? מדובר בבחורה מאד אמביציוזית (ולא, היא לא עושה עלי רושם של אחת שתשכב את דרכה למעלה), ואולי המרצה המדובר מתנה את משרת התרגול שלה או כל עזרה אחרת מצדו בכך שהיא תהיה אתו. ואם כן, האם אני צריכה/רשאית בכלל לעשות משהו? מצד שני, גם אם זה רומן בהסכמה, אולי יש טעם לפגם בכך שהיא עובדת תחתיו, מתרגלת בקורס שלו, הוא נותן לה ציונים, יש לה עדיפות על פני תלמידים אחרים במחזור שלה וכדומה. אולי יש כאן מציאות לא הוגנת מבחינה אקדמית, ואני צריכה לרמוז למישהו? לפני שקופצים עלי, ממש לא מעניין אותי מה הם עושים באופן אישי, בתור בני זוג או פרטנרים מיניים, אני מןטרדת מעט מההשלכות של זה על הפנים האקמיים, וכמובן ממצב בו הבחורה מנוצלת. מיותר לציין שאיני יכולה לדבר עם איש משניהם. את הבחורה איני מכירה מעבר להיכרות מאד שטחית, לדבר עם המרצה יהיה בבחינת התאבדות. בקיצור, מה הייץם עושים במקומי?

22ק ו ס ם

New member
גם אני לא חושב שיש לך מה לעשות

זה שיש יחסים ביניהם לא אומר שיש ניצול כלשהו מצד זה או אחר, או שהיא זוכה להטבות כלשהן. למה להתערב בחיים של אנשים אחרים?

Get A life

לפחות בארץ ישראל אין כל בעיה עם היחסים האלה, אבל גם במקרה ואת לומדת במקום בו כן יש בעיה (חוקית או אתית) התערבות כזו היא התנהגות מגעילה ומתעובת, כניסה לסדינים מהסוג הצהוב ביותר. אם אני הייתי הסטודנטית (או המרצה) והיית עושה לי את זה, אז כמו שנאמר בבית הלבן - whenever I can screw you - consider yourself screwed.

בסדרת טלויזיה כמובן ../images/Emo13.gif

אמרה את זה אחת הבחורות, נראה לי הצעירה יותר.

בגלל זה שאלתי

כי עכשיו סיימתי לראות את כל העונות ברצף. זו בטח הייתה איינסלי היינס. הולם אותה!

|חנון| זו לא היתה היא

זו היתה דמות שהופיעה רק בפרק אחד בעונה השניה. אשתו של בחור שסם דוחף אותו לרוץ לקונגרס. רק אחרי שהבחור מכריז על מועמדותו מסתבר שאלמנטים מסויימים ברקע שלו יכולים לצבוע אותו כגזעני, והוא אכן מצטייר ככזה. אשתו מתעצבנת על סם שבגללו כל זה קרה, וזה מה שהיא אומרת לו.

משוש30

New member
כלום

גם אין לך שום מידע אמיתי רק חשדות וגם לו היה לך זה ענין שלהם בלבד.

LastFlowers

New member
בגדול, מצטרפת לקודמיי

זה לא עניינך, אלא אם כן את או אחרים קולטים אותות מצוקה מאותה בחורה/מרצה ואז אולי שווה לרחרח בעדינות. בנוגע לאתיקה: את לא יודעת אם הוא מפלה אותה לטובה, ובכל מקרה זה ממש לא נוגע אליך ישירות ==> אל תתערבי, כי מאחת שנמצאת בעמדה שלך פניה שכזאת תוציא דווקא אותך באור שלילי. האמיני לי שאם כן קיימת שם איפה ואיפה, מי שזה כן פוגע בו ישירות יתחיל לדבר במסדרונות (ובצדק).

להפתעתך

New member
למה תמיד יש חשש ש"הבחורה מנוצלת"

ואם היה מדובר במתרגל ששוכב עם אשת סגל בכירה? גם אז היה חשש לניצול? לדעתי בחורה ששוכבת עם המנחה שלה, כל עוד זה לא נעשה באיומים או כוח פיזי, היא מנצלת ולא מוסרית הרבה יותר ממנו. למה אתן הנשים תמיד קורבנות ואף פעם לא מנצלות ומפתות? לא נראה לי שתודעה פמניסטית יותר מדי מפותחת משרתת את האקדמיה. מתרגלת אמביציוזית היא בד"כ מישהי עם ממוצע מופגז ממילא (פרפקציוניזם ועבודה קשה+יכולת להתרכז בנושאים מצומצמים ואפורים), אם היא מקבלת 100 במקום 98 בגלל שהיא איתו (מה שאין לך שום דרך להיות בטוחה לגביו) זה שולי. הדבר היחיד שמסריח כאן זה שהבחורה שוכבת עם גבר שהוא כנראה נשוי ואם את רואה את זה כבעיה שלהם אז כבר ענית לעצמך.

תיאוריה ומעשה

קודם כל הפרקטיקה - אין שום סיבה לעשות שום דבר. אלה רק חשדות, והחדשות לא בדיוק מבוססים על דברים קונקרטיים, וממילא לא נשמעה שום טענה (לפי הדברים) שיש שם איזשהוא סוג של ניצול מרות. ואם כך - אין שום צורך במעשה כלשהו. לגבי עצם השאלה התיאורטית של ניצול יחסי מרות - אני מאמינה בלב שלם שאם יש חשש כזה, הוא יכול להיות רלוונטי במקרה של מתרגל גבר ומרצָה בכירה, בדיוק כמו שהוא יכול להיות רלוונטי למתרגלת ולמרצֶה. ובמקרים פחות נפוצים - למתרגל/ת ומרצה מאותו מין. אין מקום לאיפה ואיפה.

הקטע עם הציונים זה כ"כ שטויות שזה מגוחך

התקרבות לנותן ציון לאו דווקא מעלה אותו, לפעמים ההפך (ולא מנקמנות דווקא...).

d a p h n a

New member
כן, בהחלט אם מרצה בכירה מקיימת יחסי מין

עם מתרגל גבר, יש חשש שהיא מנצלת אותו. או לצורך העניין מרצה בכיר עם מתרגל גבר וכנ"ל אם שתיהן נשים. החשיבות כאן היא לא העניין המגדרי אלא העניין של יחסי מרות. אני מסכימה עם מי שאמר שבמצב הזה לא צריך לעשות שום דבר כצד שלישי - אבל בהחלט יכול להיות כאן מצב של ניצול (ושוב, לא משנה מה המגדר של האנשים). ואגב, אמנם שניהם מבוגרים ושניהם נושאים באחריות, אבל האדם שנמצא בעמדה הבכירה יותר צריך להיות אחראי, מתוקף מעמדו ותפקידו (או מעמדה ותפקידה), להמנע מהתנהגות שאינה נאותה.

tulkin

New member
מה שלא ברור לי,

אם זה במקרה כן יחסי ניצול בעייתיים, מי כן יעשה משהו אם לא צד שלישי. כי הצד הראשון (המנצל) לא יעשה כלום, כי הוא מרוויח. הצד השני (המנוצל) לא יעשה כלום מתוך פחד שהוא ייפגע. וכיוון שמדובר בדברים אינטימיים, הסיכוי שמישהו יידע משהו באופן ודאי, מעבר ל"רק חשד" הוא נמוך. אז מי יפסיק את זה? מי יגיש את התלונה, או יטרח לבדוק את הדברים לאשורם? מי יפתח את הסיפור ויעזור לצד המנוצל? אני חייב להודות שגם לי יש את האינטואיציה שהאיש מהצד לא צריך לעשות דבר, אבל יש לי גם תחושה לא נוחה, שמא האינטואיציה הזו היא סוג של bystander effect, ולא בהכרח ההתנהגות הראויה. במלים אחרות, אין לי עצה לשואלת המקורית, אבל יש לי אי נוחות מהתשובות שניתנות כאן.

d a p h n a

New member
אני מבינה למה אתה מתכוון

ואני חושבת שישנם מצבים שבהם צד שלישי צריך לעשות משהו, אבל אני חושבת גם שזה כאשר יש משהו יותר קונקרטי מאשר עצם החשד או הידיעה על קשר בין מרצה לסטודנט. אני מסכימה איתך שלא תמיד אפשר למצוא הוכחות חד משמעיות, אבל אני חושבת שכאשר אין שום עדות לניצול, אין לצד שלישי מה לעשות. צריך לפחות משהו שמצביע על כך שיש ניצול (מעבר לעצם המצב שבו לצד אחד יש יותר כוח מאשר לצד השני).

למעלה