נודע לי אודות קשר אסור באוניברסיטה - - -

אז מה

אז מה אם בערוצי התקשורת השונים הועלו טענות? זה מוכיח משהו? בערוצי התקשורת בצרפת לפני 110 שנים הועלו טענות כנגד אחד בשם דרייפוס, אז זה אומר שהוא היה אשם?

בהקשר הזה אני מסכימה לגמרי עם הקוסם

לא כל דבר הוא בהכרח בגדר עבירה פלילית. לא כל מעשה פסול, שראוי שיבחן באמות מידה מוסריות, עניש בגדרי הדין הפלילי. העובדה שלא מדובר בהכרח בעבירה פלילית, לא פוסלת את עצם הדיון בשאלה אם המעשים נעשו, ואם נעשו מה משמעותם. דיון כזה, מטבעו, לא יערך במגרש המשפטי אלא המנהלי/העקרוני. וראוי שלא כל דבר/מעשה/אירוע יבחן במשקפיים "משפטיים" בלבד.

אוקיי - אבל עדיין לא ראיתי הוכחה

גם אם לא מדובר בעבירה פלילית לא ברור מהו המעשה ומהי ההוכחה לו. קרה מעשה פסול שאינו פלילי? בבקשה - מי? מה? מתי? איפה? עד עכשיו כל מה שהיה כאן זה חצאי שמועות בלי שום פרטים קונקרטיים.

כאמור, דיברתי על "דיון" בהקשר מוסרי

לא פלילי. בכזה, אני לא חושבת שנדרשת "הוכחה" ברמה הפלילית, אלא דיון עקרוני בשאלה. וכמו שציינתי קודם. מיציתי. הדיון הזה התנהל פה כמה וכמה וכמה פעמים, ומבחינתי מוצה להפליא.

את יכולה להסיק שאין תנין בלתי נראה מאחוריך?

אף אחת לא התלוננה נגדו. אף לא אחת. איזה סיבה יכולה בכלל להיות למישהו לחשוב שהוא לא חף מפשע?

מה זאת אומרת "לא יכול להסיק"

אני גם לא יכול להסיק שלפלוני אין אחות כמו שהוא מתעקש לטעון, אבל עד שלא הוכח אחרת אז באמת אין לו אחות.

אתה באמת חושב

שכל אדם (או רוב) שמוגשת נגדו תלונת שווא מגיש תלונה על לשון הרע? (מעבר לכך שאני לא בטוחה שהוא בכלל יכול היה במקרה הזה, כי האוניברסיטה הגישה את התלונה על סמך שמועות) אף אישה לא הזדהתה או התלוננה, ולכן, אין את מי להעלות על דוכן העדים. ב92 אישה שידועה הייתה למשטרה בהגשת תלונות חסרות שחר הגישה תלונה אבסורדית ביותר נגד אבא שלי (אפילו לרמת התיאור שלו - שמן, נמוך וקירח. אבא שלי 1.80, באותה העת היה מקל כמוני, וקירח הוא כבר לא יהיה בגלגול הזה
). אתה חושב שנפתח נגדה הליך? אתה חושב שהוא הגיש תביעה?

תלונה במשטרה חסינה

בפני תביעת לשון הרע. כפי שציינת, גם אם היא לא הייתה חסינה הוא גם לא יכל לתבוע אף אחד מאחר ואין אף מתלוננת. אולם הכי "אהבתי" את האמירה "כי הוא לא הוכיח את חפותו במאה אחוז". אחרי שראיתי את האמירה הזאת הבנתי כי אין בדיוק על מה לנהל דיון.

מול תלונת שווא ניתן להגיש תביעת דיבה

כלומר, תלונה שנמצאה כתלונת שווא, כלומר שברור מעל לכל ספק שהמתלוננת פשוט שיקרה בדבריה (הוסבר בזמנו לאבא שלי שהוא יכול לתבוע). זה לא אותו דבר כמו סגירת תיק מכל סיבה שהיא. במקרה של לב ארי, באמת אין לו את מי לתבוע. זו לא הייתה "תלונת שווא" מצד האוניברסיטה, האוניברסיטה סה"כ סיפקה את המידע שהיה ברשותה.

הגנת תום הלב בחוק איסור לשון הרע

למען הסר ספק תביעת דיבה זאת תביעת לשון הרע. הגנה הניתנות בסעיף 15 הגנות תום לב וסעיף (8) בתוכם הינו כזה: (8) הפרסום היה בהגשת תלונה על הנפגע בענין שבו האדם שאליו הוגשה התלונה ממונה על הנפגע, מכוח דין או חוזה, או תלונה שהוגשה לרשות המוסמכת לקבל תלונות על הנפגע או לחקור בענין המשמש נושא התלונה ואולם אין בהוראה זו כדי להקנות הגנה על פרסום אחר של התלונה, של דבר הגשתה או של תכנה; אלא שבגלל האמונה של השופטים שאסור להרתיע אנשים מלהתלונן הם פרשו בע"א 788/79 את הגנת תום הלב בצורה מצמצמת מאד(המדובר שם על תביעת לשון הרע שהגיש אדם כנגד אדם שהתלונן עליו במשטרה). מבחינתם גם אם הוכח כי המניע של האדם המתלונן הוא שנאה, התנכלות, זדון הרי מה שחשוב זה האם המתלונן מאמין שתלונתו אמת. היינו כדי לזכות בתביעת לשון הרע על הגשת תלונה למשטרה צריך להוכיח לא רק שהתלונה מופרכת, לא מניעים פסולים בהכרח, אלא צריך להוכיח כי המתלונן מאמין (דגש על המילה מאמין) שהיא מופרכת. זהו רף הוכחה לא קל. בית המשפט הלך כל כך רחוק לקראת מתלוננות עד שגם כאשר הוכח שתלונה על עבירת מין היא שקרית, קנוניה ממש, בית המשפט אוסר לפרסם את שמה של המתלוננת מחשש שהדבר ירתיע מתלוננות אחרות. (רע"פ 5877/99). מה לעשות. רוב האנשים עדיין חושבים שהמדינה ומערכת המשפט סלחנית לעבריינים לעברייני מין בפרט ושהמתלווננות הינן חסרות ישע. מחשבה זאת לצערי, לא רק שאיננה נכונה אלא שהאמת בקיצוניות השניה.

ועוד משהו

גם כתבי טענות בבית משפט בתביעה אזרחית חסינים מתביעת לשון הרע. יש הרי בית משפט ואם הדברים שנאמרו היו חמורים הוא יכול להביע את מורת רוחו לא רק בפסק הדין אלא גם פסיקת הוצאות משפט גבוהים.

נראה לי שאם בן אדם נוקב בשמו של אדם

ומתעקש שהוא בטוח שזה אכן האדם וזה אכן שמו ואלה אכן פרטיו, ועדיין מתעקש שהוא שמן, נמוך וקירח כאשר במציאות הוא 1.80, רזה מאוד עם שער כמו של מארג' סימפסון (
), לא ניתן לחשוד בו בתום לב, גם בלי קשר לאישום המופרך (התערטלות...).

אני שמח בשביל אבא שלך

שזה הסתיים טוב, כי הקלות הבלתי נסבלת בה ניתן להרשיע אדם בפלילים מפחידה

לא נכון

תלונה במשטרה, במיוחד כזו שפרטיה פורסמו בעיתונות, אינה חסינה בפני תביעת לשון הרע.

למעלה