נודע לי אודות קשר אסור באוניברסיטה - - -

או ג'י סימסון

היה כנראה מורשע בישראל. הסיבה שהוא לא הורשע בארה"ב הינה כי שם ישנה את שיטת המושבעים. זאת הסיבה מדוע אחוזי ההרשעה בישראל מגיעים ל-99.9 אחוז (בשנת 2005) בעוד אחוזי ההרשעה שם הם בסביבות ה-60 אחוז.

ההטיה הינה בחוק

שמאפשר להרשיע על סמך עדות יחידה (ללא סיוע) גם שהיא ניתנת לאחר שנים רבות וגם כאשר יש בה סתירות. מספיק שמישהי או מישהו (ראה מקרה ארנלדו לזרובסקי) ת/יספר סיפור והנאשם לא יוכל לספק ראיה ניצחת לחפות והוא יורשע. לכן, כאשר אדם מזוכה מעבירת מין, ובפרט כאשר לא מוגש נגדו כתב אישום אני סמוך ובטוח שהוא זכאי וצח כשלג. כמיעוט הראיות הנדרשות כדי להרשיע אדם בעבירת מין, כך זיכוי או החלטה על אי העמדתו לדין מעידה כי גם מיעוט זה של ראיות לא היה כנגדו ולכן הוא צח כשלג בעיני. וכן, ההליכה הכל כך נרחבת לקראת נפגעות תקיפה מינית (שלצערינו יש רבות כאלו) מבחינתי פגעה בהן ולא עזרה להן. אם היית מדבר איתי לפני עשר שנים היית שומע אותי נחרץ מאד בדעותי נגד עבריני מין מורשעים. כיום אני עדיין נחרץ אולם הורדת נטל ההוכחה הנדרש להרשעה והרחבת מושג עבירת המין גורמות לי לפקפק כמעט אוטומטית בהרשעה בעבירת מין. אני חייב לקרוא את פסק הדין עצמו ולפעמים גם את כתבי הטענות של הסנגור כדי לגבש עמדה. יש יותר מייד אנשים חפים שעולמם חרב ונהרס מכך שהורידו את נטל ההוכחה. אי אפשר להחזיק את המקל בשני הקצוות. מצד אחד להתימר לטעון כי מדובר בהרשעה מעבר לכל ספק סביר ומצד שני להנמיך כל כך את רף ההוכחה.

ברשותך, אשמח לתרגם

ממש כמו בקומיקסים האלה - כשהמנחה אומר למה הוא מתכוון וכו' "לטענת המשטרה הוא הודה בחלק מהחשדות נגדו" בן ארי הודה שניהל רומן עם סטודנטיות. "עד כה מסרו עדות בפרשה מעל עשר נשים " עד כה זומנו לתת עדות (כן, זומנו, הן חייבות לבוא) מעל ל10 סטודנטיות של בן ארי במהלך השנים, לפי סדר אלפבתי. דהיינו א1, א2...א9, ה. למה ה'? כי אותיות אהוי באות קודם, מה לא? "וחלקן הגישו תלונה" אחת מהן אמרה שהיא ניהלה איתו רומן, ולמרות ששאלו אותה מליון פעם אם הוא לא סחט אותה, אם היא לא רואה בעצם העובדה שהוא המנחה שלה סחיטה וכו' היא עדיין לא הסכימה לראות בזה מעשה פלילי ולהגיש תלונה. "מדבריהן עולה, כי בן ארי איים על הדוקטורנטיות שאם לא יסכימו לקיים עמו יחסי מין הוא יפסיק את המלגות שלהן ולא יאפשר את המשך לימודיהן לתואר דוקטור." אם יש מישהי, גם כזו שרוצה לטפול אשמה, שקוראת את הידיעה - היא יותר ממוזמנת עכשיו לתחנת המשטרה. או ליתר דיוק - בבקשה, בואי, אנחנו לא מצליחים לאסוף עדויות... "מהחקירה עלה עוד כי בן ארי נהג לתת לדוקטורנטיות מתנות באופן לא סביר. החשד הוא שאת הכסף הוא לקח מתקציבי האוניברסיטה או מקרנות שעמד בראשן" ידוע שדוקטורנטיות לסוציולוגיה לא מקבלות מלגה מלאה. אבל זאת עם התזה המבריקה ביותר על כך שחיילי צה"ל לא אונסים פלשטינאיות כי הם גזענים, קיבלה מלגה מלאה. או כמו שאומר גשש בלש - "חשוד מאוד!" עכשיו, יותר ברור?

מעשים לא אתיים?

"במקרה של בן ארי אני חושב שבהחלט נעשו מעשים לא אתיים" - באמת? אתה מוכן לפרט? על סמך מה אתה חושב את זה? עם מי הוא עשה את זה? מתי? איפה? מה מהות המעשים?

22ק ו ס ם

New member
אני לא יכול לפרט כי אני לא יודע בדיוק

אני קורא את הכתבות בדיוק כמוך ולפי מה שמסופר שם זה נשמע ממש לא טוב. כמה מזה נכון וכמה שגוי אף אחד מאיתנו לא יודע, אבל כשמדובר על הרבה דיווחים ולא רק על שמועה אחת אנונימית אז הסבירות שנעשו מעשים לא אתיים גבוהה בעיניי.

חולק עליך לחלוטין

"אבל כשמדובר על הרבה דיווחים ולא רק על שמועה אחת אנונימית אז הסבירות שנעשו מעשים לא אתיים גבוהה בעיניי." זהו כשל לוגי ידוע שנקרא Argumentum ad numerum למה אם יש הרבה דיווחים אז זה מעלה את הסבירות שמשהו קרה? אם מיליארד אנשים יגידו לך שישוע הוא הבן של אלוהים אז תחשוב שזה סביר יותר? איזה מין הגיון זה?

22ק ו ס ם

New member
כי הסיכוי שהרבה אנשים יטענו דברים דומים

בצורה בלתי תלויה קטן יותר מסתם תלונה אחת אנונימית שלא קשורה לכלום. אז יכול להיות שיש קונספירציה גדולה נגדו, אבל אני נוטה לחשוב שלא כי אני לא רואה שום סיבה ממשית למה זה יקרה. אתה חושב שכן וזה בסדר אבל זה לא הופך אותך לצודק בהכרח.

מי אמר לך שזה בצורה בלתי תלויה?

הרי הדיווחים ששמעת עליהם היו מהתקשורת נכון? והאופן שבו תקשורת מטפלת בסיפור כלשהו בהכרח גורר אוטוקורלציה. יש את הסיפור הראשוני ואז שולחים כתבים כדי לעשות FOLLOW-UP ולחקור באותו נושא וזה מה שמביא עוד דיווחים שקשורים לכך. לפיכך ישנה סבירות גבוהה שאחרי דיווח אחד על בן-ארי תמצא בתקשורת עוד דיווחים מספר ימים אחר כך.

22ק ו ס ם

New member
ומצד שני הדיווחים מביאים תלונות נוספות

או החקירה מובילה לסטודנטיות נוספות. נשאל הפוך, למה אתה בוחר להאמין שכל העדויות הללו לא נכונות?

"בוחר להאמין"?

אני לא בוחר להאמין לכלום. ככל שטענה מנוסחת באופן שמאפשר הפרכה שלה אם היא שקרית ככה אני יותר נוטה להתייחס אליה ברצינות. ככל שטענה מנוסחת באופן מעורפל יותר ככה אני פחות מתייחס אליה ברצינות. בשני המקרים הטענות עדיין טעונות הוכחה.

22ק ו ס ם

New member
וודאי שאתה בוחר להאמין

אתה קבעת שלא קרה כאן שום דבר. אז כל העדויות שפורסמו בעיתונות לא שיכנעו אותך. באותה מידה מה שפורסם שיכנע אותי שיש כאן משהו מסריח. כל אחד בוחר לפרש את המציאות כרצונו ולגיטמי באותה מידה. רק שאתה מנסה לערער את הלגיטימיות של הבחירה שלי.

"עדויות בעיתונות"

"אתה קבעת שלא קרה כאן שום דבר" באמת? איפה "קבעתי"? תביא ציטוט. אני אמרתי שבעיני נטל ההוכחה נופל על המאשים ולא על המואשם ונכון לעכשיו המאשימים לא עמדו בנטל ההוכחה. "אז כל העדויות שפורסמו בעיתונות לא שיכנעו אותך." נכון מאוד. אגב, לא רק אותי הם לא שיכנעו, אלא גם את התביעה המשטרתית. חוץ מזה - מה זה בכלל "עדויות בעיתונות"? עדות זה גרסא שבנאדם מוסר ואז מועמדת לביקורת של הצד שכנגד. העיתונות לא מפרסמת "עדויות". העיתונות מפרסמת מה שמוכר את העיתון. פעם היה אחד בשם איציק מרדכי ש"כל העדויות בעיתונות" אמרו שהוא רצח שלושה מחבלים שבויים ב 1985 (או 1986) ויש מזל גדול שאנשים לא האמינו ל"כל העדויות בפורסמו בעיתונות" במקרה שלו כי בסוף יצא שהכפישו את שמו.

לקרוא ולשפשף עיניים, כל פעם מחדש

איזה דיווחים? מה לא ברור בכך שהמשטרה פשוט זימנה תלמידות הווה ועבר של בן ארי - ואף אחת לא הסכימה לתת הצהרה לפיה הוא סחט ממנה טובות הנאה מיניות? מישהו, כמו ארגון "צדק חברתי" בבן גוריון ידע שבן ארי ניהל/מנהל רומנים עם סטודנטיות. אותו המישהו, או מישהם, או מישהן, כתבו מכתב. האוניברסיטה דיווחה למשטרה. המשטרה זימנה סטודנטיות. אבל התקשורת הציגה את העניין כאילו המתלוננות הקורבנות צובעות על דלתות משטרת ירושלים בשביל להתלונן (כמו שתמיד עושה התקשורת - על מנת ליצור מציאות) אבל אופס - אין אף מתלוננת

בדיו הפלילי הישראל אין מושג כזה "חף מפשע"

רגע, לא לקפוץ. יש הסבר, וזה לא אומר שאין קונספט של חפות אלא שהטרמינולוגיה שונה, ואולי יש כאן בלבול בין "חזקת החפות" לבין המינוח ה(ספרותי?) של "אדם חף מפשע": במשפט הישראלי, חזקה כי אדם זכאי עד שהוכחה אשמתו. נטל ההוכחה הוא על התביעה. החזקה תקפה גם במקרה של סגירת תיק מחמת חוסר עניין לציבור, מחמת חוסר ראיות, משום שהתביעה חזרה בה במהלך המשפט או שבמהלכו נקבע כי אין בסיס לאישום (no case to answer). בפרקטיקה, כל האנשים שנופלים בגדרי החזקה הם זכאים. לא מחמת הספק, ולא באופן חלקי, אלא זכאים. המצב מעט שונה (בניואנסים) כאשר אדם עמד למשפט וזוכה, שאז מתחלפת החזקה בזיכוי מוחלט (ואחרי מיצוי כל שלבי הערעור, הזיכוי גם חלוט). במקרה של פרופ' בן ארי (שאני מכירה רק מהעיתונות ולכן לא בקיאה בכל פרטיו) לא הוגש כתב אישום בשל העדר ראיות, בעיקר משום שחלק מהמתלוננות הפוטנציאליות סירבו - מטעמיהן השונים - להעיד. בפועל, זה לא משנה כי האדם נותר זכאי תחת חזקת החפות. שאלת המוסר באשר למעשים שהיו או לא היו נותרת בעינה ואינה קשורה לדין הפלילי.

ובכל זאת בערוצי תקשורת שונים

בהחלט הועלו טענות שונות בדבר התנהגותו של הפרופ', גם מצד אלו שהיו בקשר איתו, שהססו בדבר תלונה ובחרו שלא לעשות כן או בחרו לפנות לאוניברסיטה ולוותר על תלונה עצמאית. אלה מתלוננות פוטנציאליות. לדיון בדבר פרופ' בן ארי אין לי שום כוונה לחזור. מיציתי.

אני רק רוצה להבין, באמת,

איך זה שאחרי פתיחת התיק והרעש התקשורתי בעניין, עדיין נראה יותר סביר שאף אחת לא התלוננה וחשפה את עצמה מעבר למכתב אנונימי להנהלת האוניברסיטה כי הן כולן "נורא מפחדות", ולא כי בעצם הן חושבות, או יודעות, שאין להן על מה להתלונן. אם זה לא מצב שיריח לכם כציד מכשפות, מה כן?

למעלה