נוירופלסטיות של המוח והקשר שלה להבנת המציאות (קצר)

גורג42

New member
זה משנה, כי 8 הנקודות האלה מוכיחות שאתה שוב מספר לנו סיפורים

הנה, אמרתי את זה במפורש.

מקווה שאתה מרוצה.

אני לא מספר סיפורים סך הכל מדווח מה אמרו לי

כי אני בעצמי אומר שאני לא בטוח אלא אומר מה אבי אמר לי אתה רוצה לשואל אותו בעצמך ? לפני עשר דקות שאלתי אותו והוא כך אמר אני עברתי מבחן מנת משכל וזה התוצאה שאמרו וזה לא כזה מפתיע בעיני אני לא כל כך מטומטם נכון ? אז מה אתה מופתע ואתה ממש חצוף אני מספר שכל חיי התחסו עלי כעל מטומטם ואיך גלו בסוף שזה לא כזה נכן ואתה בא ופוסל לי תכל החוויה מנין לך? אתה מכיר אותי היית שם ? אז גם אני יכול לומר שאתה שרלטן ולא למדת פיזיקה וקבלת ממוצע 96 מה היית מרגיש ? לא טוב אז חאלס אם זה לחפש אותי בפינה
זה ילדותי ומציק

מזה אומר " משמעות אמתית של ומאה "

האם בעיניך המבחן לא באמת יכול למדוד יכולות שכליות ? כי גם בעיני זה מערפל אבל בירור זה מודד משהוא כי הרבה מאלן שאובחנו כמחוננים ובטח מחונני על הצלחו אקדמית וקל להם בהרבה ממי שלא אובחן כמחונן אז יש לזה ערך אבל זה לא מודד גאונות או יצרתיות לכן זה שיש לך למשל מנת משכל גבוה מאנשטיין לא אומר שתפתח את תורת היחסות זה רק אונר שיש לך יכולות לימודיות מעולות לרוב מה דעתך על תפשיתי ? כי הרבה חושבים שמי שהוא יש לו 190 הוא גאון באופן אוטמטי וזה לא נכון

arana1

New member
המבחן בעייתי מאוד לאוטיסטים

כי אצל אוטיסט הגישה לידע,לידיעה, ליכולת לבטאה, וכן הלאה, הכי הכי הכי רגישה להקשר, גם הרגשי, לאופי האדם השואל, זה מה שגאוני באוטיזם ועדיין לא מובן, אוטיסטים לא רק מסוגלים להתמחות בשדה ידע צר אלא נוטים ממש לברוא עולם, ולשם כך טיב ואופי היחסים הבין אישיים מהווים תנאי מוחלט, בגלל זה אנשים מסיקים בטעות שאוטיסטים למשל יודעים הרבה הם רק לא יודעים לשלוף את הידע, וכל מיני שטויות כאלה, אצל האוטיסט השכל קשור ללב, האינטלקט לרגש, בניגוד לנ"ט הבועתי אצל האוטיסט מימוש היכולת לגמרי תלוי בקשר שלו עם הזולת, שזו גם הסיבה שאוטיסטים הרבה יותר פגיעים והרבה יותר סלקטיבים מהממוצע

זה גם נכון

אבל עדיין הרבה אוטסטים מאובחנים כמחוננים ואף כגאונים מבחינת המבחן הזה גם לי יצא פעם נמוך מאוד ופעם אחרת שהייתי תקשורתי יצא גבוה בטירוף כאמור בעשירון העליון וגם לך לפי מה שאמרת יצא גבוה בטירוף אז זה אומר שגם אתה כאוטיסט יכול להבחן ולהצליח .לא כך ?

arana1

New member
יכול להצליח ויכול להיכשל

וכמו הרבה אוטיסטים יכול לצאת לגמרי גאון ויכול לצאת לגמרי מפגר, וכפי שאמרתי לדעתי זה גם בגלל שהכל כך כך תלוי בהקשר, זה כמו שאתה ידעת למצוא נגזרת, למעשה ממש לחוש ולהרגיש אותה מיידית, ומאותה סיבה היום אתה לא יודע כמה זה אחד ועוד אחד

גם אני יודע המון

וקשה לח לשלוף כל רגע אני זוכר המון טקסטים שיריים בעל פה אבל מתרגש מאוד והמילים מתבלבלות לי אני תמיד מרגיש כאלו אני איזה ליצן שסא לשעשע אותם ונצמת ולא יכול להוציא מילה זה מוכר לך ?

arana1

New member
בגלל זה אני טוען שהתפישה של קשיי שליפה אינה נכונה

המידע והידע קיים, והוא עצום, אבל הוא כזה גם בגלל שהוא לגמרי תלוי בהקשר הרגשי, אז אני לעולם לא מתאמץ לשלוף ולהציג אותו, אם הוא מתעורר ומתבטא כנראה שיש לזה סיבה ואם לא אז לא,
בגלל זה גם לא מתאבל על זה שהפסקתי לצייר ולתכנת למרות שהכי נהניתי מזה והצלחתי בזה ממש טוב,
כשזה היה נכון זה היה נכון וכשלא אז לא,
בגלל זה כל הדיבורים על כישורים וכלים ויכולות מחמיצים משהו הכי מהותי לזהות האוטיסטית לדעתי

יש מקורות מבולבלים על זה- מהיכן אתה שואב את המידע?

הנה לדוגמא כאן מצוין שניתן להגיע ל-200:
https://www.iqtestforfree.net/iq-scale.html

ובמקומות אחרים נתקלתי בכאלה שטוענים שעד 160 וחלק עד 174...

נכון גם אני חשוף למידע הזה

לכן אמרתי שכנראה זה גמיש יותר אני אישית שמעתי יל כאלו שיש להם 180 גם בארץ .

גורג42

New member
איי קיו יכול להגיע לכל מספר. השאלה מה יכול להמדד במבחנים.

והנקודה שלי היא, שמבחני IQ סטנדרטים למבוגרים לא מגיעים ל-168.

כל מבחן מתחלק לתתי-מבחנים, לכל תת-מבחן יש ציון מקסימלי (בוקסלר, למשל, הציון המקסימלי בכל תת-מבחן הוא 19). אז המקסימום שאת יכולה לעשות זה לקבל 19 בכל תתי-המבחנים. ו-19 בהכל מיתרגם לציון כללי שהוא נמוך יותר מ-168.

בעקרון, ה"תקרה" של כל המבחנים הסטנדרטיים היא 4 סטיות תקן (160 או 164, בהתאם לסקלה שבה המבחן משתמש).

זה לא בהכרח נכון

ואתה לא מביא שום הוכחות ועוד מפיל עליה את זה היא נתנה מקור אתה לא , ואני מכיר אישית מקרה מפורסם של בחור בארץ שמדדו לו 184 או 181 והוא הכי גבוה בארץ אעך אתה מסביר את זה ? והוא מבוגר אם היה לי דרך להעתיק ולא הייתי מפלפון הייתי מעתיק לך ויש עוד מקרים , אני לא בטוח כמה יש לי ואני רק יודע כמה אבי אמר שיש אולי הוא לא זוכר נכון אבל בוודאוצ אמרו שאני בעשריון העליון לא יודע מה בדיוק כי אני אישית לא ראיתי רק דמעתי מאבחנת שהתלהבה מאוד ממני .

אז אולי זה לא היה סטנדרטי ?

אין לי מושג אני אישית לא קראתי מה התוצאה רק יודע שסיימתי תוך מפגש וחצי ופתרתי בטיל את השאלות ובידע כללי היא ממש התלהבה מני כנל בזיכרון , אני יודע שאני בעישרון העליון כי כך אבי אמר ואמר את התוצאה ואני מודה שאני אישית לא ראיתי אבל אני סומך עליו הוא זוכר דברים כאלן ובכללי אני יודע שצינן שאני נחשב בעשריןן העליון כי כך אמרו לי אז

שאלתי אותו שוב והוא אמר

שהוא טעה וזה 158 מה שהוא בטוח שזה בעשריון העליון נע בעשריון העליןן

אני אבקש לקרוא את הדוח

אני יודע שהפסכיטר האחרון מתל השומר אמר לאבא בצד שאני גאון ואבא אומר שהוא מסתמך גם על זה בעיני אני ממש לא כי עדין לא המצאתי ממש כלום או פתחתי שה משלי אבל בהחלט יש פונטיצל

למעלה