נושא לדיון: האם שירות התשלומים מוריד את הרמה?

פנומן 72

New member
נושא לדיון: האם שירות התשלומים מוריד את הרמה?

זהירות חפירה ! קודם כל יובהר - אינני מביע עמדה חד משמעית. אני יותר שואל אתכם לדעתכם. אני אישית לא נרשמתי לשירות התשלומים ואין לי כוונה לעשות את זה. הסיבה היא עקרונית אבל פחות חשובה לדיון. השאלה שנשאלת האם אין בהצעת התגמול של תפוז לבלוגרים משום "עידוד" להורדת הרמה של המאמרים הנכתבים ? הרי על מה אנחנו מדברים ? על כניסות ייחודיות למאמר מסוים. מהבחינה הזו אין הבדל אם המאמר הוא אווילי, קצר, סתם תמונה, או כל מאמר שהשקעתו לא חרגה את ה-5 דקות (גג) - לבין מאמר שהוא תולדה של תחקיר מעמיק, בדיקה רבה של עובדות, השערות, וקריאה של חומר רב. יוצא, אפוא, שבלוגרים שכותבים המון מאמרים על דרך של שליפות מהמותן ירוויחו משירות התשלומים הרבה יותר ממי שכותב מאמרים מושקעים שעל כל אחד הוא שרף שעות. מה דעתכם ?

זהירות, ../images/Emo18.gif, חפירה!

תראה, אני מגיעה ממקום של רק תכנון בלוג, ואני עוד לא כותבת בלוג של ממש. עם זאת, כתבתי לא מעט בכינוי אחר והיו בבלוג שלי לא מעט כניסות כולל הגעות לעמוד ראשי מדי פעם. לא נרשמתי לשירות התשלומים כי היה זה בלוג מאוד אנונימי עבורי ולא רציתי לחשוף את שמי גם לא למול ההנהלה. אני לא בטוחה שהירידה ברמה היא בבחינת רעיון התשלומים שדווקא בעיניי, כסטודנטית ענייה, הוא מבורך במקום מסוים. הבעיה היא האנשים שקוראים והבחירות התמוהות לעיתים שמגיעות לדף הראשי בעיניי ממש ללא סיבה מוצדקת. כוכב נולד, הישרדות, האח הגדול... כל בלוגי הרכילות למיניהם. היה גם בלוג אחד שהגיע הרבה לאחרונה לראשי של איזו מישהי שכותבת על אופנה ובעיניי הבלוג שטחי לחלוטין והיא גם כותבת כמו פרחה, שום דבר אטרקטיבי בעיניי (כבר יצא לי לקרוא בלוגים של אופנה שהם אינם מנוסחים בצורה כל כך רדודה, אז לאו דווקא הנושא גם אם אליי הוא לא מדבר). גם נורא מרגיז שלעיתים יש שבוע אחר שבוע המלצות על אותם בלוגים שטחיים וריקניים מתוכן. היה רק בלוג מעולה אחד שראיתי שמגיע לראשי בקביעות והפסיק לעשות זאת והוא הבלוג של אנטוניו מונטנה שבעיניי הוא כותב בחסד. השאלה היא האם הבעיה היא בעורכים או בקהילת הקוראים, שזה בעצם מה שמעניין אותם? קטונתי מלדעת, אבל לדעתי - שירות התשלומים לאו דווקא מוזיל את הכתיבה, אלא יותר הנושאים הרדודים אך לצערי הפופולאריים שמוצאים את דרכם למומלצים. וגרוע מכך - מילא הנושאים הרדודים, אבל הכתיבה חסרת הטעם והמתבהמת חורה לי אפילו יותר.

suki da yo

New member
זה לא שטוניו לא מקודם יותר לראשי

זה שהוא כבר כמעט ולא כותב בבלוג. אבל כשהוא כן, הוא מקודם.

אינני מתלוננת על כך שהוא אינו מקודם עוד

כאמור, אני אוהבת את כתיבתו ונמצאת בבלוג שלו כך שאני יודעת שהתדירות פחתה. אני מתלוננת על העובדה שהוא אחד הבלוגים האיכותיים היחידים שקודם, בעוד בלוגים שטחיים על איך לסדר ציפורניים או על ההדחה החדשה של האח הגדול מקודמים בלי סוף. בטוח שיש עוד בלוגים טובים, הוא פשוט הדוגמה שעלתה לי לראש כשחשבתי על מישהו איכותי שנמצא בעבר בדף הראשי.

גם היום יש הרבה מאד בלוגים טובים

שמגיעים לראשי. לא הכל צהוב. למעשה, יש שיפור ניכר בדף הראשי.

motior

Member
גם לדעתי זה לא מדויק

נכון שכמעט תמיד אחד הבלוגים המקודמים הוא על ריאליטי\רכילות וכמעט תמיד אחד הוא בלוג בישול אבל לרוב יש לפחות אחד או שניים שאני מוצא כאיכותיים יצא לי יותר מפעם לראות ששניים ואפילו שלושה מהקידומים הם לרשומות בבלוגים שאני מנוי עליהם - ואני לא מנוי על בלודים שאת מגדירה כשטחיים...
(דווקא כעת יש רק רשומה מקודמת אחת מבלוג שאני מנוי עליו, אחת ריאליטי, אחת רכילות ואחת בישול)

goldy

New member
אני חושב שחייבים לבצע מיון קפדני יותר../images/Emo91.gif

של הבלוגרים: כל אחד יגדיר את עצמו במדוייק לפי עשרות משתנים, כאשר לחלקם תתי משתנים. זה אולי נשמע כמו המון טירחה, אך בפועל, בסופו של דבר, כל אחד יקבל בלוגים המותאמים במיוחד לדעתו. הבלוגרים יגדירו את בלוגם, ורשומות יוצאות דופן בנפרד. למשל לפי תדירות הופעת באנר פרסומת: אני רוצה בלוג על אוכל לפעמים. שאף-פעם לא יוצג לי בלוג על הומואים. העדפה לבלוגים הנכתבים ע"י נשים. הצגת רשומות תחקירים לפעמים. אם יכניסו את זה לבלוגיה החדשה זה יהיה נהדר: כך כולם יקבלו את התמורה בהתאם למאמץ שהשקיעו.

פנומן 72

New member
זה לא יקרה

ראית מה היתה תגובתם המנהלים להצעתי לחלק את העמוד הראשי לפי נושאים...

goldy

New member
אני לא מתכוון לסינון מצידם

אלא לסינון משלי. לא חלוקה כלשהי בכל מקרה, אלא הצגת התכנים עצמם.

goldy

New member
כל אחד יציין במדוייק את מאפייני בלוגו

ורשומותיו, ובבחירת התוכן אציין את המאפיינים שאני מחפש.

פנומן 72

New member
איפה היית בשרשור כשאני הצעתי משהו דומה ?

כשאני הצעתי שבשרשור ה"כדאי לקרוא בבלוגיה" - תהיה חלוקה לקטגוריות: אקטואליה, פרוזה ושירה, מתכונים וכד'. אחד המנהלים אמר לי : ומה קורה אם מישהו כותב שירה שהיא מתכון ? (או משהו שיש בו גם מזה וגם מאחר) - בקיצור הרעיון שלי נפל. הרעיון שלך לא שונה משלי וגם סופו ליפול.

goldy

New member
דומה אבל שונה../images/Emo20.gif

מה אם אני לא רוצה בכלל אקטואליה? מה אם אני רוצה שירה בעדיפות נמוכה? אתה מציע חלוקה *קבועה*, ואני מציע חלוקה *משתנה*; לפי רצון הגולש. התוכן יוצג ויועדף לפי הגדרות *שהגולש יתן* מראש, ולאט-לאט המערכת תלמד אותו, עד שבסופו של דבר יוצג התוכן המתאים לו אישית.

../images/Emo45.gif גם אני לא סובל בלוגים על הומואים. בעצם..

לדעתי צריך לפתח תוכנה שתמחק כל הודעה המכילה איזכור של המילה הומו. בעצם, גם המילה ערבי לא לרוחי. אלא אם כן מיד אחריה מופיעה המילה "מסריח". לחיות בחממה, זה יכול להיות עולם מגניב דווקא. בלי בלוגים על שמנים-הם נורא מגעילים לטעמי. זה יכול להיות מגניב לבנות עולם וירטואלי ורוד שמכיל רק את הדברים שהייתי רוצה לראות במציאות.

למעלה