נושא לדיון: האם שירות התשלומים מוריד את הרמה?

wranger

New member
אולי, אבל זה זניח מאוד לדעתי

וגם אם יש בלוגרים כאלה, אז מהר מאוד הם יבינו ש-8 ש"ח ל-1000 צפיות זה לא סכום ששווה לשבת מול מחשב שעות כל גבי שעות ולפרסם משהו כל חמש דקות.

פנומן 72

New member
יכול להיות, לא יודע

בוא נגיד לצורך ההיפותיזה, שגולשים מקבלים תגמול על כתיבה בפורומים. כל הודעה, לא משנה קצרה או ארוכה, חכמה או טיפשית, מזכה את הכותב באגורה. בשביל להגיע ל-8 שקלים צריך 800 הודעות. כמה זמן יעבור עד שהפורומים ייהפכו למאורות של סחי וגועל ? ימים, אולי כמה שבועות. עם הבלוגים המצב שונה כי אנשים עוד לא הבינו שאפשר לנתב את כל המלל בפורומים - לבלוג. כל רעיון, כל הגיג, כל גחמה יכול להתגלם בתוך "מאמר". וזה לא משנה כרגע אם יש לאותו בלוגר קוראים קבועים או שלא, אותה מסה גדולה של "מאמרים" שגם עולה בחיפושים של גוגל בעמוד הראשון - תביא לו בוודאות כמות של קוראים שיכניסו לו כסף. ומספיק גם פה ושם מאמר טוב או בינוני שייזכה בקידום כדי שאותם קוראים מזדמנים יבדקו מה יש עוד באמתחתו של הכותב כדי להקפיץ לו את החשבון. בשורה התחתונה, ושוב מבלי להביע דעה אישית, המרוויחים הגדולים הם אלה שכותבים הרבה ולא אלה שכותבים טוב או מעניין...

wranger

New member
אני לא חושב שאתה צודק

בוא נשחק עם דוגמת ההודעות בפורומים רגע - כמה זמן לוקח לכתוב הודעה בפורום? להיכנס לפורום, להקליק על הודעה חדשה (או תגובה), לכתוב משהו ולשלוח - ואני מתכוון להודעה עם תוכן, לא משהו בסגנון שעףךכלעישעןםשכה4ק'ףע8ריה9889שכג שיזכה אותך במחיקה וחסימה מיידית. - לוקח דקה? עזוב, חצי דקה? יודע מה, בוא נשתולל - עשר שניות להודעה. זה אומר שבשביל 800 הודעות תצטרך להשקיע 8000 שניות, שזה שעתיים וקצת. עכשיו, כמה אנשים אתה מכיר שישבו שעתיים וקצת בשביל 8 שקלים?

פנומן 72

New member
אתה צודק כי הטעיתי אותך

יש בינינו הרבה אנשים שלא עושים את הקלקולציה הנכונה. הם לא שואלים "כמה יוצא לי מזה" - אלא "האם יוצא לי מזה". כמו כל המשחקים של "כסף קל" צפיה בפרסומות וכל החארטה הזה שהילדים יושבים שעות כדי לקבל שקל. עצם זה שיוצא להם משהו הוא הטריגר ואני מניח שיש גם מבוגרים יותר שאומרים "וואלה אפשר להרוויח ממאמרים, בוא נציף". גם הדוגמא שלי לא נכונה כי לא מדובר על תגמול כתיבה אלא תגמול קריאה, כלומר אם הכותב בפורומים מקבל תגמול על מספר האנשים שקוראים אותו (כמו שקורא בבלוגים) אז גם הודעה של דקה שתביא לו 100 קוראים (לאורך זמן) מדובר על שקל לדקה שזה הרבה יותר ממה שמקבלים רוב האנשים העובדים. בחזרה לבלוגים: כתבתי מאמר-שליפה בן כמה שורות שלקח לי לכתוב 10 דקות (כולל הפסקת קפה) - במשך שנה קראו אותו 500 איש, כולל המנויים הקבועים, כולל אנשים שבאו מגוגל כי המאמר מופיע בעמוד הראשי, כולל אנשים שאמרתי להם להיכנס כי אני מרוויח מזה ומה אכפת להם לעשות לי מערוף. 500 צפיות הביאו לי 4 ש"ח - על אותם 10 דקות כתיבה בינונית - או בתרגום מהיר - 24 ש"ח בשעה. כתיבה מאסיבית בינונית יכולה גם יכולה ליצור הכנסה נאה לאורך זמן. אל תשכח, ותקן אותי אם אני טועה, גם הרבה אחרי שכתבתי את המאמר ואנשים ממשיכים להיכנס ולקרוא - אני ממשיך להרוויח. אז למה בשם האל שאנשים ישקיעו שעה של כתיבה רצינית ולקבל עליה 4 ש"ח אם אפשר לחתוך ולעגל פינות ולעשות פי 6 ?

wranger

New member
אוקיי, אז בחזרה לבלוגים -

ה-24 ש"ח לשעה נשמע יפה, אבל אתה עדיין מדבר על 500 צפיות בשנה לכל מאמר. אני לא בטוח שהמתימטיקה מצדיקה את ההשקעה. אגב, אתה חושב שיהיו לך הרבה מנויים קבועים שיטרחו להיכנס לכל רשומה ורשומה אם אתה מפרסם כל כמה דקות משהו חדש? אני לא יודע. ואני לא יודע איך גוגל עובד, אבל לא כל רשומה שתכתוב תגיע לתוצאות הגבוהות שלו. ומעולם לא ספרתי את כל חבריי ומכריי, אבל לא כווווולם ירצו לעשות לי מערוף יום אחרי יום אחרי יום. היי, הם היו רוצים לעשות לי מערוף, הייתי מבקש מהם להקליק על הלינק הזה* כחלק מתחרות שאשתי לוקחת בה חלק, אבל עובדה שלא לכולם יש זמן וכוח לעשות את זה עשר פעמים ביום, כל יום... בקיצור, ברמה התיאורטית אני מסכים איתך שאדם שיש לו זמן ואין לו עבודה, משפחה או חיים יכול להרוויח כמה גרושים בכתיבה מאומצת של מאמרים בינוניים ומטה - אבל כמו שאמרתי מלכתחילה, אני חושב שמעטים האנשים הללו, ושרוב הגולשים בבלוגיה מבינים שהתשלום הוא רק בונוס חביב ולא השלמת הכנסה. * רק לשם דוגמה, כמובן. אני לא אחלום לנצל את הדיון כדי להשיג עוד כניסות ללינק הזה.

למעלה