היא דווקא כן פופולרית, למרות
שאין בה שום הגיון. אם מישהו יראה אותי יושב באמצע הרחוב על המדרכה בלי שום סיבה מיוחדת, מיד יסיק שאני מטורף, חסר הגיון, יכול להזיק לעצמו. למה? כי מה שאני עושה חסר סיבה. אם אי פעם אני אתחתן עם מישהי שאני ממש לא רוצה בה, ויביא לעולם ילדים בידיעה מראש שאני ממש לא רוצה לטפל בהם, סתם, בלי סיבה!, אני יהיה עוד יותר מטורף, לא? אם אבחר בתור קריירה לכל החיים מנקה רחובות, למרות שכבר יש לי דוקטור ברפואה, סתם בלי סיבה, אני אהיה מטורף באמת, לא? כל אלו באים להראות שכל פעולותנו לאורך כל חיינו, טעונים סיבה או תכלית, אנו לא מעיזים לעשות שום דבר ללא סיבה מוצדקת. אמנם, יש רמות של הצדקה, אם אני הולך לים, זה יהיה סתם בשביל הכיף. אם אני בוחר קריירה, תהיה לזה הצדקה גדולה הרבה יותר. כלומר ככל שהדבר חשוב יותר ומשפיע יותר על החיים שלנו, כך באופן טבעי נמצא לו הצדקה גדולה יותר, ואם לא נמצא- נזנח אותו. לדוגמא: אני לא אתחתן עם מישהי, סתם כי נראה לי שזה כיף להתחתן, זה לא מספיק מוצדק. עכשיו השאלה הגדולה: אם לכל דבר שאנו עושים יש סיבה, ואם ככל שהדבר חשוב יותר ומשפיע על חיינו יותר כך רמת ההצדקה שאנו דורשים מאותה סיבה גדולה יותר, איך, לעזאזל, אנחנו מוכנים לקום בבוקר מהמיטה כשאין לנו סיבה מוצדקת לחיות??, סתם בשביל הכיף??? היש דבר בחיים היותר חשוב מהחיים עצמם???? היש סיבה עלובה יותר לדבר כל כך עצום, מ-"סתם ככה"??? אנשים תתעוררו !!! לא חייבים להאמין באלוהים, כדי להבין את גודל האיוולת. לא חייבים להיות דתיים, כדי להיות מוטרדים מחיים חסרי סיבה. לא חייבים להשתנות, כדי לשאול את שאלת השאלות וחפש תשובה באמת, ולא סתם לומר אין תשובה ולא להתמודד, חרף חוסר ההגיון המזוויע שזה משליך על חיינו. בבקשה מכם, הגיבו רק על הטענות שלי בהודעה זו, מבלי לערב דעות קדומות.