אז את מדברת בדיוק על מה שאני מדבר.....
ולדעתי זה לא נקרא חינוך "שמרני"... נהפוך הוא: זה החינוך הכי ליברלי שאפשר לתת. רק שאצלך בבית את מתכוונת למתוח גבולות ברורים, בין היתר בנוגע ליחסים עם המין השני בגיל צעיר, ואני מניח שבכל נושא יהיה את הגבול שלו והוא יהיה ברור. טוב מאד. זה בדיוק מה שכל ילד צריך. הילד כל הזמן בודק את הגבולות וחשוב בשבילו שירגיש שהוא נמצא במסגרת עם גבולות. ובמבט לאחור..... כך בדיוק ההורים שלי נהגו איתי ועם אחי. הם שמו למשל גבולות ברורים מאד בנוגע לבזבוזי כספים. לא היה אפשרי אצלם הקטע (שאני רואה בהרבה מאד משפחות אחרות!) של "אבא, בא לי לצאת היום, תביא כסף..", או "אבא, אני רוצה לרדת לעיר לקנות מכנסיים, תביא כסף.." ושבכל פעם מתחיל ויכוח, התחננויות, מניפולציות מעצבנות כמו "מה, אתה אוהב את הכסף יותר מאשר אותי?.." וכו' וכו'. ההורים פשוט הפרישו לי מדי שבוע סכום אחיד (שהם קבעו, בלי אפשרות להתווכח, ושלא איפשר "השתוללות"), ועם זה עשיתי ככל העולה על רוחי. ובנושא מין - הם עשו בשבילי בגיל צעיר יחסית, מנוי לעיתון שבועי לנוער שהיתה בו גם פינת שאלות קטנה בנושא מין. כך שלמעשה יכולתי להיחשף לשאלות ולתשובות עוד הרבה לפני שהיה לי צורך ממשי בהן.