אתרי הספורט בישראל-תמונת מצב
נתחיל מאתר וואן. יש סיבה אחת מרכזית שהופכת את האתר הזה לפופולרי מאוד. לדעתי, הסיבה היא הממשק שלו. התפאורה החיצונית, הצבעים שמושכים אותך להכנס ופשוט לקרוא (משהו שאין באתרים האחרים עם הכתום צהוב המרדים של ערוץ הספורט והלבן בוואי נט וואלה), זה משהו שחובבי הספורט כולל אני התרגלנו לאהוב, למרות התוכן הרדוד והילדותי שגורם לי -לעיתים קרובות- לא לסבול את האתר הזה. זה האתר הכי צקצקני שראיתי מימיי. יכול רגע אחד לכתוב דברים גרועים על ספורטאי, ושעה אחרי זה לשנות את הדעה ב-180 מעלות אחרי שהוא הבין שדעת הקהל לא תואמת את הכתבה הקודמת שלו.
מבחינת רמת התוכן- אף אתר ספורט ישראלי לא מרשים אותי, אם כי לכל אתר יש את הצדדים החזקים יותר שלו. למשל וואלה ספורט נראים מובילים יותר מאתרים אחרים בסיקור הכדורסל אתר וואן בולט בכל מה שקשור ל"צהוב". ספורט 5 נמצא בהדרדרות בעיקר מהבחינה האנושית והחיבור לציבור הישראלי. יש ניתוק ריגשי בין הרצון של הדברים שהקהל הישראלי בבית רוצה לראות לבין המקובעות של הערוץ הזה להגיש את מה שבא לו להגיש וזה בולט בעיקר, שוב, בתוכניות כמו יציע העיתונות שלא משקף עבורי 90 אחוז מהמסקנות והתובנות האישיות שלי ושל הרבה אחרים. כשתוכנית כמו יציע העיתונות הופכת ל"ספינת הדגל" של הערוץ, לא הייתי מרגיש נוח בתור רב החובל שלה.
אני אישית סולד מצהוב ואני חושב שרוב האנשים שאוהבים ספורט לא מחבבים את השילוב של ספורט וערב טוב עם גיא פינס שיש באתר וואן למרות שהנטייה היא כן לקרוא וכן להתעניין באופן אינסטקטיבי מתוך סקרנות, לא מתוך אהבה או תחושה נעימה, לדעתי יש כל כך הרבה דברים אחרים לדעת על ספורט או על הישגים, מטרות, קשיים ותהפוכות שעוברות על ספורטאי, שכל היחס והגישה של הצופה למשחק או לתחרות שהוא צופה בה היתה שונה בהרבה אם התקשורת שלנו היתה יודעת להיות יותר תכליתית ופחות ילדותית.
אבל, זו רק דעתי, דעה של איש אחד.