נו באמת אתר ONE

• פותח הנושא axe9
  • פורסם בתאריך

beitargidi

New member
ושימו לב לכותרת בספורט 5

מקום 7 לריבקין?
מקצים סופר מעניינים היום באתלטיקה?
גמר כדורגל אולימפי?

נו באמת... גביע הטוטו (בית"ר-אשדוד) עכשיו. הכל כי המשחק משודר ב-5+ לייב. אפילו אני כאוהד בית"ר לא מבין את השיקולים הלא מקצועיים הללו.

shagel

New member
מה לעשות שכדורגל יותר מעניין את רוב הציבור?

רוב הציבור מתעניין יותר בכדורגל מאשר במקצועות אולימפיים - במיוחד שאין סיכוי למדליה..

trilliane

Well-known member
מנהל
מי זה "רוב" הציבור הזה שמדברים בשמו כל הזמן?

רוב הציבור הוא בכלל נשים, ורוב הנשים שאני מכירה אוהבת שחייה והתעמלות ולא כדורגל. אני מכירה אפילו גברים שלא אוהבים כדורגל. מישהו פעם עשה סקר ובדק במה רוב הציבור מתעניין יותר?

dardor

New member
אין מה לעשות, קשה להודות בזה

אבל כדורגל זה הענף היחיד בארץ שיכול להביא עשרות אלפי אנשים למגרשים כל שבוע. אולי לא במשחקים חלשים, אבל מכבי-הפועל ת"א יכול למלא את איצטדיון רמת גן..
אני לא מכיר עוד ענף ספורט בארץ שיכול לעשות דבר כזה.

עם כמה שאני לא אוהב את זה, הכדורגל זה הענף הבכיר ביותר בארץ מבחינה תרבותית וגם הכי פופולארי (אולי למעט מכבי כדורסל).

קשה לי להאמין שתחרות התעמלות, שחיה, אתלטיקה או כל דבר אחר היה ממלא איצטדיון. למען האמת, נכון להיום, אין ספק שזה לא היה ממלא אפילו רבע.

dardor

New member
אוקיי

כמה רייטינג הביא גרנד פרי חולון לעומת גמר גביע המדינה
או לצורך העניין, הדרבי התל אביבי לעומת אליפות ישראל בשחיה
או למשל בית"ר ירושלים נגד הפועל ב"ש (לכאורה סתם משחק לא מעניין) מול אליפות ישראל באתלטיקה.

אי אפשר להתחמק מהאמת שהכדורגל הוא הכי פופולארי פה.
ושוב, גם אני נגד הכדורגל הישראלי הגרוע שיש לנו פה, אבל אין מה לעשות עדיין זה הכי פופולארי. גם במגרשים וגם על המסך.
עדיין יש עשרות אלפי ילדים שנמצאים במסגרות של כדורגל בארץ, לעומת אלפים(?) בודדים בענפים אחרים. אפשר להגיד זה הביצה והתרנגולת ושזה קורה בגלל ההתעניינות של התקשורת, אבל עדיין בסופו של דבר אם מסתכלים בצורה הכי אובייקטיבית על המצב. הכדורגל פה הוא הענף הכי פופולארי.
ואגב זה לא רק פה, זה המצב בכל העולם. גמר המונדיאל נצפה יותר מגמר ה-100 מטר של בולט או מפלפס נגד לוכטה. אין מה לעשות, כדורגל הוא הענף הכי פופולארי בעולם.

trilliane

Well-known member
מנהל
כמה הם מקודמים? באיזה ערוצים הם משודרים?

לאיזה סיקור תקשורתי הם זוכים?
ולמה דווקא ישראלי? אפשר להשוות את האולימפיאדה למונדיאל ולראות מה הביא יותר רייטינג.

צפיתי קודם באולפן ערוץ 5 ואלכס גלעדי אמר שהרייטינג של כל התחנות המשדררות עלה משמעותית באולימפיאדה (שבה משודרים בעיקר ענפים שאינם כדורגל וכדורסל) ולינור בר גפן אמרה שיותר נשים צופות באולימפיאדה (לא הצלחתי להבין אם יותר מבכל אירוע ספורט אחר או בהשוואה לגברים).

51% מהאוכלוסייה כאן היא נשים ורבות מהן נהנות לצפות בענפים שאינם משחקי כדור. חברותיי חובבות הכדורגל (יש לי שתיים כאלה, אחת מהן יוצאת עם בחור שממש לא אוהב; לא חסרים גברים שלא מתעניינים ואני מכירה לא מעט כאלה) חובבות אך ורק כדורגל זר ולא צופות בכדורגל ישראלי בכלל (גם בנזוגי, אגב) ושתיהן אוהבות מאוד התעמלות ובאו אליי לצפייה משותפת. אז זה גם לא סותר.

dardor

New member
המונדיאל הביא יותר רייטינג ללא ספק

תבדקי את המספרים ותראי.
הדבר היחיד באולימפיאדה שיכול להתחרות עם גמר המונדיאל מבחינת רייטינג זה טקס הפתיחה.

ולמה דווקא ישראל? כי את דיברת על הציבור בישראל.
וזה לא רק ישראל.. בכל העולם כדורגל הוא הכי פופולארי (אולי לעומת ארה"ב ועוד מספר מצומצם של מדינות). אין מה לעשות כדורגל זה הספורט הכי פופולארי בעולם... למה את משווה אותו לאולימפיאדה שזה כל ענפי הספורט (כולל כדורגל עצמו!). כדורגל זה המשחק הכי עממי שיש ולכן נורא פשוט לשחק אותו ברחוב, זה לא כמו התעמלות שצריך מכשירים וכו...

ולאיזה סיקור תקשורתי הם זוכים? נכון, כי יש להם ביקוש... כמו שאמרתי זה הביצה והתרנגולת, אבל שורה תחתונה זה הכי פופולארי. איך את יכולה להתעלם מזה? הבנתי שבגלל שחבר של חברה שלך לא אוהב כדורגל אז את חושבת שהופ זה לא פופוארי. זה שאת מסתובבת בחוגים שרוב האנשים לא אוהבים כדורגל, ממש לא אומר הרבה...

שורה תחתונה. תסתכלי על מספרים. רייטיינג, קהל באיצטדיונים, בישראל, בעולם, במאדים... איפה שתרצי. כדורגל עדיין הספורט הכי פופולארי שיש.
נניח תעשי סקר בין כל מיליארדי האנשים בעולם מי זה מסי ומי זאת קאנייבה, אני חושב שזה די ברור שלפחות 90% יגידו לך מי זה מסי... (וגם פה הייתי נדיב). בטח ובטח שבישראל. אז אוקיי את יכולה להשאים את התקשורת, עדיין זה לא הופך את הכדורגל ללא פופולארי.

כמובן שאפשר להתווכח מה בא קודם, הפופולאריות או הסיקור. אני מסכים שהכדורגל ומכבי כדורסל תופסים נתח עצום בספורט הישראלי (הייתי אומר לפחות 80% ביחד וגם פה הייתי נדיב), אבל זה רק כי יש לזה ביקוש. עם כל הצער שבדבר, ובאמת יש צער (ממש לא בציניות), את תמצאי יותר אנשים שקוראים מה עשתה קריית שמונה נגד הפועל עכו לעומת מה עשה פליקס אהרונוביץ' בתחרות בינלאומית.

trilliane

Well-known member
מנהל
ללא ספק? העלית טענה, נטל ההוכחה עליך, לא עליי

בארה"ב (מדינה מערבית קטנה וזניחה) אכן כדורגל לא פופולרי, ואגב, התעמלות מכשירים נשים זוכה ליותר רייטינג מאתלטיקה אפילו. אז זו לא גזרה משמים... ואין לי בעיה עם הפופולריות של הכדורגל או הכדורסל והסיקור שלהם אלא רק עם המינון, שמזניח באופן פושע ענפים אחרים ונזכר בהם אחת לארבע שנים.

dardor

New member
עם זה שהמינון מוגזם בטירוף, בכלל אין לי ויכוח

אלא עם הטענה שכדורגל זה לא הספורט הכי פופולארי בארץ.
לא צריך לעשות סקר, זה כל כך בולט בשטח.

וכן בארה"ב הכדורגל לא מפותח, אם כי מאז מונדיאל 94 הוא בהתקדמות אדירה. הMLS מתקדמת מאוד בשנים האחרונות. בארה"ב עדיין הפוטבול, בייסבול, הכדורסל וההוקי שולטים.

trilliane

Well-known member
מנהל
הטענה שהגבתי אליה הייתה מעניין את רוב הציבור

ולא "פופולרי" שזה כבר התוצאה האובייקטיבית בשטח ולא רק של עניין סובייקטיבי שאולי לא בא לידי ביטוי בגלל נסיבות כאלה ואחרות. לכן כשאתה כותב "לא צריך לעשות סקר, זה כל כך בולט בשטח" זה לא משכנע אותי. גם טענה שכביכול "ברורה מאליה" טעונה הוכחה (והרבה פעמים ההפתעה היא שמה שנראה מובן מאליו אינו בהכרח האמת).

rapgamer4ever

New member
אם אפשר להתערב

אני מסכים עם הבחור שאומר שכדורגל הוא הענף הפופולארי ביותר בישראל. יש בארץ מאות אלפי אוהדי כדורגל שבאמת מתעניינים ועוקבים, באופן יומיומי או באופן שבועי.

יכול להיות שכמות הנשים שצופות באולימפיאדה גדולה יותר, אבל יש הבדל בין לאהוד ולעקוב, לבין לשבת לראות אירוע ספורטיבי פעם ב-4 שנים כי זה נחמד.
אני לא חושב שתמצאי יותר נשים שמכירות שמות של 3 שחיינים בינלאומיים, מאשר שתמצאי גברים אוהדי כדורגל בארץ.

trilliane

Well-known member
מנהל
לעקוב אחרי מה?
איפה? איך?

איך אפשר לזכור שמות של אנשים ששומעים עליהם כאן פעם בארבע שנים?
כל עוד יש כאן נסיבות אובייקטיביות של תנאי פתיחה שונים בתכלית אני לא חושבת שאפשר לטעון לגבי רמת העניין האמיתי שיש לרוב הציבור בענפים שאינם כדורגל.

dardor

New member
אבל זה העניין... שזה לא רק כאן

זה בכל העולם ככה.

רוב האנשים בעולם לא יודעים להגיד לך איפה הייתה אליפות העולם האחרונה באתלטיקה או בשחייה, אבל רובם יידעו להגיד לך שהמונדיאל האחרון היה בדרום אפריקה.

ישראל ממש לא שונה משאר העולם בנושא הזה. אצלנו בכלל זה מכה אנושה לענפים שהם לא כדורגל, כדורסל או טניס. שום דבר אחר כמעט לא מסוקר... וחבל. אבל עדיין, ככה זה ברוב העולם.

trilliane

Well-known member
מנהל
אבל זה לא בכל העולם כך (ארה"ב היא לא בעולם?)

וכן, העובדה ששום דבר לא מסוקר היא גם הסיבה לכך שאנשים לא ידעו להגיד לך איפה הייתה וכו'. אגב, למה אתה משווה מונדיאל לאליפות עולם? תשווה לאולימפיאדה. לדעתי יותר אנשים (כולל נשים!) ידעו לומר לך איפה הייתה האולימפיאדה הקודמת (2008, לא הנוכחית, זו לא חכמה) מהמונדיאל האחרון.

אגב, לי אין מושג איפה היה המונדיאל האחרון כי זה לא מעניין אותי; לעומת זאת אני יכולה לספר לך שאליפות העולם האחרונה בהתעמלות מכשירים הייתה בטוקיו ולא בדקתי עכשיו בגוגל; אני זוכרת את זה כי צפיתי בה, וגם כדי לדעת בדיוק מתי היא מתקיימת ולא לפספס את השידורים הצריך ממני לא מעט מעקב אקטיבי. רוב האנשים לא טורחים עד כדי כך, נכון; אבל זו בדיוק הנקודה: לכדורגל הם לא צריכים לטרוח, מגישים להם אותו על מגש של כסף.

dardor

New member
את מצחיקה את יודעת?

למה אני משווה מונדיאל לאליפויות עולם אחרות?
כי מונדיאל זה אליפות העולם בכדורגל.

למה להשוואות את אליפות העולם בכדורגל לאולימפיאדה שכוללת בתוכה את כל ענפי הספורט? זה כמו שאני אגיד לך "האולימפיאדה יותר מסוקרת מאליפות העולם במכשירים".

אם את רוצה להשוואות מונדיאל למשהו, זה רק לאליפות עולם בענף אחר. לא לאולימפיאדה שזה אירוע הרבה מעבר לספורט. ושוב, אולימפיאדה כולל בתוכו גם כדורגל! רק אתמול היו בגמר בוומבלי 100 אלף איש..

trilliane

Well-known member
מנהל
לא; מונדיאל הוא אירוע של אחת ל-4 שנים

והוא לא מקביל לאליפויות עולם אחרות מהבחינה הזו וגם לא מבחינת רמות החשיפה והיוקרה שהוא זוכה להן. זו הסיבה שהגיוני יותר להשוות אותו לאולימפיאדה, שרק היא אירוע ספורט בסדר גודל דומה של חשיפה תקשורתית ואטרף ציבורי.

dardor

New member
מונדיאל זה כן אליפות העולם בכדורגל..........

חבל שאת לא בודקת לפני שאת כותבת.
השם מונדיאל זה כינוי שאנחנו ובשאר העולם נתנו לו. אבל באנגלית קוראים לו world cup.
בחייך תבדקי את זה...

וזה שהוא גדול מבחינת אטרף ציבורי, רק מוכיח את הטענה שלי שהכדורגל הוא פופולארי פי כמה וכמה מכל ענף ספורט אחר.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא טענתי שזה לא; טענתי שזה לא מקביל

והסברתי למה. השם מונדיאל הגיע מצרפתית כי "מונד" זה "עולם". אני לא צריכה לבדוק, אני יודעת כמה דברים על העולם.

dardor

New member
למען האמת, מונדיאל מגיע מספרדית

אבל בכל מקרה... זה שהוא לא מקביל לאליפות אחרת מבחינת האטרף והיוקרה, רק מראה מה באמת נהפך מאליפות העולם לכדורגל לעומת אליפות עולם אחרת.

אליפות עולם בכדורגל שווה לאליפות עולם בפינג פונג לצורך העניין ברמת השיא של אותו ענף. זה שהכדורגל הרבה יותר יוקרתי זה כי העולם הפך אותו לכזה. למה להשוואות את המונדיאל לאולימפיאדה? זה לא הוגן... כי אולימפיאדה זה שם כולל לאירוע שמכיל בתוכו את כל ענפי הספורט.

זה שמבחינת יוקרה המונדיאל והאולימפיאדה הרבה יותר שווים משאר מונדיאל ואליפות עולם אחרת, זה רק מראה את הרמה של המונדיאל.

אז כן, המונדיאל ממש לא מקביל לאליפות עולם אחרת בשום ענף ספורט, וזאת בדיוק ההוכחה שהכדורגל הוא הכי פופולארי ומעניין את ציבור חובבי הספורט.

למעלה