המונדיאל הביא יותר רייטינג ללא ספק
תבדקי את המספרים ותראי.
הדבר היחיד באולימפיאדה שיכול להתחרות עם גמר המונדיאל מבחינת רייטינג זה טקס הפתיחה.
ולמה דווקא ישראל? כי את דיברת על הציבור בישראל.
וזה לא רק ישראל.. בכל העולם כדורגל הוא הכי פופולארי (אולי לעומת ארה"ב ועוד מספר מצומצם של מדינות). אין מה לעשות כדורגל זה הספורט הכי פופולארי בעולם... למה את משווה אותו לאולימפיאדה שזה כל ענפי הספורט (כולל כדורגל עצמו!). כדורגל זה המשחק הכי עממי שיש ולכן נורא פשוט לשחק אותו ברחוב, זה לא כמו התעמלות שצריך מכשירים וכו...
ולאיזה סיקור תקשורתי הם זוכים? נכון, כי יש להם ביקוש... כמו שאמרתי זה הביצה והתרנגולת, אבל שורה תחתונה זה הכי פופולארי. איך את יכולה להתעלם מזה? הבנתי שבגלל שחבר של חברה שלך לא אוהב כדורגל אז את חושבת שהופ זה לא פופוארי. זה שאת מסתובבת בחוגים שרוב האנשים לא אוהבים כדורגל, ממש לא אומר הרבה...
שורה תחתונה. תסתכלי על מספרים. רייטיינג, קהל באיצטדיונים, בישראל, בעולם, במאדים... איפה שתרצי. כדורגל עדיין הספורט הכי פופולארי שיש.
נניח תעשי סקר בין כל מיליארדי האנשים בעולם מי זה מסי ומי זאת קאנייבה, אני חושב שזה די ברור שלפחות 90% יגידו לך מי זה מסי... (וגם פה הייתי נדיב). בטח ובטח שבישראל. אז אוקיי את יכולה להשאים את התקשורת, עדיין זה לא הופך את הכדורגל ללא פופולארי.
כמובן שאפשר להתווכח מה בא קודם, הפופולאריות או הסיקור. אני מסכים שהכדורגל ומכבי כדורסל תופסים נתח עצום בספורט הישראלי (הייתי אומר לפחות 80% ביחד וגם פה הייתי נדיב), אבל זה רק כי יש לזה ביקוש. עם כל הצער שבדבר, ובאמת יש צער (ממש לא בציניות), את תמצאי יותר אנשים שקוראים מה עשתה קריית שמונה נגד הפועל עכו לעומת מה עשה פליקס אהרונוביץ' בתחרות בינלאומית.