נו, מתי תתבגר/י? (נושא בשאיפה)

מנומשת27

New member
נו, מתי תתבגר/י? (נושא בשאיפה)

אני לא סגורה על עצמי, אבל אני חושבת ש"אינפנטיליות" הוא מונח שמצליח (פחות או יותר) לשקף לא מעט קשיים שמשותפים לרבים מאתנו. החל ברצון הגדול להשמיע אבל בקושי הקל לשמוע, עבור ברצון להתאים את עצמנו ו/או את ההתנהלות שלנו לטעמם וטעמן של האנשים בהם אנו רואים מודל לחיקוי, בקושי להתנהל בתוך מצבים חברתיים מורכבים (או סתם מול בני/בנות המין השני) וכלה בקושי להתאים את רמת הציפיות שלנו לסיטואציה, ואת עצמנו לציפיות מאתנו.

איך מוצאים את הסטאטוס קוו בין הרצוי למצוי? בין מה שמצופה מאתנו כאנשים בוגרים בעולם המבוגרים, לבין מה שבא לנו, שנוח ומתאים לנו? יותר חשוב: כיצד אתם ואתן מפשרות בין ההעדפות האישיות שלכן בכל נושא, החל ממגורים וכלה בצורת פנייה והתנהלות מול בני המין השני, לבין מה שמקובל בסביבתכן הקרובה?

Elle992

New member
מנקודת מבט האישית שלי

הפסקתי להסתכל, הפסקתי לראות מה אחרים עושים/חושבים/חיים/קונים/אוכלים/לוקחים,

אני פשוט הפסקתי להסתכל על אחרים, וזה עזר, אני יכולה לומר לך בלב שלם כשפעם שהייתי מסתכלת ורואה כל פיפס שאחרים חושבים ועושים לא יכלתי שלא למות מתסכול כי הרי לא יכלתי אפילו להשתוות אליהם במהומה, אז הפסקתי וזה מאוד עזר לי. התחלתי להכיר את עצמי יותר טוב...לדעת מה עושה לי טוב מה אני אוהבת ומה לא, מה "אני" חושבת, ולא מה אחרים חושבים ורוצים. מה "אני" רוצה, ולא מה אחרים רוצים. ואני יכולה לומר לך בלב שלם שזה פרמטר בלתי נפרד מהשינוי שאני עוברת והוא חשוב כמעט כמו זה שאני חשובה לשינוי כי בלעדי עצמי השינוי לא היה יכול להתחיל,

נכון שיש רצוי לחתונה ילדים זוגיות קריירה וכד'...אבל מה עם מה "שאת" רוצה? מה עם מה שלך טוב...מה עם מה שאת חושבת? הרי לא כולם אותו דבר, לא כולנו חושבים ורוצים אותו דבר, יש אחוז מסויים שהוא חורג מהנורמה....אבל עדיין יש לו זכות קיום, נכון?

כשמישהו מעז(עם דגש על מעז) לשאול אותי למה אני לא לומדת/בזוגיות אני מעזה לומר לו "כי אני זה לא אתה, אני זה מי שאני וככה אני בנויה, לא טוב לך עשה אחורה פנה ואל תעז לבוא ולבקר אותי" ורובם באמת עושים אחורה פנה ולא מעזים לשאול שוב. אבל לא חסר כסילים שימשיכו לחפור באותה מערה שכבר מזמן הפנתה להם רק חול, אז כן יהיו כאלה שלא יקבלו את הדרך שלך....אבל את חייבת להיות נאמנה לעצמך, כמובן אם את רוצה להיות באמת מאושרת ולא סתם כמו כולם...כמו כל ה"נורמה"

ואם זה משהו שנכפה עלייך מתוך מציאות אני הייתי אומרת להתחבר לעצמך ולמצוא הדרך שטובה לך, ולשכוח מהעולם כולו, אם טיפוס כמוני הצליח אני מאמינה שכל אחד יכול, לפעמים........אני מצטערת שאני לא יכולה להעביר סדנאות דימוי עצמי וכד'..

תחשבי על זה...תחשבי לעומק

BellA עלמה

New member
עקרונית את צודקת

תעשי מה שטוב לך ושימי פס על הסביבה ומה שהיא חושבת.
אבל ה מה לעשות שאנחנו לא חיים על אי בודד ושהחברה\ סביבה כן מכתיבה נורמות מבסויימות ואם את רוצה לחיות בנוחות את צריכה להתיישר עם הנורמה המסויימת.

שזה אומר שבגיל מסויים הנורמה היא להיות בזוגיות ואז נשואים + ואם את לא אז מסתכלים עליך מוזר..

כן זה די מבאס שאת בגיל הנושק ל40 לא נשואה מינוס ילדים וכו

Elle992

New member
אם את תדעי למקם את עצמך כמו על אי בודד

תוכלי לחיות כך בלי בעיה, הרי הנורמה מושכת את כולם בסופו של דבר ובגלל זה אין הרבה אנשים "מאושרים" באמת בעולם. רובם חיים ככה רק כי הנורמה מכתיבה להם לחיות ככה, ולא בגלל שהם "נהנים/רוצים" לחיות ככה.

לדעתי זה כן אפשרי לחיות איך שנוח וטוב לנו, הבעיה שלא כולנו חזקים מספיק בכדי להתמודד עם הנורמות ולהכתיב את הדרך שטובה ונוחה רק לנו. אבל הנה..יש אנשים כמוני ועוד כמה שכן מצליחים להכתיב....וחיים די באושר עם עצמם, הכל תלוי בכוח הרצון

BellA עלמה

New member
אז את..

לא מעוניינת בזוגיות.. משפחה.. וכל המשתמע מזה?
אני מכירה אדם (בן 30 ומשהו ) שחי ככה לא צריך
אף אחד . מכתיב את הנורמות שלו בדרך שלו.. טוב לו? ממש לא!
זה נקרא מיזנטרופ(נדמה לי) .. תודה לאל רובנו לא כאלה. רובנו צריכים חברה.. רובנו לא יוכלו לשרוד על אי בודד (ישתגעו בלי חברה).

לא לתת לחברה להכתיב? במידה מסויימת החברה לא מכתיבה לי (הנה אני עובדת בעבודה שלא מתגמלת במיוחד ..שהחברה די מזלזלת בו{חינוך} ) גרה עם ההורים (כדי לחסוך).. ואני לא נשואה (שלא מבחירה )..
אני בסופו של דבר כן רוצה זוגיות (לכן נרשמתי לאתרי הכרויות) וזה כי 1 זה המורמה 2 אני רוצה להקים משפחה

(את השיר הזה את מכירה? של זמרת גדולה מהחיים לדעתי)
http://www.youtube.com/watch?v=GhOap2Vldaw

Elle992

New member
אני חושבת שאני התכוונתי למשהו קצת אחר

הכוונה שלי הייתה בצורת החשיבה ואיך שבנאדם רוצה לחיות את חייו,

לאו דווקא כיוונתי שבנאדם לא ירצה ילדים ומשפחה וכד', כי גם אנשים שצורת החשיבה שלהם שונה מהנורמה(במובנים מסויימים) עדיין ירצו ילדים ומשפחה...וחברים וחיי חברה באופן כללי, הבעיה כאן שיש אנשים שחושבים שונה מהנורמה ונאלצים להסתיר זאת בכדי שהנורמה לא תדחה אותם או תנדה אותם וכד' וזה משהו שהוא מוטעה לדעתי, כל בנאדם רשאי לדבוק באיזה צורת חשיבה וצורת חיים שתיהיה נוחה ומתאימה לו בלי קשר לנורמות, ואם זה נכלל בנורמה מה טוב, אבל לא כל בני האדם חייבים להכנס תחת מטריית הנורמה, הרי גם להיות עם נטייה מינית שונה מהנורמה זה לא בסדר. אבל עדיין יש לא מעט שחורגים מהנורמה הזו ועדיין חיים בשלום עם עצמם.

אז אני דובקת שכל אחד יחיה איך שנוח וטוב לו וישכח מהנורמות, כי הנורמות לא מובילות אותנו לשום מקום מועיל לרוב, אני גם קצת שונאת את המילה "נורמה" כי אם תקחי אותי אני מאוד רחוקה מהנורמה ועדיין טוב לי ואני חיה בשלום עם עצמי. גם להיות(סתם נטו דוגמה) לא רזה זה לא בנורמה, להיות שמן זה ממש לא בנורמה אבל עדיין יש לא מעט שמנים/מלאים בעולם שחיים באושר, סתם דוגמאות כאלה שתביני שכל בנאדם צריך לחיות איך שנוח וטוב לו, בלי להסתכל על נורמות

כבר יש לנו דבר שלישי משותף

{הדברים הראשון והשני זה טיול בבית קברות או סתם טיול לאור ירח }

חבל שאין אייקון של זאב מיילל
לאור הירח המלא
נ.ב חולהההה על הלואין

נו החג הזה באמריקה הצפונים שבו מתחפשים למכשפות וזומבים

Elle992

New member
את אוהת בית קברות/מקומות מבודדים?

וואוו, לגמרי, גם אני אוהבת את החג הזה.....כל כך אפל וקודר אבל מצד שני גם משלב בתוכו שמחה מסויימת, ואוחח....אפשר להתחפש לדברים שמשלבים שחור וכד'

האמת

תמיד רציתי לבקר בבית קברות ניצרי נו כי גדלתי עליהם בסרטים
ואני מאמינה ברוחות רפואים וגילגולי נשמות

אין כמו הלואין!!!!!

Elle992

New member
טוב לשמוע

לבקר תמיד אפשר, השאלה אם לא למות מפחד....האמת שתמיד אהבתי כשאני ואימי ביקרנו בבית קברות לבקר את סבא וסבתא....לא אמורים להנות מביקור כזה אבל אני הייתי נהנת להסתובב בין הקברים ולחפש....

מיזנטרופ הוא מי ששונא אנשים

מי שאוהב לבד ממש לא חייב להיות מיזנטרופ.
יש אנשים שאוהבים להיות לבד, גם אם לך אישית קשה לתפוס את זה.

Elle992

New member
אני לא שונאת אבל יש טיפוסים מסויימים

שעקב ההתנהגות שלא מקובלת עליי אני לא מחבבת/אוהבת, אבל לא הגעתי עדיין למצב שאני שונאת באופן כללי בני אדם

סתם דוגמה....עכשיו ראיתי כמה ילדים מנסים להתעסק עם החתולה שלי.....וכעסתי על זה, הם מנסים לשחק איתה והיא מפחדת והפחד הכי גדול שלי זה שיקחו אותה, אז טיפוסים כאלה אני למשל לא מקבלת/מחבבת,

Elle992

New member
שונא שונא....ראי ויקיפדיה

למרות שאני לא נוהגת לצטט ויקיפדיה בדר"כ אבל במקרה הנ"ל לא נותרה לי ברירה

http://he.wikipedia.org/wiki/מיזנתרופיה

"מיזנתרופיה היא חוסר אהדה, חוסר אמון או שנאה כלפי המין האנושי, או נטייה שלא לבטוח באנשים אחרים. המונח מתייחס גם לאלו אשר היגלו עצמם לבידוד חברתי בשל התחושות שלעיל."

טום גיא

New member
שיטה להגברת המודעות העצמית.

אני חושב שחלק מהדברים שכתבת הם כאלה שדורשים התבוננות עצמית. הבעיה היא שהרבה פעמים קשה לנו לשפוט את עצמנו מבחוץ באופן אובייקטיבי.

אני חושב שאחד הדברים שאפשר לעשות על מנת לקבל תחושה טובה היא להסתכל על שאר האנשים בחברה. כלומר, אם אני חושב שכל האנשים הם וכחנים, מה זה אומר עליי? אם אני חושב שכל האנשים הם אגואיסטים, מה זה אומר עליי? אם אני חושב רוב האנשים הם נחמדים, מה זה אומר עליי?

אז התשובה די ברורה, אם אני חושב שרוב האנשים הם וכחנים, אז כנראה שהסיבה שאני חושב ככה היא בגלל שאני מתווכח איתם. טיפוס אחר שלא חושב ככה, כנראה מתווכח פחות. לכן אם אני חושב שרוב האנשים הם וכחנים, זה סימן לעצמי שאני וכחן. באופן דומה, אם אני חושב שרוב האנשים הם אגואיסטים, אז כנראה שזה נובע מזה שאני אגואיסט, ואני נמצא בהרבה מאוד מצבים שבהם קשה לי להתמודד עם ניגוד אינטרנסים - ואני כמובן בטוח שאני "הצודק", אז מה זה אומר עליי? ואם אני חושב שרוב האנשים הם נחמדים, כנראה שזה בגלל שהם נחמדים אליי, אבל כנראה שהם לא נחמדים באותו אופן לכל האנשים אחרים (לצורך העניין לאותם האנשים שחושבים שרוב האוכלוסיה לא נחמדה) - הם נחמדים אליי כי אני נחמד בעצמי. דבר נוסף הוא שאנשים נוטים לראות את עצמם באנשים אחרים. כלומר אם אני קמצן, זו תהיה תכונה שאני מיד אראה באנשים אחרים. אם אני מדוכא אני אזהה עצב באנשים אחרים יותר בקלות (גם אם אני רק משליך, והוא לא באמת שם).

לכן התשובות לשאלות שלך, צריכות להיות התשובות שהיית נותנת למישהו אחר אם היה שואל אותך את אותן השאלות. בסופו של דבר כלל מאוד פשוט לחיים הוא שתשתדלי להתנהג בחברה כמו שהיית מצפה שיתנהגו כלפייך.

מנומשת27

New member
אני מושלמת.

לאנשים אחרים יש בעיות. לא ידעת?

אני אוהבת את התשובות שלך. מקווה להגיב יותר ברצינות אח"כ.

Reyn

New member
איזה מסקנות מוזרות.

ממש לא ברורה לי צורת החשיבה שאתה מציג פה.
אם נזיר בודהיסטי שליו, ששלם עם עצמו ועם החיים ולעולם לא מתווכח או מרים את הקול, יתבונן בחברה המערבית הלחוצה ויראה אנשים מתווכחים בסופרמרקט, צופרים בכביש, מתווכחים בפורומים וכו', הגיוני בעיניך שהוא יגיע למסקנה שהוא עצמו וכחן?

טום גיא

New member
לא

כי אותו נזיר מבצע השוואה בין שתי אוכלוסיות שונות - האחת היא חבריו במנזר, והשניה היא אותם אנשים שבחוץ. אני מניח שבתור נזיר ששלם עם עצמו ועם החיים, גם לא ממש יפריע לו שהאנשים בחוץ הם וכחנים (יחסית לנזירים שהוא מכיר) והוא לא ייחס לכך משמעות רבה מדי.

מה שאני כן אומר הוא: כשאתה בא לבחון את עצמך (בהנחה שזה מעניין אותך בכלל, ואתה מוכן להודות שאתה לא מושלם), אתה לא יכול להשוות את עצמך באופן ישיר לאנשים אחרים בצורה אובייקטיבית מהצד.

למעלה