נזרקתי מפורום תנ"ך מאחר ולא עניתי על

טלי1960

New member
נזרקתי מפורום תנ"ך מאחר ולא עניתי על

קריטריונים של אמונה עוורת והעזתי לשאול שאלות המטילות ספקות ברמת החוכמה אלוהית / חז"ל / שלמה המלך וכו. בתחילה היתה מידה מסוימת של נכונות להתמודד ולענות לי אך מהר מאד זה הפך לשיח על המטרות שלי והאישיות שלי במקום דיון בנושא ששאלתי. האם בפורום זה יש נכונות וסובלנות להתמודד מול שאלות ספק? מול שאלות לא פשוטות העלולות להעמיד גם את האל במערומיו ובליקויו? באם יש מגבלה לכנות ולשאלות המותרות,הייתי רוצה לדעת על כך מראש כדי למנוע מעצמי אכזבה נוספת. דהיינו, מהם מגבלות הפורום ומה מידת פתיחותו?

אני בת, נעים מאוד:)

אין כפייה ברוחניות, אני לא שולחת אותך ללמוד. רק אמרתי שאת השאלות שלך תוכלי להפנות לקבלה אם תרצי, כי שם יש הסברים על ה כ ל.

טלי1960

New member
טוב נו...התרגלתי שזורקים אותי למקום אחר...

בפורום תנך העיפו אותי לשומרונים.

חח איזו חמודה:)

אני חס וחלילה לא העפתי אותך. אם תרצי אענה לך על מה שתרצי ,אני מקווה שאדע לענות:) בינתיים נסי את הקישור הזה www.kab.co.il

טלי1960

New member
נעים מאד אור גנוז,את נשמעת נפלא יחסית לבת 7..

בכל מקרה,אני למדתי קבלה(לא הרבה,אבל יסודות) ולא הצלחתי לקבל תשובות של ממש גם שם. הבעיה היא שבכל מקום שמתעסקים בו עם אמונה,נורא קשה לאדם מאמין לצאת מתוך עצמו ולהסתכל על הדברים במבט אובייקטיבי מבלי לחשוש להעליב את האל או את אחד הקדושים.ולכן תשובותיו יהיו זהירות ומאופקות.

אמונה

בקבלה אין אמונה יש ידיעה, הכרה, השגה וכו'. אף אחד לא הולך עם עיניים עצומות ומגשש בקיר...(מוכר למישהו?) מקובלים הם אנשים שחקרו על עצמם את הדרך וכתבו אותה כדי להעביר את השיטה לכל האנושות.

טלי1960

New member
הקבלה היא המקום שהכי הכי זקוק

לאמונה. אין שום קסמים. אין שום הוקוס-פוקוס. הציפיה היא תמיד למידה זו או אחרת של אמונה , אין שום הוכחות חותכות, אילו היו כאלה ,הן היו מזמן נחלת הכלל ,המדע היה מצליח לכתוב מאמרים וצלמים היו מצליחים להראות תמונות... אל תהיי תמימה חמודה, יש לי חברה שנותרה בתוך עולם הקבלה והיא הפכה מעריצה נלהבת לעניין,אך גם היא מודה שהוכחות של ממש אין. הגברת האמונה -אולי כן, אבל הוכחות ? לא. ממש לא.

למה שלעולם רוחני

יהיו הוכחות מעולם הגשמיות? רק אדם שמתקדם במעלות רוחניות ונכנס ללימוד יודע ומכיר את הכח העליון עד שלבסוף ידע את כל שורש הבריאה. אם את מחפשת שיראו לך אלוהים בשר ודם זה בלתי אפשרי. ניתן לדעת שיש כח עליון ממה שמתרחש בעולם ובעם ישראל בפרט. אבל זה נתון לשיקולך, יש בך רצון לדעת בשביל מה את קיימת או חיה? כי בלי זה......חבל שתסתבכי סתם. ואיך אפשר לחשוב שלכח יש גוף גשמי.....בקיצור, תבררי עוד את העניין. בת כמה חברה שלך וכמה זמן היא לומדת?

tamarhp

New member
מעניין מאד

חכמי הקבלה עצמם אומרים ללמוד קבלה רק אחרי ידיעה והבנה עמוקה בתנ"ך, ש"ס ופוסקים - ועדיף מגיל 40 (אחרי שאדם כבר מבוגר, למד, בקיא ומיושב בדיעותיו). כלומר - רק אדם הבקיא באמת בתורה ובגמרא, שהם הבסיס (הפשט והדרש) שיעבור לשלב הבא (הרמז והסוד). מי שמדלג על שלבים בסולם, לבסוף נופל...

לכל החכמים או הבורים

תעשו טובה ותפתחו בבקשה את תלמוד עשר הספירות ובעזרת ה' יתבאר לכם הלב:)

אני מעדיפה את בעל הסולם

למרות שהאמת היא שגם לרמב"ם היו הברקות. בכל זאת, הוא לא היה מקובל.

masorti

New member
אני מעדיף את הרמב"ם...

בין השאר בגלל דעתו על המיסטיקה. דרך אגב, תזכירי לי מי זכה לכינוי "הנשר הגדול" ונחשב לגדול הפוסקים והוגי הדעות היהודיים מאז חתימת התלמוד לפחות.

אז אתה מעדיף שכל גשמי

מוגבל על פני שכל רוחני אינסופי וניצחי? נו, מה אני אגיד, מעניין:) אשריך,אדוני.

masorti

New member
אני מעדיף את מה שהמליץ הרמב"ם.

כמדומני הוא לא המליץ להתעמק בתורת הסוד. נ.ב. מה זה "שכל גשמי"? שכל הוא דבר רוחני בהגדרה. או שמא את רומזת שרק נשמות של חובבי קבלה זוכות לשרוד אחרי המוות?

אדוני הנכבד

לא ניכנס לזה..ראיתי מספיק שירשורים בנוכחותך, משהו אומר לי שכדאי לי להימנע .

טלי1960

New member
נורא מוזר 'מסורתי' שכאשר אתה רוצה להסביר

מהי יהדות,אתה לא מפנה למקור ... הרמבם הוא פרשן,אחד מתוך רבים. אבל האם הוא היהדות באמת?

למעלה