זה לא עניין של רמת הבנה,
תראה , בעצם כפיית הפרשנות על כלל הציבור הדתי,אתה יוצר מצב שבו אבותיך מהתנך אינם יכולים להחשב ליהודים אלא לקראים. אתה מוריד בדרגה את אלו שחיו והביאו לך את הבשורה הענקית הזו ששמה תנך. והפרשנות איננה הבעיה היחידה, הבעיה המרכזית היא ההלכה. ההלכה הלכה מאד רחוק והביאה איסורים וחוקים דרקוניים שאין להם שום זכר בתנך. על רשימת איסרים בסיסית,התווספו לאורך הדורות כמות עצומה של איסורים וחקים מגבילים עד כי אדם חושש לעשות צעד בודד מבלי לחשוש שעבר על איזו עברה וחייב לרוץ לעיתים תכופות ולהוועץ ברב. אני לא בטוחה שלכך התכוון התנך. אני לא בטוחה שהוא התכוון להוקיע מהחברה אישה הלובשת חולצה אדומה או שגובה עקב נעליה עולה על 5 ס"מ. אני לא בטוחה שהיתה כוונה שאנשים ישימו פלסטר על תאורת המקרר בשבת. יש הפרזה שהולכת ומתעצמת,הדתיים הולכים לכיוון של איבוד לדעת מרוב איסורים. ההחמרה בהלכות והניסיון להתבדל רק גדל. נוצר נתק מהשפיות,מחיים תקינים,מהנורמה שאפשר לחיות איתה. אפילו להגיד אלוקים במקום אלוהים,ולקרא לילד אליקיהו במקום אליהו...הפרזות שחצו מזמן כל גבול של היגיון. על הדברים הללו אני מדברת. אתה מבין שהבעיה שלי איננה התנך,ממש לא,אלא כל ההלכות המעוותות שבאו בעקבותיו וכלל אינן מוזכרות בו.