נייטוויש- עד כמה הם באמת מדכאים

dralan

New member
/tapuzforum/images/emo45.gif

אבל תמשיכי את הפזמון עד הסוף - גם ההמשך מעולה!

lacrimosa girl

New member
אני אישית

מוצאת בנייטוויש המון, המון ציטוטים שמתאימים בעיקר לרגעים הקשים שלי. אני חושבת שבגלל שאני ותומאס [ובערך כל הפורום הזה גם] די דומים מבחינה נפשית, אני ממש מצליחה להתחבר לכתיבה שלו. הליריקה זה אחד הדברים הכי חשובים מבחינתי במוזיקה- אחת הסיבות העיקריות ללמה אני לא אוהבת להקות כמו ארץ' אנמי, WT וכו'- אני פשוט לא מתחברת לליריקה. באותו משקל, אני יכולה לאהוב שירים מאוד בודדים. אבל נייטוויש מבחינתי זה דבר אחר..זה כאילו מישהו נכנס לתוכי, אסף כמה שהוא יכול, כתב את זה ונתן לי את כדי ל"היבנות" מזה בחזרה. דברים אופטימיים? אין. זה לא שתומאס לא בנאדם אופטימי, אבל מסרים בשירים שלו נוסח "העולם הזה יהיה יותר טוב" לא תמצאו. הכי קרוב זה we shall come to set the dolphins free we shall wash the darkened bloored sea our songs will echo over the mountains & seas the eternity will begin once again in peace ושוב, זה לא בדיוק אופטימיות. זה תיאור מצב שהיה יכול לקרות אם אנחנו היינו לוקחים את עצמנו בידים ועושים מעשה. הקטעים שעושים לי טוב הם דווקא הדכאוניים. כי זה בדיוק הזמן שבו אני צריכה לקרוא, או לשיר, או לכתוב משהו שמתאר את המצב שלי. כמו שאיימי לי אמרה פעם- "המסר שלנו הוא בתכלס חיובי, להראות לאנשים שהם לא לבד עם הכאב שלהם." אז זה בערך נייטוויש. אותי אישית שיר דכאוני-משהו כמו TFT הרבה יותר מעודד ממישהו שישיר/יאמר לי שיהיה בסדר. כי זה לא עוזר לי. אני צריכה מישהו לבכות עליו, לא מישהו שינגב לי את הדמעות.

lacrimosa girl

New member
+

זה די ידוע שכתיבה זורמת הכי בקלות כשאתה מדוכא משהו. או שרע לך. כמה מהשירים הכי טובים של נייטוויש הם שירים מאוד מאוד לא פשוטים, שירים שקשה לעכל אותם. זה בא ביחס ישיר למצב הנפשי של הכותב [תומאס
] באותו רגע. באחד הראיונות לסנטורי צ'יילד, תומאס אמר שהשנה שלפני האלבום היתה לו ממש ממש קשה, וזה השפיע על הליריקה של, והוא אפילו היה צריך ל"עדן" את השירים, שלא יהיו קשים מדי. תכלס- סנטורי צ'יילד הוא האלבום הכי מורבידי של נייטוויש. השיר OS לדוגמא- זה פחות או יותר הצהרת התאבדות. גם בשיר DG אני מוצאת משהו שקרוב למכתב התאבדות. אם אני אסקור את האלבומים במהירות, יש בהחלט שירים לא מדכאים. AFF: אלוונפאת'. יותר כמיהה לעולם אחר. תות-הנח-המון-מאיפה זה בא?
לפלנד. שיר של אהבה למולדת. סוג של פטריוטיות. KWTNS- אופטימי למדי, וחוץ מסוף השיר, מאוד מאוד מעודד. OB: סטאר גייזרס. אין לו מסר אובדני. לא שמח, אבל בהחלט לא מורבידי. פאשן אנד דה אופרה. מונדנס. ווקינג אין די אייר. [אם כי זה קאבר
] WM: שי איז מיי סין. CCM. WL. WM. CL. FM. מספיק? CC: זה האלבום הכי אובדני של נייטוויש, אני אדלג עליו. וואנס: WIHAA. הוכחה חותכת. ^^ TS. על הסיגנלים והבונוסים אני אדלג. אז יש גם שירים כאלו. אבל שירים שמחים לא תמצאי, כי זה פשוט לא נייטוויש. רסט מי קייס :) [תמיד רציתי להשתמש בזה
]

Itay Simons

New member
מונדנס ../images/Emo6.gif

אני בטוח שאם היו מחברים לו מילים איו הוא היה הופך להיות מורבידי איכשהו

The Cat Woman

New member
לי BOTB עושה ממש טוב על הלב

זה אחד השירים המדכאים, אבל הוא כ"כ מרגש אותי וכשהייתי מדוכדכת- זה גרם לי לבכות... והבכי הזה שחרר אותי. חוץ מזה- ever dream למשל, הוא לא שיר מדכא בכלל לדעתי. הוא אפילו די חיובי
לא? גם she is my sin חיובי משהו... למרות שזה שיר אימואי אם מסתכלים על המשפט: Lead astray the gazers The razors on your seducing skin ואם לא אימואי אז לפחות מאוד סאדו-מאזוכיסטי. מה שמסביר למה אני ממש אוהבת את השיר הזה
ח"ח על הרעיון
אהבתי את הטופיק!!!

lacrimosa girl

New member
ED?

מאוד מאוד מדכא, אותי לפחות. תקראי את הליריקה! זאת אהבה נכזבת..אני מתחילה לחשוב שהיתה לתומאס מישהי/ו לפני CC ושהתאבדה או משהו, או עזבה אותו, וזה גרם לכל זה. וBOTB זה אחד השירים הטובים. תומאס פשוט מספר לנו על עצמו בכל שורה ושורה.

lacrimosa girl

New member
כמובן, הפרשנות שלי לשירים

מאוד מאוד אישית ולגמרי לא התכוונתי לגרום למישהו לחשוב כמוני :X

The Cat Woman

New member
אני דווקא רואה את השיר הזה לגמרי אחרת...

הבית הראשון מוזר- הוא קצת מדכא, כן... אבל פתאום בבית השני את רואה פניה למושא האהבה- הוא פונה אליה (או שהיא פונה אליו) בשאלה- אם היא תעשה את זה איתו? תעלים לו את הצלקות, תשנה את הכוכבים... בעיני- זה מישהו שחווה אהבה נכזבת ועכשיו הוא פוגש מחדש במישהי וקיים בו הפחד בגלל האהבה הקודמת, שהכאיבה לו, השאירה בו צלקות, והכוכבים בשיר- אני מפרשת את זה כמזל. "לשנות את הכוכבים"- האם האהבה החדשה תשנה עבורו את ביש המזל שהיה עד עכשיו? אז בקיצור, הוא פונה אליה ומחפש אצלה את התשובה. ככה לפחות זה נראה לי. שיר מאוד אופטימי דווקא.

The Cat Woman

New member
אה! ועוד משהו....

הוא פונה למישהי- לא בהכרח מישהי שהוא כן פגש- Entwined in finding you one day הוא פונה לאהבה באופן כללי! הוא תוהה ויש בו תקווה להתחדשות של עצמו, של הרגשות שלו, של כל מה שיש לו לתת...

lacrimosa girl

New member
אני ממש לא אובייקטיבית

אבל לדעתי זה לא שיר ממש אופטימי, אם כי בהחלט יש לו תחושה של התפתחות כלשהי. אני אעשה ספיישל גם לו, ראו הוזהרתם
[אם כי נראהלי שכבר הקרבתי אותו O_ם]

mary06

New member
ממ

BOTB אכן מלא ביטויים דכאוניים, אבל יחד עם זאת אני כן מסכימה שהוא מרגש וחודר עמוק.. אוודר דרים לא דכאוני במיוחד, אבל נראה לי שהנגינה יותר מרוממת את הרוח מהליריקה, שזה גם לא רע בכלל כשצריכים עידוד..השיר דיי גורם לתחושת "ריחוף", לי לפחות, אז הוא מאפשר להתחבר ולא לחשוב על שום דבר אחר :)

למעלה