נייטוויש- עד כמה הם באמת מדכאים

Liquid Dreams

New member
האמת? לא יודעת...

אני חייבת להודות שאני לא זוכרת כמעט ליריקס בעל פה וגם אין לי כוח לעבור על הכל עכשיו
אבל יש שירים שכשלעצמם[בטח כתבתי לא נכוןXD] הם לא מדברים לפי דעתי על דברים עצובים או שקשורים לרגשות, למשל Elvenpath. כשאני חושבת על זה, אף פעם לא חיפשתי משהו חיובי בנייטוויש כי כל מה שאני אוהבת בהם נמצא בדברים הכל כך שליליים שמספרים את החמש שנים שלי ביסודי[זה נשמע לא נוראי אבל זה כן] ואת מה שעוד נשאר מהן בצורה כל כך טובה שזה כאילו יצא מהראש שלי, כי חיפשתי במשך המון זמן מישהו שיבין אותי באמת ויוכל להזדהות איתי ולא מצאתי, וכשראיתי כמה המילים של תומאס זהות לי, די הפסקתי לחפש..

blacknwhite

New member
אחלה רעיון../images/Emo9.gif

אוק... אז ככה: דבר ראשון, כן... אני יודעת שזה שיר שבתכל'ס היא מתה בסוף, אבל הי, זה אופטימי מאוד כשמנסים לא לחשוב על הפרט הקטן מקודם
"migrating with the geese my soul has finaly found peace doesn't matter that man has no wings as long as I hear the nightingale sings" אני כ"כ אוהבת את זה! זה מקסים
חוצמזה, walking in the air אכן אופטימי, אבל הוא באמת קאבר... וגם sleeping sun עשוי להיות די אופטימי, לפחות בעיני משום מה. טוב, בעצם לא
ever dream הוא שיר מאוד עצוב- אבל יכול להיות גם אופטימי. עצוב ואופטימי. כן, כן... וcome cover me גם חביב (מהבחינה הזאת. מבחינות אחרות הוא הרבה יותר מזה) ocean soul יכול להיות אופטימי... זה מדבר על איכשהו להקל את הכאב וזה, להקל את המצב. זה אופטימי חלקית. the riddler- שיר חמוד להפליא
lagoon - שיר פשוט מקסים. "feeling lonely and content at the same time I believe is a rare kind of hapiness"- זה פשוט נכון. פשוט נכון. ולסיום... fantasmic! "wish upon a star no matter who you are"
זהו, סליחה על החפירה... זה פשוט נושא שהקדשתי לו מחשבה מסוימת בעבר...

blacknwhite

New member
טוב, ממש לא זהו../images/Emo3.gif

גיליתי עכשיו ששכחתי המון... והברזתי מהטניס כי הראש שלי מתפוץ, אז יאללה: deep silent complete
שיר מקסים, יפה, ואופטימי למדי. יחסית. the wayfarer- חמוד ואופטימי יחסית gethsemane- לא ממש, אבל קצת. הוא בעיקר חמוד כזה
(רק בשביל הבהרה- כשאני אומרת "חמוד" אני מתכוונת לליריקס בלבד. השיר עצמו ענק. וזה רלונטי לכל השירים) wanderlust- שיר שמח ומלא אופטימיות. אחד השירים הכי שמחים, אם לא הכי שמח, של נייטוויש. והיא אפילו לא מתה בסוף!
dark chest of wonders- כן, כן... תגידו מה שאתם רוצים, אבל בעיני הפזמון אופטימי. "fly to a dream fly across the sea all the burdens gone..." וכו'. (והחלק העצוב- אני פשוט מצטטת חופשי מהזיכרון
) live to tell the tale- מעבר לעובדה שזה שיר שאני כמעט הכי מתחברת אליו (דווקא לחלק הכי פחות אופטימי- שהוא כזה הערה של הכותב, לא ממש בשיר. החלק הראשון של ההערה...) "לחיות בשביל לספר את הסיפור"- יש בזה משהו אופטימי. למרות שלא מאוד. אבל יחסית כן
white night fantasy- האמת שאני לא אוהבת את השיר הזה בכלל, אבל הוא אופטימי. אולי קצת אופטימי מדי אפילו
וכמובן- once upon a troubadour- אחד השירים הכי מקסימים שיש
פשוט שיר חמוד! ונראה לי שזהו, והפעם באמת...

mary06

New member
חפירה מעולה :)

כל המטרה של הדיון זה לחפור עד שהאופטימיות יוצאת מהאוזניים:)

Eagleheart

New member
../images/Emo9.gifרעיון יפה

אני אוהב את המסרים המלנכולים . אני לא מחפש מסרים אופטימים ........ לדעתי בתקופת שפל וכשאין מילים לתאר את ההרגשות שבפנים זה נחמד למצוא שירים שיכולים לבטא את ההרגשה שבפנים וככה באיזה שהיא צורה לשחרר קצת את המתח . ומה שגורם לי להרגיש טוב זה הקצב והגיטרה וכול האטמוספרה בשיר , ממש עושה טוב בלב . ובכלל יש מסרים שאפשר לפרש אותם רק בצורה אחת ויש כאלה שאפשר על אותו הדבר להסתכל רק בצורה אחרת שהיא אופטיית , לדוגמא מה אומרים "חצי כוס מלאה" או " חצי כוס ריקה " אותו הדבר רק שכשאומרים שהכוס היא חצי מלאה זה כבר מעביר את הראש למצב חיוב , לחשיבה חיובית (זה קצת פסיכולוגיה למי שלומד אני חושב שמבין את מה שאמרתי ) כמה שאני חופר =\ צטערת

en li shem 7

New member
...

זה הכי טוב לשמוע שירים מדכאים כשאתה מדוכא, יש מישהו איתך..אבל אני לא שומעת נייטוויש כשאני מדוכאת, בגלל שהלחן הוא דיי שמח (קופצני כזה, לא מז'ורי) וזה נותן תחושה אחת לליריקס. כדי לנצל את במה זו, אני חושבת שזה גאוני: I was born amidst the purple waterfalls. I was weak, yet not unblessed. Dead to the world. Alive for the journey. One night I dreamt a white rose withering, a newborn drowning a lifetime loneliness. I dreamt all my future. Relived my past. I witnessed the beauty of the beast.

Super Alonit

New member
Wanderlust. ../images/Emo9.gif

השיר הכי אופטימי שלהם לפי דעתי (חוץ ממונדאנס
)... מה, יש שם אפילו שורה שאומרת לרכב על דולפינים (Riding the dolphins)! אם זה לא עולם-קסום-ומנצנץ אז אני לא יודעת מה כן.

The Cat Woman

New member
זה מזכיר לי שיר טוב... של להקה בשם LIVE

נקרא dolphins cry או משהו בסגנון... לא סגורה על השם המדויק.

TheImpactBoy

New member
כן,

גם שיר כיפי בטרוף... יש קטע אינסטרומנטאלי באמצע שהוא פשוט לג'וגינג!

אממ..

כרגע אין לי כוח לחפש(מת' גזלה את כל כוחותיי הפיזיים והנפשיים
). בשבילי ניטוויש טובים גם לרגעים קשים וגם לרגעים טובים.אם זה ברגעים קשים אז אני מתמקדת יותר במילים,ואם ברגעים טובים אז אני מתמקדת יותר בנגינה. אני חושבת שהשילוב בין ליריקה אפלה ומנכנולית לבין הנגינה המהירה(בחלק מהשירים) יוצרת ניגוד מעניין. אממ Nightquest תמיד עושה לי טוב על הלב,גם Wanderlust ,Over The Hills And Far Away(אני ממש מתחברת למילים של השיר הזה),Elvenpath,Passion And The Opera. אם לא הצלחתי לבטא את עצמי כמו שצריך,עמכם הסליחה(מת'..אתם יודעים
)

../images/Emo9.gif

וואו! אני מנסה לחשוב על משהו לא מדכא חץ ממה שאני כבר יודעת שלא מדכא, ולא עולה על זה. כל מה שאמרו כאן מדבר על דכאון בהחלט... על הlonging האין סופי שלא יגיע לסיפוקו. אבל!! מה עם השיר why the nightingale sings?? שיר מדהים. שיר מעודד. שיר שמח! "the eaden I found will forever last" זה מדהים. והלחן גם מתאים לאווירה הכיפית בשיר. כי זה באמת מה שיש שם - אושר ולא יותר מזה אבל זה אתגר... לתת לאנשים למצוא שמחה בנייטוויש... על השיר הזה עליתי לפני שנה, מאז לא הצלחתי למצוא שום אושר בנייטוויש... גם כשחשבתי שיש, התברר שזה מדבר על מוות. חיחי

Super Alonit

New member
וואי השורה הזאת מקסימה../images/Emo9.gif

משומה לא זכרתי את קיומה בליריקה... בהחלט שורה אופטימית ומעודדת:] נראה לי שתומאס היה מסומם כשהוא כתב אותה...

כל השיר מעודד....

לא קראת את הליריקה אף פעם? אדיר כל כך.... פעם שרתי את השיר הזה עם ידיד שניגן את הגיטרות (היו חסרים הקלידים כל כך
) אז שמתי כתר על הראש והוא כזה "וואו. זה כל כך מתאים לשיר. האושר הזה"... תקראי את הליריקה...!! עד שיש אושר קבוע ומוחלט בנייטוויש??? XDD

blacknwhite

New member
../images/Emo45.gifשיר מדהים!../images/Emo99.gif היחידי אולי שממש מאושר!

טוב, חוץ מwanderlust.

Super Alonit

New member
קראתי המון פעמים,

אבל פשוט לא זכרתי את השורה הספציפית הזאת.
שורה שממש אהבתי היא: Joy of living is no longer a mask. :] בכלל, עכשיו כשאני חושבת על זה, אין בשיר הזה שום מסר, אפילו אחד יחסית סמוי, שהוא פסימי.
KWTNS ו-וואנדרלאסט בינתיים מככבים כשירים האופטימים ביותר של נייטוויש:] (וגם היחידים
)

TheImpactBoy

New member
אחד הנושאים החזקים..

קבלי ח"ח ענק, מה שמך אגב? בכל מקרה, תומאס אמר כמה פעמים שבגלל שהיתה לו ילדות כ"כ טובה... הוא היה חיי בבועה וכשהעולם האמיתי התגלה אליו הוא החל לרשום שירים על האכזבות שלו... לפי השירים... לא הייתי רוצה להיות הוא.. חחח כמה דכאון. אבל הדיכאון בא לידי ביטוי במוזיקה מדהימה שלוקחת את הדיכאון האגיל והאנושי לעולם של אלים, פנטסיות וכו'.. וכאן נוצר העניין... בכל מקרה יש להם שירים שמחים בלחן ובהפקה... אבל הליריקה עצמה תמיד פסימיית... זה מה שמאזן הכל...

mary06

New member
לול

אז הילד המסכן מכל השירים זה בעצם..תומאס? תודה על הח"ח :) ואני מרי (אז אין "הולי מרי") וככה תקראו לי
(ובאמת מריאנה..)

Super Alonit

New member
איזה כיף שאתה מגיב../images/Emo9.gif

ואתה צודק לדעתי, הלחן השמח מאזן את הליריקה הפסימית. :]
ולא ידעתי את זה על תומאס, מעניין... הייתי מצפה שזה יהיה ההפך.

אני ידעתי...

זה מה שמשך אותי לנייטוויש מלכתחילה! אבל את יודעת מה אני חושבת על זה (לא ספציפית נייטוויש. אמרתי אתמול). ולמה שיהיה ההפך? תחשבי על זה... החיים שלך זוהרים ושמחים. והכל מסתבר כאשליה. וכשאת נכנסת לזה כשאת מגיעה לחיים האמיתיים את קולטת שכל החיים שלך היו רעים בעצם. כי חסמו בפנייך את האופציה לשנות ואת לא יכולה. כמו בdead boy's poem כשהוא אומר failed in becoming a God. נתנו לו אשליה שהוא יכול להיות הכל. שהוא הכל. והוא גילה שהוא בעצם לא. והוא לא היה אמור לנסות את זה בכלל... [וכן. גם לי יש צמרמורות כשאני חושבת על זה. אני מקלידה וחוטפת צמרמורות חיחי]

למעלה