ניתוחים פלסטיים

דנדוש20

New member
ניתוחים פלסטיים

עשיתם? אתם בעד או נגד? אם יכולתם לשנות משהו, חינם אין כסף, מה הייתם בוחרים? מה דעתכם על זה? " הצעת החוק של חברת הכנסת אורית נוקד, שלא להתיר לנערות מתחת לגיל 18 לעבור ניתוחים להגדלת חזה באמצעות שתלי סיליקון, מעוררת לא מעט הדים בתחום הרפואה האסתטית, בעיקר בשל העובדה שהיא מעגנת לראשונה נושאים אסתטיים בתחום החוק" לדעתכם זה נורמלי לעשות ניתוחים כאלה לפני גיל 18? ומה דעתכם על שהמדינה תתערב ותאסור את זה בחוק?

ללא נושא

תראי, יש אנשים שהטאצ של הסיליקון מוסיף להם. כל עוד זה לא בהגזמה כמו אצל אורית פוקס.. בעע.. מחזה מזעזע! את זה הממשלה צריכה לעצור.. סהכ.. ככה אנחנו נראים. והמראה הזה לא נותן רושם טוב.. לדעתי.

Piren

New member
אה?

אז את רוצה שהממשלה תהיה אחראית על מראה של אנשים? הממשלה צריכה לעצור את זה? לא הגזמנו בכלל.

נועם m

New member
הממ...

אני בעד, במקרים מסויימים. אבל בשנים האחרונות זה נהיה מעבר לכל פרופורציה. אם למישהי יש אף שנראה כמו העץ אצלנו בגינה ביום טוב, הגיוני שהיא תעשה ניתוח. אבל בזמן האחרון גם כאלה שהאף שלהן בסדר גמור, והן רק רוצות משהו שונה, מנתחות. זה כבר מוגזם. ויש ניתוחים שהם ממש מיותרים בעיני: הרמת עצמות לחיים/ עיבוי שפתיים וכד'. זה כבר פינוק ולא אסתטיקה. אני חושבת שיש הגיון בלאסור על בנות מתחת לגיל 18 לעבור הגדלת חזה. קודם כל, מסיבה גופנית- הוא עוד יכול לגדול בגיל הזה... מעבר לכך: יש מעט מאוד בנות ששלמות עם עצמן בגיל ההתבגרות. נראה לי כדאי לעבור עוד קצת בחיים לפני שמחליטים על צעד דרסטי כזה...

Piren

New member
אני לא מבין

ה"מוגזם" שאת מתארת זה בתגובה לדעה שלך על ניתוחים, או לגבי הצורך לעשות איסור? האיסור לדעתי, צריך להיות בהתאם לכל סוג אחר של איסור פרסונלי על קטינים - בגלל העובדה שהם לפי החוק בבעולת של הוריהם, האחריות מוטלת על ההורים לאשר או לא לאשר את הפעולה, עד אשר יהיו בגירים מספיק בשביל להחליט בעצמם. בתכלס, אין שום סיבה שהראשות המחוקקת (ולא הממשלה, אין לה קשר לזה) תתעסק בדבר הזה, כי זו חדירה לפרטיות וחופש זכויות. גם החוק שמגביל את הקעקועים לגיל 18+ (או 16+ כבר לא זוכר) הוא בתכלס, חדירה לזכויות הפרט ולא צריך להיות קיים בכלל. הרעיון שמדובר עליו פה, לאסור לגמרי את הניתוחים לבנות 18-, בקלות יפסל בבג"ץ.

Piren

New member
למה לא? ../images/Emo13.gif

אבל עדיין, לפי החוק, כל עוד אתה קטין, אתה "בבעלות" ההורים שלך
מה.. נראה לך "אתה תעשה מה שאני אומר לך!" או "אתה תדבר אלי בכבוד!" או "אם לא תאכל הכל, יבוא שוטר!" לא תקף חוקתית?
החלטתי לחפש לך אפילו הוכחה לכך, כדי שלא יהיה דיון ארוך ומיותר (בייחוד מצד אנשים שיטענו לחופש ושיחרור ובלה בלה לילדים
) והנה, ציטוט מתוך חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, תשכ"ב-1962 "14. מעמד ההורים ההורים הם האפוטרופסים הטבעיים של ילדיהם הקטינים. 15. תפקידי ההורים אפוטרופסות ההורים כוללת את החובה והזכות לדאוג לצרכי הקטין, לרבות חינוכו, לימודיו, הכשרתו לעבודה ולמשלח-יד ועבודתו, וכן שמירת נכסיו, ניהולם ופיתוחם; וצמודה לה הרשות להחזיק בקטין ולקבוע את מקום-מגוריו, והסמכות לייצגו. 16. חובת ציות קטין הקטין חייב תוך כיבוד אב ואם, לציית להוריו בכל ענין הנתון לאפוטרופסותם." עכשיו החלף את המילה קטין, במילה סוס... חחחחח
ובתכלס, נראה לי סוסים מכבדים את הבעלים שלהם הרבה יותר מילדים

Piren

New member
חחח

עם זה אי אפשר להתווכח כמובן
אני סופרמן אגב

L y c a n

New member
אתה הוכחת שאתה טועה

אני עדיין לא רואה את המילה "בבעלות" ברורה לי כוונתך והיא נכונותך, מציקה לי ההבעה שלך.. בפיקוחם של ההורים, כן, לא בבעלותם

Piren

New member
אולי כדאי לפתוח את המילון ../images/Emo13.gif

ולברר מה פירוש המילה "חזקה"
(מתוך "להחזיק בקטין"). שלא נדבר על "הקטין חייב תוך כיבוד אב ואם, לציית להוריו בכל ענין הנתון לאפוטרופסותם" שאכן מראה על בעלות... הרי מה עוד מראה בעלות מאשר העובדה שאתה חייב לבצע מה שנאמר לך על ידי הבעלים? (ואל תנסה לתרץ בעזרת "ענין הנתון לאפוטרופסותם" הרי גם בעלים של סוס, אינו רשאי לעשות איתו ככל עולה על דמיונו, ומוגבל כמובן, לתחום אפוטרופסותו ). ידוע הדבר שכולם חושבים שהורים הם רק גוף מפקח, כשבתכלס, הם הרבה יותר מכך
מצטער, הרצון להיות חופשי לא עומד במבחן החוק, והורים הם לא רק גוף מפקח. אגב, אם אתה משחק לי משחקים של ילדים ואומר לי "אני לא רואה את המילה "בבעלות"", ואפילו לא מנסה להבין את משמעות החוק, אולי כדאי שפשוט לא תשתתף בדיון

L y c a n

New member
זה אתה זה שלא מבין

את מה שאני אומר.. זה שהמילה בבעלות לא מופיע בחוק, יש לזה סיבה.. יש דבר כזה שנקרא חיים ומוות ביד הלשון.. אתה רואה ממה שאני כותב רק מה שאתה רוצה לראות אני לא באתי להתנגח בך, סה"כ הסכמתי איתך, אבל לא הסכמתי לניסוח.

L y c a n

New member
הקטע הוא

שאני לא רואה אותך אומר לילדים שלך, שהם בבעלותך, במילים האלה

זכוכיות

New member
כשמשהו "בבעלותך"

יש לך אישור חוקי ומוסרי לעשות בו מה שתרצה, האם זה חוקי או מוסרי להתעלל בילד, לדוגמא?

Piren

New member
דוגמא גרועה שכבר דיברתי עליה

סוסים הם ללא ספק בבעלות אנשים. האם זה חוקי או מוסרי להתעלל בסוס? נראה לי את לא עושה הבדלה בין רכוש כמו כסא, ורכוש חי. אגב, לפי החוק ההורים הם אלו שקובעים את חינוך הילד. אני בטוח שישנם צורות חינוך שאת יכולה להחשיב כלא מוסריות והתעללות, אך הן תקפות מבחינת החוק (לא בהכרח מכות.. אפשר גם צורות חינוך שאת לא מסכימה איתן - כמו פנטיות דתית, או גזענות).

L y c a n

New member
כשאתה ילד

אתה לא יכול להסכים או לא להסכים, אתה פשוט גדל לתוך זה וזה העולם שלך.

למעלה