ניתוחים פלסטיים

Cobe Anan

New member
ילדות בנות 16

לא מבינות שהשדיים עדיין מתפתחים בגיל הזה, ולא נראה לי שיש לאיזשהו מנתח מוטיבציה כלשהי לגלות לילדה או להורים... אני מניח שאם קיים עיוות רציני שמחייב תיקון, החוק ישאיר בידי ועדה רפואית את הסמכות לאשר ביצוע ניתוח שכזה, מה גם שלא בהכרח יהיה צורך להשתמש דווקא בשתלי סיליקון. מכל מקום, הכלל, במקרה זה, הוא דפוק, ובשביל אחוז קטן של אנשים שבאמת זקוקים לניתוח, אפשר כבר למצוא פיתרון פרטני.

Piren

New member
החוק עצמו הוא דפוק

כי מדובר פה על הרשות המחוקקת שקובעת לך, מה אתה תעשה עם הגוף שלך, אפילו כשאין לזה שום השפעה על הציבור. אם היית (וגם האחרים פה שלא ממש שמים לב לזה) מתעמק בחוק עצמו, היית רואה שהבעייה איתו היא העובדה שזה חוק שנכנס לתחום בחיים שהחוק בכלל לא אמור להיות חלק ממנו. לא פחות מחוק שהיה אומר לך שאתה חייב להסתפר קצר, או אוסר עלייך לעשות פירסינגים. כמה בחורות פה יקבלו חוק שאוסר על פירסינגים ועגילים עד גיל 18?

Cobe Anan

New member
אתה שוכח...

שזה לא סתם `משהו לעשות עם הגוף`. זאת התערבות רפואית שלא לצורך. זה ניתוח בהרדמה מלאה, מלווה בסיכונים שאתה אפילו לא יכול להתחיל לדמיין. החוק, לפי מה שנכתב בראש השירשור, לא אוסר לחלוטין על ביצוע התהליך, אלא רק על ביצועו במועד מוקדם מן הרצוי, וזאת כדי להגן על ציבור המטופלות. גם על השימוש בסמים רבים (וגם כאלה שאינם מזיקים, לכאורה) ישנם הגבלות ואיסורים למכביר. גם פה אומרים לך מה לעשות עם הגוף שלך. אמנם זה כביכול עניינך הפרטי, אבל הבעיה היא שכאשר שימוש לא אחראי מוביל לנזקים- ממש כמו ניתוח פלסטי לא נחוץ במרפאה פרטית- אתה מעביר את הנטל אוטומטית לכתפי הציבור. דבר שני, אתה צריך להבין- החוק לא בא להגביל את הציבור, כמו שהוא בא להגביל את הרופאים. התחום הזה, של רפואה אסתטית הוא תחום פרוץ ברמות שלא ייאמנו, והחוק בא להגן על ילדות שעדיין לא מבינות- או לא רוצות להבין- את הסיכונים, שאף אחד לא ממהר לגלות להן, אל מול חלום השווא שמוכרים להן.

Piren

New member
ועוד התערבויות רפואיות "שלא לצורך"

השתלות שיניים, ניתוח ליזר בעיניים, השתלות שיער, הורדות שיער ועוד מספיק סוגים שונים של ניתוחים בעלי סיכון. זו ממש לא התערבות רפואית ללא צורך, אולי בשבילך אין צורך, אבל בשביל מספיק נשים שרוצות חזה גדול יותר.. יש מספיק צורך. איך שאתה מתייחס לזה, אפשר לחשוב שזו פרוצדורה שכופים על בחורות, ולא אחת שהן בוחרות לעבור. לא אתה, ולא אף פוליטיקאי, רשאי לקבוע מה לבחורה, קטינה או לא, רשאית לעשות עם הגוף שלה. ההשוואה בין ניתוחים להגדלת חזה ולסמים, מטומטמת.. אני בטוח שאתה מסוגל להבין לבד שאין שום קשר בין המקרים, לא בגורמים, לא בסיבות ולא בתוצאות. שלא נדבר על "להעביר את הנטל לכתפי הציבור".. למה מתי פעם אחרונה הרגשת בנטל של ניתוחי החזה? החוק אגב, כן בא להגביל את הציבור, ואינו משפיע כמעט בכלל על הרופאים, שיכולים להמשיך לעסוק במקצוע, פשוט על גילאים האחרים. הנפגעים העיקריים פה, הן הבנות שירצו לעבור את הניתוח, ויצטרכו לחכות זמן בלי שום סיבה. אולי כדאי גם שתקרא את דברי הבחורה שהציעה את החוק, לפני שאתה מנסה לפענח על מי החוק בא להגן. מדבר ומדבר, ובלי שום בסיס (או רצון להבין, את משמעות החוק, ואת הקידמה המשפטית שהוא מנסה ליצור).

זכוכיות

New member
ואיך אתה קובע מה "לצורך" ומה לא?

אני לדוגמא, מעוניינת לעבור ניתוח להקטנת חזה. לא מדובר במקרה שבו אני סובלת מבעיות גב או דברים אחרים בעקבות הגודל שלו, אבל לי אישית לא נוח עם חזה גדול, אני מרגישה שהחזה הגדול שלי פוגע באופן ישיר באיכות החיים שלי (סתם דוגמא אחת מבין רבות- יש לי בעיה גדולה מאוד לרוץ\ לרכב על אופניים\ להתהלך על ההליכות בח. כושר וכו'- כשאלפי זוגות עיניים בין אם מדובר בדמיון הפורה שלי או במציאות העגומה נועצים בי מבט מרוכז.) אז, האם לדעתך ניתוח כזה הוא לצורך או לא לצורך? הרי אין שום הספקט בריאותי שגורס שאני צריכה לעבור הקטנת חזה.

Cobe Anan

New member
האם הגודל של החזה מפריע לך בחיים?

אז אולי זה כן לצורך. האם את רוצה לעשות ניתוח חזה כדי להיות מקובלת? אז זה מיותר. האם שווה לך להסתכן בעיוותים בחזה, סיבוכים של ההרדמה, זיהומים ודלקות במקום הניתוח? זה קורה לאחוז לא קטן מהמנותחות. לא ידעת את זה? בטח שלא, בעלות של 10,000-20,000 ש``ח לניתוח, אין לאף אחד סיבה לגלות לך. רוצה לדעת את האמת? אני נגד כל התערבות שמסכנת אותנו בנזק משמעותי ובלתי הפיך. כולל הסרת שיער בלייזר (סליחה. חריכת העור בלייזר), ניתוחים פלסטיים, ואפילו הסרת שקדים, או גידולים שפירים. כן- על השניים האחרונים ויתרתי בעצמי. ניתוחים פלסטיים, חוץ מאשר במקרים של תיקון עיוותים, הפרעות קשות לחיים, או נזקים נרכשים- הם סיכון בלתי מחושב. לא את אמרת שאדם צריך לאהוב את עצמו כמו שהוא? אז במקרה שלך- הניתוח הוא שיקול שלך. אבל ``אוי החזה שלי קטן וזה כל כך לא מקובל בחברה של ימינו`` זה לא עבודה למנתח. זאת עבודה לפסיכולוג.

זכוכיות

New member
אני חושבת שמהמקום בו אתה

עומד, קשה לעשות את ההבחנה בין "מקובלות חברתית" ל"איכות חיים", יש קו מאוד מאוד דק בין השתיים. בחורה שהיא שטוחה לחלוטין ולא מרגישה נוח עם זה, סובלת מחסכים מסויימים, אז אתה תקרא לזה מקובלות חברתית- היא מבחינתה מרגישה חרא, לא נעים לה ללבוש ביקיני, וכו' (מה לעשות, אני לא מודעת לכל ההשלכות של חזה קטן מאוד...).

Piren

New member
עזבי..

בזבוז של זמן. בשבילו להיות מקובל בחברה זה משהו שלא שווה השקעה, אלא פסיכולוג, אבל לעבור ניתוח שהוא מסוכן לא פחות מההשתלות, בשביל לרכב על אופניים בלי שיסתכלו עלייך? הרי את רוצה לעבור ניתוח, מהסיבה ההפוכה לזו של אלו שמגדילות- הן רוצות נעיצת עיניים, את רוצה להוריד אותן ממך.. מה ההבדל בכלל? (כמו שאמרת בעצמך "אין שום אספקט בריאותי שגורס שאני צריכה לעבור הקטנת חזה"). עזבי, שהוא עד עכשיו לא התמקד במה החוק בכלל אומר, שאוסר לגמרי את ביצוע הניתוח בקטינות, ובמה שהחוק מייצג - הפעם הראשונה שהראשות המחוקקת מגבילה לך אספקט של מראה חיצוני (פיזיולוגי כמובן).

נרקי

New member
ניתוחים../images/Emo193.gif

אני בעד ניתוחים פלסטיים תכל'ס נשים זקוקות לזה היופי מאוד חשוב להם
גם אני הייתי עושה אם היה לי מטר גדול של כסף
לגבי הצעת החוק הזאת.. כל אחד יכולה לעשות מה שהיא רוצה עם הגוף שלה.
למרות שמצד שני אני חושבת "מה כבר ילדה בת 16 יכולה לעשות?? הגדלת חזה?" פיייי אם הילדה בת 16 תבוא אליי ביציאה כזאת אני בטח ובטח שלא אסכים

זכוכיות

New member
לא עשיתי,

אני דווקא כן שוקלת לעשות אחד. אני חושבת שאם הניתוח יגרום לשיפור הביטחון העצמי, או כל דבר אחר- מה טוב. אני חושבת כמו פיראן במקרה הזה, יש לבקש את אישורם של ההורים במקרה ומדובר בקטין. מה גם שלפני שמנתח פלסטי בכלל נוגע בך, אתה אמור להביא חוות דעת מפסיכולוג שמאשר שאתה שם מהסיבות הנכונות, אולי צריך להחמיר יותר באיזור הזה כשמדובר בקטינים.

Piren

New member
טוב -- כנסו לפה--

אני לא חושב שאתם הבנתם מה תוכן החוק. כבר היום, קטינות לא יכולות לבצע ניתוח להגדלת חזה בלי אישור מן ההורים. החוק לא מדבר על אישור הורים בכלל. החוק, אוסר לגמרי את ביצוע הניתוח לכל מי שאינה בת 18. כלומר, גם אם את בת 17 ו-10 חודשים, וההורים שלך נתנו לך אישור, את לא יכולה לבצע את הניתוח כי הוא אוסר אותו לגמרי.

זכוכיות

New member
אני יודעת. התכוונתי להגיד

שאני לא מסכימה עם זה, אבל אולי צריך להקפיד יותר על חוות הדעת פסיכולוגית.

Zoharrr

New member
לא ממש בעד.

בעיקר כי המון אנשים עושים ניתוחים כאלו או אחרים בגלל עצלות... כמו שאיבת שומן ומתיחת בטן, זה דברים שאפשר להשיג בעצם עבודה קשה עם מאמן כושר ועם המון סובלנות. אני חושבת שאנשים צריכים לקבל את עצמם כמו שהם, יש לי אף קצת דפוק,כמו לרוב האוכלוסיה... חוצמיזה, היום יש את הקטע הזה של להראות מושלם,או כמו דוגמניות. ואנשים לא חושבים על זה שדוגמניות,וכוכבי קולנוע וכל האנשים ה"מושלמים" האלו הם המיעוט. רוב האוכלוסיה לא נראת ככה!!! מה שאומר שהם ה"חריגים" ולא אנחנו. אז למה אנחנו צריכים לשאוף להראות ככה? חוצמיזה שאם כולם יהיו רזים ומושלמים,יהיה נורא משעמם :)

זכוכיות

New member
לא מדוייק.

יש מקרים שבהם כל העבודה הקה שבעולם לא תעור לך להיע לתוצאות של אית שומן ממוקת או מתיחת בטן. כל מאמן כושר יגיד לך את זה....

זכוכיות

New member
בכלל לא נדירים...

במקרים שבהם יורדים הרבה מאוד במשקל לדוגמא, בחלק גדול מהמקרים נשארים איזורים מדלדלים כמו הבטן או הזרועות, במקרה של גברים שמנים עלול להישאר חזה נשי, גם אם מדובר בדיאטה ששולבה בפעילות גופנית אינטנסיבית, את החלקים האלה ניתן להעלים **אך ורק** בעזרת הליך כירוגי. בנוסף, מכיוון שאי אפשר לרדת במשקל באופן ממוקד, יש אנשים שבאופן טבעי יש להם ריכוזי שומן בישבן, בכרס, ביריכיים וכו'- מדובר לחלוטין במבנה גוף ולא במשהו שמישהו אי פעם יוכל לקרוא לו "שמן", אבל יש אנשים שזה מפריע להם, שהם מעוניינים בפרופורציות אחרות, ושוב מדובר במקרים שיפתרו אך ורק על ידי ניתוח.

למעלה