נמאס כבר מכם!!!!! נמאס!!!!!

אם לא הייתה ההתנתקות היית אדם רגוע?

לפחות רגוע יותר, לא? לא היו לך את המתנחלים על הראש, לא היית צריך לסבול את כל מעשי האלימות ופעולות האיבה שלהם, לא היית צריך לצנזר לחלוטין את הצבע כחול בגלל החשש שיתנכלו לך בגללו, היית יכול לנסוע בכבישים בשלום, בחופשיות ובלי חשש...

צודק. איך לא חשבתי על זה עד עכשיו.

עכשיו אני מבין למה הם עשו את כל זה! הם צודקים! בעצם, מה אני צריך עכשיו את כל האלימות הזאת, ואת כל המתנחלים על הראש שלי! עכשיו אני רואה את הכל בברור! עדיף שלא תיהיה התנתקות! כן - שכנעת אותי! אני מצטרף למתנגדים! מישהו יכול להסביר לי איך מגיעים לשדרות? וגם - לאיזה צמתים צריך להגיע ביום רביעי כדי לחסום??? אני לא מבין איך לא ראיתי את זה עד עכשיו!! באמת!! כולם, תבינו את האמת! צריך להתנגד לתוכנית ההתנתקות! לא בגלל שהיא התקבלה בצורה דמוקרטית, לא בגלל שזה מה שהרוב רוצה, לא בגלל שהיא תציל חיים רבים של חיילים, לא בגלל שהיא טובה למדינה - מהסיבה הפשוטה שלא יהיו לנו את המתנחלים על הראש! אני מרגיש אדם כל כך שונה עכשיו שגיליתי את האמת ואת האור! אני חושב שאחזור בתשובה. תודה רבה לך מר יוסף מגן, על ששכנעת אותי בטיעון המנומק וההגיוני הזה לעבור לצד "הנכון". (לכל מי שבספק - כן, ההודעה כתובה בציניות.........)

וכולם יודעים מתי משתמשים בציניות...

שמע, אני לא פה כדי לשכנע אף אחד מלבד עצמי. אם אתה רוצה להישאר מקובע לרעיונות שלך, אפילו אם הם נכונים בחלקן, אז למה אתה מגיב כאן? דחף לשכנע אחרים? רצון להראות לעולם את פניני החוכמה שלך? אם אני לא טועה, מרק טווין אמר פעם (אולי פעמיים ;)) "רק מתים וטיפשים לא משנים את דעתם". אם אתה רוצה להתווכח עם מישהו שבקבר כבר כמה שנים טובות, בבקשה, אבלזה לא קצת עצוב אם כשתהיה בן 120 יהיו לך אותן דעות כמו שהיית בן 18? הציניות שלך קצת סינוורה אותי... מה בדיוק ניסית להגיד בהודעה הזאת?

ניסיתי להגיד:

מה בעצם אתה ניסית להגיד בהודעה שלך?? שאם לא הייתה התנתקות זה היה חוסך לי כאב ראש ולכן אני צריך להיות מתנגד להתנתקות? כדי ש"המתנחלים לא יהיו לי על הראש"? זה הטיעון שלך? זה מה שניסתי להגיד בהודעה שלי.

ניסיתי להגיד שפתחת את השרשור הזה

בלי סיבה. אתה הרי לא יכול לצפות לרקוד בשתי חתונות, נכון? מחיר ההתנתקות, בינתיים, הוא מחאה מוצדקת של קורבנות ההתנתקות האמיתיים - לא אני, ולא אתה, אלא האנשים שיפונו מבתיהם (וילות או לא וילות, בית זה בית - זה משהו שאתה נקשר אליו רגשית). מחאה זו, למרות שאתה מנסה לצייר אותה כ"נוראית" בהודעות שלך, מתקבלת על הדעת, לפחות מבחינתי, במיוחד בגלל שהמתנחלים לא "המציאו את הגלגל" בתחום הזה (גאנדי הוא היוצא מן הכלל). יש בציבור השמאל ש"מבינים" (מבינים, לא מצדיקים) את המחבלים המתאבדים שרוצחים בני-אדם, אז כל כך קשה להבין את המתנחלים שחוסמים כביש?

ומשהו נוסף...

"אתם אומרים שזה "רק הקיצוניים" ושהם מעט ושהם מוציאים שם רע לכולכם. אז תשתלטו עליהם. תדאגו שהם לא יוציאו שם רע לכולכם. תדאגו שהם לא יגרמו לשנאה לגדול עוד יותר ממה שהיא. תנסו לעשות משהו." אתה מנסה לרמוז שזה לא רק הקיצוניים?

אני רק אומר שאולי תשימו לב קצת....

שמה שאתם קוראים לו "קיצוניים" הוא מספר אנשים דיי גדול שהולך וגדל כל יום. אני חושב שזה כבר כמעט רובכם.

ובכל זאת, אתה מתעקש שבאוכלוסיה

הפלסטינית, בכל המדובר בטרור, מדובר אכן במיעוט של רוצחים, והורב הפלסטינאי רוצה בשלום. דעות סלקטיביות?

silverhawk

New member
איך זה קשור לעניין?

נניח שרוב הערבים מעוניינים במותינו. אוקיי, אז מה? איך בדיוק זה מצדיק את העבירות שמבצעים המתנגדים?

מצדיק? אולי קצת...מסביר קצת יותר...

במידה ובאמת רוב הערבים מעוניינים במותנו, ההתנגדות האלימה של המתנחלים יכולה להציל את חיי ואת חייך, משום שאין ספק שהבסיסים שמוצבים בחבל עזה הם חיוניים - מודיעינית ואסטרטגית.

silverhawk

New member
תגובה

הצדקה למחאה? בהחלט קיימת. מחאה מוצדקת (בצורתה הנוכחית)? בהחלט לא. למזלנו אנו חיים במדינה דמוקרטית בה ישנן מספיק דרכים חוקיות להביע מחאה. ברגע שהמתנגדים פונים לצורות מחאה נוגדות את החוק - אין שום סיבה שנצדיק אותם ונקבל את המחאה. יש לפעול לשימור החוק.

כן, קשה לי להבין את המתנחלים.

"יש בציבור השמאל ש"מבינים" (מבינים, לא מצדיקים) את המחבלים המתאבדים שרוצחים בני-אדם, אז כל כך קשה להבין את המתנחלים שחוסמים כביש? " כן קשה לי. מפני שהערבים מבצעים פיגועים מסיבות מאוד מובנות, הם רוצים שהעם הכובש יירד מאדמותיהם, שהם יפסיקו להיות כבושים ויקבלו עצמאות. לעומת זאת המתנחלים עושים זאת מאנוכיות. לא אכפת להם כלל מכל עם ישראל, אכפת להם רק מעצמם. וניתן לראות זאת בכל התגובות שלהם ובכל הסירטונים "המרגשים" שהם מפיצים. שילדים בוכים שהם יעברו לבית אחר, ולא ישארו בבית שלהם, שהם יצטרכו להיפרד מהחברים שלהם, שהם יצטרכו ללכת לבית ספר אחר וכו' וכו' וכו' הכל כל כך אנוכי. הם חושבים רק על עצמם ולא על טובת המדינה וטובת כלל האזרחים פה. אני יודע שיש כמה באמת אידיאליסטיים שדואגים לטובת המדינה וחוששים שההתנתקות אכן תגביר את הטרור ולא תקטין אותו. אך הרוב פשוט דואגים לעצמם. אנוכיים.

...

קודם כל, אני מבקש ממך לא להכליל ("...הערבים מבצעים פיגועים..."). לא כל הערבים עושים פיגועים. חלקם אפילו מאוד נחמדים, כמו הבחור שאורז את המצרכים בסופר. חוץ מזה, מה בדיוק כל כך מוסרי בכך שהפלסטינאים רוצים שטח גדול יותר ומשיגים אותו על ידי רצח? זה, לידיעתך, נקרא מלחמה. לא מכריזים על מלחמה בריש גלי כי רובנו אנוכיים, ורוצים "להמשיך בשגרה" כשמתפוצץ מחבל מתאבד בתל-אביב. אולי אנחנו גם נוטים להמשיך בשגרה בגלל שחלקנו "מבינים" את הפיגועים. מצד אחד, ההתנחלויות הן מקום מסוכן, והמתנחלים מסכנים את עצמם, בזה אין ספק. מצד שני, המתנחלים נמצאים שם רק בגלל הוילות. זה מה שאתה מנסה לומר? אם ככה, אז מגיע להם וילה. מבין בנדל"ן? ככל שהאזור מסוכן יותר, כך יורד מחיר הדיור. ענייני ה-PR של המתנחלים הם משהו אחר. אתה לא יכול לצפות מילדה בת 12 לומר "אני חושבת שצריך להישאר כאן כי ב-1948 מדינות ערב קמו להשמיד אותנו..." או לתקוף אותה כי היא אמרה שיהיה לה קשה לעזוב את הבית ואת החברים (דבר שאני מניח שהוא נכון). אין ספק, חלק המתנחלים חושבים על כלל עם ישראל. כל מי שכבר סידר את הפיצוי שלו, לדעתי, ויתר על האידיאולוגיה או נמצא שם מלכתחילה מסיבותיו האישיות.

או קיי....

1. צודק, מצטער. היה טעות מבחינתי להכליל. 2. הפלסטינאים רוצים שטח גדול יותר? זה שטח שהיה שלהם בהתחלה - כבשנו אותו ועכשיו הם נלחמים בנו כדי שנפסיק להיות עם כובש. כך זה היה משחר ההיסטוריה - רוב המדינות שנכבשו ביצעו מרד באיזהשהו שלב מסוים וניסו לגרש את מי שכבש אותם ולזכות בעצמאות. 3. ההתנחלויות הם מקום מסוכן, נכון, והמתנחלים מסכנים את עצמם. גם זה נכון. אבל הבעיה היא שהם לא מסכנים רק את עצמם. יש שם יותר מידי חיילים שצריכים לשמור עליהם (אין לי כוח לתת שוב את הדוגמה של נצרים). 4. נכון, אני לא יכול לצפות מילדה בת 12 להגיד זאת. מה שכן אני יכול לצפות ממנה הוא שלא תיהיה אגואיסטית ושלא תעשה סיפור כל כך גדול מלעבור דירה (כי מבחינת הילדה בת ה-12 שלא כל כך מבינה בפוליטיקה ובהיסטוריה מבחינתה זה רק לעבור דירה.) 5. מי שכבר סידר את הפיצוי שלו - זה לא בהכרח אומר שהוא ויתר על האידיאולוגיה שלו. זה פשוט אומר שהוא מקבל את החלטת הרוב והוא מודה שהוא כפוף לחוקים במדינת ישראל והוא לא מעליהם. 6. וסתם לידע כללי כי היה לי קצת קשה להבין את זה מתגובותיך.... אתה בעד או נגד ההתנתקות?

אני אצטט הודעה שלי משרשור אחר...

שם הגבתי לך ;) דבריך: בהמשך להשוואה שלך.... "אתה אומר ש"ההתנתקות היא כמו להסתער על האויב. יכול להיות שתצליח יכול להיות שתיכשל" - מה שבטוח זה שלא תעמוד ולא תעשה כלום בזמן שיורים עליך, נכון? אתה תסתער. כי אם תשאר במקום בלי לזוז בטוח תמות. אם תסתער כמו שאמרת יש סיכוי שתיכשל (ואז אתה באותו מצב בו נשארת במקום ולא זזת) אבל יש גם סיכוי שצליח." דבריי: זאת , אגב, הסיבה היחידה בגללה אני... "כן תומך בהתנתקות, אבל אני חייב להודות שזאת סיבה מאוד מאוד אנוכית. כולי תקווה שאחרי שהתוכנית תצא לפועל, יהיה שלום. אם לא, כולי תקווה שאחרי תוכנית ההתנתקות נבטל לחלוטין את האפור הזה ונסתכל על כל הסכסוך הזה בשחור-לבן - יורים עלינו, מקבלים חזרה. יורים עלינו שוב? מקבלים חזרה (ואני לא מדבר על הטלת פצצות על מבנים ריקים, כי בשביל זה לא צריך חיל אוויר). מתפוצצים שוב? כובשים חזרה. אם אפשר לפנות יהודים כי הישיבה שם אינה מוסרית, אפשר לפנות גם ערבים אם הם עושים שימוש בלתי-מוסרי בקרקע (כמו ירי עליך ועליי)."

עזוב , דבר אל הקיר

הוא יבין אותך יותר טוב ,באמת
עצוב כל כך לפעמים, במיוחד כאלה שמשחקים אותה התמימים הרגועים ויפי הנפש ותכל'ס הם עוד פסיק בהמון המגעיל הזה

הבנתי.

אתה גם מהקיצוניים האלה שמצדיק (ואולי אף משתתף) במעשי האלימות האלה, ועובר על החוק בצורה בוטה (ואם חס וחלילה המשטרה תתקרב אליך - לא תהסס לצעוק "מדינת משטרה".....) איפה בדיוק שמת לב בהודעה שלי שאני "משחק אותה תמים רגוע ויפה נפש"? ומה זאת אומרת שאני פסיק בהמון המגעיל הזה? על איזה המון מדובר?

TheOrion

New member
אמממ...

הוא דווקא באותה דיעה כמוך. היתה לך בעיה קלה של הבנת הנקרא, אז אני ממליץ לך לחזור, לקרוא את הודעתו ולפרסם הודעת התנצלות
.

למעלה