...
קודם כל, אני מבקש ממך לא להכליל ("...הערבים מבצעים פיגועים..."). לא כל הערבים עושים פיגועים. חלקם אפילו מאוד נחמדים, כמו הבחור שאורז את המצרכים בסופר. חוץ מזה, מה בדיוק כל כך מוסרי בכך שהפלסטינאים רוצים שטח גדול יותר ומשיגים אותו על ידי רצח? זה, לידיעתך, נקרא מלחמה. לא מכריזים על מלחמה בריש גלי כי רובנו אנוכיים, ורוצים "להמשיך בשגרה" כשמתפוצץ מחבל מתאבד בתל-אביב. אולי אנחנו גם נוטים להמשיך בשגרה בגלל שחלקנו "מבינים" את הפיגועים. מצד אחד, ההתנחלויות הן מקום מסוכן, והמתנחלים מסכנים את עצמם, בזה אין ספק. מצד שני, המתנחלים נמצאים שם רק בגלל הוילות. זה מה שאתה מנסה לומר? אם ככה, אז מגיע להם וילה. מבין בנדל"ן? ככל שהאזור מסוכן יותר, כך יורד מחיר הדיור. ענייני ה-PR של המתנחלים הם משהו אחר. אתה לא יכול לצפות מילדה בת 12 לומר "אני חושבת שצריך להישאר כאן כי ב-1948 מדינות ערב קמו להשמיד אותנו..." או לתקוף אותה כי היא אמרה שיהיה לה קשה לעזוב את הבית ואת החברים (דבר שאני מניח שהוא נכון). אין ספק, חלק המתנחלים חושבים על כלל עם ישראל. כל מי שכבר סידר את הפיצוי שלו, לדעתי, ויתר על האידיאולוגיה או נמצא שם מלכתחילה מסיבותיו האישיות.