נמאס מחמאס אני מעתיק ממך...

saar7650

New member
נמאס מחמאס אני מעתיק ממך...

גם לי יש שאלה לחבר'ה החילונים בפורום: מאיפה כל המידע שלכם על החרדים ו/או על הדת? האם מאמצעי התקשורת? או מתוך היכרות אישית עם החברה החרדית?

מתנדב

New member
עידן, אם אינני טועה, ואני כמעט

משוכנע בעצמי, שהם יודעים זאת דרך התקשורת והעיתונות, אמנם יהיו כאלו שיגידו שהם יודעים זאת מתוך היכרות אישית, אבל רובם יודעים זאת מהתקשורת ומהעיתונות...

saar7650

New member
נכון- וזאת הבעיה

התקשורת מציירת אותם בצורה כל כך מגמתית ולא נכונה שלא תאמן! וזה פשוט חבל... נראה אם יקום אחד שיהיה כנה עם עצמו ויודה שהוא לא מכיר את החרדים מתוך היכרות אישית...

Vdrums

New member
הנה אני אקום ואודה.

מתוך העיתונות. כתבות על חוזרים בשאלה, חוזרים בתשובה, קראתי גם שתי ספרים של נעמי רגן למי שמכיר. "בת יפתח" ו"אל אישך תשוקתך" ספרים מעולים. ולפי מיטב הבנתי הסופרת חרדיה או היתה חרדיה. זה היה מאוד מעניין לקרוא על העולם החרדי דרך הספרים הללו. אני אשמח אם מישהו יגיד לי עד כמה התיאורים שם תואמים את המציאות. תודה. אגב, בשירשור האלימות כן תמכתם בתיקשורת וטענתם שלפיה האלימות במגזר החילוני גבוהה יותר, ועכשיו העיתונות מציגה אתכם באור שלילי?

מתנדב

New member
תומר, דבר ראשון אני לא תמכתי

בתקשורת בשרשור ההוא... דבר שני, אני קראתי בזמנו את הספר "אל אישך תשוקתך", ואני יכול להגיד לך שרוב הדברים שם לא נכונים... ואם אתה רוצה לדון על זה, אני מוכן לדון אתך ולהוכיח לך את הדברים, כמובן אם תרצה...

tamarhp

New member
נעמי רגן??

עשה טובה - אם אתה כבר מטריח את עצמך לקרוא את הספרים שלך, תסלק מהראש את ה"עובדה" שהיא חרדית. היא ל-א דוגמא, ואני מתביישת בספרים שלה. לא מבחינת הסגנון, יכול להיות שהיא כותבת מאד יפה. אני מדברת על התוכן, שלא ראוי שיהיה בספרים דתיים.

יש לה המון מתנגדים

גם אני קראתי את הספרים האלו וחשבתי שהם יפים, אבל בקריאה שניה הם נראו לי קשים מדי ועצובים מדי - יותר מדי. יותר מדי שחור ורע. וזה לא ככה. ברור שיש גם את זה, אבל זה לא משקףאת החברה כולה. אלו רק ספרים עם עלילה מעניינת ותו לא. בדיוק כמו שדניאל סטיל רוצחת את כולם על ההתחלה - אז מה, ככה זה אצלם? ממש לא. זה רק בשביל העלילה של הספר. למרות שיש כמה נקודות נכונות בספרים שלה. אבל רק כמה

Vdrums

New member
יש לה מתנגדים בגלל איך שהיא

מציגה את העולם החרדי זה ברור. אני לא לוקח את מה שרשום שם כמציאותי זה עדיין ספר. ותמר למה רשמת ספרים דתיים? זה ספר רגיל והוא לא מתיימר להיות ספר דתי.

tamarhp

New member
צודק

זה היה צריך להיות ספרים ל-דתיים. היא סופרת שמתיימרת להיות חרדית, ולכן רבים מהציבור הדתי חושבים שזה בסדר לקרוא את הספרים שלה.. מספיק היה לי לקרוא קטע אחד בשביל לסלוד ממנה.

saar7650

New member
Vdrums הסבר-

"מתוך העיתונות. כתבות על חוזרים בשאלה, חוזרים בתשובה, קראתי גם שתי ספרים של נעמי רגן למי שמכיר. "בת יפתח" ו"אל אישך תשוקתך" ספרים מעולים". אני זוכר ששמעתי על הספרים האלה אבל לא יצא לי לקרוא אותם ולהתעמק בהם, אולי רפרוף קטן אז אם תאמר לי מס' דברים הרשומים שם אשמח מאוד להעמיד אותך על הנקודות הנכונות. "אגב, בשירשור האלימות כן תמכתם בתיקשורת וטענתם שלפיה האלימות במגזר החילוני גבוהה יותר, ועכשיו העיתונות מציגה אתכם באור שלילי?" לגבי הכתבות בעיתונות- הרבה מאוד כתבות על המגזר החרדי נמצאו כשקר או כמסולפות ולכן אמרתי שזו בעיה מאוד גדולה לקבל מידע על החרדי מתוך העיתונות. מלבד זאת, ישנן כתבות נכונות הן על המגזר החרדי והן על המגזר החילוני ואליהן התיחסנו בשרשור הקודם. חוץ מזה שנתנו עוד נתונים (מלבד העיתונות) על פשיעה חילונית וכישלון החינוך הממלכתי.

lala897

New member
נעמי רייגן?

תיאורית ממש לא תואמים את המציאות. מפטיחה לך. קראתי 2 ספרים שלה אחד על חרדים והפסקתי באמצע מרוב עצבים.
זה עשה לי קצת דיכאון לראות מה היא כותבת עלי- בחורה חרדית. וקראתי עוד ספר לא על חרדים אלא על מסורת ודווקא אהבתי אותו.

lala897

New member
וגם ראיתי אותה פעם בטלויזיה מדברת

והיא עיצבנההה אותייי. היא דיברה פשוט דברים לא נכונים.

א ו ר בת

New member
כבר כתבתי לא פעם אבל

חוזרת על זה, כי אולי זה לא היה כאן: מאז שאני מסתובבת ברשת, וזה לא מעט זמן, ו"נפגשת", משוחחת וקוראת חרדים – הדעה שלי עליהם דווקא השתנתה לרעה לעומת זו שגובשה מקריאה בתקשורת בלבד. אולי לא תמיד הדעה עליהם אלא יותר ההבנה שאף פעם לא נבין ולא נוכל באמת לחיות ביחד. כמובן שלא מכולם וכמובן שלפעמים יש גם הפתעות לטובה אבל המגע הדי צפוף הזה הבהיר לי דברים שלא הייתי מודעת אליהם קודם. והם בהחלט לא מצאו חן בעיני. באופן אישי כמובן שיותר קשה לי לפגוש אותם. הרופא שלי כמובן אינו חרדי. גם לא אף אחד ממאות העובדים שעבדו עם בעלי במקום עבודה גדול שעבד בו פעם. גם לא השכנים שלי. ואם להמשיך ברוח של תמר ("מהרופא עד נהג האוטובוס") אז אצלנו זה מהבלנית ועד הרב...וכמובן שמיד זה מתקשר עם היכרות שנובעת איפשהו מכפייה, מה שעושה אותה פחות נעימה. אני מכירה גם כמה חוזרים בתשובה ומבני המשפחה שלהם אני רואה עד כמה קשה להמשיך ולשמור על קשרים תקינים. יש לי כמה דוגמאות לכך שיכולות להוות אשכול נפרד.

saar7650

New member
אור_בת

"מאז שאני מסתובבת ברשת, וזה לא מעט זמן, ו"נפגשת", משוחחת וקוראת חרדים – הדעה שלי עליהם דווקא השתנתה לרעה לעומת זו שגובשה מקריאה בתקשורת בלבד. אבל המגע הדי צפוף הזה הבהיר לי דברים שלא הייתי מודעת אליהם קודם. והם בהחלט לא מצאו חן בעיני." הייתי מאוד שמח אם הית מציינת את הדברים שגילית לאחרונה על החרדים- ונדון עליהם בשרשור הזה.

א ו ר בת

New member
לאחרונה ? כבר הרבה זמן

שאני כמעט ולא מגלה דברים חדשים. את כל הדיונים האלה כבר טחנתי לעייפה. אבל למשל, דוגמא קטנה אחת : שכל הדברים הכאילו כל כך יפים ביהדות בסגנון ואהבת לרעך כמוך, הילכות לשון הרע ודומיהם לא חלים, לדעת חרדים רבים, עלי. רעך זה לא אני – זה רעך לתורה ולמצוות. כך גם הילכות לשון הרע. ויותר מזה – לשון הרע על שכמותי זו מצווה ואם אפשר בדרך להמציא כמה דברים זה גם הולך. ואין אפילו טעם שתבוא ותגיד לי, אם זה מה שאתה מתכוון לעשות, שזה לא כך ולא הבנתי או הם לא הבינו. העובדה היא שנתקלתי בחרדים – לא אחד, לא שניים ולא שלושה – שמפרשים את זה כך. עוד מקור הוא ערוצי ה"קודש". כשאני שומעת שם ילד בן 8 מדבר על זה שהוא ניסה לעשות מצווה ולשכנע חבר חוטא שלו לא לחטוא בשבת ובמקום ללכת לים בשבת (הרב המקשיב: "לים בשבת ? אוי ויי אוי ויי שלא נדע. אתה צדיק גדול") לבוא לבית הכנסת – אני מבינה איך מגיל ינקות אתם מחדירים להם אותנו כחוטאים או תינוקות שנישבו. ושוב: אין טעם להגיד שהערוצים לא שווים האזנה וכיו"ב. אני שומעת את הילדים האלה וזה אומר לא מעט, לפחות לגבי חלק מהציבור החרדי. אתם יכולים לצעוק מפה ועד מחרתיים על שינוי ולפיד וההסתה שלהם נגד החרדים אבל אני יכולה להבטיח לך שבתכנית הלימודים של כיתה ג' לא מופיעים אצלנו החרדים כפרזיטים ומשתמטים.

saar7650

New member
אור בת

תראי לי הלכה אחת האומרת שרעך זה לא חילוני... לא פרשנות של חרדי ברחוב, אלא הלכה- מקור לדברים הללו. (אגב- אין קשר לדיני אפיקורס כיוון שדיני אפיקורס לא נוגעים להיום). "כשאני שומעת שם ילד בן 8 מדבר על זה שהוא ניסה לעשות מצווה ולשכנע חבר חוטא שלו לא לחטוא בשבת ובמקום ללכת לים בשבת (הרב המקשיב: "לים בשבת ? אוי ויי אוי ויי שלא נדע. אתה צדיק גדול") לבוא לבית הכנסת – אני מבינה איך מגיל ינקות אתם מחדירים להם אותנו כחוטאים או תינוקות שנישבו." אבל את כן עוברת על מצוות התורה. ואת כן מחללת שבת וכיו"ב. ואנחנו כאנשים מאמינים- מאוד כואבים את זה. ובכלל, מה רע בלומר ולהציע לאנשים לבוא ולקיים מצוות? האם את קוראת לדברים הללו הסתה? איזו הסתה את רואה פה?!

א ו ר בת

New member
אתה עושה

בדיוק את מה שחשבתי שתעשה: "ואין אפילו טעם שתבוא ותגיד לי, אם זה מה שאתה מתכוון לעשות, שזה לא כך ולא הבנתי או הם לא הבינו. העובדה היא שנתקלתי בחרדים – לא אחד, לא שניים ולא שלושה – שמפרשים את זה כך." החרדים מהרחוב האלה חיים פה בינינו. הם מדברים בשפה יפה, גולשים באינטרנט – וחושבים (חלקם, כאמור) שאני לא נכללת ב"רעך". וזה שאתה אומר שדיני אפיקורס לא חלים היום – זו דעתך ואולי דעת רבך ואולי דעת עוד רבנים. הבאתי בעבר מובאות שזה לא מקובל על כולם. יש לי גם כאלה שבהחלט חולקות על היותי "רעך". אלו לא פסקי הלכה אולי אבל אלו דעות של רבנים שבהחלט אינם החלטיים בעניין ועובדה שיש לא מעט חרדים שחושבים כך. אני לא רוצה להיכנס להתפלפלויות כי כמו שכתבתי זה לא מה שחשוב ולא נצא מזה אבל אתן לך כמה אימרות שנויות במחלוקת. למשל: "ואם עושה מעשה עמך אתה אוהבו ואם לא אי אתה אוהבו". למשל: "ודווקא שהוא רעך בתורה ובמצוות אבל אדם רשע שאינו מקבל תוכחה מצווה לשנאתו". לגבי הילד בן ה 8 – התכוונתי להגיד שהאפקט של הגירסא דינקותא הזו חזק מכל לפיד ודומיו. ילד בן 4 רואה את כל החילונים כחוטאים ועבריינים. ומבחינתם אנחנו באמת חוטאים. בגלל זה כתבתי " אולי לא תמיד הדעה עליהם אלא יותר ההבנה שאף פעם לא נבין ולא נוכל באמת לחיות ביחד".

פלסטיק

New member
כתבת את מה שאתה יודע על חילונים ../images/Emo8.gif

השאלה שנשאלה היא בעצם כמה החילונים יודעים על החרדים, כמה נשען על מקורות מידע (ואיכות המקורות) וכמה מגיע מדעות קדומות. התגובה שלך בעצם מראה את הדעה הקדומה שלך על החילונים. לפני שהם ענו אתה כבר "יודע".

פלסטיק

New member
גם וגם וגם

קודם כל לא הייתי אומר שאני מכיר את החברה החרדית, בטח לא את כל סוגיה וגווניה הידע שלי מגיע מהתקשורת, תקשורת חרדית ותקשורת חילונית מהיכרות אישית יש לי ידידים חרדים, ידידים שהיו בעברם חרדים וגרתי בעבר באיזור עם הרבה שכנים חרדים מספרות. סתם סיפורת ("ספרות יפה") ומקריאת גילויי דעת ופסקי הלכה חרדיים וגם מדיונים כמו בפורום הזה.

Marinka78

New member
אני לא מכירה מספיק, מודה

את רוב הידע שלי על החברה החרדית קיבלתי מתקשורת (כמו הגיגיו של רב עובדיה), ספרים (יוכי ברנדס, מ-ע-ו-ל-ה!) ולימודים. פשוט במסגרת התואר בתעשיה וניהול, לומדים גם על מגזרים שונים, מנקודת ראותו של משווק. וקצת מהפורום. אשמח להמשיך להכיר אתכם.

למעלה