לאחרונה ? כבר הרבה זמן
שאני כמעט ולא מגלה דברים חדשים. את כל הדיונים האלה כבר טחנתי לעייפה. אבל למשל, דוגמא קטנה אחת : שכל הדברים הכאילו כל כך יפים ביהדות בסגנון ואהבת לרעך כמוך, הילכות לשון הרע ודומיהם לא חלים, לדעת חרדים רבים, עלי. רעך זה לא אני – זה רעך לתורה ולמצוות. כך גם הילכות לשון הרע. ויותר מזה – לשון הרע על שכמותי זו מצווה ואם אפשר בדרך להמציא כמה דברים זה גם הולך. ואין אפילו טעם שתבוא ותגיד לי, אם זה מה שאתה מתכוון לעשות, שזה לא כך ולא הבנתי או הם לא הבינו. העובדה היא שנתקלתי בחרדים – לא אחד, לא שניים ולא שלושה – שמפרשים את זה כך. עוד מקור הוא ערוצי ה"קודש". כשאני שומעת שם ילד בן 8 מדבר על זה שהוא ניסה לעשות מצווה ולשכנע חבר חוטא שלו לא לחטוא בשבת ובמקום ללכת לים בשבת (הרב המקשיב: "לים בשבת ? אוי ויי אוי ויי שלא נדע. אתה צדיק גדול") לבוא לבית הכנסת – אני מבינה איך מגיל ינקות אתם מחדירים להם אותנו כחוטאים או תינוקות שנישבו. ושוב: אין טעם להגיד שהערוצים לא שווים האזנה וכיו"ב. אני שומעת את הילדים האלה וזה אומר לא מעט, לפחות לגבי חלק מהציבור החרדי. אתם יכולים לצעוק מפה ועד מחרתיים על שינוי ולפיד וההסתה שלהם נגד החרדים אבל אני יכולה להבטיח לך שבתכנית הלימודים של כיתה ג' לא מופיעים אצלנו החרדים כפרזיטים ומשתמטים.