נמאס מחמאס אני מעתיק ממך...

saar7650

New member
"חלק מהאשמה לכך...

תוכלו לזקוף לחובתכם. הממסד הדתי הצליח ליצור ליהדות תדמית שמרחיקה מעליה את רוב החילונים וגורמת להם להרתע בסלידה משרשי תרבותם שלהם." לא נכון- כל ה"מאפיינים" הללו הם תוצאה של תקשורת ומפלגות מגמתיות ושקריות שהפכו את הדת והדתיים ל"שחורים משחור", "אייטולות" "חומייניסטים" וכיו"ב!!!

tamarhp

New member
שכחת

פינגווינים, מסריחים, פראזיטים, גנבים, רמאים....

גוססי

New member
כן, תמיד התקשורת אשמה

בחייך... את הסיפור הזאת תמכור למי שלא חי בארץ, אולי הוא יאמין לך (וגם זה רק אם הוא לא יודע מה זו עיתונות חפשית).

גוססי

New member
את תחליף את הנושא

האם כשעובדיה יוסף מתכנן מסיבה לחגוג את מותה של שולמית אלוני זו פיקציה של העיתונות? והחרפות והגידופים ששלח כלפי יוסי שריד הם הזיה של עיתונאי? וחוק הלפרט, החוק המטומטם, המעוות והאנטי-חברתי ביותר שנהגה בשנים האחרונות הוא ברווז עיתונאי? ומה עם ההתבטאויות המדהימות של ח"כים מש"ס נגד הומוסקסואלים, גם זו בדיה של התקשורת? והפגנות השבת האלימות שאין להן סוף בכבישי הארץ, זה משהו שחלמנו? וניפוח השרירים התדיר של ח"כ ליצמן בועדת הכספים כל אימת שהתקציבים החביבים עליו לא זרמו כיאות, גם זה שקר של התקשורת? והאיומים באלימות שהגיעו מכיוון ש"ס לפני מאסרו של דרעי, אלה לא היו ולא נבראו? והנסיונות לגרש הורי חיילים לא-יהודים, גם זו המצאה תקשורתית? הכל שקרים? הכל לא היה? הכל קונספירציה ענקית של העיתונות?

lala897

New member
אוווףף!!!

ראיתי פעם חוברת מליאה התבטאויות מפחידות של חברי כנסת, חילונים, קריקטורת שהתפרסמו בעיתונים נגד חרדים. אם רק היה לי אותה, אם רק.. הייתי מחזירה לך בחזרה כפולה ומכופלת. אוףף איך בא לי לעשות את זה..

גוססי

New member
לא רלוונטי

להזכירך, הודעתי הראשונה לתת-נושא זה פירטה את הסיבות שהביאו לכך שכל כך הרבה חילונים סולדים מהיהדות. התגובה של עידן היתה אוטומטית לגמרי: "התקשורת אשמה". הדוגמאות הנגדיות שהבאתי הוכיחו שזו האשמה חסרת יסוד וכי אין כאן שום המצאה של התקשורת. כל מה שאני מבקש הוא התייחסות רצינית לביקורתי. תשובות בסגנון "אלה שקרים של התקשורת" או "גם החילונים ככה-וככה" אינן יותר מתחיבת הראש בחול.

lala897

New member
האמת?

הודעתך הראשונה מבחינתי לא שווה תגובה. מצטערת.. בפורום הזה "חידשת" לי הרבה דברים עלי על המשפחה שלי והחברים שלי. רודפי בצע, מה עוד כתבת שם? לא זוכרת. לי יש הרגשה שמידי פעם בא לך לזרוק איזה התגרות קטנה בדתיים ולכנות אותם בכל מיני כינויים. וזה שתביא דוגמאות מכמה אנשים שבאמת ככה זה לא גורם לכך שציבור שלם וגדול מאד הוא כזה. אז שאלה לי אליך: אולי פשוט תהיה נחמד? אני מאמינה שאתה יכול.בהצלחה.

גוססי

New member
לא הזכרתי את משפחתך וחבריך...

אפילו ברמז (אלא אם כן הם ממשליכי האבנים בכבישים). דברי התייחסו לעסקנים ולמנהיגים.

ולכן אנחנו חרדים.

ב"ה אנחנו בעד הדת, אנחנו גם בעד המדינה. אבל אנחנו בעד הפרדת הדת מהמדינה!!!

א ו ר בת

New member
שכחת

שאנחנו פוגשים את המימסד הזה באופן בלתי אמצעי כשאנחנו מתחתנים וכשאנחנו מתגרשים וכשאנחנו מתים ועוד. את הפחות ממוסדים אנחנו פוגשים בצמתים וגם באינטרנט. כמו שאמר גוססי - הלו ! אנחנו מכאן !

saar7650

New member
אוקיי... הסבר לדבריי- לאורבת וגוססי

אז ככה- ראשית כל, אכן יש מעידות של חכ"ים מסוימים האמורים ליצג את המגזר החרדי והדתי, כמו שיש מעידות של חכ"ים ואישי ציבור חילוני. אכן- יש אנשים מהממסד ו-כן גם מהרבנות העוסקים בשחיתויות וכיו"ב. הבעיה היא שאת אלה התקשורת מנפחת, ועל אלה התקשורת מטפטפת לאנשים. לכן טענתי כי התקשורת אשמה בהרבה דברים כאן. היא פשוט "מלבה" את היצרים ואת השינאה ע"י כתבות שקריות, מגמתיות ומסולפות. לא באתי להגיד שהחרדים זכאים ונקיים מכל אשמה! לא טענתי כך מעולם! כולנו בני אדם, כולנו מועדים, אך המעידות הללו לא מייצגות את המגזר הדתי חרדי. ואף לא את הממסד הדתי, שרק מעד. אם כבר דיבר גוססי על דרעי וכיו"ב, רציתי להזכיר עוד ניסיון של מניפולציה תקשורתית (כרגע אין לי את הקישור לכך, אך אשתדל לחפש): בהפגנת חצי מליון החרדים מול ה-50,000 איש שהפגינו בעד ונגד בג"ץ היה ניסיון עלוב ביותר של התקשורת ליצור בלאגן ותסיסה במחנה החרדי כדי להראות עד כמה הוא אלים. שבוע שבועים לפני ההפגנה כותרות העיתונות עסקו בעיקר בפחד מפני אלימות חרדית בהפגנה! בפחד שחרדים יקומו וירדפו חילונים. הפגנת ההמון הייתה שקטה לחלוטין! אך מה... לא היה נוח לתקשורת שההפגנה כ"כ שקטה. ומה החליטו חכמי החלם שלנו?! שלחו זוג חילונים (האישה לא התלבשה בצניעות יתר...) וביקשו מהם לעבור בין ההמונים כדי ליצור או "לתפוס על חם" איזה חרדי "שואג" צועק או מכה את בני הזוג... אך מה רבה הייתה אכזבת התקשורת כששום חרדי לא פצה פה, ובני הזוג עברו בשלום את החרדים "הבריונים והמפחידים"... מה דעתכם על כך?! האין זו תקשורת מגמתית, מסלפת שמנסה ליצור מהומה על לא מאומה?!

tamarhp

New member
זה מזכיר לי...

אני טיפוס של ציטוטים, בעיקר מספרים. חצי מהחיים שלי זה רק לבדוק מאיפה מוכר לי משפט מסויים, או למצוא קטע מסויים בספר כלשהו. אני האנציקלופדיה המהלכת של הבית.. לא יכולתי לקרוא את השירשור הזה בלי להיזכר בקטע מתוך הספר סיכון מחושב של מ.ארבל (הבנאדם הזה גאווווווווןןןןן!!!): (עזרא הוא חרדי, וחברו יוס הוא חילוני) "לא, שמעתי מספיק," ענה עזרא "זה מה שרציתי לשמוע ממך, ומה אתה יודע על החרדים?" "מעט מאד, אני מכיר את החרדים בעיקר מהטלוויזיה, הם ציבור אלים וצעקני שיודע רק דבר אחד, לסחוט את הכסף מהמדינה, אתה עזרא בסדר, אבל בטח אתה יוצא מן הכלל". עזרא נשמע מעט סרקסטי, "יוצאים מהכלל כמוני יש בארץ שש מאות אלף, אבל קומץ חמומי מוח הם בעיניך הכלל כולו... יוס, אם את הדוקטורט על העולם החרדי אתה עושה בכורסת הטלוויזיה שלך, איך תוכל לשפוט נכונה את אורי?" (מצטערת, ציטוטים משגעים אותי ולא יוצאים מהמוח...)

tamarhp

New member
חח

בעל פה (עדין) לא. בע"פ אני יודעת רק את הארי פוטר 1-4, אלבי, עלילות לוט וקטעים שונים מכל מיני ספרים.

lala897

New member
מה עם הארי פוטר 5?

יש את זה כבר באנגלית בארץ!! לחברה שלי יש את זה אני מלווה ממנה את זה!

tamarhp

New member
../images/Emo10.gif

אני לא רוצה לקרוא אותו באנגלית כי אני מפחדת שאני לא אבין הכל וזה סתם יהרוס לי כי אני אהיה שקועה במילון במקום בסיפור.

lala897

New member
אז תחכי עוד חצי שנה ואני יעביר לך

ביקורת על הספר כשאני יגמור לקרוא(אם אני אקרא אותו בסוף)

גוססי

New member
התקשורת מנפחת רק כשנוח לך?

מעניין שבכל דבריך אודות מאמרים בעיתונות המוכיחים כביכול את רמת הפשיעה הגבוהה במגזר החילוני לא הוזכר שום ניפוח... "אכן- יש אנשים מהממסד ו-כן גם מהרבנות העוסקים בשחיתויות וכיו"ב." שוב לא רלוונטי. איני מדבר על שחיתות מהסוג הפלילי, אלא על התנכרות מוחלטת של החרדיות המודרנית לכל מה שנקרא "דרך ארץ". דרך ארץ פירושה שמנהיג רוחני לא יקרא לחסידיו לחגוג את מותה של אישיות ציבורית, שח"כ לא ישתלח מעל דוכן הכנסת בציבור ההומוסקסואלים, שגם תושבים לא-יהודים יקבלו יחס אנושי במידה, שהנסיונות להשיג הטבות בתקצוב החרדים יהיו כרוכים בקצת יותר התחשבות במצב הכלכלי, שהאיומים יהיו מעט יותר מרוככים וכו'. מדוע אתה מצפה שהאזרח החילוני מהשורה יתייחס ליהדות בחיוב אם אלה המתיימרים לייצגה מתנהגים כבריונים מהסוג הגרוע ביותר?

masorti

New member
זעקת הקוזק הנגזל?

הרי מנהיגי שינוי מתנהגים כבריונים מסוג הגרוע ביותר, בלי שום טיפת דרך ארך לכל מה ששונה מהם. אני הייתי מצפה מח"כ (שהפך בינתיים לשר בכיר) לא להציע חוק שיאסור את השחיטה הכשרה במדינת היהודים. ואני הייתי מצפה ממנהיג מפלגה חשובה (שהפך בינתיים לשר בכיר) לא להצהיר שטול-כרם כבשה אותנו כאשר הוא שומע מוסיקה מזרחית. שלא לדבר על אינסוף האמירות והמעשים הפרובוקטיביים שמבצעים חברי סיעת שינוי במטרה לירוק בפרהסיה על ערכיהם של אנשים השייכים לקבוצת אוכלוסין שונה מהם. אה כן... הצהרה פומבית של שר שאכיפת החוק (.. חוק החמץ) אינה בראש מעייניו - הינה התנהגות בריונית המעודדת זלזול בחוק והפרתו בראש חוצות. והכול כמובן במטרה לפגוע ברגשותיהם של הדתיים.

למעלה