נמאס מחמאס אני מעתיק ממך...

Vdrums

New member
אני רכשתי קצת ידע על הרבנית קוק

מהטלויזיה (רק בישראל...חחחח
)

tamarhp

New member
../images/Emo6.gif

ראית את זה??
שבועות שלמים לקח לי להרגע מזה...... אני רק מקווה שאתה לא לוקח אותה כדוגמה... פחחחחחחחחחח........

ומאיפה החרדים מכירים את החילונים?

ב"ה שוב, מהתקשורת. ואל תקפצו עכשיו ותגידו החרדים חיים בתוך החילונים ומכירים אותם טוב מאוד. זה פשוט לא נכון, החרדים מושפעים בהרבה דברים מהחברה החילונית כי הם מיעוט מאוד קטן לעומתה, אבל האמת שאת כל הנתונים שיש לחרדים על חילונים הם משיגים רק מהתקשורת, החילונית והחרדית. מהתקשורת החילונית, הם מבנים שכל החילונים הם אנסים רוצחים גנבים ושודדים (כי זה בד"כ מה שמעניין אנשים ולכן זה מה שכתוב בעיתון.) ומהתקשורת החרדית שכל הזמן כותבת על שרי שינוי ומרץ, ובעצם מכלליה בצורה מרומזת (לא מפורשת) על כלל החברה החילונית.

tamarhp

New member
בלבלש, אתה מבלבל בשכל

החרדים מכירים את החילוניים רק מהתקשורת? איזה שטויות!! החילונים הם הרוב במדינה, והם לא מסתגרים בשכונות בודדות. כל חרדי רואה חילוניים בכל מקום שהוא הולך, גם אם הוא לא רוצה. כל החיים שלהם הם גדלים בסביבה עם חילוניים - מהרופא עד נהג האוטובוס. מה אתה מקשקש? ואף אחד לא חושב "שכל החילונים הם אנסים רוצחים גנבים ושודדים". אולי חוץ ממך.

חבל שאת ישר כועסת.

ב"ה כעס כזכור לך, לא מומלץ ע"י חז"ל... ב' זה שכל החרדים רואים את החילונים כל הזמן זה לא אומר שהם באמת מכירים אותם, נכון הם מכירים אותם חיצונית הרבה יותר טוב, כי אף חילוני לא ראה כלכך הרבה חרדים עד כדי כך שהוא יבדיל בין ליטאי לחסיד לדוגמא. אבל על דיעות של חילונים מאיפה החרדים שמעו? הם התחילו לדבר איתם ברחוב? את יכולה להיות בטוחה שלא... חבל שאת אוהבת לעוות דברים של אחרים, ומרגישים שזה מתוך כעס בלתי נשלט. אני מרשה לך לקרוא שוב את הודעתי ולראות שלא כתבתי שכל החילונים הם רוצחים או אנסים ולא כתבתי שכך כל החרדים חושבים אלא כתבתי שזה מה שהעיתונים מפרסמים זה מה שתהקשורת מפרסמת ולכן מה שחרדי יודע על חילוני חוץ מהמראה החצוני שלו (שאותו הוא מכיר מהמכלות עד האוטובוס) זה מה שהוא שומע בתקשורת. או בהרצאות של רבנים, ומשמיעה אישית שלי (גם מרבנים ליטאים) לא ממש מחמיאים שם לחברה החילונית.

tamarhp

New member
תראה

הרבה מהחילונים אוהבים לקנטר את החרדים בשאלות, או סתם להתעניין. זה טבעי שלפחות כמה אחוזים מהחילוניים שחרדי פוגש, ישאלו אותו שאלות או יתחילו לדבר איתו. וגם סתם ככה - חרדי הולך לקופת חולים, יוצא לו להכיר את הרופא. הוא הולך לעבודה, שלא תמיד יש שם רק דתיים, והוא מכיר את הפועלים. וכן הלאה..

כמו שאמרתי...

ב"ה הוא מכיר אותם הכרות שטחית בלבד, הכרות קצת יותר גדולה ממה שהחילוני מכיר את החרדים...

יותר ברור קצת...

ב"ה בואי נסכם את הידיעות של חילוני על חרדי ומאיפה הוא יודע אותן. הוא לא יודע כלום, חוץ מכמה משפטים של הרב עובדיה יוסף, זריקת אבנים בשבת בכביש בר אילן ועוד כמה פשעים של חרדים. ומאיפה הוא יודע את הדברים האלה? מהתקשורת שעוותה אותם והציגה אותם בצורה לא אמיתית. והחרדי מאיפה הוא מכיר את החילוני, מהרופא אמרת? מה הוא יודע מהרופא על החילונים? שהם קוראים עיתונים לא צנועים,(הוא רואה את זה כשהוא ממתין בתור) שהם שומעים שירים לועזיים ושהם מתלבשים לא צנוע. ומהאוטובוס? אותו דבר, מתלבשים לא צנוע מוסיקה לועזית או עברית ומה עוד? לא יודע. חוץ מזה אין לו שום אינפורמציה על החילונים, אינפורמציה אמיתית כמובן, לא שאיזה ננהג אוטובוס אוהב שירים מזרחיים זה לא נקרא להכיר ת'חילונים...

lala897

New member
אני מכירה חילונים אישית וגם

דתיים לאומיים וגם חסידים.. האמת, כשאני חושבת על זה אני מכירה חסידים הכי פחות- מוזר.. לא יודעת למה.

lala897

New member
ובגלל שחסידים הם בחברה שלי

הגעתי למסקנונת קטנה משלי.. אני מכירה לפי מה שיוצא לי ולא לפי התחלקות של חברות.

Vdrums

New member
ועוד דבר, כן התחלתי להכיר דברים

גם מפה וזה מעולה לדעתי. אז בקשר לספרים, אני אסכם בכך שאלה עדיין רק ספרים עם סיפורים בפנים ולא ספר היסטוריה או ז'אנר מחויב מציאות.

אז זהו שאולי הם לא כלכך בחברה שלך?

ב"ה או אולי את לא בשלהם? חשבת על זה...?

lala897

New member
תראה..

החסידים שאני מכירה (לא מכירה אישית) מאד מסוגרים - שכונות משלהם, מוסדות משלהם. חברות שלי החסידיות הם לא חסידיות אדוקות שבוער להם להמשיך את החסידות. ופשוט יוצא לי לפגוש יותר דתיים לאומיים וחילונים מאשר חסידים. לא בכוונה, ממש ממש לא.

יופי אז אנחנו אומרים את אותו הדבר..

ב"ה שכנראה למרות שגם את מגדריה את עצמך חרדית וגם החסידים מגדירים את עצמם חרדים, כנראה שבכל זאת, אתם לא חיים באותה חברה.

lala897

New member
לא יודעת- חרדים זה חברה גדולה

ובתוכה יש הרבה חברות. כבר אמרתי פעם שלדעתי החברה החרדית סגורה מידי מבפנים. אבל תסכים איתי שיש כל מיני סוגים של חרדים עם דעות והשקפות מאד שונות בהרבה דברים שהם מהותיים אבל עדין זה אותה חברה. עובדה. ומבחינתי כל מי שמגדיר עצמו שהוא חרדי הוא חרדי. לא צריך לזה קריטריונים מיוחדים.

אז בואי נגיד ככה.

ב"ה הדבר היחיד שכיום מקשר בין החרדים כולם, למשל בין חסידים לליטאים. זה שהם לא עובדים לא הולכים לצבא ונלחמים ביחד על כל התקציבים. כי להיות חרד לדבר ה' למשל יש גם בציבורים אחרים ולאוו דווקא חרדים למשל תלמידי "מרכז הרב" שמבחינת דקדוק בהלכות הם לא פחות מכל חרדי.

ז"א תני דבר אחד שמקשר דווקא

ב"ה בין כל החרדים בפרט(ושאין אותו בציבורים אחרים) וזה לא אחד מהדברים שהזכרתי.

lala897

New member
חחח אפילו לא זה.

יש חרדים שהולכים לצבא, יש חרדים שעובדים, ובקשר לתקציבים- האמת? לא מבינה בפוליטיקה וכספים.
זאת שאלה מענינת. לא יודעת. אתה כאילו בא להגיד שלמשל- אני ואתה נמצאים בחברה שונה למרות ששנינו חרדים? אולי. אבל אולי נגדיר חרדים- אנשים שלא מסכימים עם האידיאולוגיה של המזרחי. זה בתור התחלה.לא?

למעלה