נמאס מחמאס אני מעתיק ממך...

מש לא.

ב"ה יש הרבה שלא מסכימים עם האידאולוגיה של המזרחי למשל המוסלמים.. זה לא הופך אותם לחרדים נכון? אני מדבר על משהו ששיך אך ורק לחרדים, וכמו שאמרתי מקודם אלה שלושה דברים א' שרוב הציבור החרדי על כל גבווניו לא משרת בצבא ב' שרוב הציבור החרדי לא עובד (ועל זה כבר הסכמת איתי אמרת שזה טוב שרובו לא עובד) וג' שלמרות כל זאת הם נלחמים על כלצ התקציבים והקצבאות. אלה הם שלושת הדברים שמקשרים את החברה החרדית על כל גווניה. תיקון טעות שלי, רובהחרדים לא הולכים לצבא, רובהחרדים לא עובדים, עכשיו בסדר?

lala897

New member
התכוונתי ליהודים שומרי תורה ומצוות.

אבל אתה יודע מה שיהיה. אז אני בחברה שלך או לא? אני ממש במתח.

אז זה כל מה שהופך את החברה

ב"ה החרדית לחברה? שהיא מתנגדת למשהו אחר? יהודים שומרי מצוות שמתנגדים למזרחי? תסלחי לי אבל זה לא מספיק כדיי להפוך קבוצת אנשים לחברה מוגדרת. בשביל להפוך קבוצה גדולה של אנשים לחברה מוגדרת צריך שיהיו לקבוצה הזאת רעיונות משותפים אידאולוגיה משותפת חיים דומים פחות או יותר וכו'. מה שבכלל רציתי להגיד מההתחלה זה שהחרדי מכיר את החילוני בדיוק כמו שהוא מכיר אותו. כלומר החרדי לא מכיר יותר טוב את החרדי מאשר החרדי את החילוני אל רק במעט יותר

לא בדיוק.

ב"ה כמעט אמרת מה שרציתי להגיד. לא שאנחנו נמצאים בחברה שונה ולמרות זאת שנינו חרדים. אלא שהחברה שלנו היא כלכך שונה ואלה בעצם שתי חברות שונות שאין שום קשר בין אחת לשניה ומשום מה הן נקראות חברה אחת, "החרדית" וכנראה זה ככה רק בגלל הסיבות שמניתי מקודם

אבל גם במרכז הרב

ב"ה שומרים תורה ומצוות לא פחות מהחרדים אז למה הם לא כלולים בתור חרדים?

lala897

New member
יש משהו טיפה שונה בין מרכז הרב

לחרדים. משהו עם הקדשת החים לתורה, נראה לי. אולי אני טועה. בלבלת אותי
באופן כללי רציתי להגיד שאני אישית לא מבינה את ההתפלספות חרדים לא חרדים העיקר ש:א. שומרים תורה ומצוות. ב. שאני יודעת את דרכי בחיים מה אני רוצה לעשות איתם.מה האידיאולוגיה שלי.זהו מבחינתי.

אז זהו שלא.

ב"ה הם מקדישים את חייהם לתורה בדיוק כמו החרדים. ואני חוזר שוב על מה שאני אומר, כל מה שהופך את החרדים לחברה אחת זה שרובם אינם משרתים בצבא שרובם אינם עובדים ושרובם נלחמים על התקציבים ביחד.

lala897

New member
אה שאלתי מה ההבדל בין חרדים למרכז

ואמרו לי שמרכז רואים את המדינה כדבר קדוש והחרדים לא.

tamarhp

New member
דיייייייי

למה צתריך סטיגמות?? אני חייבת לחיות עם "תואר"?? שכל אחד יחיה בדרך שלו!! למה צריך להדביק שמות??? אני חיה ככה מאז שנולדתי - בסביבה שלי אני נחשבת "דוסית", מבחינת החרדים אני נחשבת "מזרחניקית". אז מה אני? הא? אולי פשוט נוותר על כל הסיפור הזה????

lala897

New member
תמרוש!!

זה נקרא מזרחיסטית לא מזרחניקית ואת בצרה גדולה!! אין לך זהות!!
סתאאאםםםם מסכימה איתך!

masorti

New member
מזרחניקית ועוד איך...

הכינוי של בני תנועת "המזרחי" בהגייה אשכנזית הוא "מזר(ו)חניקים". רק הספרדים מכנים את הסרוגים בשם "מזרחיסטים".

lala897

New member
אה מזרוחניקים.. כן..

שכחתי שיש גם מזרוחניקים. אני אומרת- מזרחי וזהו.:)

tamarhp

New member
סיפור קטן אפשר?

כשהייתי בכיתה ד'-ה' הייתי בטכנודע (בי"ס למחוננים, הייתי שם בפעם בשבוע). בכיתה ד' הייתי הדתיה היחידה שם, ובכיתה ה' הצטרפה אלי עוד מישהי מהכיתה (שוב - כל הסביבה היא חילונית, ולכן יש הרבה יותר סיכוי שהחרדים יכירו חילוני אישית בכל תחום שהוא). יום אחד כשחיכיתי להסעה, בדיוק עברה שם המורה שלי (הייתי צריכה לחכות ליד ביה"ס, והמורה שלי בדיוק נכנסה), והיא החזירה לי מבחן בדינים (קיבלתי 99). ואז הגיעה ההסעה, ועוד הייתי עם המבחן היד. החבר'ה שם התחילו להתלהב מהמבחן (רובם בגיל שלי - כיתה ה', ואחת כיתה ו', והשאר לא התעניינו), והצענו להם - אני וחברה שלי - שנעשה להם "מבחן קצר" ביהדות. את זה אני בחיים לא אשכח... חטפתי שם טראומה לכל החיים... השאלה שאני הכי זוכרת, היתה "מה זה מצה שמורה?" ואז אחת שהיתה אז בכיתה ו' קפצה - "מצה שבּוּרָה? זה לא המצה ששוברים בשביל האפיקומן?"

גוססי

New member
מה הזעזוע הגדול?

מדובר בפרט שולי וחסר חשיבות למהותה של היהדות, ממש ענין פעוט. אפשר היה לחשוב על שאלות העוסקות בנושאים הרבה יותר מהותיים.

tamarhp

New member
אויש..

מדובר פה על גיל של כיתה ה'.. וחוצמזה שהקראתי שאלות מתוך המבחן בדינים. פשוט התפוצצנו מצחוק איך שהיא אמרה בביטחון כזה מלא על "מצה שבּורה" (שאין דבר כזה בעברית..)

saar7650

New member
ישנן שאלות הרבה יותר מהותיות

שלא זכו לתשובות מתלמידי החינוך הכללי: כמו- מה הוא שמע ישראל? ועוד שאלות רבות בנושאים בסיסיים ביהדות שאינם נלמדים בחינוך הכללי. איסלאם כן, אבל יהדות לא!

tamarhp

New member
../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

אתה פה??????

גוססי

New member
חלק מהאשמה לכך...

תוכלו לזקוף לחובתכם. הממסד הדתי הצליח ליצור ליהדות תדמית שמרחיקה מעליה את רוב החילונים וגורמת להם להרתע בסלידה משרשי תרבותם שלהם. אלה הפועלים בשם היהדות מצטיירים לעיתים קרובות כאטומי רגש, קטנוניים ורודפי בצע, והיהדות שהם משדרים היא זועפת, תוקפנית ואכזרית.

למעלה