ננגן נא את שיר אליפלט

vinney

Well-known member
הצבא זה קופת חולים, לפי החוק

וצריך לספק את כל השירותים הנדרשים לחיילים בשירות חובה. לזרוק אותם לקופה אחרת זה לא בדיוק סיפוק שירותים נדרשים, אבל אם כבר עושים את זה - אז לכל הפחות לא להאשים את האנשים האלה ב"השתמטות". הרי אפילו כל מי שמדבר פה בפורום מודה שכל מי שהקב"נים משחררים, גם אם הם לא באמת בבעיה, משוחררים כי הצבא פשוט לא רוצה להתעסק איתם. אז או שזה טוב, או שזה רע, אי אפשר להגיד שזה טוב כשזה נוח, ושזה רע כשזה לא נוח.

user4576

New member
ברור, אני פשוט אומר שלדעתי הצבא בכלל לא צריך

לעסוק ברפואה (מלבד שני יוצאי דופן, כמובן: 1.איבחון ובדיקת כשירות רפואית. 2.טיפול רפואי ראשוני בשטח בשדה הקרב). כלומר, אני מסכים לחלוטין עם מדיניות הצבא של לשחרר את כל (או רוב) מי שצריך טיפול רפואי משמעותי, זה דבר הגיוני לחלוטין לעשות - צה"ל לא צריך את האנשים הללו ואין סיבה שהוא יטפל בהם. כמובן שזה גורר גם שהם צריכים להיות שווי זכויות לחלוטין, ושהפורום הזה צריך להיסגר

לא מדברים פה רק על שחרור.

לא כל פתרון למצוקה נפשית זה שחרור. גם בבית הספר יש ילדםי עם קשיים .. אז מה מעיפים אותם? לא. מתייעצים עם יועצת, מערבים את ההורים, המורה נותתנת קצת יותר תשומת לב. בצבא אין את זה. יש שם יותר מדי אנשים קצת יותר מדי אטומים ויותר מדי מושפעים מהכח שיש להם בידיים. רבים מאנשי הצבא הם אנשים ששונאים חולשה אצל אנשים ובייחוד אצל חיילים שלהם, כך שקשה להם אפילו לראות ולזהות חייל שבמצוקה.

EmGee

New member
היית בצבא?

כי אתה נשמע כמו בור מטומטם! אני הייתי בטיפול אצל קב"ן. ואיזה פלא סיימתי שירות מלא. יש המון חיילים כמוני שהלכו לקב"ן ממניעים טהורים ולא במטרה להתחמק מבעיות. ולא, יש הרבה דברים מעבר לדכאונות שהקב"ן מטפל בהם.

תקרא שוב את ההודעות שלי חכם

במקום לקפוץ קודם תבדוק את הבנת הנקרא שלך איפה אמרתי שהקב"ן לא מטפל בחיילים. תחזור לכלוב

EmGee

New member
רשמת שהצבא מעיף את כל מי שפונה

בבקשה לסיוע נפשי, וסתרתי את זה. תוציא את האצבע מהתחת

לא גאון שלי

תקרא עוד אחורה. הדיון היה על התמיכה של הצבא בנושא של ההתאבודיות ול כל הנושא הנפשי. ומי שמעליי רשם שאי אפשר לשחרר כל חייל על דיכאון, אני השבתי לו שלא מדובר רק בשחרור אלא שצריך להתעורר גם בנושא התמיכה בחיילים ונתתי דוגמא כמו שעוזרים לילד במסגרת בית ספרית. עכשיו באמת תשתוק.

EmGee

New member
תפסיק לנסות לצאת חכם או משהו כזה כי אתה לא

תפסיק לנתח את המשפטים של עצמך ולזיין את השכל כאילו זה בגרות בספרות ואתה מקבל ציון לפי מטר רץ אמרת שטות גמורה ולא משנה מה תגיד עכשיו זה לא יתקן את הטפשות שלך.

מישהו בכלל ביקש ממך להתערב?

מאז שהפורום הזה קיים כל מה שאתה עושה זה לקפוץ על כל אחד ואם תשים לב אז אתה היחיד פה ככה

EmGee

New member
אם תשים לב הפורום נועד להלחם בהשתמטות

ולא בשביל מעודדי השתמטות להביע את דעתם. אתה מוזמן לעבור לפורום פצפיסטים.

user4576

New member
נכון,רק שאני מציע דרך שונה ממך להלחם בהשתמטות

ברגע שיבוטל גיוס החובה - בהגדרה לא תהיה השתמטות. עכשיו, אם אתה מתכוון לקפוץ ולהגיד כל מיני דברים על "במסגרת החוק הקיים וכו'" - אז אני אזכיר לך כבר עכשיו שגם אתה כבר הצעת בפורום הזה שינויים שלדעתך צריך לעשות בחוק על מנת להילחם בהשתמטות (אתה הצעת חוקים חדשים נגד משתמטים - אז באותה מידה אני מציע לשנות את החוק, זכותי). מכאן והלאה, אין לך שום זכות לבוא בטענות אלי או אל מי שמחזיק בדעה דומה לשלי על כך שאנחנו לא נמצאים בפורום הנכון או שהפורום הזה שייך לך יותר מאשר לנו או שום דבר בסגנון. יום טוב.

EmGee

New member
להקים צבא מקצועי זה לא דרך להלחם בהשתמטות

זה דרך לתת להשתמטות לנצח. על כלל אזרחי המדינה לקחת חלק פעיל בבטחון המדינה, ולהפקיר את המדינה בידי שכירי חרב מעיירות פיתוח ובני מיעוטים זה לא הפתרון. ולא במקרה רבים מהמשתמטים דוגלים בפתרון זה כדי לטשטש את הבושה (המוצדקת לחלוטין) שלהם וכי הם לא מבינים מהחיים שלהם באיך הצבא מתנהל וכמה זה דבילי לקצץ את כח האדם בצבא. אני לא מאמין שיש לוחם אחד שמאמין שצבא מקצועי זה מהלך לגיטימי.

baudrate

New member
מה זה כלל אזרחי המדינה?

האם אתה מדבר גם על בנות דתיות שמקבלות פטור אוטומטי, חרדים וערבים? אני כמעט משוכנע שתגיד שלא. אבל אולי עוד תפתיע אותי.

user4576

New member
מה שמעניין אותי זה טובת המדינה, מה שמעניין

אותך זה להרגיש שכולם נדפקים במידה שווה. צבא מקצועי: 1.יעשה את ישראל בטוחה יותר. 2.ישפר את מצב הכלכלה. 3.יהפוך את חלוקת הנטל להוגנת. 4.יפטור את בעית ההשתמטות. אבל אותך לא מעניין כל זה, מעניין אותך רק לוודא שכל אחד ואחד במדינה הזו יידפק, רק כדי שאתה לא תרגיש פראייר. "להפקיר את המדינה בידי שכירי חרב מעיירות פיתוח" - איך אתה לא מתבייש לדבר ככה על לוחמי צה"ל שמגינים על קיומך ומקריבים מעצמם כדי שאתה תוכל לשבת בבית ולכתוב כאלו דברים עליהם בפורום. פשוט בושה.

EmGee

New member
אני לא אמרתי את זה על לוחמי צהל

אמרתי את זה על כל הלוחמים בצבאות "מקצועיים" בתקווה שאנחנו לא נגיע לשם. בוא אני אשאל אותך שאלה, על חודש בלבנון עם 10% סיכוי למות. כמה שכר לוחם בצבא מקצועי צריך לקבל? לדעתי זה מסתכם בכמה מליונים בלי הגזמה ועדיין תהיה לזה הענות ממש מועטת. ואם אתה חושב שצבא של 10,000 או 50,000 לוחמים יכול להגן על מדינת ישראל בשעת משבר אתה טועה ובגדול. בשעת מלחמה כוללת ישראל זקוקה לכל מי שהיא יכולה ואין מקום לכניסה לשיקולים כלכליים או יפי נפש. אני מדבר מתוך הכרות מאוד אמיתית עם המערכת הצבאית, ומלבד סיירות ויחידות מיוחדות יש מספר זעום של יחידות עם מספיק חיילים. אתה היית בצבא? היית לוחם? יש לך מושג על מה אתה מדבר או שאתה מבלבל את המוח ע"פ מאמרים נכבדים שאנשים מאוד מפוקפקים כתבו כדי לקבל תשומת לב. או שסתם אתה מחפש דרך להלבין את ההשתמטות שלך.

user4576

New member
אתה בדיוק אמרת את זה על לוחמי צה"ל

פשוט אמרת את זה על לוחמי צה"ל אחרי שהם יקבלו משכורת - הרי האנשים "מעיירות פיתוח" שבידיהם אני כביכול רוצה "להפקיר" את המדינה הם אנשים שגם היום משרתים בצבא בתור לוחמים ההבדל הוא שאני גם רוצה לשלם להם על זה. דבר שני, בחודש בלבנון לא היה סיכוי של 10% למות, יותר כמו 0.5%, ואני לא חושב שאני זה שצריך לקבוע כמה זה שווה - מה שבטוח זה יותר מ 700 שקל בחודש. אתה טוען שכדי שבן-אדם יילך להילחם צריך לשלם לו מליונים, ומשתמש בזה כדי להצדיק את המצב הקיים שבו לא משלמים לו כלום - איפה ההיגיון? אני אומר - קודם כל תתחיל לשלם משכורת נורמאלית ללוחמים, דבר שני תתחיל להעיף מהצבא ג'ובניקים מיותרים - משם נמשיך כבר לאט לאט. אף אחד לא הציע לעשות את זה ביום אחד. דבר שלישי, תראה לי איפה אני הצעתי להקטין את מספר הלוחמים בצה"ל?? אני בשום מקום לא טענתי כזה דבר. מה שאני רוצה זה להקטין את מספר החיילים הלא-לוחמים בצה"ל, כי מהם יש הרבה יותר מידי. בנוגע לעבר הצבאי שלי - רק לפי הגיל שלך(בהנחה שהגיל שבכרטיס שלך הוא אמיתי) אני יכול להיות סמוך ובטוח שיש לי רקורד צבאי הרבה יותר רציני משלך, אז שב בשקט. ובנוגע ל"מאמרים נכבדים שאנשים מאוד מפוקפקים כתבו כדי לקבל תשומת לב" - אתה חתיכת חוצפן, אני מדבר איתך על דוחות מפורטים של ועדות רציוניות שכוללות אלופים בצה"ל, פרופסורים ושופטים שישבו במשך חודשים ולפעמים אף שנים ואתה קורא לזה "מאמרים של אנשים מאוד מפוקפקים"? חתיכת חוצפה שלא תאמן. תקרא קצת ותשכיל לפני שאתה פותח את הפה שלך על האנשים האלו.

EmGee

New member
אני חוצפן?

בוא אני אגלה לך סוד, אם היה צבא מקצועי אז אני אישית כנראה לא הייתי מתגייס. ואני לא אגזים ואגיד שרוב מי שהיה איתי בשירות היה בוחר כמוני. משמע צבא מקצועי=פחות לוחמים. אם בזה אתה לא מבין אז אתה טיפש לחלוטין. לא אמרתי כלום על לוחמי צהל ותפסיק להכניס לי דברים לפה, אמרתי דברים על מה שיקרה ללוחמי צהל במקרה והחלומות בהקיץ שלך יצאו לפועל. בפלוגה שלי נהרגו 4 אנשים ו9 נפצעו. כל זה מתוך 36 לוחמים. תעשה בעצמך את החישוב. בשאר החיל המצב לא היה שונה יותר מידי. ברור שהעלות של זה היא יותר מ700 שקל. פשוט 700 שקל זה לא המחיר שמשלמים על הפעילות הזאת, זה דמי כיס. סכום סמלי שנועד אך ורק כדי לגאות לאלמנטים בסיסיים לחיילים. לתת תגמול הולם על מה שלוחמים עושים זה לעולם לא נוכל הלרשות לעצמנו. בוא תספר לי מה העבר הצבאי שלך, אני מת לדעת. אתה מדבר הרבה וזה הרבה שטויות. מה הרקורד הצבאי שלך אומר?

user4576

New member
מעתה והלאה איבדת את זכותך לדבר על "תרומה"

מה שבעצם אתה אומר זה שלא היה לך שום רצון לתרום למדינה והסיבה היחידה שתגייסת היא כי זה חובה. אם מישהו באיזשהו שלב היה שואל אותך אם אתה רוצה להתגייס ונותן לך את האפשרות לבחור שלא - אז לא היית מתגייס. מעכשיו כדאי שלא תדבר יותר על תרומה ולא תסביר לאנשים שהם צריכים לתרום, כי אני פשוט אתן לינק להודעה הזו כדי שיראו מה אתה באמת חושב. אולי התגמול שניתן ללוחמים אף פעם לא יהיה הולם לדעתך, אבל הוא בהחלט צריך ויכול להיות גדול בהרבה מהיום, ואין שום סיבה שלא יהיה. מה שקורה היום זה בושה. אין לי צורך או רצון להתחיל לפרט פה את קורות החיים האיישים שלי, בטח לא בשביל לרצות אותך.

EmGee

New member
תפסיק עם הדגמגוגיה

למה אתה מתבייש במה שעשית בצבא? אולי כי היית כל השירות שלך בקריה? או שבכלל לא דרכת מעולם בבסיס צבאי. לי זה נשמע כמו אחד מה2. אבל תמשיך להשאר באור המסתורי עם הקריירה הנפלאה שטיפחת בצבא. ככה בטוח יתייחסו אליך ברצינות. אני מאוד מתעניין לדעת איזה רקע צבאי יש לך כדי לדעת לד'בר ברמתך. אני התגייסתי לצבא כי המדינה היתה זקוקה לי, כמה שזה ישמע לך פלצני. לא התגייסתי כדי להיות שכיר חרב. שום סכום בעולם (ואני מדבר ברמה של גאידמק) לא משתווה למה שהקרבתי. יש דברים שכסף לא יכול לקנות.

למעלה