ננגן נא את שיר אליפלט

user4576

New member
ואם המדינה עדיין זקוקה לך

אבל בנוסף לכך שהיא אומרת לך שהיא זקוקה לך גם מוכנה לשלם לך על זה 10,000 אלף שקל בחודש במקום 700, אז אתה כבר לא מסכים? אז פתאום אתה תגיד "שתלך המדינה לעזעזל"? אני לא מבין למה אתה רואה סתירה בין לעזור למדינה שזקוקה לך לבין לקבל על כך תגמול. האם העובדה שקיבלת מענק שחרור ופיקדון בסוף השירות פגעו ברצון שלך לשרת? ואם המענק שחרור והפיקדון היו גדולים פי 10, זה היה מפריע לך? אני כעיקרון לא חושף פרטים אישיים באינטרנט.

EmGee

New member
אף אחד לא ביקש לדעת מה הכרטיס אשראי שלך

יותר בכיוון של איזה חיל היית, איזה דרגה השתחררת, איזה תפקיד, בן כמה אתה. דברים טריוויאליים שלא יחשפו את זהותך כסופרמן.

user4576

New member
בוא רק נגיד

שיש לי כמה שנים טובות עליך בגיל והשתחררתי בדרגת סרן. מעבר לזה אין לי שום כוונה לפרט, בטח לא בשביל לרצות אותך. במיוחד כשברור שאתה משתמש בזה סתם בשביל להסית את הדיון - במקום לענות לטיעונים שלי אתה תוקף אותי אישית וקורא לאלופים בצה"ל, לפרופסורים ולשופטים "אנשים מאוד מפוקפקים שכתבו כמה מאמרים כדי לחפש תשומת לב".

EmGee

New member
תן לי שם של אלוף אחד בצהל

שטוען שצבא מקצועי עדיף, ואני אקח את דברי חזרה.

user4576

New member
דיל!

בשנת 2003 הגישה את מסקנותיה ועדה שבראשה עמד ראש אכ"א לשעבר אלוף (מיל') גדעון שפר: ציטוט מתוך הכתבה: "ביצוע ההמלצות עשוי להוביל למבנה חדש, שונה ומקוצץ של הצבא הסדיר. אף שאין חילוקי דעות לגבי היעילות של מהלך כזה, עד היום במערכת הביטחון העדיפו לא לבצע אותו. "צה"ל", אומר חבר בוועדה, "מגייס אלפי חיילים שהצבא לא צריך אותם, אבל לאף אחד אין אומץ לקום ולומר את הדברים. הצבא, למעשה, ממלא תפקיד שאיננו שלו, ולכן ההצעה היא שהאנשים האלה, שאינם תורמים לביטחון, יופנו למקומות שבהם אנחנו זקוקים להם. צריך אומץ לב לקום ולומר את הדברים: לא עוד צבא העם, לא עוד כור היתוך, אלא צבא מקצועי, שעניינו רק ביטחון. צריך להוריד את הנטל מהצבא. לא יכול להיות שצה"ל יישא על גבו את נטל החינוך, למשל, ויקראו לזה 'תקציב ביטחון'. היום, חיילים רבים מגויסים לצה"ל בלי שום קשר לביטחון. אפשר לצמצם את הצבא באופן משמעותי"." גם בכל הועדות הקודמות שהזכרתי (מרידור, בן-בסט, ברודט) היו חברים גם אלופים (אני מבין שפרופסורים ושופטים מבחינתך הם עדיין "אנשים מפוקפקים מאוד שכותבים רק בשביל תשומת לב"). האלופים הללו הם שותפים מלאים וחתומים על המלצות הועדות הנ"ל - ולכן הן נחשבות כמייצגות את דעתם. הייתי מביא לך גם את השמות שלהם, אבל העיסקה אומרת שאתה מסתפק בשם אחד, אז העדפתי לתת דווקא את הועדה שבראשה עמד אלוף.

user4576

New member
מקומות מחוץ לצבא!

לתפקידים לא צבאיים ולא ביטחוניים! אל תעוות את הכתוב. הועדה קבעה בצורה מפורשת שיש בצה"ל עודף מדאיג של כוח אדם, ושיש לגייס הרבה פחות אנשים. בנוסף, ובאופן בלתי תלוי, הם מציאים לנתב את האנשים העודפים לשירות לאומי בתפקידים מחוץ לצבא שלא קשורים אליו כלל - זו המלצה נפרדת ולא תלויה, שבין היתר מטרתה היא "להמתיק את הגלולה" ולהפוך את הרעיון ליותר קביל בציבור. אבל הם לא מתנים את השחרור של האנשים הללו מצה"ל בכך שיעשו שירות לאומי! האם אומרים שבכל מקרה לא צריך אותם בצה"ל ועדיף לשחרר אותם - ואז מציעים בנוסף גם לתת להם לעשות שירות לאומי. כלומר, הועדה רוצה להוציא את האנשים הללו מצה"ל גם אם הם לא יעשו שירות לאומי אחר-כך, פשוט במטרה שהם לא יהיו בצה"ל, יכבידו עליו ויהוו בזבזו - מה לעשות איתם במקום (אם לשלוח אותם לשירות לאומי או לתת להם ללכת לעבוד וללמוד - זה כבר דיון נפרד לגמרי ובלתי תלוי).

respecta1

New member
נראה שאתה לקחת מה שמתאים לך

גופים אחרים.. אתה זה שמתחיל לעוות פה את מה שהם כתבו.. אותי לא מעניין אם צה"ל צריכים (והם צריכים) שילכו לצה"ל אם צה"ל לא צריכים שילכו לשירות לאומי זה לא משנה..

user4576

New member
אבל צה"ל לא צריכים.

ראש אכ"א לשעבר אומר לך את זה באופן מפורש: בצבא יש הרבה יותר מידי חיילים! מה לא ברור? ובטח שזה משנה, על זה כל הויכוח.

user4576

New member
שכחתי את הלינק לכתבה:

http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-2766855,00.html

EmGee

New member
איפה מוזכר כאן פעם אחת צבא מקצועי?

מדובר שבמקום שהצבא יעשה כל מיני פעולות, גופים אחרים יבצעו פעולות כאלה.

user4576

New member
"גופים אחרים"=גופים אזרחיים שכירים ומקצועיים

בנוסף הוועדה המליצה להפסיק את המצב בו יש גיוס חובה לכולם, ובמקום זה לגייס לצבא רק את מי שנחוץ ובנוסף לשלם שכר (ולא דמי כיס) לחיילים.

תהיה גבר! תעמוד במילה שלך!

אם תעמוד במילה שלך תצא גבר! זו לא בושה לטעות... כולנו טועים המון פעמים. החוכמה היא לתקן את עצמך לאחר שהסתברה לך הטעות...

EmGee

New member
אין לי בעיה לעמוד במילה שלי

אבל הוצאת משהו מהקשרו: יש צבא מקצועי - צבא שכל האנשים הם שכירים ומקבלים שכר מכובד. כביכול כולם שם בקבע מהיום הראשון. ויש צבא מקצועי - צבא טוב. צבא שממוקצע בדברים שלו. הועעדה התכוונה להגדרה השניה, ואנחנו (או לפחות אני אבל אני חושב שגם אתה) התכוונו להגדרה הראשונה. אני ממש מקווה שלפחות בזה תסכים איתי.

למעלה