נניח שיש לי רעיון לסטארט-אפ עם פוטנציאל להרוויח מיליארדים

משורה

Member
אבל הפיתוח לא פשוט בכלל ודורש מגוון כישורים שאין לי. אפילו הפקה של גרסת דמו גדולה עלי.
מה לעשות?
לשבת וללמוד מה שצריך עד שאצליח לפתח משהו מינימלי? יכול לקחת חודשים ושנים.
לחפש משקיעים או שותפים? אין לי מושג איפה ואיך לחפש.
משהו אחר?
הצעות וטיפים יתקבלו בברכה. |תודה|

choo

Active member
כפי הנראה אין לך "רעיון לסטארטאפ שיכול להרויח מיליארדים" אם אין לך מושג מה לעשות עם זה.

קלייטון.ש

Well-known member
אבל הפיתוח לא פשוט בכלל ודורש מגוון כישורים שאין לי. אפילו הפקה של גרסת דמו גדולה עלי.
מה לעשות?
לשבת וללמוד מה שצריך עד שאצליח לפתח משהו מינימלי? יכול לקחת חודשים ושנים.
לחפש משקיעים או שותפים? אין לי מושג איפה ואיך לחפש.
משהו אחר?
הצעות וטיפים יתקבלו בברכה. |תודה|
יש אתרי מימון המונים אם כי תצטרך איזו השקעה בהכנת מצגת משכנעת. אבל את זה תצטרך מול כל משקיע.

משורה

Member
יש אתרי מימון המונים אם כי תצטרך איזו השקעה בהכנת מצגת משכנעת. אבל את זה תצטרך מול כל משקיע.

כיוון מעניין. תודה.
מצגת קל לעשות. הבעיה היא בחשיפת הרעיון לציבור הרחב.
מה אם מישהו יותר מנוסה או עם יותר משאבים יחליט לפתח בעצמו את המוצר בלי לשתף אותי? :confused:

קלייטון.ש

Well-known member
כיוון מעניין. תודה.
מצגת קל לעשות. הבעיה היא בחשיפת הרעיון לציבור הרחב.
מה אם מישהו יותר מנוסה או עם יותר משאבים יחליט לפתח בעצמו את המוצר בלי לשתף אותי? :confused:
בשביל זה אותו מישהו צריך להאמין ברעיון שלך כמוך, וזה בדרך כלל לא קורה.
מעבר לכך הרי הציבור הרחב ייחשף למוצר שלך בכל מקרה, אחרי שהוא יצא לשוק, ואז בעלי היותר משאבים יעתיקו אותו וישווקו אותו יותר בזול ממך.
אין דרך להגן על רעיון בלבד. אתה יכול להגן רק על המימוש המעשי וגם לא תמיד ולא באופן מלא. אלה החיים.

משורה

Member
בשביל זה אותו מישהו צריך להאמין ברעיון שלך כמוך, וזה בדרך כלל לא קורה.
מעבר לכך הרי הציבור הרחב ייחשף למוצר שלך בכל מקרה, אחרי שהוא יצא לשוק, ואז בעלי היותר משאבים יעתיקו אותו וישווקו אותו יותר בזול ממך.
אין דרך להגן על רעיון בלבד. אתה יכול להגן רק על המימוש המעשי וגם לא תמיד ולא באופן מלא. אלה החיים.

נכון שאי אפשר להגן על רעיון. אבל אם הפיתוח דורש כמה שנים בכל זאת יש יתרון משמעותי למי שנכנס ראשון לשוק. לכן הלחץ שלי שמישהו אחר יעקוף אותי בסיבוב.
בכל אופן תודה על העזרה. |פרח|

קלייטון.ש

Well-known member
נכון שאי אפשר להגן על רעיון. אבל אם הפיתוח דורש כמה שנים בכל זאת יש יתרון משמעותי למי שנכנס ראשון לשוק. לכן הלחץ שלי שמישהו אחר יעקוף אותי בסיבוב.
בכל אופן תודה על העזרה. |פרח|
אם אתה צריך לגייס כספים אין לך ברירה אלא לגלות למשקיעים במה הם משקיעים. אם אתה לא רוצה לגלות האפשרות היחידה היא לממן מכיסך את הפיתוח והפעילות בכלל של המיזם.

משורה

Member
אם אתה צריך לגייס כספים אין לך ברירה אלא לגלות למשקיעים במה הם משקיעים. אם אתה לא רוצה לגלות האפשרות היחידה היא לממן מכיסך את הפיתוח והפעילות בכלל של המיזם.

ברור. אבל משקיעים אפשר להחתים על NDA. בגיוס המונים אין אופציה כזאת.

קלייטון.ש

Well-known member
ברור. אבל משקיעים אפשר להחתים על NDA. בגיוס המונים אין אופציה כזאת.
אף אחד לא יחתום לך, והסיבה לא רק שאתה העני המתדפק בשער עם רעיון בלבד, אלא מבחינת המשקיע אין לו סיבה לחתום לך על מסמך שנותן לך כוח ופוגע באפשרויות שלו. אם היום הוא חותם לך על NDA ולא יוצאת לפועל עסקה ביניכם, ומחר מופיע יזם אחר עם אותו רעיון, שהגיע אליו באופן עצמאי, המשקיע לכאורה מוגבל באפשרות שלו לעבוד עם היזם האחר.

Nuke1985

Active member
חיפוש של עשר שניות ומצאתי את הקבוצה הזאת בפייסבוק, אני מניח שתוכל למצוא "קהילות של עניין " דומות אם תחפש עוד (בטח בחול אם אתה מוכן לזה).

אתה ייכול לרשום פטנט אם זה רלוונטי, זה תהליך יחסית פשוט שייכול להגן עליך לתקופה יחסית ארוכה (20 שנה בארה"ב אם אני לא טועה).

משורה

Member
אף אחד לא יחתום לך, והסיבה לא רק שאתה העני המתדפק בשער עם רעיון בלבד, אלא מבחינת המשקיע אין לו סיבה לחתום לך על מסמך שנותן לך כוח ופוגע באפשרויות שלו. אם היום הוא חותם לך על NDA ולא יוצאת לפועל עסקה ביניכם, ומחר מופיע יזם אחר עם אותו רעיון, שהגיע אליו באופן עצמאי, המשקיע לכאורה מוגבל באפשרות שלו לעבוד עם היזם האחר.

באמת כך זה עובד? אז איך יזם יכול לדעת שמשקיע פוטנציאלי לא יגנוב לו את הרעיון?

משורה

Member
חיפוש של עשר שניות ומצאתי את הקבוצה הזאת בפייסבוק, אני מניח שתוכל למצוא "קהילות של עניין " דומות אם תחפש עוד (בטח בחול אם אתה מוכן לזה).

אתה ייכול לרשום פטנט אם זה רלוונטי, זה תהליך יחסית פשוט שייכול להגן עליך לתקופה יחסית ארוכה (20 שנה בארה"ב אם אני לא טועה).

לא פתחתי לעצמי פרופיל בפייסבוק ובאופן כללי הפלטפורמה הזאת מרתיעה אותי. אבל אולי יש פה סיבה טובה להתגבר על הרתיעה. אחשוב על זה. תודה.
לצערי לא נראה לי שניתן לרשום את הרעיון כפטנט.

קלייטון.ש

Well-known member
המשקיע לא יגנוב את הרעיון כי משקיעים עוסקים בהשקעה ולא בפיתוח. העיסוק שלהם הוא להתחבר ליזמים עם רעיון ויכולת ביצוע, לתת להם כסף, ולקצור רווחים במקרה של הצלחה. העיסוק שלהם אינו להשתמש בכסף שלהם בשביל ליזום ולפתח בעצמם. רעיון הוא חסר ערך בפני עצמו. הערך הוא ביכולת של יזם להביא את הרעיון למימוש. זו לא יכולת של אנשי כספים, או בכל אופן לא תחום שמעניין אותם. אותם מעניין לעבוד עם הכסף שלהם, להשקיע אותו באפיקי השקעה נושאי תשואה, כאשר כמה שהתשואה הצפויה יותר גבוהה ככה יותר טוב. זה מה שהם עושים בחיים. לא לגנוב רעיונות.

user32

Well-known member
מנהל
קליטון כתב נכון. משקיעים לא יגנבו לך את הרעיון בדיוק כמו שהבנקאי לא יגנוב לך את הדירה שמצאת במחיר מציאה כשבאת לבקש משכנתא. כל אחד עושה את העבודה שלו. משקיעים רואים כמה מאות מיזמים בשנה ומשקיעים בבודדים. אם הם יחתמו לכל אחד על NDA, תוך שבועיים אפשר לסגור את קרן ההשקעות כי לא יישאר תחום שהם לא התחייבו למישהו על אי תחרות.
אני גם חבר בקבוצת פייסבוק המדוברת, יזם בעצמי ועובד עם סטארטאפיסטים רבים אז אני יכול להציע לך: לזנוח את כל ההתעסקות בהגנה על הרעיון, להתמקד בגיוס שותפים רציניים שיכולים להרים את המיזם. אלא אם כן זה רעיון עם טכנולוגיה פורצת דרך (תרופה לסרטן, סוללה שמטעינה את עצמה, רכב שנוסע על אוויר), ואז יש משמעות לרישום פטנט, במקרה הנפוץ זה יהיה בזבוז אדיר של זמן וכסף. הרעיון הוא לא מה שחשוב. הביצוע והתזמון זה מה שקובע.

Zadig

Well-known member
לרוב רעיונות גדולים נגנבים כי הם גדולים מידי. כל גנב לוקח פיסה והופך אותה לחצר מלכות. ככה יש וינדוס, ככה יש וורד, אף אחד לא זוכר את הגופות...
לרוב רעיון קטן אם מצליח, משמע שניחן בגאונות הפשטות, קרי שולט על המרחב. כמו C למשל.
תנסה לפרק את הרעיון שלך לחלקים. תקדיש חשיבה לכל חלק בנפרד. תוכל להעריך במה להתמקד, שתעניק לו חיים. אם אתה לא "חי" את הרעיון, זה בילתי אפשרי. לחלום יש לך את כל החיים...

נערך לאחרונה ב:

משורה

Member
לרוב רעיונות גדולים נגנבים כי הם גדולים מידי. כל גנב לוקח פיסה והופך אותה לחצר מלכות. ככה יש וינדוס, ככה יש וורד, אף אחד לא זוכר את הגופות...
לרוב רעיון קטן אם מצליח, משמע שניחן בגאונות הפשטות, קרי שולט על המרחב. כמו C למשל.
תנסה לפרק את הרעיון שלך לחלקים. תקדיש חשיבה לכל חלק בנפרד. תוכל להעריך במה להתמקד, שתעניק לו חיים. אם אתה לא "חי" את הרעיון, זה בילתי אפשרי. לחלום יש לך את כל החיים...

אז הרעיון שיש לי בדיוק הפוך: הוא מורכב מכמה חלקים שכל אחד מהם כבר מפותח מאוד בפני עצמו ואין לי שום יומרה לחדש בהם משהו. הגדולה של הרעיון היא בחיבור בין אותם חלקים להפקת ערך מוסף שכנראה אף אחד לא חשב עליו קודם.

Nuke1985

Active member

"גניבה" זה לא המושג הנכון פה, מדינות נותנות אסקלוסיביות על רעיונות בצורה של פטנטים כדי לתמרץ השקעה במחקר ופיתוח.

קח בחשבון שלפחות בישראל למיטב זיכרוני אפילו אם תחתים עובד על הסכם שאוסר תחרות (אסור לו לעבור למתחרה), בית משפט מעניק לו הגנה מסויימת והוא ייכול להשתמש בדברים שלמד אצלך אם זה חלק "מהכישורים של העובד".

כנראה שיש סיבה למה עובדים כמו משוגעים בסטארטאפ. המתחרים או מתחרים פוטנציאלים הם בעיה רצינית (וכנראה שיש להם יותר משאבי פיתוח ממך), אז זה לא מפתיע שהסטטיסטיקה אומרת שהרוב המוחלט של הסטארטאפים נכשלים.

משורה

Member
"גניבה" זה לא המושג הנכון פה, מדינות נותנות אסקלוסיביות על רעיונות בצורה של פטנטים כדי לתמרץ השקעה במחקר ופיתוח.

קח בחשבון שלפחות בישראל למיטב זיכרוני אפילו אם תחתים עובד על הסכם שאוסר תחרות (אסור לו לעבור למתחרה), בית משפט מעניק לו הגנה מסויימת והוא ייכול להשתמש בדברים שלמד אצלך אם זה חלק "מהכישורים של העובד".

כנראה שיש סיבה למה עובדים כמו משוגעים בסטארטאפ. המתחרים או מתחרים פוטנציאלים הם בעיה רצינית (וכנראה שיש להם יותר משאבי פיתוח ממך), אז זה לא מפתיע שהסטטיסטיקה אומרת שהרוב המוחלט של הסטארטאפים נכשלים.

עיקר הרעיון הוא חיבור בין כמה טכנולוגיות לצורך שימוש מסויים. לכן גם לא נראה לי שאפשר להוציא פטנט על הרעיון הזה - אין בו חידוש טכנולוגי מיוחד.
NDA נועד להגן רק על הרעיון. הוא לא ימנע (ולא אמור למנוע) משום עובד להשתמש בידע ובניסיון שלו במשרה אחרת וזה בסדר גמור מבחינתי.

נראה שאתה צודק לגבי סאטרטאפים. די מייאש.

קלייטון.ש

Well-known member
אז הרעיון שיש לי בדיוק הפוך: הוא מורכב מכמה חלקים שכל אחד מהם כבר מפותח מאוד בפני עצמו ואין לי שום יומרה לחדש בהם משהו. הגדולה של הרעיון היא בחיבור בין אותם חלקים להפקת ערך מוסף שכנראה אף אחד לא חשב עליו קודם.
המצב שיש רעיון שאף אחד לא חשב עליו קודם הוא מאד, מאד נדיר, ולא סביר שהוא נכון גם במקרה שלך. אם תסתכל מסביב תתקשה למצוא מוצרים שהם ייחודיים מבחינת הרעיון. אני לא מצליח. תראה מוצרים שיכולים להיות ייחודיים מבחינת הביצוע, או שהם הפעם הראשונה שמישהו מימש רעיון שהיה קיים כבר, אבל מבחינת הרעיון, הוא לא היה חדש בשום שלב.

אני למשל התחלתי לעבוד בימים אלה על מערכת שנראה שאין כמוה כיום. הרעיון על פניו נראה חדש למרות שמבחינת רעיון הוא פשוט, ומאחר ומדובר בתחום לוהט ברמה עולמית אפילו מוזר שאף אחד לא חשב עליו קודם. אחרי בדיקה יותר מעמיקה מסתבר שלא רק חשבו על מערכת כזו כבר - למעשה נרשמו בארה"ב פטנטים מתאימים עוד בשנות ה-90. הסבירות היא שרבים חשבו על מערכת כזו אבל מסיבות שונות החליטו לא לממש. יכול להיות שנגלה את הסיבות האלה בהמשך הדרך, ויכול להיות שדווקא אנחנו נצליח. אבל אם נצליח זה לא יהיה בגלל רעיון מבריק אלא בגלל המימוש ובעיקר כי יהיה לנו מזל.

למעלה