יש אתרי מימון המונים אם כי תצטרך איזו השקעה בהכנת מצגת משכנעת. אבל את זה תצטרך מול כל משקיע.אבל הפיתוח לא פשוט בכלל ודורש מגוון כישורים שאין לי. אפילו הפקה של גרסת דמו גדולה עלי.
מה לעשות?
לשבת וללמוד מה שצריך עד שאצליח לפתח משהו מינימלי? יכול לקחת חודשים ושנים.
לחפש משקיעים או שותפים? אין לי מושג איפה ואיך לחפש.
משהו אחר?
הצעות וטיפים יתקבלו בברכה.
יש אתרי מימון המונים אם כי תצטרך איזו השקעה בהכנת מצגת משכנעת. אבל את זה תצטרך מול כל משקיע.
בשביל זה אותו מישהו צריך להאמין ברעיון שלך כמוך, וזה בדרך כלל לא קורה.כיוון מעניין. תודה.
מצגת קל לעשות. הבעיה היא בחשיפת הרעיון לציבור הרחב.
מה אם מישהו יותר מנוסה או עם יותר משאבים יחליט לפתח בעצמו את המוצר בלי לשתף אותי?
בשביל זה אותו מישהו צריך להאמין ברעיון שלך כמוך, וזה בדרך כלל לא קורה.
מעבר לכך הרי הציבור הרחב ייחשף למוצר שלך בכל מקרה, אחרי שהוא יצא לשוק, ואז בעלי היותר משאבים יעתיקו אותו וישווקו אותו יותר בזול ממך.
אין דרך להגן על רעיון בלבד. אתה יכול להגן רק על המימוש המעשי וגם לא תמיד ולא באופן מלא. אלה החיים.
אם אתה צריך לגייס כספים אין לך ברירה אלא לגלות למשקיעים במה הם משקיעים. אם אתה לא רוצה לגלות האפשרות היחידה היא לממן מכיסך את הפיתוח והפעילות בכלל של המיזם.נכון שאי אפשר להגן על רעיון. אבל אם הפיתוח דורש כמה שנים בכל זאת יש יתרון משמעותי למי שנכנס ראשון לשוק. לכן הלחץ שלי שמישהו אחר יעקוף אותי בסיבוב.
בכל אופן תודה על העזרה.
אם אתה צריך לגייס כספים אין לך ברירה אלא לגלות למשקיעים במה הם משקיעים. אם אתה לא רוצה לגלות האפשרות היחידה היא לממן מכיסך את הפיתוח והפעילות בכלל של המיזם.
אף אחד לא יחתום לך, והסיבה לא רק שאתה העני המתדפק בשער עם רעיון בלבד, אלא מבחינת המשקיע אין לו סיבה לחתום לך על מסמך שנותן לך כוח ופוגע באפשרויות שלו. אם היום הוא חותם לך על NDA ולא יוצאת לפועל עסקה ביניכם, ומחר מופיע יזם אחר עם אותו רעיון, שהגיע אליו באופן עצמאי, המשקיע לכאורה מוגבל באפשרות שלו לעבוד עם היזם האחר.ברור. אבל משקיעים אפשר להחתים על NDA. בגיוס המונים אין אופציה כזאת.
אף אחד לא יחתום לך, והסיבה לא רק שאתה העני המתדפק בשער עם רעיון בלבד, אלא מבחינת המשקיע אין לו סיבה לחתום לך על מסמך שנותן לך כוח ופוגע באפשרויות שלו. אם היום הוא חותם לך על NDA ולא יוצאת לפועל עסקה ביניכם, ומחר מופיע יזם אחר עם אותו רעיון, שהגיע אליו באופן עצמאי, המשקיע לכאורה מוגבל באפשרות שלו לעבוד עם היזם האחר.
חיפוש של עשר שניות ומצאתי את הקבוצה הזאת בפייסבוק, אני מניח שתוכל למצוא "קהילות של עניין " דומות אם תחפש עוד (בטח בחול אם אתה מוכן לזה).
אתה ייכול לרשום פטנט אם זה רלוונטי, זה תהליך יחסית פשוט שייכול להגן עליך לתקופה יחסית ארוכה (20 שנה בארה"ב אם אני לא טועה).
המשקיע לא יגנוב את הרעיון כי משקיעים עוסקים בהשקעה ולא בפיתוח. העיסוק שלהם הוא להתחבר ליזמים עם רעיון ויכולת ביצוע, לתת להם כסף, ולקצור רווחים במקרה של הצלחה. העיסוק שלהם אינו להשתמש בכסף שלהם בשביל ליזום ולפתח בעצמם. רעיון הוא חסר ערך בפני עצמו. הערך הוא ביכולת של יזם להביא את הרעיון למימוש. זו לא יכולת של אנשי כספים, או בכל אופן לא תחום שמעניין אותם. אותם מעניין לעבוד עם הכסף שלהם, להשקיע אותו באפיקי השקעה נושאי תשואה, כאשר כמה שהתשואה הצפויה יותר גבוהה ככה יותר טוב. זה מה שהם עושים בחיים. לא לגנוב רעיונות.באמת כך זה עובד? אז איך יזם יכול לדעת שמשקיע פוטנציאלי לא יגנוב לו את הרעיון?
לרוב רעיונות גדולים נגנבים כי הם גדולים מידי. כל גנב לוקח פיסה והופך אותה לחצר מלכות. ככה יש וינדוס, ככה יש וורד, אף אחד לא זוכר את הגופות...
לרוב רעיון קטן אם מצליח, משמע שניחן בגאונות הפשטות, קרי שולט על המרחב. כמו C למשל.
תנסה לפרק את הרעיון שלך לחלקים. תקדיש חשיבה לכל חלק בנפרד. תוכל להעריך במה להתמקד, שתעניק לו חיים. אם אתה לא "חי" את הרעיון, זה בילתי אפשרי. לחלום יש לך את כל החיים...
באמת כך זה עובד? אז איך יזם יכול לדעת שמשקיע פוטנציאלי לא יגנוב לו את הרעיון?
"גניבה" זה לא המושג הנכון פה, מדינות נותנות אסקלוסיביות על רעיונות בצורה של פטנטים כדי לתמרץ השקעה במחקר ופיתוח.
קח בחשבון שלפחות בישראל למיטב זיכרוני אפילו אם תחתים עובד על הסכם שאוסר תחרות (אסור לו לעבור למתחרה), בית משפט מעניק לו הגנה מסויימת והוא ייכול להשתמש בדברים שלמד אצלך אם זה חלק "מהכישורים של העובד".
כנראה שיש סיבה למה עובדים כמו משוגעים בסטארטאפ. המתחרים או מתחרים פוטנציאלים הם בעיה רצינית (וכנראה שיש להם יותר משאבי פיתוח ממך), אז זה לא מפתיע שהסטטיסטיקה אומרת שהרוב המוחלט של הסטארטאפים נכשלים.
המצב שיש רעיון שאף אחד לא חשב עליו קודם הוא מאד, מאד נדיר, ולא סביר שהוא נכון גם במקרה שלך. אם תסתכל מסביב תתקשה למצוא מוצרים שהם ייחודיים מבחינת הרעיון. אני לא מצליח. תראה מוצרים שיכולים להיות ייחודיים מבחינת הביצוע, או שהם הפעם הראשונה שמישהו מימש רעיון שהיה קיים כבר, אבל מבחינת הרעיון, הוא לא היה חדש בשום שלב.אז הרעיון שיש לי בדיוק הפוך: הוא מורכב מכמה חלקים שכל אחד מהם כבר מפותח מאוד בפני עצמו ואין לי שום יומרה לחדש בהם משהו. הגדולה של הרעיון היא בחיבור בין אותם חלקים להפקת ערך מוסף שכנראה אף אחד לא חשב עליו קודם.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.