משורה
Member
המצב שיש רעיון שאף אחד לא חשב עליו קודם הוא מאד, מאד נדיר, ולא סביר שהוא נכון גם במקרה שלך. אם תסתכל מסביב תתקשה למצוא מוצרים שהם ייחודיים מבחינת הרעיון. אני לא מצליח. תראה מוצרים שיכולים להיות ייחודיים מבחינת הביצוע, או שהם הפעם הראשונה שמישהו מימש רעיון שהיה קיים כבר, אבל מבחינת הרעיון, הוא לא היה חדש בשום שלב.
אני למשל התחלתי לעבוד בימים אלה על מערכת שנראה שאין כמוה כיום. הרעיון על פניו נראה חדש למרות שמבחינת רעיון הוא פשוט, ומאחר ומדובר בתחום לוהט ברמה עולמית אפילו מוזר שאף אחד לא חשב עליו קודם. אחרי בדיקה יותר מעמיקה מסתבר שלא רק חשבו על מערכת כזו כבר - למעשה נרשמו בארה"ב פטנטים מתאימים עוד בשנות ה-90. הסבירות היא שרבים חשבו על מערכת כזו אבל מסיבות שונות החליטו לא לממש. יכול להיות שנגלה את הסיבות האלה בהמשך הדרך, ויכול להיות שדווקא אנחנו נצליח. אבל אם נצליח זה לא יהיה בגלל רעיון מבריק אלא בגלל המימוש ובעיקר כי יהיה לנו מזל.
חיכיתי לתגובה הזאת. אפילו התפלאתי שהיא לא הגיעה קודם.
אני לא פה מאתמול ושמתי לב שלפורום הזה יש דפוס: בכל פעם שמישהו כותב שהוא עלה על משהו חדשני מסבירים לו למה זה לא יכול להיות.
אז אדגיש שוב: אין במימוש הרעיון שום סיבוך שעולם התוכנה לא נתקל בו וכבר פתר אותו. החידוש נמצא בשילוב טכנולוגיות למתן פתרון מקורי לבעיה מסויימת.
למה לא חשבו עליו קודם? אולי כי זאת בעיה שלא נהוג לקשר לתוכנה. ארכימדס צעק "אאוריקה" לא כי הוא היה הראשון להיכנס לאמבט אלא כי הוא היה הראשון לקשר בין אמבט רחצה לנפח של מוצקים. קורה. ואולי מישהו כן חשב על הרעיון שלי אבל לא ידע מאיפה לגייס את הכסף או את האנשים - כמוני.
בכל זאת משהו יצא מהתגובה שלך. לצורך הדיון חיפשתי ברשת דוגמא לרעיון מבריק ומצאתי שלל אתרים וסרטונים שמסבירים איך לממש רעיון כזה. אולי מהם תצמח לי הישועה.