נניח שיש לי רעיון לסטארט-אפ עם פוטנציאל להרוויח מיליארדים

משורה

Member
נניח שלא הבנתי. למה לחשוב שזה כי התעקשתי לא להבין?
בכל אופן קלייטון.ש ו-user32 עכשיו הבהרתם את עצמכם לגמרי. תודה וסליחה אם הרגזתי מישהו.

משורה

Member
אין סיכוי שהרעיון ייחשב חלק מהידע והניסיון של העובדים. לכן הם לא מדאיגים אותי. קודם שאגיע להעסיק אותם בכלל...
זה גם לא מוצר שמתאים כל כך לקוד פתוח. אם כי לחלק חינם תמיד אפשר. מקווה לא להגיע לשם רק כדי לעשות נה נה בננה לאיזו ענקית תוכנה... אחרי הכל צריך גם להתפרנס ממשהו והכי טוב להתפרנס ממשהו שאוהבים ומאמינים בו.
הצחקת אותי ממש עם המשפט האחרון!

מ א ו ז ן

New member
איזה כיף לקבל תגובה מפרגנת. בהחלט אשקול את הצעדים שהצעת אף שלא כולם רלוונטיים לי (הפטנט נראה לי עניין אבוד). גם למצוא מישהו אמין עם ניסיון מתאים זה חתיכת אתגר... רעיונות איפה לחפש אותו? אני מתחום טכנולוגי אחר בכלל והקשרים שיש לי לא מתאימים.
תודה רבה!
אולי הקשרים שלך לא מתאימים (ואולי כן, אם לא תשאל לא תדע), אז מה עם קשרים של קשרים? מה עם לנסות להגיע למישהו שיש לו ידע לגבי אחד החלקים שהרעיון שלך מחבר ביניהם ולשאול "איך אני גורם לחלק הזה לעשות ככה?", בלי לחשוף את הרעיון כולו מראש? אתה צריך להפשיל שרוולים, לכתת רגליים ולנסות.

גם בעניין הפטנט - אם לא תנסה לא תדע. וגם אם אי אפשר לרשום פטנט, אולי זה ילמד אותך משהו, או יגבש חלק מהרעיון למשהו יותר מעשי, או ייצר לך קשרים שלא היו לך מראש.

זה נשמע כאילו אתה יודע מראש את כל הסיבות למה לא. אתה צריך לייצר את הסיבות למה כן. זו בעיניי המהות של יזמות.

Darklos

New member
את "הפוסט של למונייד" לא כתב מישהו ששאל "איך אני מקים סטארטאפ". כתב שם אדם שאמר "אני מתחיל לעבוד (בתור עובד שכיר) בחברה ש..." - שאנשים אחרים כבר עבדו על הקמתה.

אנשים ששואלים בפורום כמו זה "איך מקימים חברה" - לא מפגינים אופי של יזמים.
כשאתה צודק אתה צודק, נברתי בהיסטוריה והנה שני הפוסטים הרלונטיים:
> מחפשים אצלינו מתכנתי מובייל (iOS/android)
> שלא תגידו שלא הצעתי לכם להצטרף..

ועדיין עם קונוטציות קשה להתכווח וזה מה שעולה לי לראש :p

משורה

Member
אולי הקשרים שלך לא מתאימים (ואולי כן, אם לא תשאל לא תדע), אז מה עם קשרים של קשרים? מה עם לנסות להגיע למישהו שיש לו ידע לגבי אחד החלקים שהרעיון שלך מחבר ביניהם ולשאול "איך אני גורם לחלק הזה לעשות ככה?", בלי לחשוף את הרעיון כולו מראש? אתה צריך להפשיל שרוולים, לכתת רגליים ולנסות.

גם בעניין הפטנט - אם לא תנסה לא תדע. וגם אם אי אפשר לרשום פטנט, אולי זה ילמד אותך משהו, או יגבש חלק מהרעיון למשהו יותר מעשי, או ייצר לך קשרים שלא היו לך מראש.

זה נשמע כאילו אתה יודע מראש את כל הסיבות למה לא. אתה צריך לייצר את הסיבות למה כן. זו בעיניי המהות של יזמות.

באמת אי אפשר לדעת. חיפשתי ברשת וגיליתי שלטוויטר יש פטנט ולפייסבוק יש פטנט ואפילו לאמזון יש. מי היה מאמין. עדיין הוצאת פטנט היא תהליך מייגע ולא זול. מה גם שפטנט במדינה אחת לא תקף במדינה אחרת. לכן הנחת העבודה שלי היתה שלא כדאי להתעסק עם זה ועדיף להתמקד בפיתוח כדי להגיע למוצר לפני כולם. אבל אולי אני טועה. אבדוק את זה שוב.
תודה על כל העצות.

BravoMan

Active member
יש כמה דברים שלא מסתדרים לי בכל מה שקראתי בשרשור הזה:

מצד אחד, אתה טוען שיש לך רעיון ששווה המון.
מצד שני:
אתה כותב שאין לך את הידע והכישורים לממש אותו בעצמך.
אתה גם כותב שאתה לא מהתחום, אז אין לך אפילו חברים שיכולים לעזור לך במימוש (כאלה שאתה בטוח בהם).
לפי השאלות שאתה שואל גם אין לך ידע ביזמות - גיוס משקיעים, הקמה וניהול חברה, שיווק מוצרים.

אז איך אתה כ"כ בטוח ש:
א) הראיון שלך ישים.
ב) אנשים באמת ירצו לשלם עבורו.

עוד סתירה היא, שמצד אחד אתה טוען שכל מה שצריך בשביל לממש את הרעיון שלך זה לחבר רכיבים קיימים, ומצד שני אתה טוען שלחברה רצינית ייקח שנתיים לפחות להעתיק את המוצר מרגע שהוא יצא לשוק.

שנתיים בתחום תוכנה זה המון!
זה לא "קל להעתקה".

אז כמה פיתוח וכמה ידע באמת צריך להשקיע במוצר שלך, ואיך הצלחת להעריך את הדרישות האלה, ללא ידע בתחום?

שלא תבין לא נכון - אני לא מזלזל ברעיון שלך.
ייתכן מאוד שהוא מקורי לחלוטין, ואף אחד לא חשב על זה קודם.
יכול להיות שהוא גם נהדר מבחינת מה שהוא ייתן לאנושות.

הבעיה היא, שגם אם שני אלה מתקיימים, זה לא אומר שאפשר להרוויח מזה כסף.
בכלכלה הקפיטליסטית כפי שהיא ממומשת היום, הטיב והשימושיות אינם מתקשרים ישירות לרווח, ולמקוריות כמעת ואין משמעות.

המקרה שאולי יעניין אותך זה ה-Newton של Apple.
הוא היה ה-PDA הראשון והמקורי, וגם המכשיר הנייד הראשון עם טכנולוגיית זיהוי כתב יד, אבל הוא הקדים את זמנו, הוא היה יקר מידי, ולבסוף הוא הפך להערת שוליים היסטורית, כאשר ה-PDA הראשון שזכה לפרסום רחב היה ה-Palm Pilot ומה שהביא רווחים ל-Apple היה בכלל נגן מוזיקה.

דבר דומה אפשר לומר גם על Symbian - רוב האנשים לא יודעים או לא זוכרים, אבל Nokia יצרה Smartphones הרבה לפני ש-Apple או Google חשבו בכלל להיכנס לשוק הטלפונים.
מכשירי Symbian עשו כל מה שאנחנו מצפים מ-Smartphone ממוצע - הריצו יישומים, יכלו לתקשר דרך האינטרנט, הכילו מצלמות, וחלקם אף הכילו מסכי מגע.

להשוואה, ה-iPhone הראשון לא תמך אפילו ב-3G, כך שלמרות שה-killer feature שלו היה שימוש באינטרנט, בתחלס זה עבד רק במקומות עם WiFi.
וזה בתקופה ש-3G כבר היה הסטנדרט, ואפילו 4G כבר התחיל להיכנס לשוק.

בקיצור - לא כל מה שנוצץ זהב...

משורה

Member
יש כמה דברים שלא מסתדרים לי בכל מה שקראתי בשרשור הזה:

מצד אחד, אתה טוען שיש לך רעיון ששווה המון.
מצד שני:
אתה כותב שאין לך את הידע והכישורים לממש אותו בעצמך.
אתה גם כותב שאתה לא מהתחום, אז אין לך אפילו חברים שיכולים לעזור לך במימוש (כאלה שאתה בטוח בהם).
לפי השאלות שאתה שואל גם אין לך ידע ביזמות - גיוס משקיעים, הקמה וניהול חברה, שיווק מוצרים.

אז איך אתה כ"כ בטוח ש:
א) הראיון שלך ישים.
ב) אנשים באמת ירצו לשלם עבורו.

עוד סתירה היא, שמצד אחד אתה טוען שכל מה שצריך בשביל לממש את הרעיון שלך זה לחבר רכיבים קיימים, ומצד שני אתה טוען שלחברה רצינית ייקח שנתיים לפחות להעתיק את המוצר מרגע שהוא יצא לשוק.

שנתיים בתחום תוכנה זה המון!
זה לא "קל להעתקה".

אז כמה פיתוח וכמה ידע באמת צריך להשקיע במוצר שלך, ואיך הצלחת להעריך את הדרישות האלה, ללא ידע בתחום?

שלא תבין לא נכון - אני לא מזלזל ברעיון שלך.
ייתכן מאוד שהוא מקורי לחלוטין, ואף אחד לא חשב על זה קודם.
יכול להיות שהוא גם נהדר מבחינת מה שהוא ייתן לאנושות.

הבעיה היא, שגם אם שני אלה מתקיימים, זה לא אומר שאפשר להרוויח מזה כסף.
בכלכלה הקפיטליסטית כפי שהיא ממומשת היום, הטיב והשימושיות אינם מתקשרים ישירות לרווח, ולמקוריות כמעת ואין משמעות.

המקרה שאולי יעניין אותך זה ה-Newton של Apple.
הוא היה ה-PDA הראשון והמקורי, וגם המכשיר הנייד הראשון עם טכנולוגיית זיהוי כתב יד, אבל הוא הקדים את זמנו, הוא היה יקר מידי, ולבסוף הוא הפך להערת שוליים היסטורית, כאשר ה-PDA הראשון שזכה לפרסום רחב היה ה-Palm Pilot ומה שהביא רווחים ל-Apple היה בכלל נגן מוזיקה.

דבר דומה אפשר לומר גם על Symbian - רוב האנשים לא יודעים או לא זוכרים, אבל Nokia יצרה Smartphones הרבה לפני ש-Apple או Google חשבו בכלל להיכנס לשוק הטלפונים.
מכשירי Symbian עשו כל מה שאנחנו מצפים מ-Smartphone ממוצע - הריצו יישומים, יכלו לתקשר דרך האינטרנט, הכילו מצלמות, וחלקם אף הכילו מסכי מגע.

להשוואה, ה-iPhone הראשון לא תמך אפילו ב-3G, כך שלמרות שה-killer feature שלו היה שימוש באינטרנט, בתחלס זה עבד רק במקומות עם WiFi.
וזה בתקופה ש-3G כבר היה הסטנדרט, ואפילו 4G כבר התחיל להיכנס לשוק.

בקיצור - לא כל מה שנוצץ זהב...

קשה לענות על כל השאלות שלך בלי להסביר מהו הרעיון ואת זה אני לא רוצה לעשות על גבי הפורום. אז פשוט תצטרך להאמין לי. או לא.
רק לדייק: כתבתי שאני לא מהתחום הטכנולוגי שדרוש לפיתוח הרעיון. אני כן מתחום טכנולוגי אחר ובנוסף עם ידע בתחום לא טכנולוגי שדרוש לפיתוח.
הרעיון לא עוסק במשהו נישתי ובטח לא מקדים את זמנו. זה מוצר שאמור לתת פתרון טכנולוגי לבעיה ישנה ונפוצה שלא נחשבת טכנולוגית והפתרונות הקיימים לה מסורבלים יקרים ומאוד חלקיים.
לפתרון הטכנולוגי יש שני היבטים. היבט אחד - למצוא את הנוסחה הנכונה לפתרון. בשביל זה צריך היכרות טובה עם התחום שבו קיימת הבעיה והבנה איך הדברים פועלים שם. זה החלק המאתגר. היבט שני - לממש את הפתרון בתוכנה. דווקא זה החלק הפחות מאתגר (למי שמתמצא בטכנולוגיות המתאימות). אבל הוא עדיין צפוי להיות ארוך כי הוא מורכב מהרבה מאוד חלקים (תחשוב למשל על סריקת הספרים של גוגל שלא חידשה הרבה מבחינה טכנולוגית אבל דרשה המון עבודה ידנית).
אולי עכשיו הרקע קצת יותר מובן. אם לא - צר לי.

Nuke1985

Active member
זה גם לא מוצר שמתאים כל כך לקוד פתוח. אם כי לחלק חינם תמיד אפשר.

יש הרבה מערכות שלא נראות משהו שמתאים לקוד פתוח ועדיין מרוויחות, בסופו של דבר אם זה משהו שאתה ייכול למכור אותו אתה ייכול להקים סביבו עסק שמבוסס על קוד פתוח, אנחנו לא בשנות התשעים וקוד פתוח זה דבר מוכר ולקוחות פוטנציאלים מבינים את היתרונות שלו (הייכולת לקסטם, לא להיות נעולים לוונדור מסויים וכו)

מקווה לא להגיע לשם רק כדי לעשות נה נה בננה לאיזו ענקית תוכנה... אחרי הכל צריך גם להתפרנס ממשהו והכי טוב להתפרנס ממשהו שאוהבים ומאמינים בו.

נתתי את הדוגמה של חברות גדולות כדי להראות איזה יתרון תחרותי נותן קוד פתוח, לא רק שאפשר להתפרנס מקוד פתוח אלא גם יש לא מעט אנשים שהתעשרו ממנו. אולי זה לא יהפוך בן אדם ללארי פייג הבא אבל הסכומים ייכולים להיות מאוד גבוהים (לדוגמה תסתכל על הקנייה של red hat או mysql , או השכר של המייסד של לינוקס).

משורה

Member
יש הרבה מערכות שלא נראות משהו שמתאים לקוד פתוח ועדיין מרוויחות, בסופו של דבר אם זה משהו שאתה ייכול למכור אותו אתה ייכול להקים סביבו עסק שמבוסס על קוד פתוח, אנחנו לא בשנות התשעים וקוד פתוח זה דבר מוכר ולקוחות פוטנציאלים מבינים את היתרונות שלו (הייכולת לקסטם, לא להיות נעולים לוונדור מסויים וכו)

נתתי את הדוגמה של חברות גדולות כדי להראות איזה יתרון תחרותי נותן קוד פתוח, לא רק שאפשר להתפרנס מקוד פתוח אלא גם יש לא מעט אנשים שהתעשרו ממנו. אולי זה לא יהפוך בן אדם ללארי פייג הבא אבל הסכומים ייכולים להיות מאוד גבוהים (לדוגמה תסתכל על הקנייה של red hat או mysql , או השכר של המייסד של לינוקס).

כלומר אפשר להתפרנס מקוד פתוח באמצעות התאמה אישית בתשלום. הבנתי נכון?
עדיין נראה לי פחות מתאים למוצר הספציפי אבל קודם שבכלל אגיע לשם.

eveik

New member
חח גדול שזכרתם את זה :)

מעבר למה שchoo רשם - הקונטקסט הוא שהחברה כבר התחילה, יזמים מאוד מנוסים, גייסה 13 מיליון דולר (על מצגת, לא זוכר למה לא רשמתי את זה, אולי זה עדיין לא היה פאבליק..) וזה רק קצה המזלג.

עוד התלבטתי טיפונת אם לרשום פוסט נוסף כשהחברה הונפקה עם לינקים לפוסטים הקודמים אבל החלטתי שזה לא באמת חשוב לי :)
האירוניה אגב שהיום אני בעצמי כבר לא בחברה ובתהליך הקמה (יותר בשלב ה ideation / מציאת שותפים) של חברה בעצמי, נראה איך זה יילך :LOL:

Nuke1985

Active member
כלומר אפשר להתפרנס מקוד פתוח באמצעות התאמה אישית בתשלום. הבנתי נכון?

יש לא מעט דרכים לממן ולא מעט פרוייקטים מצליחים שאפשר ללמוד מהם, הדף הזה , והזה ייכולים להיות נקודת התחלה טובה. עצם זה שאמרת שאתה רוצה לשנות את העולם גורם לי לחשוב שאולי תרומות ייכול להיות מודול טוב (כמו במקרה של octoprint שעומדת לתת שיחה של הנושא הזה של מימון עוד מעט).

משורה

Member
יש לא מעט דרכים לממן ולא מעט פרוייקטים מצליחים שאפשר ללמוד מהם, הדף הזה , והזה ייכולים להיות נקודת התחלה טובה. עצם זה שאמרת שאתה רוצה לשנות את העולם גורם לי לחשוב שאולי תרומות ייכול להיות מודול טוב (כמו במקרה של octoprint שעומדת לתת שיחה של הנושא הזה של מימון עוד מעט).

התחלתי לקרוא אבל ייקח לי זמן לסיים... יש שם כמה רעיונות מעניינים. תודה רבה!

משורה

Member
עכשיו אחרי שצפיתי בוידאו של OctoPrint אני תוהה לעצמי כמה כסף מגייסים ככה. בכלל מעניין לדעת כמה כסף מצליחים לגייס בשיטות השונות.
יש לך מושג? למישהו פה יש מושג?
פיתוח של שנתיים (נניח) על ידי 3 אנשים (נניח) + הוצאות מסביב יכול להגיע בקלות למיליון דולר. האם תרומות וחסויות או גיוסי המונים יכולים בכלל להגיע לסדרי גודל כאלה?

d70

Well-known member
מציע שתחפש מישהו שמכיר או יכול לייעץ לך לפחות לגבי הערכת זמן לגבי האינטגרציה אותה אתה מנסה לבצע. אם יש לך את הידע, אז כדאי לחשוב מהיכן מתחילים ולאיזה מיילסטונס אתה צריך להגיע על ציר הזמן. תנסה לקחת את הבעיה ותחלק אותה לחלקים יותר קטנים - אם ניקח נניח חצי שנה עבודה אזי נדרש לגייס 250K דולר (התבססתי על ההערכה שלך 1M דולר לשנתיים) .
מאמין שאחרי חצי שנה עבודה יהיה לך מושג לגבי הערכות הזמנים והעלויות ולשמש נקודת go- no go לגבי ההמשך.
תרומות? לא שאני מכיר - אולי למדינה יש איזושהיא תמיכה ליזמים -אבל לא הייתי בונה על זה. גיוס המונים- בתמורה למה? מה אתה מבטיח למי ששם את הכסף במיזם?
אולי תנסה לעניין מפתחים שיהיו שותפים במיזם?
אגב, כמה עולה לרשום פטנט? יש מצב שזה עולה פחות מליון דולר ולוקח פחות משנתיים לביצוע?

משורה

Member
מציע שתחפש מישהו שמכיר או יכול לייעץ לך לפחות לגבי הערכת זמן לגבי האינטגרציה אותה אתה מנסה לבצע. אם יש לך את הידע, אז כדאי לחשוב מהיכן מתחילים ולאיזה מיילסטונס אתה צריך להגיע על ציר הזמן. תנסה לקחת את הבעיה ותחלק אותה לחלקים יותר קטנים - אם ניקח נניח חצי שנה עבודה אזי נדרש לגייס 250K דולר (התבססתי על ההערכה שלך 1M דולר לשנתיים) .
מאמין שאחרי חצי שנה עבודה יהיה לך מושג לגבי הערכות הזמנים והעלויות ולשמש נקודת go- no go לגבי ההמשך.
תרומות? לא שאני מכיר - אולי למדינה יש איזושהיא תמיכה ליזמים -אבל לא הייתי בונה על זה. גיוס המונים- בתמורה למה? מה אתה מבטיח למי ששם את הכסף במיזם?
אולי תנסה לעניין מפתחים שיהיו שותפים במיזם?
אגב, כמה עולה לרשום פטנט? יש מצב שזה עולה פחות מליון דולר ולוקח פחות משנתיים לביצוע?

למצוא יועץ מוצלח נראה לי קשה לא פחות מלמצוא שותף מוצלח או משקיע (אפילו לא מוצלח)... איך מוצאים אותו? איך מוצאים את המפתחים שאפשר לעניין אותם? כמו שאמרו פה צריך מישהו שיתלהב מהרעיון ויאמין בו כמוני ויסכים לעבוד ללא תמורה במשך כמה חודשים לפחות. אין הרבה קופצים על הצעה כזאת. מעבר לעובדה שהוא צריך להיות איש מקצוע מצויין ושאנחנו צריכים להסתדר מצויין. קשה מאוד להגיע לאדם כזה אפילו דרך אתרים ייעודיים. רוב השותפויות המוצלחות מתחילות בהיכרות מראש. בדרך כלל היכרות ארוכת שנים.
בגיוס המונים דווקא קל לענות על השאלה "בתמורה למה?" - בתמורה לשימוש חינם במוצר במשך תקופה פרופורציונלית לגובה התרומה.
נושא הפטנט עולה כאן שוב ושוב. אז ערכתי חיפוש קטן. לפי האתר הזה רישום פטנט עולה בין 30K ל-100K שקלים. אמנם פחות ממיליון דולר ועדיין לא סכום שככה שולפים מהכיס.

לאחר קריאת כל העצות והרעיונות שעלו פה מסתמן שזה הכיוון: אנסה לעבוד בעצמי על המוצר במשך כמה חודשים. לא במטרה להפיק אותו לבד (הרי לא אצליח לעשות הכל) אלא במטרה להגיע להוכחת היתכנות (POC) ולמפות את המשימות שכרוכות בפיתוח. מתוך כך אפשר יהיה לגזור תוכנית פעולה ואיתה לפנות למשקיעים או לשותפים פוטנציאליים. בתקווה שעד אז אגלה איך למצוא אותם. :unsure:

eveik

New member
יועץ הוא לא בהכרח מישהו שאתה הולך לעבוד איתו לאורך כל המיזם, זה יכול להיות מישהו שאתה משלם לו שעת ייעוץ (או כמה..) ומקבל ממנו הערכה לגבי מה שאתה רוצה לעשות ואיך לגשת לזה / כמה זמן זה ייקח וכו'. מישהו מנוסה יכול לחסוך לך המון זמן ולתת לך המון הכוונה. איך למצוא? אנשים פה בפורום (ואנשים שהם מכירים) זאת אופציה אחת, ואני בטוח שאם תחפש בגוגל (או לינקדין) אנשים שמתעסקים בעולמות שאתה חושב עליהם אתה תגיע לכל מיני פרילנסרים / יועצים שישמחו לדבר איתך (בתשלום).

לגבי מישהו שיצטרף אלייך ויסכים לעבוד ללא תמורה במשך כמה חודשים - זה בדיוק ההגדרה של שותף, והתמורה היא אחזקות בחברה, אבל רוב הזמן הן לא שוות כלום. איך למצוא שותף? שאלה לא קלה, יש לך קבוצות בפייסבוק (כמו למשל https://www.facebook.com/groups/323958957681804) שמגיעים לשם לא מעט אנשים ומחפשים שותף (לרוב מגיע מישהו עיסקי שמחפש שותף טכנולוגי אבל לפעמים גם ההפך). אני מניח שתמצא גם מפגשים ב https://www.meetup.com/ בנושא, למרות שלא בטוח שהמפגשים האלו כבר חזרו.

יש כל מיני חממות כמו WeWork Labs שמספקות תמיכה וייעוץ לאנשים שיושבים שם, בגדול אתה בסך הכל משכיר שם משרד / שולחן ויש לך גישה למעטפת שלהם. יש המון סוגים של חממות, למשל https://www.joinef.com/ (הם ספציפית לא בארץ) שאתה יכול להגיע לשם בלי שותף או רעיון והם יעזרו לך למצוא שותף במהלך התוכנית שלהם, או שתגיע עם הרעיון והם יעזרו לך למצוא שותף. יש גם את התוכנית של זל שהיא דיי פופולראית והרבה נחספים לעולם היזמות דרכה לראשונה, לא בטוח אם היא זמינה לאנשים שלא לומדים שם אבל זורק לך עוד כיוון.

בהצלחה :)

משורה

Member
יועץ הוא לא בהכרח מישהו שאתה הולך לעבוד איתו לאורך כל המיזם, זה יכול להיות מישהו שאתה משלם לו שעת ייעוץ (או כמה..) ומקבל ממנו הערכה לגבי מה שאתה רוצה לעשות ואיך לגשת לזה / כמה זמן זה ייקח וכו'. מישהו מנוסה יכול לחסוך לך המון זמן ולתת לך המון הכוונה. איך למצוא? אנשים פה בפורום (ואנשים שהם מכירים) זאת אופציה אחת, ואני בטוח שאם תחפש בגוגל (או לינקדין) אנשים שמתעסקים בעולמות שאתה חושב עליהם אתה תגיע לכל מיני פרילנסרים / יועצים שישמחו לדבר איתך (בתשלום).

לגבי מישהו שיצטרף אלייך ויסכים לעבוד ללא תמורה במשך כמה חודשים - זה בדיוק ההגדרה של שותף, והתמורה היא אחזקות בחברה, אבל רוב הזמן הן לא שוות כלום. איך למצוא שותף? שאלה לא קלה, יש לך קבוצות בפייסבוק (כמו למשל https://www.facebook.com/groups/323958957681804) שמגיעים לשם לא מעט אנשים ומחפשים שותף (לרוב מגיע מישהו עיסקי שמחפש שותף טכנולוגי אבל לפעמים גם ההפך). אני מניח שתמצא גם מפגשים ב https://www.meetup.com/ בנושא, למרות שלא בטוח שהמפגשים האלו כבר חזרו.

יש כל מיני חממות כמו WeWork Labs שמספקות תמיכה וייעוץ לאנשים שיושבים שם, בגדול אתה בסך הכל משכיר שם משרד / שולחן ויש לך גישה למעטפת שלהם. יש המון סוגים של חממות, למשל https://www.joinef.com/ (הם ספציפית לא בארץ) שאתה יכול להגיע לשם בלי שותף או רעיון והם יעזרו לך למצוא שותף במהלך התוכנית שלהם, או שתגיע עם הרעיון והם יעזרו לך למצוא שותף. יש גם את התוכנית של זל שהיא דיי פופולראית והרבה נחספים לעולם היזמות דרכה לראשונה, לא בטוח אם היא זמינה לאנשים שלא לומדים שם אבל זורק לך עוד כיוון.

בהצלחה :)

הבנתי מה עושה יועץ. :) אבל אפילו בשביל אינסטלטור לא אשלוף סתם מישהו מהרשת. בטח לא יועץ לנושא קריטי. שלא לדבר על שותף.
חממה יכולה להיות רעיון טוב. אבל לא צריך להציג משהו כדי להתקבל? אם כן - יותר הגיוני שאנסה כשיהיה לי פרוטוטיפ או לפחות תוכנית יותר מגובשת.
תודה רבה!

Nuke1985

Active member
עכשיו אחרי שצפיתי בוידאו של OctoPrint

לא יודע במה צפיתה, אבל השיחה שהתייחסתי אליה אמורה להיות בספטמבר.

אני תוהה לעצמי כמה כסף מגייסים ככה. בכלל מעניין לדעת כמה כסף מצליחים לגייס בשיטות השונות.
יש לך מושג? למישהו פה יש מושג?

לרד האט היו הכנסות של 3.4 מיליארד ב2019 (כנראה שהרוב מחוזי תמיכה).

ל linux foundation היה הכנסה של 96 מיליון (למרות שזה כולל עוד פרוייקטים חוץ מלינוקס).

ל wikimedia foundation היה הכנסות של 118 מיליון (על ויקיפדיה ופרוייקטים נוספים, אנשים תורמים בגלל התוכן ולא רק בגלל התוכנה שהם מפתחים).

linux mint מפרסמים את ההכנסות שלהם.

עבור המשתמשים בpatreon אפשר לדעת את ההתפתחות של המימון על ידי אתר שנקרא graphtreon (כנראה שיש עוד אפיקי הכנסה למשתמשים בpatreon כי העלויות שלו יחסית גבוהות, אבל זה נותן לך מושג). הוא גם נותן רשימות של הפרוייקטים שממומנים הכי טוב.

בקשר לפרוייקטים של קוד פתוח דוגמאות מוצלחות הם godot (מנוע לפיתוח משחקים) ו yuzu emulator

פיתוח של שנתיים (נניח) על ידי 3 אנשים (נניח) + הוצאות מסביב יכול להגיע בקלות למיליון דולר. האם תרומות וחסויות או גיוסי המונים יכולים בכלל להגיע לסדרי גודל כאלה?

נראה לי שאתה קצת מגזים עם המיליון דולר (למרות שאי אפשר לדעת בלי לדעת מה הפרוייקט בדיוק), אבל תזכור שגם לתרומות קוד חיצוניות או אפילו פיידבקים כתוצאה מהadoption המהיר יותר יש ערך כלכלי (זה עבודה שאנשים מבצעים).

משורה

Member
לרד האט היו הכנסות של 3.4 מיליארד ב2019 (כנראה שהרוב מחוזי תמיכה).

ל linux foundation היה הכנסה של 96 מיליון (למרות שזה כולל עוד פרוייקטים חוץ מלינוקס).

ל wikimedia foundation היה הכנסות של 118 מיליון (על ויקיפדיה ופרוייקטים נוספים, אנשים תורמים בגלל התוכן ולא רק בגלל התוכנה שהם מפתחים).

הנתונים האלה מוכיחים שאחרי שכבר יש מוצר עובד עם הרבה משתמשים מרוצים אפשר להשיג תמיכה נדיבה. טוב לדעת!
(אם כי נראה לי שההכנסות של Wikimedia רחוקות מלכסות את ההוצאות האמיתיות שלה ולכן היא תלויה ותמשיך להיות תלויה בעבודה של הרבה מתנדבים.)
בכל אופן הבעיה שלי כרגע היא לא מודל עסקי אלא הוצאות פיתוח ראשוני. לצערי מיליון דולר הם לא הגזמה. לפחות לא בכיוון שאתה מתכוון אליו...

Nuke1985

Active member
(אם כי נראה לי שההכנסות של Wikimedia רחוקות מלכסות את ההוצאות האמיתיות שלה ולכן היא תלויה ותמשיך להיות תלויה בעבודה של הרבה מתנדבים.)

אתה עדיין חושב על זה במונחים של פיתוח קנייני, מי שעובד על ויקיפדיה עושה את זה מסיבות שלו, גם red hat וה linux foundation לא עושים את רוב העבודה על לינוקס, זה בא מחברות שהם סוג של "לקוחות" (אם זה אינטל שרוצה שיהיה תמיכה טובה בחומרה, או facebook שרוצה מערכת קבצים טובה יותר).

בכל אופן הבעיה שלי כרגע היא לא מודל עסקי אלא הוצאות פיתוח ראשוני.

אם תלך על מודל של קוד פתוח זה ייכול להשיג לך תרומות חיצוניות, github ייכול להשיג לך חשיפה יחסית אוטומטית, יש עוד מקומות שאפשר לפרסם את הפרוייקט של וזה ייכול לתת לך יותר חשיפה ולכן אולי יותר מפתחים.

למעלה