נניח שיש לי רעיון לסטארט-אפ עם פוטנציאל להרוויח מיליארדים

משורה

Member
אתה עדיין חושב על זה במונחים של פיתוח קנייני, מי שעובד על ויקיפדיה עושה את זה מסיבות שלו, גם red hat וה linux foundation לא עושים את רוב העבודה על לינוקס, זה בא מחברות שהם סוג של "לקוחות" (אם זה אינטל שרוצה שיהיה תמיכה טובה בחומרה, או facebook שרוצה מערכת קבצים טובה יותר).

אם תלך על מודל של קוד פתוח זה ייכול להשיג לך תרומות חיצוניות, github ייכול להשיג לך חשיפה יחסית אוטומטית, יש עוד מקומות שאפשר לפרסם את הפרוייקט של וזה ייכול לתת לך יותר חשיפה ולכן אולי יותר מפתחים.

אתה צודק - די התקבעתי על פיתוח קנייני. לא בגלל חמדנות אלא בגלל אופי המוצר: יש מוצרים שיותר מתאימים לקוד פתוח ויש מוצרים שפחות. אז זה פחות. :)
אבל אם כל ניסיונותי לגייס שותפים ומשקיעים יעלו בתוהו אולי אשקול בכל זאת את האפשרות של קוד פתוח. תודה.

choo

Active member
למצוא יועץ מוצלח נראה לי קשה לא פחות מלמצוא שותף מוצלח או משקיע (אפילו לא מוצלח)... איך מוצאים אותו? איך מוצאים את המפתחים שאפשר לעניין אותם? כמו שאמרו פה צריך מישהו שיתלהב מהרעיון ויאמין בו כמוני ויסכים לעבוד ללא תמורה במשך כמה חודשים לפחות. אין הרבה קופצים על הצעה כזאת. מעבר לעובדה שהוא צריך להיות איש מקצוע מצויין ושאנחנו צריכים להסתדר מצויין. קשה מאוד להגיע לאדם כזה אפילו דרך אתרים ייעודיים. רוב השותפויות המוצלחות מתחילות בהיכרות מראש. בדרך כלל היכרות ארוכת שנים.
בגיוס המונים דווקא קל לענות על השאלה "בתמורה למה?" - בתמורה לשימוש חינם במוצר במשך תקופה פרופורציונלית לגובה התרומה.
נושא הפטנט עולה כאן שוב ושוב. אז ערכתי חיפוש קטן. לפי האתר הזה רישום פטנט עולה בין 30K ל-100K שקלים. אמנם פחות ממיליון דולר ועדיין לא סכום שככה שולפים מהכיס.

לאחר קריאת כל העצות והרעיונות שעלו פה מסתמן שזה הכיוון: אנסה לעבוד בעצמי על המוצר במשך כמה חודשים. לא במטרה להפיק אותו לבד (הרי לא אצליח לעשות הכל) אלא במטרה להגיע להוכחת היתכנות (POC) ולמפות את המשימות שכרוכות בפיתוח. מתוך כך אפשר יהיה לגזור תוכנית פעולה ואיתה לפנות למשקיעים או לשותפים פוטנציאליים. בתקווה שעד אז אגלה איך למצוא אותם. :unsure:
הפסקה האחרונה היא הדבר ההגיוני ביותר שרשמת בשרשור עד כה. אם תהיה לך הוכחת היתכנות שאפשר להראות - אתה תישמע הרבה יותר רציני - גם לעצמך, וגם לאנשים אחרים, וזה דבר שהיכולת להגיע אליו תלויה רק בך, ולא בעוד אנשים, אם אתה באמת איש מקצוע בתחום הרלוונטי (גם אם אתה הנסיון שלך הוא בנישה אחרת). אני מדבר פה על פיתוח תוכנה. אם מדובר בפיתוח חומרה, או תחום מדעי אחר - הסיפור משתנה לגמרי.

משורה

Member
הפסקה האחרונה היא הדבר ההגיוני ביותר שרשמת בשרשור עד כה. אם תהיה לך הוכחת היתכנות שאפשר להראות - אתה תישמע הרבה יותר רציני - גם לעצמך, וגם לאנשים אחרים, וזה דבר שהיכולת להגיע אליו תלויה רק בך, ולא בעוד אנשים, אם אתה באמת איש מקצוע בתחום הרלוונטי (גם אם אתה הנסיון שלך הוא בנישה אחרת). אני מדבר פה על פיתוח תוכנה. אם מדובר בפיתוח חומרה, או תחום מדעי אחר - הסיפור משתנה לגמרי.

אם כל השרשור הזה לא התפתח אלא כדי לחלץ ממך (סוג של) מחמאה - דייני. :)

Nuke1985

Active member
אתה צודק - די התקבעתי על פיתוח קנייני. לא בגלל חמדנות אלא בגלל אופי המוצר: יש מוצרים שיותר מתאימים לקוד פתוח ויש מוצרים שפחות. אז זה פחות. :)
אבל אם כל ניסיונותי לגייס שותפים ומשקיעים יעלו בתוהו אולי אשקול בכל זאת את האפשרות של קוד פתוח. תודה.

טוב שיהיה בהצלחה, הייתי שמח אם אתה תעדכן אותנו מה קרה עם זה, יהיה נחמד לקבל קצת פיידבק ולראות אם כל הדיבורים והתחזיות פה תואמים את המציאות.

משורה

Member
טוב שיהיה בהצלחה, הייתי שמח אם אתה תעדכן אותנו מה קרה עם זה, יהיה נחמד לקבל קצת פיידבק ולראות אם כל הדיבורים והתחזיות פה תואמים את המציאות.

עד שיהיה לי איזה פידבק (אם יהיה לי איזה פידבק) יעברו כמה שנים... נקווה שאזכור. :geek:

Nuke1985

Active member
רק הקטע של מה אמרו לך משקיעים פוטנציאלים, או איך הלך לך עם למצוא שותפים ייכול להיות מעניין (אם יצא משהו מהקבוצה בפייסבוק). אם מצאת דרך למצוא שותפים שלא צויינה פה וכו (אם לא סופקה פה "התשובה הנכונה").

משורה

Member
רק הקטע של מה אמרו לך משקיעים פוטנציאלים, או איך הלך לך עם למצוא שותפים ייכול להיות מעניין (אם יצא משהו מהקבוצה בפייסבוק). אם מצאת דרך למצוא שותפים שלא צויינה פה וכו (אם לא סופקה פה "התשובה הנכונה").

אהה... אז זה מקצר את התקופה מכמה שנים לכמה חודשים. מקסימום שנה-שנתיים. :sneaky:

למעלה