נסיון לעורר את הפורום בנושא שלא קשור לטראמפ

נסיון לעורר את הפורום בנושא שלא קשור לטראמפ

רק אני לוקחת כל כך קשה את האונס בקפריסין? איך דבר כזה קורה לילדים ישראלים "טובים" שמועמדים לשרת ביחידות קרביות... חוד החנית של החברה הישראלית?

ואני יעצבן עוד יותר בשביל להעיר כאן את הפורום... מה לדעתכם החלק של ההורים של הצעירים האלה ושל מערכת החינוך הישראלית בפרשה? האם זה קשור לשר החינוך שתומך בטיפולי המרה ללהט"ב?

יאללה כל הח** על השולחן... מחכה לזבובים שיגיעו

ובנימה אומטימית זאת... איך אתם שורדים את גל החום?

placid1

New member
לא רק את.....

כבר כמה ימים שאני מסתובבת עם מועקה בלב, לא רק מהארוע בקפריסין, אלא גם האונס הקבוצתי של הילדה בת ה 11. אין לי ספק שלהורים יש חלק ניכר בארועים (אבא של ילד שאנס ילדה מוגבלת טוען להגנת בנו שהילדה רצתה את זה
), אבל גם לחברה ומתוך כך למערכת החינוך, המשפט והאכיפה יש חלק ניכר (למשל רוני דניאל שאומר ברדיו שהנאנסת מקפריסין גילתה שהבמיטה עם 12 בחורים במקום ה 2-3 שהיא רגילה להם.... או עורך דין מטעם המדינה שאומר שלנאנסת לא מגיע פיצוי כי היא במילא מפגרת ולא נעשה לה נזק נפשי..... או אנשים שחושבים שאם מישהו עומד להתגייס ליחידה קרבית או חובש כיפה וציציות זה מעיד שהוא "בן טובים" או "חוד החנית" של החברה הישראלית......).

שר החינוך הוא רק סימפטום, כמו חבורות האנסים, למה שהפך להיות מתקבל ו"נורמטיבי" בישראל 2019.

ובעניין גל החום, חם פה בטירוף ונורא לח, אבל אני גרה במקום נהדר, חמש דקות מהמים וליד בריכה אולימפית פתוחה (חינמית) אז שלוש - ארבע פעמים בשבוע אנחנו יורדים להתרענן בבריכה, כמעט כל יום בערב אני יוצאת להליכה על החוף עם חברה/בן הזוג, ואני מרגישה שאני חיה בריזורט..... השילוב של החום והלחות עושים פלאים לצמחיה, הכל צומח ופורח בקצב מטורף!
בניגוד לתל אביב, גלי החום לא שורדים יותר מכמה ימים-שבוע ותמיד יש הפוגה של סופת ברקים ורעמים מרגשת, שמקררת את האוירה עד הגל הבא

placid1

New member
אני לא מסכימה עם הדעה שהם

אונסים ומטרידים בגלל שהם רואים פורנו ומשחקים על המחשב. הסבר פשטני מדי שמתעלם מגורמים אחרים, שבעיני הרבה יותר משמעותיים.

xbuffalomen

New member
זה לא מה שכתוב במאמר ...

המאמר מציג תרבות שלמה , שמשחקי המחשב הם אחד המרכיבים בה , של מתן "הכשר" לאונס. לטעמי אונס הוא אחד הביטויים לדיכוי החלש ואינו שונה במהותו - לא בעוצמתו אלא במהותו - מכל צורת דיכוי אחרת... וכן , אני מניח שמה שניכתב עלול להצית להבה ...

placid1

New member
אני מסכימה עם כל החלק של התרבות וההכשר,

בעיקר ההתייחסות של התקשורת, מערכת האכיפה, ומערכת החינוך (הביתית והציבורית) ופחות עם הנגישות לפורנו ומשחקי מחשב.

אני חושבת שזה כישלון הפמניזם

חינכו את הנשים שהן שוות לגברים, חינכו אותן שהן חכמות כמו הגברים, שהן צריכות לרכוש מקצוע ולפרנס את עצמן ולקחת חלק שווה בפרנסת המשפחה וכלכלת הבית. אבל לא חינכו את הגברים שגם הם צריכים לטפל בילדים. מה יצא? אם הנשים שוות לגברים והן צריכות להיות בעלות מקצועות חופשיים כמו הגברים, אז הפיתרון שנשאר זה לגדל את הילד במסגרות חינוכיות. שמים את הילדים במעון מ 8 בבוקר עד 6 בערב, וכמו שכולנו ראינו בפרשות אחרות שזיעזעו אותנו בשבועות האחרונים בישראל, המצב שם רחוק מלהחיות אידיאלי. בחלק מהמעונות הילדים לא זוכים לטיפול חם ואוהב, אין פיקוח בכלל... אז מי אשם? משרד החינוך? שהם לוקחים אחריות על ילדים רק מגיל 3 ולפני זה אין מבוגר אחראי בחיים של הילד? הילד הזה, שהביאו אותו לעולם ולאף אחד אין זמן לדאוג לו... כולם עסוקים מידי, ואלה שזאת העבודה שלהם לא נמצאים בפיקוח של שום גוף אחראי או סטנדרטים מינימלים שמבקרים את איכות המוצר. אני מסכימה עם בופאלו שיש במשחקי הוידאו פוטנציאל הרסני, אבל הזרע נזרע לדעתי הרבה יותר מוקדם.

עצוב

placid1

New member
לפי ההנחה שאת מציגה כאן, ילדים של משפחות

בהן האם היא SAHM בעלי סיכוי נמוך או לא קיים להשתתף באונס או באלימות אחרת? וילדים ממשפחה יחידנית, מה איתם? אני בספק אם הנתונים תומכים בתיאוריה הזאת.... אגב, לפחות בישראל, וגם במקומות אחרים, יציאת שני ההורים לעבודה לא נובעת בד״כ בגלל אידיאולוגיה אלא בגלל צורך כלכלי.
התנועה הפמיניסטית לא אחראית לתופעת ההורים המזניחים, לתרבות שבה מתייחסים לילד כאל ״נסיך״ או ״גבר גבר״ או כשמתגלה שהנסיך השתתף באונס קבוצתי או דרס זקן עם אופניים חשמליים בנסיעה פרועה.....

אני יכולה לספר שגדלתי בבית שבו שני ההורים עבדו ורוב הילדים בשכונה (הבורגנית) גם היו מבתים שבהם שני ההורים עובדים, בילינו שעות ארוכות ברחובות ובגינות (בלי סלולרים כמובן) ולהורים שלנו לא היה שמץ של מושג איזה שטויות ודברים מסוכנים עשינו. לרגע אני לא מצטערת שלא פיקחו עלינו יותר, וגם עכשיו אני לא חושבת שנדרש יותר פיקוח על הילדים. זאת לא הבעיה, הבעיה היא, לדעתי, השינויים החברתיים שקרו וקורים (לא רק בישראל). מרוב רחמנות ואמפתיה לאכזרים, הקורבנות נשכחים ומי שיודע לתחמן, להסתדר ולעשות כסף הוא הגיבור המודרני.....

אני לא מדברת על נתונים ומחקרים אלא על ההרגשה האישית שלי

לדעתי, הכל בחיים זה עיניין של איזונים. אין בעיה עם אמהות שיוצאות לעבודה, להפך, בתור אשה עובדת שיש לה ילדה בת 20, אני חייבת להגיד שהעובדה שעבדתי הייתה אחד השעורים החשובים שנתתי לבת שלי. אבל חשוב לשמר גם את זמן האיכות עם הילדים. גם אם שני ההורים עובדים, אי אפשר לסמוך רק על מערכת החינוך שתחנך את הילד... בחרתם להביא ילדים לעולם אז צריך להקדיש לזה זמן... וזה לא רק שאלה על זמן אלא על זמן איכות, אפשר להוציא את הילד מהגן ב 6 בערב ולאכול יחד ארוחת ערב ולדבר איתו על החוויות שעברנו היום, ואפשר להוציא אותו מהגן ב 3 או לא לעבוד בכלל ולהיות צמודים לטלפון כל היום ולא לדבר עם הילד יותר ממילים ספורות.

גם אם האם היא SAHM וגם במשפחות יחידניות זה יכול לקרות, ואולי יש בזה גם מרכיב גנטי (אם זה גנטיקה ממש או אם ההורה לא קיבל מספיק תשומת לב מהוריו ולכן לא יודע איך להעביר אותה לילדיו), אבל, לדעתי, זה קורה יותר לאחרונה, כי אנשים מדברים עם הילדים שלהם פחות ונוכחים פחות בחיים של הילדים. הקשר שבופאלו הביא כאן בהחלט קשור לעיניין, לדעתי הוא לא מקור הבעיה, כי אני חושבת שהבעיה מתחילה בגיל שנה עד גיל 5, ואז הילד עוד לא אמור לשחק משחקי וידאו אלימים, אבל שם, בשנים האלה מונח היסוד והבסיס לחיים.

וכן, אני מסכימה איתך שחלק מהבעיה זה פינוק וגם התרבות שבה מתייחסים לילד כאל ״נסיך״ או ״גבר גבר״.

אני גם לא בטוחה אם זה בעיה לאומית ישראלית... דיברתי עם שני הילדים שלי על הנושא הזה היום, ילדים באותו גיל בערך, שנולדו וגדלו וחונכו בארה"ב, ושניהם חושבים שזה יכול לקרות גם כאן... גם כאן צעירים רוצחים ואונסים... אבל יש לי הרגשה, שלפחות בבית הספר שלנו, בשכונה שבה אנחנו גרים, בית הספר ניסה לתת לילדים תכנים נוספים מעבר ללימודי מתמטיקה, מדע, הסטוריה, אנגלית ושפה זרה. הם הבחלט דיברו עם הילדים על ערכים נוספים וחינכו אותם לחשוב. האנשים הצעירים שעומדים כרגע מולי, שאני מאמינה שלא יכולים לבצע דבר כזה (או לפחות רוצה להאמין) הם תוצר של מערכת חינוך שפונה אל הילד כאל בן אדם ואזרח לעתיד, ולא מלמדת אותו רק את החומר לבגרות או ל כניסה לאוניברסיטה, והורים שמצאו זמן לדבר ולהיות נוכחים בחיים של הילדים מעבר לסידורים אירגוניים כמו אוכל או שינה.

danakama10

New member
מזכיר לי קצת את הדיון על שכחת ילדים באוטו

בו פלאסיד טענה שאין כזה דבר שהורים טובים שוכחים.
את טוענת שההורים ומערכת החינוך אשמים כאשר בני נוער סורחים, בעוד שהורים שאיכפת להם (וזה כולל גם הורים שאוספים את הילד מהגן ב- 6 אך טורחים לאכול איתו יחד ארוחת ערב ולשוחח, כלומר, נטו יש להורים שעה שעתיים עם הילד באמצע השבוע) ישכילו לחנך ילדים למופת.
אין לי דיעה מוצקה בנושא, אני רק חושבת שרוב ההורים עושים הכי טוב שהם יכולים עבור הילדים שלהם, ואני חושבת שאי אפשר לצקצק באופן אוטומטי כשילדים סורחים. אני מאמינה שגם להורים הרי טובים ומסורים ששלחו את ילדם למערכת חינוך ערכית ומוצלחת, גם להם יכולים להיות ילדים שהופכים למפלצות.

JimmyGee

New member
ילדים שהופכים למפלצות?

יכול ליהיות שהילדים האלה מפלצות. אבל גם מתחיל להתבהר שזה לא בדיוק כך.

"החשוד המרכזי הסביר לחוקרים: "יש מצלמות במלון, ואפשר לראות שיצאה מן החדר לבושה עם בגדים". לדבריו, "הכרנו לפני כשבוע, הסתובבנו ביחד, שכבנו מספר פעמים, לא זוכר בדיוק כמה. באות לילה היא אמרה לי שאני יכול לצרף חבר, אבל היא רצתה לבחור מי. הבאתי את החבר הכי טוב שלי, היא סירבה ואמרה שהוא מגעיל אותה, ובחרה בחבר אחר. שנינו שכבנו איתה בהסכמה. היא משקרת, לא אנסנו אותה. יכול להיות שתוך כדי חברים אחרים פתחו את הדלת, אבל הם סגרו אותה מיד ולא היו שם".

אם זה באמת מה שקרה אז אין פה מפלצות. אולי תלונת סרק דווקא. בכל מקרה יש כנראה מספיק הוכחות לדעת מה בדיוק קרה

https://www.maariv.co.il/news/law/Article-708937

danakama10

New member
לא התייחסתי למקרה הספציפי

ואם כן אתייחס, אי אפשר לדעת מה היה עדיין, למרות שאני חייבת לציין שלא הגיוני שמדובר בתלונת סרק.
סביר שאשה רוצה לשכב עם בחור או שניים.
אבל להאמין שאשה שאינה שתויה או לוקה בנפשה רוצה לשכב עם 12 בחורים, זה כבר מאוד far fetched.
בחורים שנשמע להם הגיוני שבחורה רוצה לשכב עם 12 בחורים הם לא רחוקים ממפלצות.

JimmyGee

New member
דווקא מאוד יתכן תלונת סרק

הבחורה נראת מתחבקת בלובי עם אותו "אנס" אחרי האונס. היא שכבה איתו לפני והזמינה אותו וחבר לאורגיה. כך ששני אלה בטח לא אנסו. מה קרה אחר כך והאם עוד בחורים הצטרפו לחגיגה עדין לא ברור. היא הפסיקה לשתף פעולה עם החוקרים. יש כנראה מספיק הוכחות אז עדיף כרגע לא לשפוט לכאן או לכאן.

Ani15

New member
ג'ימי יקר

א. אף פעם אל תאמין באופן מלא למה שכתוב בעיתון. לפעמים הקשר בין מה שכתוב למציאות הוא חלש ולפעמים חזק, בדרך כלל זה לא "האמת ורק האמת" אלא ההתרשמות של הכתב.
ב. הוא שיקר (בטלפונים רבים נמצא תיעוד של הגברת בחדר עם לפחות תשעה בני תשחורת בו זמנית תוך כדי קיום יחסי מין - כנראה שלא בהסכמתה)
ג. העובדה שהיא שכבה איתו מרצונה לפני כן, או שהיא הרשתה לו להביא חבר אחד, לא מרשה לו להביא את כל החבורה לחלוק בממתק. פשוט לא.
&nbsp
זה לא תלונת סרק (אתמול שוב האריכו להם את המעצר, כך שיש לזה סיבה גם אם מעריב לא מתאר אותה) והמעשה מפלצתי גם אם הילדים האלה לא.

JimmyGee

New member
צודקת 100%

אם היא אכן נאנסה באכזריות על ידי הנערים האלה (כמו שאת מתארת), מגיע להם את האונש המקסימלי. אבל למה לא לחכות ולראות especially בגלל שכנראה יש מספיק הוכחות?

placid1

New member
נכון, גם להורים הכי משקיענים וקשובים יכול לצאת ילד

שעושה דברים מרושעים/עבריינים, אבל הורה שהילד שלו בן ה 12הגיע למצב שאנס או התעלל בילדה בת 11 עם או בלי צרכים מיוחדים, לא יגיד שהילדה ביקשה את זה או שהיא ממילא פגומה, אלא אם הוא זבל כמו הילד שלו ואז ברור שהתפוח לא נפל רחוק.....

גדלת במעון כתינוקת?

בזמננו הילדים שיחקו בחוץ, אבל ילדים בורגנים עד גיל שנה-שנה וחצי לרוב לא גדלו במעון כמו אלה שקיימים היום.

placid1

New member
לא, היתה לנו מטפלת עד גיל שנתיים וגם הילדים

שלי היו עם מטפלת וכך גם רוב הילדים בגילם בשכונה שלנו. בן הזוג שלי, שגדול ממני בשנה וגדל בעיר הסמוכה, היה באיזשהו מעון (של ויצו או נעמת), כך שיש ויש....

אז א. את יותר בורגנית ממנו

ב. לא יודעת איפה הוא גר, אבל גם היום יש ויצו ונעמת שנחשבים מאוד טובים ומבוקשים. הבעייה היא עם כל מה שלא אלה. אישית, לא מצאתי מקום בסביבה שלנו (בויצו ממש לא היה מקום, וכך היה גם בשכונה הקודמת שבה גרנו, בעיר אחרת, עם הבכורה) להכניס ילדה בת שנה ו-4 חודשים - ואני גרה בשכונה מאוד "נחשבת". רק שלי הייתה ברירה (וגם למי שיכול לשלם למטפלת יש). אני בפוסט טראומה ממה שראיתי ב"תינוקיה" שביקרתי בה במהלך החיפושים (שהייתה צמודה לגן שבדקנו). 8 תינוקות בוכים עם מטפלת אחת שמנסה להאכיל אותם (לא יודעת אם הייתה עוד אחת והיא הייתה חולה או מה - אבל זה היה המצב). תגידי לי שזה משהו סביר. וגם במעונות לגילאים קצת יותר גדולים המצב ברובם מזעזע (ושוב, מדובר על שכונות נחשבות), ונראה סוג של טירוף שהורים מכניסים את הילדים שלהם לשם.

placid1

New member
אני לא כל כך מבינה על מה את מתווכחת איתי, ומה עמדתך

בויכוח.

למעלה