נסיון לעורר את הפורום בנושא שלא קשור לטראמפ

placid1

New member
איפה ראית במה שכתבתי שאני חושבת שילד של

הורים עובדים שנמצא במעון ייצא עם נזק או פגיעה? היחידה, ממה שאני קראתי פה, שחושבת שלשים ילד במעון זו סכנה גדולה זאת חייבת להגיב שהתחילה את הדיון מטפלת/מעון. אני באופן אישי העדפתי שילדי יהיו עם מטפלת, גם כי אני חושבת שבגיל הרך עדיף יחס של אחד על אחד, גם כי מעולם לא היינו צריכים סידור של 8 שעות ויותר ביום וגם כי הילדים שלנו יחסית מאד קרובים בגיל אז היה מאד נח שיש תמיד עם מי להשאיר את הילדים שכבר במסגרת, במקרה של מחלה.

כמו שציינתי קודם, יש גנים מחורבנים, מטפלות מתעללות והורים דפוקים, וגם להיפך......

אני דיברתי על המעונות הספציפיים,

שרמתם גרועה, שראיתי בישראל - לא על מעון באופן כללי. ואחד הגורמים המשמעותיים הוא בדיוק הפער בין יחס אחד לאחד שהעדפת, לבין יחס 5-6 לאחד שיש במקומות הטובים יותר (!) מהבחינה הזאת בארץ. רק בויצ"ו ובנעמת היחס הוא מטפלת על כל, נדמה לי, 4 (לפחות היה כשבדקתי). וכמו שתיארתי, כשנכנסתי לתינוקייה ההיא היו בה 8 תינוקות רעבים ובוכים על מטפלת אחת. אני חושבת שבמצב כזה, לא משנה כמה המטפלת טובה, הילדים לא זוכים לטיפול הולם.
אם משפחתון פה היה מטפלת על 2-3 ילדים, זה היה סיפור אחר. אבל לא נראה לי בכלל שנתקלתי במי שמטפלת (לבד, כן?) בפחות מ-5 במשהו שנקרא "משפחתון", אלא אם אחד מהם הוא התינוק שלה. אנשים לפעמים מתארגנים שני תינוקות על מטפלת כדי לחסוך, אבל אז זה לא נקרא משפחתון... כך שבעצם פחות או יותר פר הגדרה משפחתון/מעון שאינו ויצ"ו/נעמ"ת זה מינימום של 5 תינוקות על מבוגר (אבל זה רק המינימום).

יואו, איך אני שונאת סופות ברקים.

ב-Pacific Norhtwest יש הרבה גשם (בעיקר טפטוף, אמנם) אבל אין כמעט אף פעם ברקים.

debby12

New member
מנהל
אני איתך בכל מילה

הסיפור של בת ה-11 גם גמר אותי, ולו יש גם אלמנט שבו האנסים איימו על אם הקורבן שאם לא תסיר פוסט שדיבר על זה הם יגלגלו לה רימון לתוך הבית...
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5550884,00.html

לתחושתי מביקור בישראל לאחרונה, היא מקום מיזוגני ואלים (ודאי לא פחות מארה"ב - אולי פחות מנשק חם בידיים של אנשים, אבל האלימות על הכביש וסתם ברחובות ממש מורגשת). המיזוגניה משתקפת בתגובות לכל כתבת במדיה האלקטרונית (פתחתי פה פעם שרשור על זה)

והצעירים האמורים הם תבנית נוף הולדתם
. לא שחלילה כל הצעירים בישראל הם אנסים. אבל באופן כללי התנהגות כזו היא הרבה פחות סטיות תקן מהמרכז מאשר במקומות אחרים.

מה שהיכה בי בזה שחלק מהם צילמו את האירוע בטלפון שלהם, חוץ מהגועל נפש כמובן, זו העובדה שזה מוכיח שהם אשקרה לא חשבו שיש איזושהי בעיה או חוסר חוקיות במה שהם עושים.

אדם שמבצע פשע, בד"כ לא ירצה להותיר ראיות שיעזרו להרשיע אותו.... אז די ברור עיני שחבורת הנערים הזו לא ראתה כל פסול במתרחש
- הם כנראה רואים בזה חלק מהנורמה. זה מעיד משהו על החברה הישראלית

לגבי השאלה השניה של תמי: אני דווקא לא רואה קשר לשר החינוך הרברפי (שאגב נראה כמו הכלאה מושלמת בין אחמדינג'אד לבאבא בובה המיתולוגי! האיש נראה כמו קריקטורה). לא רואה קשר בין השטויות ההומופוביות שלו לאונס הנורא הזה. ובכלל, הוא מכהן כשר חינוך בערך 10 דקות... אז לא רואה איך הוא הספיק להותיר חותם על צעירים בישראל.

כמו שכתבתי בהודעה למעלה לפלסיד, גם כאן זה קורה

לא בטוחה אם זאת בעיה ישראלית...

אבל כן, אני מסכימה איתך שזה שהם צילמו ופרסמו את האונס בערוצי הסושיאל מידיה שלהם, הראה שהם לא התביישו בזה ולא חשבו שמגיע להם או שהם פחדו מעונש, וגם בעיניי זה הכי מזעזע בכל הסיפור. לא בטוחה אם הם הבינו כמה המעשה שהם עושים הוא מעשה נורא.

אני מסכימה איתך שהסיפור של בת ה-11 אפילו יותר מזעזע מהסיפור הזה... ממש סדום ועמורה

איזו אלימות ראית על הכביש וברחובות?

הנהיגה של חלק מהצעירים בארץ מזוויעה ומסוכנת, אבל זה מה שאת מגדירה כאלימות על הכביש? אם כן, אני לא רואה מה אלים פה - פשוט נהיגה מסוכנת, אבל בלי ניסיון לפגוע באף אחד, ולרוב באמת אף אחד לא נפגע (פרט לאנשים כמוני, אולי, שמקבלים עוד התקפון לב קטן כשמישהו משתחל במהירות סנטימטר לפני הרכב שלהם).
אשמח אם תבהירי למה הכוונה באלימות שראית בכביש וברחובות, כי אני באמת לא מבינה במה מדובר. (שוב, אני חושבת שהנהיגה של צעירים רבים מזעזעת וזו בהחלט בעייה בארץ - אני פשוט לא רואה את הקשר לאלימות, אם לזה התכוונת כשדיברת על הכביש).

דונודו

New member
זו בדיוק האלימות

למה מישהו נדחף לך סנטימטר לפני האוטו, או חותך, או לא נותן זכות קדימה? זו לא סתם נהיגה קלת דעת, זה מסר עבורך שהוא (או היא) יכול, והוא חזק יותר, ומה תעשי, ושהוא לא שם ז** על הזכויות שלך ועל הבטיחות שלך. זה כן מסוכן, גם אם לרוב אף אחד לא נפגע, כי בחשבון הכללי יותר אנשים נפגעים מנהיגה כזו מאשר אם כולם היו מצייתים לחוקים. זה לא שבארה״ב אין דברים כאלה, אבל בארץ נדמה שגישת הכל-דאלים-גבר הפכה לנורמה בכביש ובמרחב הציבורי, וזה לא עניין של צעירים, זה די חוצה את כל שכבות האוכלוסיה. וזה לא שאני לגמרי חף מפשע, גם אחרי שנים בארה״ב אני מרגיש שהנהיגה שלי אגרסיבית ביחס למקובל פה, כי קשה להשתחרר מאינסטינקטים ישנים.

זו לא אלימות.

אם לא היה אף אחד על הכביש הוא היה נוסע מהר יותר. הוא לא מנסה להוכיח לי כלום - הוא פשוט מנסה לנסוע כמה שיותר מהר, וכשיש מישהו אחר על הכביש הוא צריך לעקוף אותו כך או אחרת כדי להמשיך בנסיעה.
גם נהגי מרוצים/אצנים הם אלימים?
לא יודעת איך זכות קדימה נכנסה פה. אני מדברת על נהגים בכביש מהיר שמשתחלים בין המכוניות כמיטב יכולתם כדי להמשיך בנסיעה.
אני בכלל לא בטוחה שנהיגה כזאת גורמת לתאונות רבות יותר מאשר נהיגה איטית מדי. היא כן הורגת את הנהג אם הוא מתנגש במשהו - אבל גם הוא יודע את זה, ולכן לרוב נוהג "בזהירות", אם אפשר לקרוא לזה כך. אולי אפילו מי שנוהג כך מועד פחות לתאונות מהממוצע - לא יודעת אם בדקו את זה.
וזה כן עניין של צעירים. תאמין לי שאני בודקת מי נוהג (אני לא זאת שנוהגת אצלנו). הם גם אלה שלא מאותתים כשהם עוברים נתיב מה שהמבוגרים עושים זה משהו אחר - הם סוטים מהנתיב בגלל חוסר תשומת לב לכביש, למשל בגלל התעסקות בסלולרי. גם זו לא אלימות, אבל זה כנראה עוד יותר מסוכן.

debby12

New member
מנהל
מה שדונודו אמר

בצירוף דוגמאות דומות כגון:

צפירות מזעזעות אם עוצרים כדי לתת להולכי רגל לחצות את הכביש במעבר חציה,

צפירות והבהוב עם האורות בשעה שנצמדים לרכב שלי מאחור בכביש מהיר אם אני בנתיב השמאלי ונוסעת כבר במהירות של לפחות 10 קמ"ש מעל המהירות המותרת כדי לאלץ אותי לסכן רכבים בנתיב שמימין כדי להידחף חזרה ביניהם לפני שהערס מאחור יורה בי. למותר לציין שגם הרכבים מימין לא מעוניינים לתת לי לחזור לנתיב שלהם - לא יעזור האיתות.

צפירות סתם (או לא ברור למה) כדרך של נהגים לשדר קריזה ועצבים לעולם

עקיפה מימין על השוליים רק כדי להידחף חזרה לנתיב כמה מכוניות הלאה

לי זה מרגיש כמו אלימות. כל אחד ומה שמרגיש לו...

לגבי המרחב הציבורי - למשל: את עומדת בלובי של מלון, מול איש/אשת הקבלה ומקבלת שירות. מישהו נעמד לצידך - ממש צמוד אליך/נוגע בך, ופוצח בשיחה מקבילה עם אותה אשת קבלה כדי לקבל שירות כאילו את עצמך "אוויר".

אנשים בסופר שלוקחים לך את העגלה הריקה מהיד בלי לבקש רשות כי הם צריכים עגלה

אנשים שמתפוצצים/צורחים/מקללים נותני שירות (נגיד - בלשכת הרישוי או האוכלוסין) לנגד עיניך כאילו מדובר בהתנהגות שגרתית ומקובלת.

אלה דברים שנדיר לחוש במקום שבו אני גרה.

קורה "פעם ב" שיש road rage על הכביש של איזה נהג/ת - לפעמים מדברים על זה בחדשות. זה לא משהו שנתקלים בו ביום יום.

וואלה, אולי יש לי בעיית שמיעה

אבל בחיים לא שמעתי צפירות בכביש המהיר - הבהובים כן היו, צפירות ממש לא - ואנחנו נוסעים לפחות 4 שעות בשבוע בכבישים מהירים לאורך ישראל (כאמור, לא אני נוהגת). ואכן אם את לא נוסעת מאוד מהר, מקומך בישראל לא בנתיב השמאלי. מה גם שזה נתיב שנועד לעקיפה ולא לנסיעה, ולא ברור למה את נוסעת בו בכלל כל כך הרבה זמן - לא סביר שיש לך מי לעקוף במהירות 10 קמ"ש מעל המהירות המותרת.
צרחות על נותני שירות - אכן, מסכימה גם שזה קיים וגם שזו אלימות - לא דיברת על זה קודם, אבל זו בהחלט התנהגות אלימה שקיימת בישראל - ולא רק זה, לפעמים היא מדרדרת לאלימות פיזית. שוב, לא קשור לשאלה של אלימות בכביש או ברחוב, שאותה אני דווקא לא רואה.
לגבי זה שלקחו לך מהיד עגלת סופר - חייבת להודות שבחיים לא שמעתי על כזה דבר. פשוט הלכת בסופר ומישהו לקח לך את העגלה מהיד?

Boston Guy

New member
חיכיתי שדבי תכתוב את מה שלה יש להגיד בנושא - והנה מה שיש לי

להגיד:

ההגדרה במילון של המילה "אלימות" היא "הפגנת תוקפנות וכוחניות כלפי הסביבה".

כל פעם שאני עולה לכביש בישראל - אני רואה מסביבי עשרות דוגמאות של "הפגנת תוקפנות וכוחניות". בניגוד לדבי - אני לא מדביק לזה את המונח "מיזוגניות", יען כי חלק לא מבוטל מהנהגים התוקפניים והאלימים שיצא לי לראות היו ממין נקבה. סתם לצורך השעשוע שלך - תציצי באינטרנט בשלל הסירטונים שמציגים התנהגות כזו - כמו למשל זה: [URL]https://www.youtube.com/watch?v=zIf6aYp1pAo[/URL]

או זה: [URL]https://www.youtube.com/watch?v=KqPD__EKCi0[/URL]

אולי בעינייך לחסום את נתיב הנסיעה של עשרות אנשים זה לא "כוחניות" ו"תוקפנות", או שהצרחות ההיסטריות של הנהגת על השוטרים בסירטון השני הן צורת התנהגות מקובלת.

מכיוון שבביקורים בישראל אני נמצא הרבה בדרכים - חורש את הכבישים שבין ירושליים, תל אביב וחיפה, ובנוסף מתמודד עם חנייה במגוון מרכזי קניות וכיוצ"ב - אני חווה לפחות אינסידנט אחד כזה בכל יום של ביקור שלי בארץ.
לדוגמא - בביקור הלפני אחרון שלי בישראל צפיתי בתדהמה במקרה של ROAD RAGE בכביש החוף בין חיפה ותל אביב - שבו רכב אחד פשוט עקף את כל התנועה מימין, ואז "חתך" 4 מסלולים שמאלה ופשוט דחף באלימות רכב שנסע במסלול השמאלי לשוליים, חסם אותו ויצא מהאוטו תוך צרחות וקללות - כנראה "לסגור חשבון" עם הנהג של הרכב השני שכנראה עיצבן אותו קודם.
וזה לא האינסידנט הראשון שראיתי באותו שבוע.

ויקיפדיה מגדיר "אלימות" כך: אלימות היא מגוון פעילויות מזיקות, הנעשות על ידי אדם אחד או יותר ופוגעות באחר או בחברה. בין אם פיזית, מילולית, חברתית, מינית או אחרת, תוך פגיעה או כוונה לפגוע בבני אדם, בעלי חיים, צומח, או חפץ דומם.
אז אולי, לדעתך, אין כאן "כוונה" לפגוע - אבל יש בהחלט פגיעה.

ואני לא מתחיל בכלל לדבר על מכת האופניים החשמליים והקורקינטים החשמליים שנוסעים בפראות על המדרכות ומדי פעם "מצליחים" לפגוע בהולך רגל כזה או אחר. קשישים שאיתם דיברתי בישראל מפחדים ללכת על המדרכה... מבחינתי - זו בהחלט אלימות. נסיעה פרועה על המדרכה זו פעולה מזיקה שנעשית על ידי אדם אחד או יותר ופוגעת בחברה. ליתר דיוק - פוגעת באנשים החלשים יותר בחברה, אלה שלא יכולים לברוח מספיק מהר.

טוב, מאחר שאתם הזכרתם road rage -

זה ההבדל שאני רואה בין ישראל לארה"ב בתחום הכביש, והמודל שנראה לי זה שראוי להיקרא אלימות על הכביש הוא זה האמריקאי. בישראל עלולים לצעוק עליך ולקלל אותך (זכור לי רק מקרה אחד שהסתיים במוות וזעזע את המדינה). בארה"ב עלולים לירות בך/להרוג אותך בדרך אחרת, וזה לא ממש מזעזע - זה חלק מהמונח road rage עצמו.
כמו going postal, או disgruntled employee או school shooting - הביטויים האלה כוללים את האפשרות שביום בהיר אחד תיסע בכביש, תלך לעבודה או סתם תלך ברחוב, ומישהו יבוא ויהרוג אותך, לא כי הוא טרוריסט שמנסה להשיג משהו - אלא כי זה כבר חלק מהתרבות. זה משהו שעושים לפעמים.
נשמע לי מגוחך שמישהו ממדינה שזו התרבות בה, יבוא וידבר על אלימות בכביש או ברחוב הישראלי. אני מוכנה שיצעקו עליי או יחתכו אותי בכביש מיליון פעם, ומגוחך בעיניי לקרוא לזה אלימות מול האלימות האמיתית שמגולמת במדינה כמו ארה"ב.
לצערי בסופו של דבר אנחנו מייבאים כמעט כל דבר מארה"ב (גם כי היא שולטת בתרבות הקולנוע). מקווה שייקח עוד קצת זמן עד שיגיעו לפה רוצחים סדרתיים, עובדים שמרססים את מקום עבודתם, נערים שמרססים את בית הספר שלהם, וכמובן ה-road rage במשמעותו האמריקנית שכוללת את האפשרות שבמקום לצעוק עליך האמריקאי המנומס פשוט ייסע אחריך עד שימצא הזדמנות לצאת מהאוטו ולירות בך.

danakama10

New member
להתעלם מהאלימות והדורסנות בכבישים שמתרחשת בארץ

זה המגוחך.
המסקנה? טוב שכל אחד גר היכן שמתאים לו.

אני ממש לא מתעלמת ממה שקורה

בכבישים בארץ וחושבת שזה מזעזע וחסרון גדול של הארץ. זו אחת הסיבות שאני לא נוהגת פה.

אני פשוט לא חושבת שזו אלימות, וחושבת שמגוחך שמי שגרים במדינה שבה יש אלימות אמיתית וקטלנית על הכביש קוראים למה שקורה פה על הכביש אלימות.

Boston Guy

New member
את מזכירה לי מערכון של "הגשש החיוור"...

זה שבו האוהד של בית"ר אומר למראיין ברדיו "אנחנו אלו שאוכלים את החרא כל יום", המראיין מגיב בזעזוע "הלו - זה שידור חי!" - והאוהד עונה "ואם זה שידור חי אז אנחנו לא אוכלים את החרא"?

המצב בכבישי ישראל הוא כזה שאת פוחדת ממנו עד כדי כך שאת מסרבת להיות מאחורי ההגה - אבל מתעקשת לא לקרוא לזה "אלימות".

ולגבי הטיעון האווילי שלך ש"באמריקה נהגים רוצחים נהגים אחרים ב ROAD RAGE כי זה חלק מהתרבות":
כל שאני יכול להגיד הוא שאני נוהג בכבישי ארה"ב כ 30 שנה, פלוס מינוס. ולפי חשבוני עשיתי יותר ממליון קילומטרים על הכבישים בארה"ב עד היום - כשחלק גדול מהקילומטרים הללו ננהגו במדינות שנחשבות למדינות עם הנהגים הכי גרועים בארה"ב.
ה MASSHOLES של מדינת מגוריי,
ה MAINEIACS של המדינה שליד,
אלו שעל לוחית הרישוי שלהם כתוב LIVE FREE OR DIE,
הנהגים של ניו יורק וניו ג'רסי...

למען האמת - יצא לי לנהוג לא מעט כמעט בכל מדינה מה LOWER 48.
והינה - אני עדיין חי וכותב בפורום.
ולמען האמת - במשך עשרות אלפי שעות מאחורי ההגה בארה"ב לא יצא לי לראות אף פעם במו עיני ארוע של ROAD RAGE בארה"ב שהיה מעורב בו נשק - לא נשק חם ולא נשק קר.

לפיכך, אם אצטט ילדה אחת עם שיער קצר שהייתה לה תגובה ראוייה לדברייך - I CALL B.S.

למה, כל מה שמפחיד הוא אלימות?

ותעשה לי טובה, ההוכחה שלך שזה לא חלק מהתרבות זה שלא ראית את זה קורה?
גם לא קראת על זה בתקשורת? המונח road rage בעיניך לא כולל את המשמעות הזאת של אפשרות של אלימות פיזית? זה סתם לקלל מישהו שחתך אותך?
גם רוצחים סדרתיים הם חלק מהתרבות. אתה הולך להוכיח לי שלא כי אף פעם לא נרצחת על ידי אחד כזה או ראית אותו בפעולה?

vinney

Well-known member
את לא גרה בbay area? איפה שסגרו כביש מרכזי בגלל יריות אתמול?

דונודו

New member
אלה מקרים נדירים שבנדירים

אמנם יש להם משקל תקשורתי ותודעתי כבד כשהם קורים, אבל הם נדירים. רוב האנשים יעברו את חייהם בלי שום דבר מהסוג הזה. וזה לא נורא שונה מהסיכוי להיקלע לפיגוע בישראל.
&nbsp
האלימות בכביש וברחוב בארץ נוכחת תמיד ואי אפשר לא לפגוש בה (וגם את מתארת אותה, גם אם כל דבר מתחת לירי מבחינתך זו לא ״אלימות״). זה שוחק ברמה האישית - אני למשל לא מוכן שיחתכו אותי ויצעקו עליי מיליון פעם, ולהתנהל מחוץ בית במצב תמידי של מגננה, ומעדיף את הסיכוי האפסי להיקלע לכוונת של פסיכופת תועה, כמו שלפעמים אני יוצא בגשם למרות שעלול לפגוע בי ברק. ומה שיותר רלוונטי לנושא השרשור - הנוער גדל בתוך האלימות הקז׳ואלית הזו ואווירת הג׳ונגל שבה זה לגיטימי ואף רצוי לנצל את חולשת הזולת, ובעיה של מי שלא מגן על עצמו, וזה מחלחל. זה קו ישר שעובר בין לעקוף בתור ולהידחף ברמזור, כי אפשר, לבין להתנפל על קורבן כי היא שתויה או מוגבלת או פשוט חלשה יותר פיזית, כי אפשר.

התדירות לא קשורה לשאלה מה אלימות ומה לא

התייחסתי לצעקות לא כאל משהו שהוא לא אלימות - אלא על מה שעדיף על אלימות פיזית.
להיכנס סנטימטר לפניך זו לא אלימות, גם אם זה מלחיץ. צעקות כן.
בצעקות לא נתקלתי על הכביש. אם זו הכוונה שלה באלימות, אז להערכתי גם זה נדיר יחסית, אבל זו אכן אלימות - כמו שהסכמתי שיש אלימות כלפי נותני שירות, וכללתי בה צעקות.

לנסוע מהר ולהשתחל בין המכוניות (שזה מה שאני רואה על הכביש) זה לא קשור לחולשה של הזולת, וכאמור הם לא ינהגו אחרת אם לא יהיו אנשים אחרים על הכביש או אם יהיו מכשולים דוממים או אם כולם יהיו כמוהם. הם לא מנסים "לנצח" אלא להתקדם, והם לא מנסים לפגוע באף אחד או להוכיח לו כלום.

מה שאולי כן אפשר לקשר

לנהיגה כזאת הוא זלזול בחוק. אפשר אולי היה להגיד שמי שנוהג ככה, במהירות הרבה מעל המותרת, מרגיש שהוא יכול to get away with anything. כלומר אין קשר לאלימות, אבל אולי יש קשר ליחס לשמירת חוק ולחשש מעונש כשאתה מפר אותו.

למעלה