נעמה יששכר - איך אין הפגנות נגד בארץ??

CANADA101010

New member
רוסיה עוזרת לצבא אסד ולאיראן נגד ישראל בפועל,

עד עכשיו נהגה בו ישראל מנהג של כבוד והתעלמה מעזרתו למשטר הסורי. אי אפשר לעצום את עינינו. רוסיה עוזרת לצבא אסד ולאיראן נגד ישראל בפועל, וישראל צריכה להבהיר כי תמיכה זו איננה יכולה להימשך וכי במקרה של מלחמה כוללת בצפון תחשוב רוסיה כאחד הגורמים העוינים לישראל שאותו צריך לסלק. רק איום שכזה יביא את פוטין לרסן את גרוריו ולהביא שקט לצפון.
https://www.kipa.co.il/חדשות/דעות/איום-המלחמה-בסוריה-המפתח-בידיו-של-פוטין/
אין כאן התיחסות לקבל הפנים המתרפסת לפני פוטין.
האם לא תפקידו של מנהיג לא לשלם כופר ולדאוג לאינטרסים של הכלל?
כל הספינים מסביב חוטאים לנושא

JimmyGee

New member
רוסיה זה לא אויב

יש לרוסיה המעצמה את האינטרסים שלה שלאו דווקא זהים לאלה של ישראל. אבל היא לא אויב. יש הרבה שיתוף פעולה בן רוסיה לישראל, הרבה ממנו מאחורי הקלעים. המחוות בן המדינות (מיגרש הרוסים וכו'...) יכול להיות שיחזקו את הקשר בן המדינות וזה טוב בלי קשר ליששכר.

CANADA101010

New member
האינטרסים של רוסיה וישראל באזור מנוגדים

האינטרסים של רוסיה וישראל באזור לא רק שאינם חופפים, אלא במידה רבה הם אף מנוגדים, כשסלע המחלוקת העיקרי הוא איראן, בה רוסיה רואה בת ברית ומשתפת איתה פעולה (עד כה השתיים מתגברות על המחלוקות הקיימות ביניהן בסוריה ובחזיתות האחרות), בעוד שישראל רואה באיראן אויב מר ואכזר.
התנגשות בין אינטרסים רוסיים וישראלים קיימת גם בזירה הסורית. מטרתה של רוסיה היא להחזיר את מלוא השליטה על סוריה לבשאר אסד, לשקם את צבאו ולהפוך את סוריה למדינת חסות, בה מוסקבה היא הקובעת סדרי עולם. הפעילות האווירית של ישראל בסוריה מעוררת ביקורת בחוגים הביטחוניים הרוסיים, אך בינתיים רוסיה מכילה אותה. השאלה הגדולה היא כיצד תפעל ישראל במידה - ומסיבה זאת או אחרת - תטיל רוסיה ווטו על מרבית הפעולות של חיל האוויר, שמטרתן לפגוע בכוחות הפרו-איראניים בשטחה של סוריה.
הפיכת הארוע לפסטיבל שחרור נעמה היא זילות השואה וכל המעמד.
גם התקשורת אשמה - כאילו גורל המדינה תלוי בנעמה.
אני מצדיע לאמא של נעמה אבל עם כל הכבוד ל"אסירת ציון" אזרח ישראלי לא צריך לשלם מחיר יקר לשחרורה.

JimmyGee

New member
לא מסכים בכלל

קודם כול, אין קשר בן נעמה לבן יחסי הכוחות בן רוסיה לישראל במיזרח התיכון.

שנית, גם אם לישראל היה עדיף שרוסיה תתנהג אחרת, אין לה מה לעשות. זה לא שישראל תיפתח מחר במילחמה עם רוסיה.

השאלה היא, מה כן עושים?
לדעתי, רוסיה רוצה אכן לשלוט באזור ולקדם את האינטרסים שלה. אבל אני לא חושב שאינטרסים שלה זה טרור או השמדת ישראל. ולדעתי במצב הנוכחי עדיף לישראל לפתח קשרים טובים עם רוסיה ולנסות להשפיע עליה בצורה חיובית מאשר להיות איתה בקשרים חצי עוינים.
אני מעדיף קשרים טובים עם רוסיה, גם אם רוסיה לא תמיד עושה מה שישראל היה רוצה, מאשר קשרם עוינים איתה. כי שוב, מה האלטרנטיבה? מילחמה עם רוסיה?

CANADA101010

New member
נשאלת השאלה בידי מי השליטה ביחסים?

שר החוץ של רוסיה סרגיי לברוב אמר כי התקיפות של ישראל בסוריה עלולות לגרום למצב "לצאת משליטה" - כך דיווחה לפני זמן קצר סוכנות הידיעות אינטרפקס. מוסקבה, המגבה את משטרו של בשאר אסד, לא מסתירה את הסתייגויותיה מהתקיפות של חיל האוויר במדינה, שנועדו לבלום את התבססות איראן.
דברי לברוב:
"פעולות כאלו עלולות לערער את המצב עוד יותר ולהוביל להסלמה", לברוב בריאיון לעיתון הסעודי א-שרק אל-אווסט. "סוריה לא צריכה להפוך לזירה ליישום תכניות או ליישוב חשבונות. המשימה המרכזית לכל הכוחות הנוגעים לדבר צריכה לעזור להשבת השלום לשטח הסורי".
רוסיה מצויה בעמדת מיקוח נוחה מול ישראל. יחסי שתי המדינות מנוהלים "בדיפלומטיה אישית", במגעים אישיים בין ראשי שתי המדינות, ויחסי המדינות בהקשר הסורי ודאי עלו בפגישה של הנשיא פוטין בישראל.

רוסיה נחושה לשמר את הישגיה האסטרטגיים במרחב זה ואת היציבות בסוריה כמפתח להישגיה אלו. מצב זה הוא אתגר ליחסי שתי המדינות להן עניין הדדי בקיום דיאלוג חיובי. עם זאת, למציאות זו פוטנציאל של מתיחות גוברת ועימות בלתי נמנע ביחסי רוסיה ישראל.
עימות הוא רק שאלה של זמן
יחיסים לא משפרים בכניעה לסחיטה
היחסים הטובים הם בידי רוסיה בלבד לנהל
כל זמן שיהיה להם אינטרסים ליחסים טובים יהיו יחסים טובים
לפסטיבל נעמה אין שום קשר לנושא
מה כן הובן על ידי פוטין או כל מדינה שרוצה להרע למדינת ישראל?
הדבר ברור.
כמו בפרשת גלעד שליט, מה שנתפס כעת כלחץ ציבורי להשיג את שחרורה של יששכר ויהי מה, יתחלף למחרת הגעתה לישראל בביקורת קשה על המחיר ששולם לרוסים, יתנו-יקבלו, כדי להציג את נתניהו כמקיים הבטחת בחירות
באם הם ירצו עימות כל רצון של ישראל לקשר טוב לא יעזרו

JimmyGee

New member
על איזה עימות אתה מדבר? בן ישראל לרוסיה?

אני לא רואה איך להגיע לעימות כזה, ובכלל מצב עוין בן המדינות, זה אינטרס ישראלי או אפילו רוסי.
למרות שבסוף היום Putin יעשה מה שבא לו, עדיף הרבה יותר לחמם את היחסים מאשר להתקדם לכיוון של התנגשות עם רוסיה.

סתם מבקרת

Active member
לא, זה לא קשור לדוד שלה. זה קשור לזה שאיתרע מזלה להיות במקום

הלא נכון בזמן הלא נכון וגם היותה אזרחית ישראלית ובנוסף גם אזרחית אמריקאית.
היא נעצרה כשהיה כאן אסיר, האקר רוסי, שעמד בפני הסגרה לארה"ב והרוסים ניסו למנוע זאת ע"י מעצרה. לא הצליח להם והאסיר הרוסי הועבר לארה"ב אבל מכיוון שנעמה נקלעה למצבה בגלל נושא פוליטי המדינה צריכה לטפל בעניין ולהביא לשחרורה. את ארה"ב, שנעמה אזרחית שלה, המעצר והעונש הלא מידתי כנראה לא ממש מעניינים.
מעניין שבתחילה דווקא היו הפגנות כדי שהמדינה תתערב ותדאג לשחרורה. איך הזמירות משתנות כאן בהתאם לפוזיציה.

vinney

Well-known member
קודם כל זה קשור לסמים שהיו לה בתיק, נתחיל מזה

סתם מבקרת

Active member
אנחנו כנראה לעולם לא נדע אם היו לה סמים בתיק או שהושתלו ע"י

הרוסים.
שנית, היא הואשמה בסחר בסמים כדי להצדיק את העונש החמור, כשהתיק היה אמור להיות מועבר מהמטוס איתו הגיעה מהודו למטוס של טיסת ההמשך לישראל מבלי להגיע לידיה כלל, כך שנסיון לסחר בסמים לא היה כאן, מה עוד שהרוסים עצמם טענו שמדובר ב9 גרם.
ושלא יהיה ספק, אין לי סימפטיה מיוחדת למשתמשים בסמים ואני לא נוטה להגן עליהם. במקרה שלה די ברור שהיא נפלה קורבן גם אם ברוב טיפשותה השאירה/שכחה מריחואנה בתיק שלה.
גילוי נאות, הישראלים שמסתבכים בצורה כזו או אחרת בחו"ל ומצפים שמדינת ישראל תחלץ אותם די מעצבנים אותי כי אחרי הכל זו אשמתם והעלות היא עלינו, אזרחי/תושבי המדינה. אבל.....יחד עם זאת אני די גאה במדינה שלא מפקירה את אזרחיה בין אם הם ראויים לעזרה ובין אם פחות ומאחלת לכולם שלא יקלעו לצרות ולא יזדקקו לסיוע.

vinney

Well-known member
אנחנו יודעים טוב מאוד. היא מעולם לא טענה שהושתלו.

אני מבין שאת פה להפיץ פרופגנדה, אז עדיף שתלכי.

vinney

Well-known member
בניגוד אלייך אני לא משמיץ.

את באת לפה להפיץ פרופוגנדה, משקרת ומגדפת כל מי שמעיז להצביע על כך. תתמודדי עם העובדות. כמו העובדה שנעמה יששכר היא עבריינית וכמו העובדה ששיקרת כשניסית להטיל ספק בעצם העובדה שהיא עבריינית.
&nbsp
היא עבריינית ופושעת שנתפסה, אין לי מושג למה אנחנו כמדינה צריכים בכלל להתעסק איתה.
&nbsp
בעצם יש לי - אותה הסיבה שגם את פה: היא מקורבת לביבי נתניהו, וביבי נתניהו אשף בלהפעיל בוטים כמוך.

JimmyGee

New member
ויני, אתה נישמע כמו השמרנים הכי קיצונים וגרועים בארצות הברית

היא עבריינית ופושעת -
זה בידוק מה שהיה אומר איזה שמרן / רפובליקן קיצוני מ Alabama / Mississippi על מישהי שניתפסה עם קצת weed בתיק.
דבר שכמו שאמרתי חוקי לגמרי במדינות יותר ליברליות, כמו במדינה שאתה גר בה.

vinney

Well-known member
זאת עובדה, בין אם תרצה ובין אם לא, ואין מה להתכחש לה

היא לא נתפסה עם weed, היא נתפסה עם ג׳אראס. וזה לא באמת משנה - החומר לא חוקי לא בהודו, לא בישראל ולא ברוסיה.
&nbsp
מה הטעם לבכות על כמה שזה חוקי בקליפורניה ולכן זה לא בסדר שמתנכלים לה? היא ידעה טוב מאוד מה היא עושה ואיפה היא עושה את זה.

JimmyGee

New member
עבריינית ופושעת על weed, זה מילת המפתח של בן אדם שמרן קיצוני

זה שמשהו לא חוקי, זה נכון שבן אדם חכם לא צריך להיסתבך איתו.

אבל זה עדין לא אומר שמי שכן היסתבך איתו הוא "עבריין ופושע".

ב 1960 זה לא היה חוקי לבן אדם שחור לשבת בקידמת האוטובוס בארצות הברית, זה עדיין לא חוקי בהרבה מקומות לקיים יחסים הומוסקסואלים, שתיה מתחת לגיל 21 בארצות הברית היא עברה על החוק.
כל מי שניתפס (with any of the above) עבר על החוק ויענש. אז זה אומר שהוא "עבריין ופושע"?
אכן כן, אם אתה Ultra conservative / Republican .

vinney

Well-known member
זה ציון עובדה

לא משנה כמה תרצה להעליב אותי, זה לא משנה את העובדות.
&nbsp
אם אתה לא אוהב את החוק - שנה את החוק. ללכת עם החוק ראש בראש בדרך כלל לא מועיל.
&nbsp
אתה מביא טיעונים מגוחכים כי העובדות לא נאות לך. להזכיר לך איך נגמר הנושא של האוטובוסים? בפסיקה משפטית. תרצה נעמה יששכר להפוך את החוק הרוסי ולהפוך את ג'אראס לחוקי - שתלך לבית המשפט העליון שלהם ותטען טענות כפי שרוזה פרקס עשתה. זה החוק.
&nbsp
אם אתה חושב שיש לך זכות להתעלם מכל חוק שלא נראה לך - אז אתה רפובליקני (ע"ע טראמפ).
&nbsp
אפילו מהטמה גאנדי ידע טוב מאוד מה עלול להיות העונש שלו אם הבריטים היו מתעקשים ובחר ללכת בדרכו שלו למרות הסיכונים.

Boston Guy

New member
אהבתי איך שהמילה "רפובליקן" הפכה עבורכם לקללה ועלבון

ואתם מטיחים אותה אחד בשני.

לא כל ה"רפובליקנים" שמרנים חשוכים, ולא כל ה"דמוקרטים" הם WOKE.
נכון הוא שהזנב מכשכש בכלב בימים אלו, והקצוות הם אלו שמושכים כל אחד לכיוון שלו - אבל בשתי המפלגות כמו שהן עומדות כיום יש הרבה אנשים שאינם עונים לתיאור הסטריאוטיפי שמצטייר מדבריכם.

אני שואל את עצמי אם ההקצנה הזו בין שתי המפלגות לא תביא בסופו של דבר להקמת מפלגה משמעותית שלישית - שתשב באמצע בין שתיהן.
עד היום חשבתי שזה לא אפשרי מכיוון שסידרי הגודל של העלות שכרוכה בלהקים אירגון כלל ארצי ולהביא אותו לתודעה הם גדולים מדי מכדי להיות ריאליים - אבל כשאני רואה את כמות המיליארדרים הכבדים שרצים היום לנשיאות, אני שואל את עצמי מה יקרה אם כמה מהם יאחדו משאבים ויפתחו חזית מאוחדת.

אני בטוח שמפלגה כזו - אם תהיה סנטריסטית מספיק - תגרום למצב שבו רבים מהפוליטיקאים היותר "מתונים" משתי המפלגות - גם הדמוקרטית וגם הרפובליקנית - יערקו אליה. זה יגרום כמובן לכך שהשמאל הרדיקאלי ישתלט על הנהגת המפלגה הדמוקרטית (עיין ערך סנדרס ושמאלה) והימין הקיצוני ישתלט על המפלגה הרפובליקנית (ברוח רופרט מרדוק סבא).
ואולי אז יהיה מצב של "גר זאב עם כבש, ומיט רומני עם ג'ין שאהין ירבץ".

vinney

Well-known member
מה שנקרא "שמרן" בארה"ב זה "שמרן חברתי"

אנשים בארה"ב שמתגאים בלקרוא לעצמם conservatives לא דואגים לאיכות הסביבה, הם לא רוצים לשמר את משאבי הטבע ולא מעניינם שימור בריאות האדם באשר הוא.
&nbsp
מה שהם רוצים to conserve זה את הסדר החברתי בו הייתה להם עליונות.
&nbsp
בעיניי אלה האנשים הבזויים ביותר שיש, והמפלגה הרפובליקנית בפירוש מייצגת אותם, ורק אותם.
&nbsp

Midriff

New member
ואז יווצר לך מין מצב כזה

כמו באיזו מדינה במזרח התיכון, בה הכביכול מרכז הוא לא באמת מרכז, אבל הוא לוקח הרבה כח מהשמאל מרכז וחלק מהכח מהימין מרכז, אבל לא מספיק בשביל לגרום לו באמת לזכות לרוב. אז נכון שהשיטה פה היא שונה ולא תאפשר את האימפוטנטיות הנוכחית הישראלית, אבל קשה לי לראות מצב שבו מפלגת מרכז אמיתית מצליחה פה

למעלה