נעמה יששכר - איך אין הפגנות נגד בארץ??

JimmyGee

New member
זה פשוט לא נכון, אבל תמשיך להפיץ שקרים

עבירת ייבוא סמים, בשונה מעבירות החזקה או שימוש בסמים לצריכה עצמית, הינה פעולה שלדעת המחוקק מעידה על אופי מסחרי מצד הנאשם בה ולכן לטעמו הפגיעה באינטרס הציבורי הוא גדול ומשמעותי הרבה יותר.

לעיתים קרובות נאשמים בעבירת ייבוא סמים הם אנשים שאינם משתייכים לארגוני פשיעה. לדוגמא, אנשים הרוכשים באינטרנט סמים לשימושם העצמי או צעירים השבים מהודו, אמסטרדם ואמריקה הלטינית, אשר מביאים עימם בכליהם כמות קטנה בלבד של סם או של זרעי מריחואנה שלא לצורך סחר אלא לצריכה עצמית. חשוב להדגיש כי במידה שיצליח האדם באמצעות עורך דינו להוכיח כי ייבא את הסמים לצרכים אישיים, הרי שמדובר בהבדל עצום בחומרת ההתייחסות והענישה, ושיש לעשות הכל כדי להימנע מתקופת מאסר ממושכת. בתוך כך, החוק מגדיר כמויות מינימאליות אשר מעבר להן הנאשם הוא שחייב להוכיח כי מדובר בייבוא לצורך שימוש אישי.

https://www.dok.co.il/ייבוא-סמים-מסוכנים/

vinney

Well-known member
אני לא מבין מה אתה מנסה לטעון שאינו נכון?

אתה מצטט בדיוק את מה שאמרתי, איפה אני משקר?
&nbsp
מה שהדגשת מתייחס לשלב הטיעונים לעונש, זה לא משנה את מהות העבירה או סוג ההרשעה. אם תורשע בעבירת ייבוא סמים - תורשע בפשע, זה לא משנה מה העונש שקיבלת.

vinney

Well-known member
אגב, המשפט הבאמת רלוונטי לדיון במאמר נמצא הרבה קודם

״לאור כך, קבע המחוקק בפקודת הסמים המסוכנים כי עונשו של אדם שייבא סמים מחו"ל הוא עד 20 שנות מאסר, ואין זה משנה לדוגמא אם אותו אדם הזמין באמצעות האינטרנט "רק" גרם בודד של סם מסוג קנביס״
&nbsp
מעניין למה בחרת לצטט מהפרק המדבר על חומרת הענישה, אבל לא מהמבוא שם מוסברת העבירה העצמה עם דוגמא שרלוונטית בול לדיון הזה.

JimmyGee

New member
בתור אחד שהוא לא עורך דין, זה הסיכום שלי

1. אחזקה של סם קל (cannabis) לשמוש אישי זאת אמנם עבירה, אבל אחת מהקלות ביותר.עשרות מיליוני אמריקאים ועשרות, אם לא מאות אלפי ישראלים ביצעו את אותה עבירה קלה, לפחות פעם אחת בחיהם. זאת עבירה שלא מענינת אף אחד במדינות נורמליות (כאלה בלי דיקטטור שרוצח או כולא יריבים פוליטים).

2. מבחינת החוק היבש אולי זה משנה מבחינה טכנית איפוא ניתפסתה אם כמה גרם cannabis לשמוש אישי (נתב"ג או בפיצה השכונתית). אבל מבחינתי, מה זה באמת משנה? אם בן אדם ניתפס אם איזה joint בפיצה השכונתית אז הוא בסדר, אבל אם הוא ניתפס אם אותו joint בנתב"ג אז הוא פושע שאפשר תאורטית להכניס לכלא ל 20 שנה (כמו רוצחים ואנסים)?
למה אם הוא היה רוצח או אונס זה היה משנה לך איפוא התבצע הפשע (נתב"ג או בפיצה השכונתית)?

ולכן לא מבין למה אתה עדין חושב שגברת יששכר היא עברינית ופושעת שיכלה גם בישראל לשבת עד 20 שנה על 9 גרם cannabis.

JimmyGee

New member
ועוד דבר

אני לא נוגע ב weed / cannabis / hashish אבל עמדתי לא פעם ולא פעמיים ליד כאלו שכן. ומשום מה, הם אף פעם לא נראו לי כמו רוצחים ואנסים שאפשר תאורטית להכניס לכלא ל 20 שנה.
ואם במיקרה היתי עומד לידם בנתב"ג ורואה איזה joint מבצבץ להם מהכיס, היתי בהחלט חושב שהם מטומטמים שהביאו איתם joint לטיסה בן לאומית. אבל לא היתי פתאום מסתכל עליהם כמו על רוצחים ואנסים.
אבל אולי זה רק אני.

danakama10

New member
תגיד, מה זו כל ההתפלספות הזו?

הגברת נתפסה, הואשמה ונשפטה ברוסיה בהתאם לחוק הרוסי. בחוק הרוסי כתוב כמדומני שמעל 7 גר' זה נחשב מסחרי. לא מתאים לך? אל תסע לרוסיה עם הכמות הזו. מעבר לזאת, לא היה מדובר בקנאביס. מה- 9 גר מהחומר שהיא הבריחה (שכחתי את השם) אפשר היה לעשות הרבה מאוד מנות.
בהרבה מדינות העונשים שישראלים מקבלים כשהם נתפסים בעבירות שונות הם הרבה יותר קשים מהעונש המקובל בארץ. זו עדיין לא סיבה שראש הממשלה יתערב לטובתם, וודאי ובוודאי לא לעשות ויתורים שונים על מנת שיחזרו לארץ.
אני מבחינתי גמרתי עם ביבי. עד עכשיו עוד נתתי לו להנות מחמת הספק בכל הפרשיות בהן הוא מואשם. בפרשה הנוכחית הוא הוכיח לי שאין לו בושה להשתמש בכוח הפוליטי שלו לאינטרסים שלו ושל מקורביו, תוך כדי שהוא מפקיר את האינטרסים של המדינה. במילה אחרת, בוגד.

vinney

Well-known member
לשם שינוי אני מסכים איתך

אני גמרתי עם ביבי כבר מזמן, עוד בשלב ה״הם מפחדים״, אבל זאת בהחלט עוד עדות לכמה הבן אדם מושחת.

vinney

Well-known member
שוב, על מה אתה מתווכח? היא פושעת, הסכמנו שזאת עובדה?

הרי זה מה שהפריע לך - שקראתי לה פושעת. האם הצלחתי לשכנע אותך שעשיתי את זה עם ביסוס מלא גם לפי החוק הישראלי, גם לפי החוק האמריקאי, ולא רק לפי החוק הרוסי שאתה מחשיב כ״לא נורמלי״?
&nbsp
ורק אשים את זה פה כדי שתבין את חומרת העניין, כי זה לא רק ג׳וינט שיכול לסבך אותך:
&nbsp
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4728563,00.html

JimmyGee

New member
צודק, הבן אדם עבריין ופושע

נכנס לגרוזיה עם סם נרקוטי מסוכן.

vinney

Well-known member
לא יודע אם הבן אדם הורשע בסוף, לא היה לזה המשך בynet

אז לא הייתי קורא לו עבריין או פושע כי אני פשוט לא יודע.

אבל זאת כן דוגמא לזה שהחוק הזה לא ממש יוצא דופן לא ברוסיה ולא בישראל, ואני מופתע שמעולם לא שמעת על כך עד עכשיו.

לגבי נעמה יששכר אין שום ספק גם כי אכן הורשעה בדין וגם כי הסם שהיא הבריחה הוא לא ״תרופה במרשם״ שבמקרה חוקית במדינת מוצא אבל לא במדינת יעד, אלא... פשוט סם.

vinney

Well-known member
אתה מצחיק אתה

אתה התרעמת על כך שקראתי לה פושעת, כשזה היה סיכום מצב עובדתי, אבל אתה מתווכח איתי על כך שלדעתך החוק הוא זה שלא בסדר ולכן כל מי שעובר עליו זכאי.
&nbsp
״למה אם הוא היה רוצח או אונס זה היה משנה לך איפוא התבצע הפשע (נתב"ג או בפיצה השכונתית)?״ - לא, כי מדובר באותה העבירה.
&nbsp
״ולכן לא מבין למה אתה עדין חושב שגברת יששכר היא עברינית ופושעת שיכלה גם בישראל לשבת עד 20 שנה על 9 גרם cannabis.״ - כי זה המצב העובדתי.
&nbsp
הבעיה שלך היא פשוט הבנה של השפה העברית. אתה לא רואה הבדל בין ״החזקה״ לבין ״הברחה״, מבחינתך אלה מילים עם משמעות זהה. 25 שנים בארה״ב כנראה עושות את שלהם. אז אני אתרגם לך: הראשון זה possession, השני זה smuggling.

JimmyGee

New member
קודם כל היתי סרקסטי לגבי הגרוזיני "הפושע" אם לא הבנתה

ושוב, זה לא משנה מבחינתי אם ניפסתה עם joint לשמוש עצמי בפיצה השכונתית או בנתב"ג.
זה שלרשויות החוק זה כן קצת שונה, זה בסדר. אבל זה לא אומר שאני צריך להסכים עם החוק. אני עדיין יכבד את החוק, אבל אני לא אקרא לבן אדם פושע.

juvit

New member
לא כולם... מה קורה עם אברה מנגיסטו?

ביבי מחזיר את נעמה ומוכר נכסים אסטרטגיים של ישראל כי במצבו המוטרף וההזוי הוא מוכן לעשות הכל בשביל הסיכוי לקבל עוד שניים - שלושה קולות בבחירות.
ביבי לא מחזיר את גופות החיילים מהחמאס, ביבי לא מחזיר את אברה מנגיסטו משבי החמאס וביבי לא עוזר לישראלים רבים אחרים שכלואים בבתי כלא בעולם, חלקם באשמתם וחלקם גם בגלל צירופי נסיבות.
מה שהוביל לפעולה הנמרצת של ביבי בענייננו הוא הפסטיבל התקשורתי הבלתי סביר שהיה בישראל. התחילה אותו איילה חסון ואחריה נסחפו כולם - אולי כדאי שמישהו יבדוק מה גרם לה לעשות את זה והאם זה קשור לקרבת האחייינית של הנהג לצלחת...
מרגע שכל מהדורת חדשות נפתחה בשאלה מה שלום נעמה, לביבי היה ברור שיש כאן משהו ששוווה קולות. והוא כידוע, מוכן לשלם והרבה - כל עוד זה לא מכיסו.
הרוסים רצו מאוד את חצר אלכסנדר והיו מוכנים לשלם. על החצר הקודמת - חצר סרגיי - ניהלו איתם מו"מ שארך כעשר שנים ויותר והיא הועברה לרוסים תמורת השגים אסטרטגיים במרחב האיזורי (כגון הגבלות על מכירת מערכות טילים מתקדמות וכיו"ב). גם את חצר אלכסנדר הוחזקה כקלף מיקוח לאותה מטרה. היום כשרוסיה שולטת דה-פקטו בסוריה יש הרבה מה לבקש בתמורה לחצר (זה יכול להיות בהרחקת איראנים מגבולנו הצפוני, מערכות טילים מתקדמות שלא יימכר לסורים או לטורקים, הגבלה על פעולת חיזבאללה בסוריה וכיו"ב). ביבי כרגיל לא התייעץ עם איש, שום גוף בטחוני לא היה חלק מהמו"מ, ועדת חוץ וביטחון לא התכנסה. איש אחד, מושחת, כיום כבר נאשם, מחליט לבד ומוכר את הנכס בשביל בחורה עם צינגלה ביד.
לא שלא עצוב לראות בחורה צעירה מסתבכת ומקבלת עונש חריף למעלה מן המצופה. זה קורה ללא מעט אנשים בכלל וישראלים בפרט הפועלים בחוסר אחריות ונוסעים למקומות שבהם מערכת המשפט מפוקפקת ולא טורחים לנקות את התיקים מסמים א וכדורי רובה. עצוב כן, חבל, כן - האם המדינה צריכה לשלם בשביל לשחרר - לא ולא. רק חיילים או אנשים שנשלחו על ידי המדינה ולמענה.
משרד החוץ צריך לסייע בעזרת הקונסול. הנשיא או רוה"מ יכולים לפנות בבקשה למחווה הומניטרית. זה הכל.

לא יודעת מה קורה עם מנגיסטו.

כן יודעת שרוסיה זה לא החמאס. לא מבינה את ההשוואה בין גופות לבין אדם חי, בלי קשר לשאלה איך אותם אנשים מתו. לא דומה בכלל בעיניי.

vinney

Well-known member
אכן רוסיה זה לא חמאס

הייתה יושבת בכלא, מרצה את עונשה על העבירה שביצעה וחוזרת הבייתה כמו כל פושע אחר וזהו.
&nbsp
אבל לא, ביבי צריך קולות של האספסוף המסומם. מה זה להחזיר עוד עבריין בשבילו אם זה יכול להציל אותו מהכלא בעצמו?
&nbsp
באמת לא מבין איך אפשר להשוות בין עבריינית מסוממת לחיילי צה״ל שנהרגו במבצע שביבי החליט עליו....

Fellowship

New member
חכמה גדולה היא לא.

במצב רגיל היא היתה צריכה לקבל את העונש ופשוט לשלם את המחיר.
אבל במקרה דנן, ברור כשמש שהעונש לא פרופורציונאלי והיא קורבן למאבקים בין מדינות,
ולכן על המדינה לפעול לשחרורה.
&nbsp
&nbsp

למעלה