נעמה יששכר - איך אין הפגנות נגד בארץ??

JimmyGee

New member
לא בטוח שמפלגה משמעותית שלישית תשפר את המצב

אי אפשר לחלק 330 מיליון אנשים ל 3 ולצפות שכל קבוצה תיהיה הומוגנית בדעות שלה. זה לא יעבוד עם 3 מיפלגות כמו שזה לא עובד עם 2 מיפלגות.
ניראה לי ש 3 מיפלגות רק יוסיף בלבול.
אני לא מסכים עם הדמוקרטים על הרבה דברים (בטח לא עם קיצונים כמו AOC/Sander/Warren). אני כן מסכים עם הרפובליקנים על חלק מהדברים.
אבל ניראה לי שעדיף להשפיע מתוך המיפלגה, ויש גם כוחות חיצוניים שמשפיעים (למשל הקושי של שמאל קיצוני להצליח ב general elections) מאשר ליצר מפלגה שלישית.

randomwinds

New member
עסקת המאה. הבאה.

במצב הנוכחי עוד מפלגה לא תואיל ותתכנס חיש קל חזרה לשתי מפלגות גדולות שמהן יצמח הנשיא

מה שחסר זה עסקת המאה בפוליטיקה האמריקאית, שתמומש, אני בטוח, שתי דקות בדיוק אחרי שהפלסטינאים יסכימו לוותר על זכות השיבה - כלומר איפהשהו במאה הבאה, או קצת אחרי.

הבעיה בשיטה האמריקאית היא במה שעומד המרכז הרעיון של דמוקרטיה - הייצוג.

הינה כמה רעיונות
  1. ביטול פריממריז ופתיחת המרוץ לנשיאות לכל דיכפין, וסיבוב שני בבחירות לנשיאות בין שני המובילים, במה שמכונה באמריקאית צחה, Popular vote.
  2. ריבוי מפלגות כולל מפלגות 'נישה' שישלחו נציגים לבבית הנבחרים. הגדלת מספר הנציגים.
  3. יותר סמכויות לבית הנבחרים - אישור חוקים, אישור שרי הממשלה, על חשבון עודף הסמכויות של הנשיא
בקיצור מה שחסר בשיטה האמריקאית זה פרלמט מרובה מפלגות המייצגות מגוון דעות ובעל יותר כח. ואותותו זה קורה. זה רק עניין של עוד איזה טראמפ אחד או שניים או איזה שלושה ארבעה דיק צ'ייניז

JimmyGee

New member
מה הקשר, אם אתה לא אוהב את החוק - שנה את החוק?

לא כל עברה על החוק (למשל speeding) הופכת את הבן אדם בעיני לעבריין ופושע.
לא רוצה לשנות את החוק שמגביל את מהירות הנסיעה בכביש. אבל זה עדיין לא אומר שכל בן אדם שעבר את המהירות המותרת הוא עבריין ופושע.

ובישראל החזקת weed לצריכה אישית כמו אצל יששכר היא decriminalized.
מקסימום תקבל קנס. היא גם פחות מסוכנת מ speeding שיכולה במיקרים מסוימים להוביל לתאונות / מוות. לא שמעתי עדיין על מישהו שמת מ weed.

vinney

Well-known member
שוב, אחזור לאט על הדברים

נעמה יששכר עברה עבירה של הברחת סמים לתוך המדינה. זאת עבירה מסוג "פשע" עם עונש עד 10 שנות מאסר (לפחות לפי מה שהבנתי מהעיתנות), והיא קיבלה 7 שנים - לא מקסימום, אבל גם לא מעט.

לכן, עובדה היא שהיא עבריינית (כי היא עברה עבירה) ופושעת (כי היא עברה עבירה מסוג פשע), וקיבלה עונש חמור, אם כי לא חמור ביותר, שניתן היה לצפות שתקבל אם תתפס לכשתכננה לבצע את העבירה.

עבירות מהירות הן לא עבירות מסוג "פשע" לרוב, אלא אם הן נלוות לעבירות של נהיגה בגילופין או תאונת דרכים קשה. לכן עצם זה שמישהו מבצע עבירות מהירות אולי עושה אותו עבריין - אבל לא פושע.

בישראל החזקת סמים בכל כמות זאת עבירה, אין לגליזציה בישראל. מה שיש זה הנחיה של הדרג המדיני להתמקד באכיפת עבירות יותר חמורות מאחזקת סמים לצריכה עצמית.

הברחת סמים לתוך מדינת ישראל, בכל כמות, היא פשע, והאכיפה בנושא לא נעצרה ולא הוחלשה. אם נעמה הייתה נתפסת עם הסם הזה בנתב"ג היא בהחלט הייתה מוצאת את עצמה במעצר. מה העונש שהיה מושתת? כנראה לא שבע שנים בנווה תרצה, אבל זאת בהחלט עבירת פשע גם בישראל.

עד כאן סיכום המצב העובדתי.

JimmyGee

New member
בחלק מהמדינות בארצות הברית העונש המקסימלי על עברת מהירות היא

כלא.
אני מדבר על מהירות נטו, לא "נהיגה בגילופין או תאונת דרכים קשה".

למשל אם נסעתה 81mph ב Virginia כשמותר ליסוע 70mph, יכולים לשלוח אותך לעד שנה בכלא.
מיסתבר אם כך שהרבה מאיתנו עבריינים ופושעים. לא רק אלא שאנסו ורצחו, גם אלא שעישנו weed או נהגו מעל 80mph ב Virginia.

https://jalopnik.com/what-every-driver-should-know-about-speeding-in-virgini-1669902845

vinney

Well-known member
עד שנה זה לא פשע, זה עוון

misdemeanour באנגלית. בחלק מהמדינות (כולל ישראל) זה אפילו עד 3 שנים, אאל"ט.

אגב, העבירה שאתה מתייחס אליה זה לא עבירה של "נהיגה במהירות מופרזת" אלא עבירת reckless driving, שזאת עבירה חמורה בהרבה - נהיגה מסוכנת. האמת אני לא בטוח אם יש סיווג כזה של עבירת תנועה בישראל, אבל בארה"ב זאת עבירה שקיימת ברוב, אם לא כל המדינות וזאת עבירה פלילית (כאמור - לרוב misdemeanour).

JimmyGee

New member
reckless driving זה לא ממש נהיגה מסוכנת

זה שיקול דעת של שוטר, למשל אם נסעתה מעל 80mph, למרות שמותר 70mph.
זה הרבה פעמים החלטה ארביטררית של שוטר, כי לא באתה לא טוב.

נהיגה מסוכנת באמת זה משהו אחר כמו:
street racing, evading / fleeing the police etc....

vinney

Well-known member
לא, לפי המאמר שהבאת

כתובים שם קריטריונים די ברורים וידועים מראש.
&nbsp
איך אתה מגדיר עבירות זה כמובן עניינך, אבל זה לא ממש משנה את החוק. זה כמו שתגיד ״להבריח סמים לרוסיה זה בסדר״ - זה אולי בסדר מבחינתך, אבל מבחינת הרוסים זאת עדיין עבירה שבגינה הם ישימו אותך ל7 שנים בכלא. כפי שקרה לנעמה יששכר.
&nbsp
בסופו של יום כשאתה מבקר במדינה זרה, בין אם ווירג׳יניה, או רוסיה, או סנגפור - המינימום שמצופה ממך זה לבדוק שאת הדברים שאתה מתכוון לעשות מותר לעשות שם ולהיות מוכן לשאת בעונשך אם אתה עושה את הדברים האלה למרות האיסור.

JimmyGee

New member
לא יודע לגבי המאמר, אבל reckless drv זה בהחלט שיקול של שוטר

מניסיון של 25 שנה פה. יש תנאיי מהירות שצריכים להתקיים, אבל ברגע שהתנאים מתקיימים זה 100% שיקול של שוטר עם לתת לך רק speeding ticket או להוסיף reckless driving.

אני מסכים שכשאתה מבקר במדינה זרה, המינימום שמצופה ממך זה לבדוק שאת הדברים שאתה מתכוון לעשות מותר. אבל זה לא בהכרך אומר שאם עברתה על החוק שם, אני אחשיב אותך לעבריין ופושע.
למשל, יש לא מעט מדינות שיכניסו אותך לכלא או אפילו יוציאו להורג אם אתה הומוסקסואל. אז מה, אני אחשיב הומוסקסואלים שביקרו שם לפושעים?

vinney

Well-known member
אתה גר בווירג׳יניה? חשבתי שאתה בצפון קרוליינה

באת והבאת מאמר - קראת אותו בכלל?

על מה הוויכוח הזה? אני אזכיר לך - זה התחיל מזה שקראתי לנעמה יששכר ״עבריינית״ ו״פושעת״ וזה נורא הפריע לך.

לגבי הומוסקסואליים... נתחיל מזה שזה טיעון דמוגוגי. מה הוא קשור? אבל גם אם כן - הגברת יששכר עברה עבירה שדינה מאסר גם במדינתה שלה, לא רק במדינה בה היא נאסרה. הברחת סמים זה פשע לפי החוק הישראלי לא רק רוסי. אז כן, הומוסקסואל איראני שנתפס מקיים יחסי מין חד מיניים ברואנדה הוא כנראה פושע בכל קנה מידה איראני.

JimmyGee

New member
לגבי weed

הגברת יששכר, היא לא מבריחת סמים מתוחכמת. שאז אתה אולי צודק שהיא ביצעה פשע. היא סתם איזה ילדה מטומטמת ששכחה (בכוונה או לא בכוונה) marijuana בתיק.
כשהיתי לאחרונה בישראל, לא הצלחתי לעשות יותר מכמה צעדים, בתל אביב וערים שכנות, בלי לקבל גל של ריח עישון גראס לפנים.
אם תתפוס פה באקראי 100 אמריקאים ותשאל אותם מי אף פעם לא עישן weed, לא בטוח שאפילו אחד ירים את היד.
אז מיבחינתי, כל העשרות אלפי ישראלים ועשרות מיליוני אמריקאים שעישנו weed (כמו הגברת יששכר) הם לא עברינים ופושעים.
ואם אחד מהם ישכח קצת weed במזוודה (בכוונה או לא בכוונה) כשהוא טס בן מדינות, אני אגיד שהוא מפוזר, אידיוט, מטומטם וכו... אבל בטח לא עבריין ופושע. בידיוק כמו שאני יגיד על הומוסקסואל אמריקאי שנסע לבקר באיראן, ובכך מיסתכן בהרבה שנים בכלא.

אני גר ב North Carolina אבל נימצא הרבה ב Virginia ומכיר את חוקי הנהיגה המטורפים שם.

vinney

Well-known member
שוב, אתה פה מניח הנחות שלך עצמך

רק לסבר את אוזנך - העונש המקסימלי על העבירה שהיא עשתה, אם הייתה נתפסת בארץ, הוא 20 שנות מאסר.

כך שאתה צודק כשאתה משווה אותה לאנסים ורוצחים.

ומשום מה אתה מתעלם לחלוטין ש
א. זה לא weed
וב. זה הברחה, לא שימוש עצמי. עבירה אחרת לגמרי והרבה יותר חמורה שנאכפת בישראל בקפדנות.

אגב, גם בקליפורניה, אם תהית, הברחת סמים זה פשע. ואם הייתה נתפסת בשדה תעופה בינלאומי היא הייתה נשפטת לפי חוקים פדראליים בכלל.

מהטיעונים הדמגוגייים ומתריסים שלך על הומוסקסואליים אני מתעלם. אם אתה חושב שאתה יכול להשתמש בסבלם של אוכלוסיות שלמות כתירוץ לפשיעת סמים אז זה בעיקר מעיד על אופייך.

JimmyGee

New member
למה אתה מפיץ שקרים?

תשע גרם קנאביס זה שמוש עצמי, ולא הברחת סמים.
בשום מדינה נורמלית בעולם לא תואשם בהברחת סמים על תשע גרם קנאביס.
ובטח לא תקבל עונש של שנים בכלא. אז תפסיק בבקשה לבלבל את המוח עם השטויות האלה.
אנסים ורוצחים, למה לא תפיל עליה גם את September 11 ?

vinney

Well-known member
למה שקרים? זה החוק, תרצה או לא.

סעיף 19 בפקודת הסמים אומר שמי שמייבא סם ללא רשיון דינו מאסר עד 20 שנים. אין שם שום סייג לא לכמות ולא לאופן השימוש המיועד.
&nbsp
"בשום מדינה נורמלית בעולם" - הנה, עובדה. במה רוסיה לא נורמלית בעינייך?

JimmyGee

New member
אני מציעה שתיקרא את החוק לעומק

פרק ה׳: שפיטה ועונשין
מי שהחזיק סם מסוג המפורט בתוספת השניה בכמות העולה על הכמות המפורטת לצידו – חזקה שהחזיק בסם שלא לצורך צריכתו העצמית ועליו הראיה לסתור;

קנביס = 15 גרם.
לגברת יששכר היה 9 גרם בתיק ולכן שמוש עצמי

vinney

Well-known member
אתה מדבר על עבירת החזקת סם, לא הברחת סם

נעמה יששכר הכניסה סם למדינה, לא קנתה אותו משליח הפיצה השכונתי או גידלה על עדן חלונה.

JimmyGee

New member
תיקרא שוב את החוק

בן אדם שניתפס בישראל (ולא חשוב איפוא כולל הנתב"ג) עם פחות מ 15 גרם קאנביס מקבל עונש על החזקה לשמוש אישי. כלומר אלף שקל, והחרמת הסם. אין פה לא הברחה, לא כלא ולא נעליים. מעבר ל 15 גרם קאנביס חובת ההוכחה עליך, שזה החזקה לשמוש אישי ולא הברחה / הפצה.

לגבי השאלה שלך אם רוסיה זה לא מדינה נורמלית. אם אתה חושב שמדינה שבראשה דיקטטור (Putin) שרוצח או כולא אנשים שמתנגדים לו, או סתם לא באים לו טוב בזווית של העין, אז אני ממליץ לך להיצטרף למקפיין של Trump (אחד שרוצה ליהיות כזה דיקטטור). מחפשים שם אנשים בדיוק כמוך.
אתה תיסגור להם יופי של פינה. דנה כבר תעביר לך את הפרטים.

vinney

Well-known member
למה אתה שולח אותי לקרוא מה שלא קראת בעצמך?

"ולא חשוב איפוא כולל הנתב"ג" - על סמך מה אתה אומר את זה?
&nbsp
האם אתה מבין את ההבדל בין "ייבוא" לבין "החזקה"?
&nbsp
אתה ממשיך לנסות לשכנע אותי שהעובדות האלטרנטיביות שלך יותר אמיתיות מלשון החוק (שאתה עצמך לא קראת, למרות שהפניתי אותך לסעיף מאוד ספציפי), אבל אתה לא נותן שום סימוכין (שוב, בניגוד אליי).
&nbsp
רוסיה זאת מדינה שבראשה דיקטטור, וישראל זאת מדינה בה ראש ממשלה שני ברציפות מועמד לדין על שוחד, נו באמת.

JimmyGee

New member
יכול ליהיות שגם אתה לקחתה איזה שלוק מהקאנביס?

כי אתה לגמרי מבולבל.

9 גרם קאנביס במיזוודה, זה יבוא של סמים, בדיוק כמו שידית של דלת של אוטו בכיס זה יבוא של מרצדס.
תחשוב לפני שאתה פולט שטויות. או לפחות תן לקאנביס לשקוע קצת.

vinney

Well-known member
אלה העובדות, זה לא משנה כמה תנסה לרדת לרמה אישית.

כן, 9 גרם במזוודה במטוס זה ייבוא, 9 גרם בכיס ברחוב זה החזקה. זה ההבדל.
&nbsp
המדינה הרבה יותר סלחנית כלפי המשתמשים והמחזיקים, אבל ממש לא סלחנית כלפי אלה שמביאים את הסם מבחוץ, בין אם עבור עצמם ובין אם עבור אחרים.
&nbsp
וזה לא משנה איזו מדינה - זה נכון לישראל כמו שזה נכון לרוסיה. ואם לעשן ג'וינט בבית קפה בתל אביב כנראה שלא יסבך אותך ומקסימום תקבל קנס - להעביר את אותו הג'וינט במכס בנתב"ג עלול להביא אותך לכלא, וכמעט בוודאות יביא לך הרשעה פלילית בפשע.
&nbsp
אם אתה לא מסוגל להתמודד עם דיון מבוסס עובדות - אני מציע שתשמור את התגובות שלך לדיונים עם דנהקמה.

למעלה