נערה בת 18 תתלה באיראן

GR8 G I R L

New member
דגימת זרע

על התחתון של הבחורה זה לא מספיק???? הרבה פעמים אפשר לוודא את זה... אם זה יהיה מצלמות אבטחה.. דגימת זרע ועוד...

huhu

New member
גם הרצח הוא בלתי הפיך

ואין שום סיבה לא לכלול עונש מוות בסל העונשים. זה אולי ירתיע את הרוצל הבא.

Rey Mysterio13

New member
רצח עדיף ממאסר עולם.

במאסר עולם נותנים לך המון זמן לשבת לבד ולחשוב על מה שעשית והורסים לך את החיים, ברצח זה סבל של איזה שלוש שניות ואחרי זה כלום, לפושע אין זמן להענש על מה שהוא עשה. זאת דעתי.

a e q u i t a s

New member
אני גם חושב שהפן החינוכי

אני גם חושב שהפן החינוכי הוא חשוב יותר בעונש שהוא מאסר ממושך וארוך, מה גם שלהרוג הוא לא מוסרי בעליל. יש פה הרבה נדבכים בעד ונגד העונש המוות.

GR8 G I R L

New member
זו גם דעתי! ולכן לא אחתום...

דייב- אתה לעולם לא תדע מה זה להיות בן אדם שנאנס.. בן אדם שניטלו חייו... ללא רצונו!! אם אתה היית עובר את זה... מזמן היית חושב אחרת!!!

כמה הערות על עונש המוות

אני מתייחס רק על פי החוקה והמצב בארה"ב, מכמה טעמים: 1. בישראל אין עונש מוות (בפועל) 2. אני מכיר יחסית הייטב את הנושא בארה"ב 3. ארה"ב היא המדינה הדמוקרטית/מודרנית עם הכי הרבה מקרי הוצאה להורג. ((1)) ראשית, מתי עונש המוות הולם? די ברור שכולם חושבים תמיד על "רצח", אבל גם "רצח" הוא דבר מאד סוביקטיווי - למשל רצח ראש ממשלה לעומת רצח של טרוריסט (שכבר היה באזיקים - ראו "פרשת קו 300" בתמצית: איש שב"כ בכיר, בהוראת ראש השב"כ, הרג עם אבן גדולה שני מחבלים שהיו כפותים, כשעה לאחר שהורדו מאוטובוס. היתה חקירה וסקנדל גדול, כולל האשמת איציק מורדכי בהריגה. איש השב"כ שביצע את ההריגה(רצח?!) קיבל חנינה והיה לחבר כנסת. אין ספק, שגם במקרים של "רצח" ממש, יש המון מצבים בהם רוב הציבור חושב שה"רוצח" ראוי לרחמים (מקרה קו 300 הוא קלאסי) והגרוע מכל -הרחמים הללו עשויים להשתנות עם מצב הרוח הציבורי במשך 20-30 שנה. גם מקרי "רוצחי הילדים ע"י חיילים אמריקאים בויאטנם" תואמים. לכן, יש חשש כבד ש"רוצח" יקבל עונש מוות ואחרי 20-30 שנה, גם אם אין ספק לגבי העונש, אנשים יחשבו שלא מגיע לו עונש מוות - דבר סופני... זאת ועוד: יש - אפילו כאן בפורום - אנשים שרוצים להשתמש בעונש המוות גם לאנסים, והיד כמובן נטויה. הצעד "הטבעי" הבא הוא קטיעת ידו של גנב, סקילה של הומואים וכו'...?!? העקרון של שימוש בהריגת אדם על פשע הוא עקרון חלקלק וקל להתפס לקטנות שגם עבורן "יש סיבה להרוג". ((2)) עונש המוות הוא בהחלט נוגד לחוקה, אשר מתנגדת לעונש בלתי רגיל ו/או אכזרי במיוחד (וכל פירוש הוגן של החוקה יקבע שמדובר בעונש בלתי רגיל ובהחלט אכזרי). בדיקה פשוטה בארה"ב מראה שפחות מ 1 מעשרה רוצחים מקבל את עונש המוות, ורובם הם שחורים עניים ש"פשעם" היה "חמור במיוחד" ולא בהכרח אותם מקרים בהם העדויות ברורות ב 100%. ((3)) קיים חשש כבד דווקא בפשעים "מכוערים" (כמו רצח המוני) שהמשטרה תנסה "להלביש" את הרצח על אדם חף-מפשע בכדי "להוכיח" את יעילות המשטרה. דבר זה חזר על עצמו שוב ושוב במאה ה 20, גם בישראל. רק מסיבה זאת, רצוי להמנע מעונש המוות. ((4)) עונש המוות יקר יותר. בגלל הבעיות הרבות עם ענישה "בטעות" יש היום בארה"ב הליך מאד יקר ומסובך בכל פעם שאדם נידון למוות. ההליך הזה (כולל הוצאות המדינה על עו"ד להגנת הנאשם ועירורים בלי סוף) יקר יותר מאשר החזקת הנאשם בכלא עד סוף חייו. אז למה לבזבז כסף? והכלום העונש של מאסר לכל החיים אינו מחמיר/קשה יותר מהוצאה להורג? ((5)) אין ספק שיש מקרים "נוראיים" שבהם "ברור" שהנאשם אשם, יש הודעה, יש "המון רציחות חוזרות" וכו' וכו' שבהן, לכאורה, עונש המוות הוא ראוי. אבל, וזה קריטי - המציאות של 20 השנה האחרונות (בהן הותר בחזרה עונש המוות בחלקים מארה"ב) מראה שהעונש ניתן בצורה סלקטיווית - בעיקר למיעוט השחור והעני, במקרים בהם העדויות אינן 100% ו/או המקרה אינו חמור (יחסית). כלומר, מדובר בעונש שמעצם טבעו ניתן באופן סלקטיווי ובלתי הוגן. ((6)) טיעון ה"ענישה מפחיתה פשע"... הטענה ש"אדם שיודע שיענש במוות לא יעשה כך וכך" היא טענה הגיונית לכאורה אבל לא מציאותית. לא תמצא רוצח אחד שלא פחד מהעונש (מאסר או מוות), ואף פושע לא יומר שעונש המוות מרתיע אותו יותר ממאסר עולם. כמות הפשע בארה"ב לא ירדה בגלל/עקב חידוש עונש המוות...ובישראל, "שיטת" שנות ה 70 של "שום מחבל לא יצא חי" הביאה לנו את מגיפת המתאבדים - לא חיסלה את הטרור. ((7)) כאמור, עונש המוות הוא בהכרח סלקטיווי - ברוב המקרים בהם אפשר, על פי החוק, להטיל עונש כזה, מסתפקים בעונש מופחת. לכן לא מדובר בעונש "הולם" לפשע אלא במקרים בהם רוצים לספק נחמה לציבור צמא-דם או לזכות בפופולריות פוליטית ולאו דווקא במקרי הפשע החמורים ביותר או הברורים ביותר (מבחינת עדויות). בתמצית: עונש המוות אינו יעיל להרתעה, הוא יקר יותר לחברה ממאסר לכל החיים, הוא אכזרי ונדיר, ומשמש בצורה סלקטיווית ברובו כנגד מיעוט מסוים באוכלוסיה. זאת ועוד, אין הסכמה ברורה מהם הפשעים ההולמים עונש כזה, ויש חשש ששימוש המוני בו ל"רצח מתועב" יביא לשימוש בו גם לפשעים חמורים פחות, כפי שנעשה במדינות פחות מתקדמות ו/או על פי התורה ודתות אחרות.

trigotrigo

New member
זה דווקא הומני למדי

המוות מהיר, עם כמה שפחות כאבים לנאשם המורשע. זה לא כל כך אכזרי. אדם שרצח היה צריך לחשוב מלכתחילה לא להיות אכזרי בעצמו ולא לקחת חיים של אדם. העובדה שאחוז האשמים השחורים העניים שמקבלים עונש מוות הוא גבוה מבחינה סטטיסטית לא סותרת שימוש בעונש מוות, אלא צריכה להוביל לשימוש ראוי בעונש (שלא יינתן בגלל גזענות ודעה קדומה) - ולכן היא מצדיקה את דעתי בכך שתוך שימוש בעונש המוות כעונש לפשעים עליהם הוא צריך להינתן (כן, רצח, ובמיוחד רצח) הינו לגיטימית בהחלט. לגבי המחיר - כל ההון שבעולם לא יפצה על קרוב משפחה שנרצח.

לפעמים אני מסכימה

הגעתי מהקישור הדף הראשי של תפוז. רק שבוע שעבר התפרסם על אדם שאנס תינוק בן 12 שבועות! לאדם כזה גם מאסר עולם זה פרס. מוות ביסורים נראה לי מתאים יותר. למתכנן הפיגוע ממלון פארק 35 מאסרי עולם זו מתנה. הוא יושב בכלא על חשבון משלם המיסים. נושם אוויר. מקבל אוכל. רואה את השמש. הוא יכול לצחוק או לבכות. הוא אפילו יוכל להשתחרר אם תהיה החלטת ממשלה מספיק מעוותת. והנרצחים? והמשפחות שלהם?

a e q u i t a s

New member
מה הבדל בין איראן לארה"ב ../images/Emo35.gif

היום דווח ב YNET שמושל קליפורניה שוורצנגר דחה את בקשת החנינה של אסיר בן 76 שנידון למוות. מה הבדל בין ארה"ב לאיראן בנושא עונש המוות
שבארה"ב לא תולים בכיכר העיר, אלא בזריקת רעל או בכיסא חשמלי
עונש מוות הוא פירמטיבי, ברברי ואנכרונוסטי. קישור לכתבה

GR8 G I R L

New member
סליחה??????

יש הבדל עצום!!!! בארה"ב ברוב הפעמים בכל אופן עונש המוות הוא נכון וצודק!! בד"כ זה אחרי משפט ארוך.. אחרי שנבדקו כל הפרטים... ולאותם אנשים מגיע למות!! להפך.. אני חושבת שפה בארץ צריכים לאמץ את העונש הזה!! ישנם מיקרים שלדעתי עונד מוות הוא הכי צודק וגם לא מספיק.. נכון שזה חייב להיות אחרי משפט ממש טוב שיהיה ברור שהנאשם אכן אשם ולא כמו באירן שהם רוצחים סתם כך.. בלי הרבה משפטים.. ועוד קטינים... היה עכשיו משפט בארה"ב על בן אדם שרצח את אשתו.. בתחילה הוא יצא זכאי מחוסר ראיות וכעת הוא נמצא אשם.. סוף סוף! לבן אדם כזה לא מגיע למות?? אתה רצחת את אשתך בדם קר המינימום זה שתמות!!! בן אדם שאנס ילדות קטנות.. הרס להן את החיים... קבר אותם לתמיד.. ואתה מעולם לא תדע מה זה... לא מגיע לו למות???? מגיע לו למות ביסוריםםםםםםםםםם קשים!!!!! מגיע לו שיחתכו אותו לחתיכות קטנטנות עד שהוא ימות מכאבים ואני אהיה הראשונה שאשמח לעשות את זה.. עם כל הקושי... אבל המדינה המטומטמת שלנו מעולם לא תאמץ את זה לצערי... כי פה חומלים על פושעים... ומי שחומל על פושעים סופו להיות פושע בעצמו!!

אה, זה ההבדל!

מדבריך שלך: "בארה"ב ברוב הפעמים בכל אופן עונש המוות הוא נכון וצודק!! " דגש על "ברוב"? כלומר ההבדל הוא שבאירן הוציאו להרוג באופן לא נכון וצודק, נניח 1000 איש, ובארה"ב "רק" 100?! "ישנם מיקרים שלדעתי עונד מוות הוא הכי צודק וגם לא מספיק" כן, שוב חזרנו לחשיבה בסגנון נאצי? קודם להתעלל באנשים, ורק אחרי זה להרוג?! "משפט בארה"ב על בן אדם שרצח את אשתו.. בתחילה הוא יצא זכאי מחוסר ראיות וכעת הוא נמצא אשם" זה כבר סתם שטויות במיץ. אדם שיוצא זכאי בארה"ב לא יכול להשפט שוב באותו הנושא... "בן אדם שאנס ילדות ... מגיע לו למות ביסורים" תשמעי, זה כבר לא מצחיק אותי. אני בהחלט נגד אונס, גם של נשים וגם של ילדים, אבל ... יש גם "אונס" שמתברר שהבחורה בת 16 ובכלל ביקשה את זה ונראית כמו בת 20. יש גם "אונס" שלא היה ולא נברא וזה רק עלילה של אישה פגועה ... את באמת רוצה להרוג ביסורים את כל ה"אנסים הללו"? או שאת מספיק חכמה לקבוע מתי באמת מגיע אונש כזה ולא אחר? בכלל, מוות בעינויים - אני לא מאחל לך ולא לאף אחד אחר להדרש לבצע את זה. אחלה לדבר. קשה לעשות. תלמדי קצת הסטוריה על המצב של הגרמנים אחרי הרצח בצורה נוראית בבי-יער (הסיבה ל"המצאה" של הפתרון הסופי - הנאצים לא עמדו בלחץ הנפשי של ההרג ההמוני בייסורים!!! (הערת המחבר: לפני הצעקות, אנא, קראו את העובדות ההסטוריות ומה שכתבתי. אני מציין עובדות, לא סימפטיה למישהו) אחרון חביב: "המדינה המטומטמת שלנו מעולם לא תאמץ את זה לצערי... כי פה חומלים על פושעים... ומי שחומל על פושעים סופו להיות פושע בעצמו" מי שמטומטם כאן זה רק הכותב הנבער... מדינה נמדדת בחמלה ובקידמה שלה בדיוק במידה שיש בה חמלה לפושעים שבתוכה. אני מניח שאת מעדיפה לחזור לימי ספרטה (אם את בכלל יודעת על מה אני מדבר)

GR8 G I R L

New member
כן אני אהיה הכי נאצית

אם מדובר במשפט של אנס!!! כי לבן אדם כזה מגיע את הגרוע מכל!!! הוא הרס לילדות את החיים.. הן סובלות כל יום וכל שניה בגללו... ואני אחסוך ממך תאורים!! כמובן וכמובן שיש לחקור היטב את הנושא ולהיות בטוחים ב100 אחוז שאכן הוא אנס את הבחורה ונגד רצונה.. אם מדובר במצלמות או אני לא יודעת מה אבל להיות בטוי\חים בכך ורק אח"כ לבצע עונש מוות.. אם זה לא הוברר ב100 אחוזים אפשר להסתפק בעונש קל יותר.. זו דעתי!! ולא אשנה אותה! ואם תאמר שאני נאצית.. תאמר! בוא נראה איך תדבר אחרי שיאנסו את הבת שלך! בקשר למשפט של ההוא שיצא דכאי אני לא יודעת בדיוק מה הסיפור.. אמא של יודעת פרטים מדויקים אבל כנראה הוא לא יצא זכאי ממש.. היה שם איזה קטע של חוסר ראיות או משהוטא בכל אופן אני יכולה לברר לך פרטים יותר מדויקים.. וכן! זה סיפור אמיתי אין לי ענין להמציא פה ספורים.. בכל מקרה חשוב לי להבהיר שאני בעד עונש מוות אך ורק במקרה שברור לחלוטין שהאדם אכן ביצע את העבירה! ואני לא חושבת שמדינה צריכה לחמול על פושעים! מצטערת מאד.. מי שפשע צריך להענש..

GR8 G I R L

New member
אגב בררתי את הענין עם אמא

הוא לא יצא זכאי אלא בתחילת המשפט חשבו לסגור את התיק מחוסר הוכחות אך בסופו של דבר הצליחו להוכיח..

itaym02

New member
נו- ההבדל שבארה"ב היה סיכוי טוב שהי

שהילדה הייתה יוצאת זכאית. ואילו באירן - אישה שמגנה על עצמה, זה דבר שמי ישמע עליו.

אולי תספרי מה עשה אותו אסיר בארה"ב

שהוצא להורג? במקרה שאת לא יודעת: הוא פרץ לבית כדי לגנוב, הוא ירה כדור בראש בדם קר לילדה בת 8, לאח שלה בן 9 לנגד עיני האבא ואז ירה כדור בראש לאבא ואז גנב 240$ מהבית... .. את עדיין לא מוצאת הבדל בין המקרה האיראני למקרה האמריקני?

a e q u i t a s

New member
אני בן קודם כל, והדבר השני ...

ואני לא האדם המתאים להגיד מי ימות ומי לא, מה שאני כן מנסה להגיד, שלעונש מוות את ערך מוסף חינוכי, ברמה הפרקטית את גואלים אדם מיייסורי, במקום שירקב בכלא ויום יום חשוב על מעשיו, מה גם שאתה לא יכול להחליט על סמך נתונים אוביקטיים כמה שיהיו, שאותו אדם אשם... אתה לא יכול להיות תליין שכן ברמה המוסרית אתה עושה בדיוק מה שהוא עשה, רק בצד השני של החוק.

למעלה