נערה בת 18 תתלה באיראן

ashmash

New member
תגובה נכונה וצודקת

בל נשכח שגם בארה"ב מוצאים מידי שנה עשרות אנשים (למעלה מאלף הוצאו להורג מאז 1976, עת הוחזר עונש המוות). וגם בישראל עונש המוות הוא חלק מספר העונשים, אם כי הוא נדיר והאחרון שהוצא להורג היה אייכמן (כמדומני היה עוד מקרה של משפט שדה צבאי לפני כן, בתקופת מלחמת העצמאות). הצחיקה אותה אחת התגובות, בה מישהי ניסתה להסביר שבארה"ב מדובר בהוצאות להורג אחרי משפט ארוך וצודק. האם אורך ההליך, הופך את המשפט לצודק יותר? האם העובדה שהליך המשפט מתבצע על אדמת ארה"ב, הופכת את גזר הדין לצודק יותר מאשר כזה שניתן באיראן, רק כי היא מוגדרת כאויב שלנו? אם עונש המוות היה ניתן בתקופה השאה, לפני 1979, האם אז הוא היה מוצדק, כי המשטר של השאה היה ידידותי כלפי ארה"ב וישראל? לדעתי עונש המוות מחד קל מידי ומאידך קשה מידי. הוא קל מידי, כי מי שנענש בו, בד"כ לא נאלץ להתמודד עם הפשעים שביצע (בהנחה וביצע אותם). הוא קל כי הוא לא נותן מענה ל"פושעים" שעשויים לחזור למוטב. הוא קל כי הוא לכאורה מהווה פתרון נוח לבעיה - כי הנה נפטרנו ממנה. אולם על אף שמידי שנה מוצאים להורג רבבות אנשים (כן, העולם הוא לא רק ארה"ב ואיראן, אלא גם סין, צפון-קוריאה ועוד שורה של כמאתיים מדינות, אשר ברובן כמדומני עונש מוות), עדיין ממשיכים להתבצע "פשעים". כך שעל אף קיומו והיותו "פתרון צודק" בעיני המצדדים בו, הוא לא פותר דבר. והוא קשה מידי בעצם העובדה שהוא סופי, מוחלט וחלוט (שלא ניתן לערער עליו). מרגע שבוצע גזר הדין, לא ניתן להשיב את הגלגל אחורנית. היש צורך להזכיר מאות "מכשפות" שהוצאו להורג? הס מלהזכיר "פושעים" שהתגלו כחפים מפשע לאחר הרשעתם. המטרה עיקרית של ענישה, היא לסמן מה הם ערכים חשובים של החברה בה מתבצע פשע (זאת לאחר שהבנו שאין היא באמת פותרת את בעיית הפשע ואין היא מונעת פשעים אחרים). את אותו אפקט, אפשר להשיג, גם ללא אותו אקט של רצח מטעם המדינה, בשם החוק. בכל מדינה שלא תהיה.

GR8 G I R L

New member
היי היי סילפת את דברי..

לא אמרתי שבגלל שמשפט ארוך הוא צודק! כל מה שהתכוונתי הוא שבארה"ב שופטים משפטי צדק (לפחות ברוב המקרים.. אני נוטה להניח) והמשפט הוא תהליך של ברור דבר... ולא כמו בעולם הערבי שלא נותנים לאשה לפתוח את הפה.. לא שואלים מידי הרבה שאלות ורוצחים ללא דין וחשבון! הבנת את ההבדל הענק??

ashmash

New member
הבנתי את "ההבדל"

מזל שאיראן היא לא מדינה ערבית... ואחרי שקבעת קביעה כה נחרצת, תועילי להוכיח את דברייך? אשמח אם תראי ראיות לכך שהמשפט בארה"ב הוא משפט צדק (ורצוי צדק מוחלט, כזה שלא קובע נגיד שזה בסדר להפריד בין שחורים ללבנים). וכמובן הוכחות לכך שבעולם הערבי לא נותנים לאישה לפתוח את הפה. כמובן, אינני מנסה להציג את העולם הערבי כנטול בעיות ואת דת האסלאם כדת נאורה (שכן דת היא דבר לא נאור. הרי אם נסתמך רק על הדת וחוקיה, הרי גם היהדות והנצרות, אינן דתות המטיבות עם נשים יתר על המידה ובכל מקרה, מה עניין שמיטה לסיני ומה עניין נשים לעונש מוות). פשוט יצרת איזו תמונת עולם מאוד מונוליטית, שאני לא מסכים עמה, בטח כל עוד היא נותרת בגדר הצהרות לא מבוססות שלך, כמו "רוצחים ללא דין וחשבון" וכן הלאה.

GR8 G I R L

New member
סעממממממקקקקקק שיחנקו!

הילדה גם נאנסה..... ועוד היתה קטינה... היא סבלה כ"כ הרבה באונס הזה והגנה על עצמה... הגיע לו למות!!!!! מי הוא בכלל? אנס שפל... ועוד מוציאים אותה להורג.. חיות!!!! אי אפשר לתת להם את הזכות להקרא בני אדם!!!! יצורים שפליים כמוהם שרוצחים סתאםםם איך לעזזל אפשר להיות אישה בעולם הערבי? אני לעולם לא אבין.. ועוד באירן... הילדה הזו אולי עוד תגמל מיסוריה.. לפחות היא לא תסבול כל חייה את הסוט הזה של להיות נאנסת... אבל מה עם כל שאר הנשים שם? כל יום ירצחו שם מישהיא אחרת רק כי היא קיללה את בעלה או משהוא? וואי אני מורתחת כולי..... אם היה נופל לידי אירני כרגע זה לא היה טוב...

UnderTown

New member
נמאס מהערבים האלה כבר

עושים רק מה שבא להם, תוקפים כל מי שבא להם, מייצרים פצצות, מכחישים שואה. מחוללים פרעות. הערבים האלה, זה עם של בהמות אדם דוחות, פרימיטיביות ומסריחות. האמריקקים, פשוט לא מבינים שהכתובת על הקיר. ברור שאיראן מייצרים נשק גרעיני, ברור שהם מכחישים תשואה, אנשים בחירים אצלם רוצים למחוק את ישראל מהמפה... נורא קל לי לחזות את הצעד הבא שלהם. צריך שהעולם יתעורר, לפני שיקרה עוד אסון. כל אומות העולם חייבות להתאחד ולהשמיד את אירן, ואפילו את כל העם הערבי. הם פשוט הפסידו את הזכות שלהם לחיות כבר מזמן. אני מתערב איתכם, שהאיש שהנערה הרגה, היה איזה חבר או קרוב של האיש שגזר עליה גזר דין מוות. מושחתים. ולאידיוט שהשווה את ארה"ב לאיראן, יצאת אידיוט.

שנאה מצחיקה

בוא ננתח רגע את מה שאתה אומר, רק על הישראלים "נמאס כבר מהישראלים האלה כבר" (נניח רגע אני מדנמרק, "אנטישמי" מצוי) "עושים רק מה שבא להם" - ידוע שמנהיג ישראל אמר "אום שמום" וישראל שוב ושוב פועלת בניגוד להחלטות האו"ם. "תוקפים כל מי שבא להם" - ידוע שישראל תקפה ב 1956, ב 1967, מלחמת לבנון, מחזיקה יותר ממליון איש בשטחים כבושים ... "מייצרים פצצות" - כמובן, ישראל יצרנית ויצואני נשק מהגדולות בעולם "מכחישים שואה" - ידוע שהישראלים ברובם מאמינים שרק ליהודים היתה שואה, והם אינם מודעים להמון עמים אחרים שנרצחו באכזריות ו/או מכחישים. "מחוללים פרעות" - ב"דיר יסין" נכנס ארגון צבאי יהודי ורצח 300 ערבים - יותר מכל ה"פרעות" הערביות נגד כל היהודים יחד. ואחרי זה היתה קיביה, וכמובן את סברה ושתילה... "הערבים האלה, זה עם של בהמות אדם דוחות, פרימיטיביות ומסריחות" - נו, זאת כבר אנטישמיות אופיינת לימי החושך באירופה ... בדיוק מה שאמרו על היהודים לפני 100 שנה, הם כותבים בלי בושה על ערבים היום. "האמריקקים, פשוט לא מבינים שהכתובת על הקיר." - הערבים כל הזמן מדברים על זה ... "ברור שאיראן מייצרים נשק גרעיני" - כן, וישראל החסודה יש לה רק 300 פצצות. ---------------------------- "תרבות" ישראלית. תראו כמה אנחנו דומים לאנטישמים האירופאים לפני פחות ממאה שנה. הדמוניזציה של האויב/האחר. האנושות לא למדה דבר.

UnderTown

New member
אל תהיה טיפש, די להתחכם

אתה מבין ויודע טוב טוב שאי אפשר לעשות השוואה כזאתי.

Rey Mysterio13

New member
צריך לחסום אותך מתפוז../images/Emo4.gif

מה שאתה רוצה לעשות לערבים זה מה שהנאצים רצו לעשות לעם היהודי.

הייתי חייבת, מצטערת:

אין מקום בכלל להשוואה בין הרצון שלו שכל העם הערבי ימות, לבין הרצון של הנאצים שכל היהודים ימותו. הוא רוצה שהערבים ימותו בגלל כל מה שהם עושים ליהודים, ולאנשים מהעם שלהם, והתרבות הפרימיטיבית שלהם (עונשי המוות, וחוסר זכויות האישה והאדם)... לעומת זאת, היהודים לא עשו שום דבר לנאצים, חוץ מלהיות טובים יותר בעבודה שהם עושים (דבר שגרר את קנאת הנאצים)... אני לא תומכת בדעה שלו, כי אני מכירה ערבים, והם אנשים נחמדים דווקא, אבל אני בעד להשמיד (לא להרוג, להשמיד, כי זה מגיע להם
) את הרעים שביניהם (נשמע כל כך קיטשי, אבל להם באמת מגיע למות, אחרי שכל כך הרבה יהודים חפי-פשע נהרגו בפיגועים שלהם)... כמובן שיהיה קשה כל כך לחפש אחרי כל ארגון-טרור, ולעשות כל כך הרבה משפטים, אבל בסוף זה רק יישתלם, במקום להרוג את כל הערבים, שיש ביניהם מספר מצומצם של חפי-פשע שבעד שלום, רק את המחבלים שמתנגדים בתוקף לשלום בינלאומי...

Rey Mysterio13

New member
גם הערבים לא.

נכון, יש ערבים מפגרים שמגיע להם לשבת בכלא או למות בדיוק כמו שיש ישרלאים שמגיע להם לשבת בכלא ולמות, אבל זה עדיין לא אומר שכל הערבים ככה או אפילו הרוב.

malguy

New member
דברי גיא האל.

חיי אדם קיבל מעשיך בחירתך שאלותיך זכותך אתה תעשה יכולתך אתה תעשה רצונך .. חייך הם שלך לא חשוב מה תעשה עונש המוות הוא דבר רשע ואחזרי שלא יעשה לעולם!! מפי לכל אל ולכל אדם השומע . . . שיעלו בלהבות וישרפו הם למוות על החטא הזה!! להרוג אדם?! מוות לא צריך לבוא בחשבון לפתרון! גם כשהבחורה הרגה אדם שביצע בה מעשים כרצונו אין זה צודק!!! אל תדע את הנעשה ! עכשיו זה המבחן ... שם למעלה סוגרים חשבונות. אחים שלי יום טוב שיהיה לכם . . . גיא-- בקרוב תפתח קומונה בתחום מאוד מאוד מאוד מעניין שכולכם תרצו להכנס לראות ולהשתתף זה הדבר הכי מעניין שיכול להיות אני יעזור ויתן עצות ותשובות בבקשה תתעדכנו הקומונה תפתח בקרוב מאוד בשם : " דיבורים לחיים טובים יותר " ואני יש לי כוח ויכולת מחשבתית גבוהה לעזור לכל אנשים...

malguy

New member
דברי גיא האל.

חיי אדם קיבל מעשיך בחירתך שאלותיך זכותך אתה תעשה יכולתך אתה תעשה רצונך .. חייך הם שלך לא חשוב מה תעשה עונש המוות הוא דבר רשע ואחזרי שלא יעשה לעולם!! מפי לכל אל ולכל אדם השומע . . . שיעלו בלהבות וישרפו הם למוות על החטא הזה!! להרוג אדם?! מוות לא צריך לבוא בחשבון לפתרון! גם כשהבחורה הרגה אדם שביצע בה מעשים כרצונו אין זה צודק!!! אל תדע את הנעשה ! עכשיו זה המבחן ... שם למעלה סוגרים חשבונות. אחים שלי יום טוב שיהיה לכם . . . גיא-- בקרוב תפתח קומונה בתחום מאוד מאוד מאוד מעניין שכולכם תרצו להכנס לראות ולהשתתף זה הדבר הכי מעניין שיכול להיות אני יעזור ויתן עצות ותשובות בבקשה תתעדכנו הקומונה תפתח בקרוב מאוד בשם : " דיבורים לחיים טובים יותר " ואני יש לי כוח ויכולת מחשבתית גבוהה לעזור לכל אנשים...

כל עוד

זה באירן זה ממש לא מפריע לי אם המוסלמים רוצים להרוג אחד את השני הם מוזמנים אני אפילו יחייך שהם יעשו את זה

nadavkrv

New member
לצערנו אין מה לעשות כרגע...

ככה זה נראה. מדובר פה על מדינת עולם שלישי לכל דבר שמפגרת אחרי מדינות העולם המערבי בתחומים רבים(למעט הגרעין וההתחמשות) כמו תרבות,חוק ומשפט, ועוד. העונשים במדינות העולם השלישי הללו(ובתוכם איראן) כידוע אכזריים(מכריתת ידיים על גניבה ועד תלייה בכיכר העיר),ונוסיף לכך את העובדה שמדובר במדינה מוסלמית שבה הדת היא זו ששולטת כמעט בהכל(ומיותר לציין שאין בכלל בכלל שוויון בין המינים) ולכן זו התוצאה. איראן מדינה חזקה וכמובן היא לא מקשיבה לאף אחד ולדעתי האו"ם, אמנסטי ושאר האירגונים לא יכולים ממש לעזור בנידון(לצערי הרב)והוצאות להורג ושלל עונשים אכזריים ימשיכו להתקיים עד שאולי תבוא הישועה בדמות מהפיכה כלשהיא... אם אתם שואלים אותי, אני נגד עונש מוות. פשוט מאד, לדעתי לשום אדם שבעולם(לא משנה מה דרגתו!) אין זכות לקחת חיים של מישהו אחר בתור עונש(או רצח כמובן כמובן). יום טוב

Haku

New member
לפי דעתי מוות זה בכלל לא עונש

הייתי מעדיף להתלות בכיכר המרכזית מאשר לבלות את שארית חיי בכלא. בטח ובטח בכלא איראני :). חוץ מזה, תליה זה לא כזה נורא כמו שחושבים זה לא שאתה מת מחנק או משהו, המפרקת של נשברת הרבה לפני.

למעלה