נערה בת 18 תתלה באיראן

Haku

New member
לפי דעתי מוות זה בכלל לא עונש

הייתי מעדיף להתלות בכיכר המרכזית מאשר לבלות את שארית חיי בכלא. בטח ובטח בכלא איראני :). חוץ מזה, תליה זה לא כזה נורא כמו שחושבים זה לא שאתה מת מחנק או משהו, המפרקת של נשברת הרבה לפני.

GR8 G I R L

New member
תחשוב על הצד שנפגע-

בחורה שאנסו אותה.. גם אם האנס ישב בכלא היא תמיד תחוש בפחד שהוא ישוחרר או יברח או אני לא יודעת מה ויחזור ויפגע בה.. גם אם זה לא יכול לקרות.. אבל היא תהיה בפרנויה. גם ככה היא נפגעה מספיק ותאלץ לנסות ולשקם את חייה בחזרה.. אם היא תדע שהוא מת היא גם תרגיש יותר טוב.. פחות מושפלת ולא תפחד!

די בחייך

אני האחרון שיקטין מחשיבות העבירה של אונס, ומהנזק לקורבן, אבל את מדברת על זה כאילו אלפי נשים לא נאנסות כל שנה, רובן ע"י חבריהן או מכריהן, לא זר ברחוב חשוך, וכאילו הנשים הללו לא שורדות את ההתמודדות. כן זה קשה ונורא. אבל פחות מאובדן ילד (תשאלי כל אמא). אז מה, עכשיו נעביר עונש מוות לכל מי שהרג ברשלנות (תאונת דרכים וכו' - וכל הרוג הוא ילד של איזה אמא ואבא)? כל רופא שטעה במינון/בניתוח והרג חולה? כל ילד שפלט כדור מהאקדח של אבא על ילד אחר? (וכמובן, להוציא להורג גם את האבא)? כל סוכן סמים שמכר למישהו סם בכמות גדולה מידי? כל בר-מן שנתן משקה לצעיר שכבר היה שיכור ונהרג אחרכך בתאונה? אין לזה סוף. ברגע שאת מציעה עונש מוות לאנסים, יהיה גם עונש מוות למי שדורך על הדשא. וכמובן, אם לכל אלו לא מגיע עונש מוות, אז מה הטעם בו בכלל? בכדי להעניש 0.001% מכל הפושעים, בתנאים מיוחדים ומקרים מוזרים (זה מה שקורה בפועל בארה"ב)? זה עונש פרימיטיווי, מתאים לג'ונגל או לתורה. לא למדינות מודרניות.

Haku

New member
אה ועוד דבר אם יתחילו

להוציא להורג רוצחים,ואז אנסים, ואז גנבים, ואז מועלים, ואז רמאים ואז שקרנים, ואז עורכי דין ואז מוציאים לפועל ואז סוכני מכירות ואז ואז ואז. אז יאללה בואו נחסל את כולם וזהו, יהיה יותר טוב לסביבה אם לא נהיה פה. בני אדם מהלכים על פני כדור הארץ (בצורה כזו או אחרת) מקסימום חצי מליון שנה וגם זה בלחץ. הטבע הסתדר יפה מאוד בלעדינו כמה מליארדי שנים אז יאללה בואו נחסל את כולם. גם ככה כל המדינות הנאורות שאתם כל כך אוהבים לציין כמו ארה"ב וכ'ו, ייצרו מספיק נשק כדי להשמיד את העולם 50 פעם. נאורות אה... חמלה וקידמה שוות לתחת כשאתה מגבה אותן בפעולות ששוות לתחת

לכל מי שמתנגד לעונש מוות:

תראו את הסרט "לא בלי ביתי" ("Not Without My Daughter"), ואז תבואו להגיד מה המסקנה שלכם. מומלץ ביותר

a e q u i t a s

New member
על מה הסרט../images/Emo35.gif

על מה הסרט, אפשר לקבל איזשהי תקציר של כמה שורות
יש ספר

victoria777

New member
אז יוצא שלבחורה אסור להגן על עצמה.

דרך אגב,על מה נענש הנכה?

a e q u i t a s

New member
חיפשתי באינטרנט ולא מצאתי

ובאתרי העיתונים האירניים וכלי תקשורת אחרים שחיפשתי, לא מצאתי לצערי הרב, מדוע הואשם הנכה. מה שכן דווח לי שהביאו עגורן הידרואלוגי כדי לתלות את הנכה עם הכיסא הגלגלים.

נכון. וגם אנחנו

להזכיר לך, בתורה שאנחנו מלמדים בבתי הספר כתוב: "השוכב משכב זכר מות יומת." וכל מי שהולך לבית כנסת להתפלל בבוקר אומר "ברוך שלא עשני אישה ברוך שלא עשני גוי ברוך שלא עשני עבד" ... אז תודה לאל (
) שזה רק אחוז קטן מהעם שלנו עושה ומאמין (בפרט בראיון של להפוך את התורה לספר החוקים שלנו!) אבל בהחלט זה נראה "עם מוזר" לדעתי.

victoria777

New member
לא אמרתי שזה לא מוזר אבל..

החקיקה בארץ היא לא לפי חוקי הדת וגם שאצלי בבית הספר אין הטפה דתית במסגרת שעורי תנ"ך.

UnderTown

New member
הוא נענש

על זה שהוא נולד נכה והוא לא יכול לדאוג לעצמו. לבני המשפחה שלו לא איכפת ממנו, הם יפלו אותו ויזרקו אותו לאשפה. למה? כי הם יהיו בטוחים שבן נכה זה מין עונש שאלוהים מעניש אותם. אנשי דת מפגרים. ואני ראיתי דברים כאלה ממקור ראשון. נוכחתי ביסודי בהרצאה של איש דת שהתבייש בבנו בנכה וחשב שהוא סוג של עונש שאלוהים שלח לו.

victoria777

New member
איכס איזה אנשים מגעילים

לא כל דבר שקורה הוא בגלל אלוהים ולא כל מי שהגיע למצב של נכות הוא בהכרח אדם שזה מגיע לו.

אומנם אני לא יכולה לשפוט....

את הנעשה מפני שאני לא חיה שם ואני לא מבינה ולא יכולה להבין את התרבות הזאת ומכאן איני מסוגלת להיות אתנוצנטרית ולהגיד בבטחון שמה שהם עושים הוא לא נכון, אך לדעתי מעשה זה פסול. אני לא יודעת מה המטרה והנקודות החיוביות שהם רואים בתלייה,אך לדעתי יש פתרונות אחרים והרבה יותר יעילים. יותר מכך, הרי המעשה נעשה ממזמן,היה להגנה עצמית וכל שאר ההגנות....למה הם לא מתחשבים בזה? ה"בן אדם" אנס אותה(לפי הבנתי) והם עוד מוציאים אותה להורג?!למה?!כי היא הגנה על עצמה והרגה אותו?אוי ואבוי איזה פשע.... טוב, אז אני כן אהיה אתנוצנטרית-זוהי תרבות ללא הגיון!!!! מה הקטע שלהם בלתלות?הם לא יכולים פשוט להכניס לכלא? וואלה אני באמת לא מבינה את הקטע הזה... אני, אישית, נגד זה. אם יש איזשהי דרך שאני יכולה להשמיע את קולי ולעזור בנושא ולהצביע נגד בבקשה אמרו לי, אני אשתתף במה שאראה לנכון להציל את הנערה המסכנה הזאת שפעלה רק להגנתה האישית.

khiz

New member
בהחלט

אין דבר טוב מעונש מוות. הוא מטהר את האוכלוסיה מגנים לא רצויים גוררי פשיעה ולא מחייב את משלם המיסים והעם לדאוג לחלאה שבקרבו. בחברה המערבית עונש הוא רק הרתעה לפושעים אחרים, למרות שתכלס המטרה העיקרית שלו אמורה להיות להעלים את הבלתי רצויים מעלינו.

למעלה