נפלאות בוא האדם מן האות קו"ף

אי אפשר לדעת מה צופן העתיד

ואי אפשר לנבא מראש מה יקרה, לכן אסור להצדיק את קיומו של היטלר החלאה.

אי אפשר לדעת מה צופן העתיד

ואי אפשר לנבא מראש מה יקרה, לכן אסור להצדיק את קיומו של היטלר החלאה.

lostharpy

New member
תגידי...

חשבת פעם על אנשים שאין להם דת? מרבית מזרח אסיה הם אתאיסטים, את אומרת שללא דת לא יכול להתקיים עם. רק דת עושה עם למה שהוא? ואם כך איך את מסבירה שבסין יש פיצוץ אוכלוסין? וחוץ מזה, לצערנו דברים שקרו במהלך השואה הם חשובים. לצערנו הרבה ניסויים מדעיים שנערכו באושויץ גילו לרפואה דברים חדשים. דווקא בגלל שלא התאפשר לחקור בצורה מזעזעת כל כך בנסיבות אחרות. אני לא מצדיקה את קיום הניסויים הרפואיים שנעסו בעקרות תאומים או גמדים, העובדה הפשוטה היא שזה לימד אותנו משהו. אכן אם לא היטלר קשה לדעת אם היינו כאן היום. אם ההורים שלנו היו נפגשים, ואני אומרת את זה דווקא בגלל שהמשפחה שלנו אינה ניצולת שואה במובן המקובל, אבל מאיפה שלא באו יהודים לישראל היתה שינאה גדולה כלפינו. היטלר בסהך הכל זירז את תהליך קבלת ההחלטה לייסודה של מדינת ישראל. ומיכוון שאני גולשת, רציתי לידע אותך בעובדה אחרונה, שלא רק אשכנזים או יוצאי אירופה נכחדו בשואה...

Charles Darwin

New member
../images/Emo12.gif

תשובה

רק האמונה באלוהים מייחדת אותנו כעם. לגבי הסינים, נכון, הם עם שמאמין בפגאניות ובעוד דברים. עצם העובדה שהם מאמינים במשהו זה מייחד אותם, (אבל לא אומר שהם צודקים...). קחי לדוגמא את הקומוניזם. בגלל שהוא שלל את הרעיון באל הוא נמשך רק תקופה קצרה מאוד (70 שנה) והתרסק.

lostharpy

New member
זה בעייתי הקומוניזם...

בגלל שזאת תורה שאפשר לפרש אותה לכל מיני צורות (קיבוצים בארץ לדוגמא). אני מסכימה איתך שדת עושה אותנו עם אבל אם לא היינו עם היינו פחות חיים? בגלובלית, אם לא היו דתות על פני כדור הארץ גם לא היו אנשים?

לא, מה פתאום

אני חושבת שאין צורך להסביר עד כמה החשיבות שלנו כעם היא גדולה. אנחנו נחייה כרגיל, אבל בלי תוכן, בלי משמעות. בגלובלית, את רואה איזה חיים יש בחוץ, ועד כמה שהעמים בחוץ הם נבזיים, אנטישמיים. בעיקר במלחמת העולם השנייה, בשואה (שכן כל העולם שתק לנוכח הזוועות).

lostharpy

New member
את יודעת מה אומרים?!

אדם לאדם זאב. למה את חושבת שזה רק נגדנו? בכל העולם מתרחשים זוועות לכל עם, לכל קבוצת מיעוט מי בא לעזרתם? מי מדבר בעדם? כמעט לאף אחד לא איכפת, כי אף אחד לא רוצה להיכנס למלחמות שלא שלו. עובדה. דרך אגב, איך זה שכולם יודעים עובדתית להגיד כמה יהודים ניספו בשואה ואף אחד לא מדבר על הצוענים, ההומוסקסואלים, הצבעוניים למיניהם? את חושבת שהם לא הקריבו קורבנות? שאצלהם זה פחות כואב?

demoloc

New member
ללא היטלר לא היינו מגיעים לירח\חלל

העם הגרמני היו האשונים לפתח טילים , ואף הם תיכננו לשגר מראת ענק לחלל ולהתמש בה כדי להסיט ולרכז קרני אור על מיקום אחד ולהציתו . וגם בואו נסתכל על זה ככה , היטלר לא נולד ---> היהודים ממשיכים לגדול (מבחינה דמוגראפית) כמעט ללא הופריע ---> היהודים מגיעים למימדי ענק ותופסים מקומות עבודה רבים ---> קמות מפלגות גזעניות לא רק בגרמניה , כי עכשיו יש המון יהודים בכל העולם מכיוון שאין ישראל ---> קמות מספר ממשלות גזעניות , והפעם יש פחות התנגדות בגלל כוחן הגדל , ודווקא מדינות שאמורות לניות חופשיות גם סובלות מרעב ועוני בגלל פיצוץ אוכלסין , ---> שואה גדולה פי אלפי מידות. מה דעתך על זה בתור עבר אלטרנטיבי , וללא היטלר,יכול להיות שגורלינו היה הרבה יותר מר . אני לא בעדו , אבל כל רע יש בו טוב ו-ל-ה-פ-ך

הוא אשר אמרתי

את ראית פעם את היהודים מבצעים זוועות אלו, כדוגמת השואה? לא!! וזאת משום שאנו עם מוסרי והגון. עמים אחרים לעומת זאת, אין להם את המוסר של התנ"ך לכן הם לא מוסריים, כמונו. אני מצטערת על העמים שגם כן סבלו מהשואה, אם הייתי יכולה הייתי מונעת זאת מהם... ברור שזה כואב מאוד.

Charles Darwin

New member
הסיבה האמיתית שלא עשינו את זה היא

שהיינו חלשים. עכשיו, כשיש לנו כוח, מעט אנשים (אובייקטיביים) יגידו שאנחנו אות ומופת למוסר והגינות. אפילו אני, שאני ישראלי ולא בדיוק אובייקטיבי, לא אגיד כזה דבר לנוכח מה שקורה בשטחים. ואני לא מתכוון להיכנס לויכוח פוליטי אבל יש גבול לצדקנות...

demoloc

New member
אוקיי, בואו נפנה לתנ"ך

בשיעור תנ"ך אני דיפדפתי לתומי בספר יהושע אם אינני טועה ,ומה מצאתי, אדון יהושע טייל לו בעולם וראה עיר שבה לא מאמינים באלוהים! זוועה! כפירה! , אז מה הפיתרון ההומני? נשחוט שם את כולם,לא טף יברח , ולבסוף ניגאל את בהמותיהם מידי הכופרים הנלאחים לידינו , הרי אנחנו לצידו של האל. (הם גם שרפו את העיר עד ליסוד)

lostharpy

New member
אתה מדבר על סדום ועמורה?

מה לדבי המבול? דווקא יש התייחסות לזה בספר טוב שאני קוראת.. אבל זה כבר לא רלוונטי לפורום כל כך..

demoloc

New member
לא לא , אני מכיר את סיפור סדום והמו

רב. את הפעולה שתיארתי לא נגרמה בגלל "התערבות אלוהית" אלא בגלל אנשים פאנטים.

lostharpy

New member
רות קיבלתי.

אבל לאורך כל התנ"ך היו סיפורים כאלה על ערים חוטאות או אנשים חוטאים לא?

אתה מתכוון מה קורה לנו שנשחטים פה

יומיום... הם הפאנטיים, שעושים לילדים קטנים שטיפת מוח ושולחים אותם להתאבד כדי שיגשימו את מאוויהם הגדולים ביותר לחסל אותנו ומבטיחים להם שיעשו את זה עם 72 בתולות... אתה מסרב להכיר בעובדה שאז היהודים היו הרבה יותר מאמינים ושמרו על המצוות והיו יותר הגונים ממה שהם היום, וזו הסיבה האמיתית מדוע לא עשינו זוועות לעמים אחרים...

xflil

New member
ולמה הם עושים זאת?

משום שאנו מוסריים והגונים ? אני מצטער לבשר לך אבל זה שיש דיקטטור בראש עם לא הופך את העם עצמו לדיקטטור..... אף אחד לא ידע כי היטלר הולך לחולל שואה ואני די בטוח שאם היו יודעים לא היה נבחר... ואני? הייתי מת שישראלים יהיו קצת "הגונים ומוסריים " כמו עמי אירופה הרבים.....

היטלר עשה להם שטיפת מוח

אבל זה לא נוגד את העובדה שהם היו אכזריים. תראה באיזו אכזריות הם שחטו נשים בהריון, רצחו ילדים וחוללו עם זוועות נוראיות. חלקם הגדול אנטישמים (חוץ מכמה אנושיים). האנטישמיות אצלם בדם, והם עודדו את עצמם להתייחס כך ליהודים. להרוג ערבים כדי להלחם בטרור זה לא הופך אותנו ללא מוסריים, להיפך. אבל בכל זאת אנחנו לא שוחטים אותם.

xflil

New member
אין לי אלוהים

וחיי לא היו מלאים כל כך אף פעם כמו עכשיו מי שחייהם ריקים באמת (חוץ מהרבה אותיות ודפים) הם חיי האותודוקסים

qet1

New member
"...אבל בלי תוכן,בלי משמעות"

מהו אותו "תוכן" שלא היה קיים אם לא היינו עם? מהי אותה "משמעות"? האם העם היהודי הוא היחיד שלחייו יש "תוכן" ו"משמעות"? האם ה"תוכן" וה"משמעות" היחידה של חייך היא הדת? האם בלעדיה לא היו לחייך שום "תוכן" או "משמעות"?

למעלה